Anonym person hotar med att ta ned NewsVoice i natt

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 februari 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Guy Fawkes

Guy Fawkes

En individ som utger sig för att representera Anonymous OPS Sweden har idag hotat med att ta ned NewsVoice i natt. Hotet kom som två SMS till undertecknad från en okänd avsändare. Problemet för individen är att denne anger sig själv, en gratissajt på WordPress.com som styrs av ett amerikanskt företag.

Jag är egentligen tveksam till att publicera denna nyhet, men situationen är lite speciell och humoristisk. Förmodligen är detta bara ett falskt hot från en sur person (Sylthammar) som inte längre kan kommentera under NewsVoice artiklar tack vare en nyligen införd förhandsmoderering.

Detta händer exakt en vecka efter att NewsVoice utsattes för ett obehagligt fake-SMS från ”Google”.

Likväl är hotet att stänga NewsVoice i natt ett faktum, dessutom med avsändare angiven (AnonOpsSweden.wordpress.com), vilket i sin tur antyder ett falskt hot. Varför skulle en hacker ange sig själv? Avsändaren är en specifik sajt på en WordPress.com-subdomän som med en knapptryckning kan raderas av företaget Automattic Inc som äger moderdomänen WordPress.com.

Hot-SMS:n

Kl  13:11 – 23 feb 2018
“Torbjörn Sassersson: We have warned you before falling into the trap and the corruption in which most of the newspapers controlled by the Swedish state have committed. Anonymous OPS Sweden has taken a decision and we are going to sanction your page this weekend by taken down News Voice Site. Anonymous We are legion, We do not forgive, We do not forget, Expect us.https://anonopssweden.wordpress.com/

Kl 15:48 – 23 feb 2018
“Anonymous to Torbjörn Sassersson: The countdown has begun. NewsVoice is going to be down before midnight and all over the weekend. https://newsvoice.se/2018/02/22/newsvoice-forhandsmodererar-kommentarer-for-att-stoppa-troll-och-konflikter/

Jag är involverad i ett längre projekt som handlar om nätförföljelse och näthat. I projektet har flera WordPress.com-subdomäner med hämndporr skapade av en stalker tagits ned från nätet. Det är därför frestande att försöka ta ned AnonOpsSweden.wordpress.com, men risken är att den eller de bakom denna gratissajt är oskyldiga. Vi får se vad som händer i natt. Mitt webbhotell Loopia är meddelade.

Jag vet inte hur Automattic ser på att en av deras gratiskunder hotar med att ta ned en nättidning, om så är fallet.

Andra frågor: varför skulle Anonymous vilja ta ned NewsVoice? Det är osannolikt. Mer troligt är det att denne individ vill ha uppmärksamhet och nu fick han det. Hans aktiviteter är å andra sidan härmed dokumenterade. Kan syftet i själva verket vara att genom ett falskt hot mot en nättidning försöka ta ned Anonymous OPS Sweden? Foliehatt av.

Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Lasse @ 18:32

  Notera att dessa attacker nedan bara är några exempel. Enligt hotet skulle attacken ske natten mellan den 23-24 feb, vilket också skedde.

  This email was sent from your website “NewsVoice” by the Wordfence plugin at Saturday 24th of February 2018 at 02:53:17 AM

  The Wordfence Web Application Firewall has blocked 100 attacks over the last 10 minutes. Below is a sample of these recent attacks:

  februari 24, 2018 1:53f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:53f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:53f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL,NULL#
  februari 24, 2018 1:52f m 5.8.8.200 (Russian Federation) Blocked for SQL Injection in query string: filter_by=popular7%’ UNION ALL SELECT NULL#

 • Handlar inte om att misstänkliggöra, de handlar om att berätta hur nätverkstrukturen faktiskt ser ut.
  Det var ju någon annan kommentar här ovan som också drabbades tydligen, alltså inte bara din sida.
  Men för all del publicera gärna Wordfence meddelandet.

 • Lasse @ 16:14

  1. Ett hot riktades via SMS om att hacka NV påföljande natt. Jag har SMS:t på min mobil som bevis.
  2. NV har ett premiumabonnemang hos WordPress.com Wordfence.com som meddelade att NV:s WordPress-installation utsatts för ett mindre hackningsförsök, men det var betydligt större än ett normalt dygn.

  Där har du bevisen. Räcker det eller måste du även se dessa? Vad är syftet med att misstänkliggöra att detta verkligen hänt?

 • Fungerar det så? De ligger 100-tals hemsidor på severs kanske tusentals, och attacker sker nog dagligen mot serverföretag, var är bevisen att den här attacken riktade sig på Newsvoice?

 • Lasse @t 08:44

  Hotet var riktat mot NV. NV ligger på en Loopia server. Båda attackerades av en attack där den största delen fastnade i Loopias skydd och resten plockades upp av NV:s wordpresskydd, vilket Wordfence.com redovisat.

 • Torbjörn

  Hur riktas den mot Newsvoice? Newsvoice ligger väl på Loopia? Det är isf DOM som blev attackerade, inte specifikt Newsvoice.

 • På min dator poppade inloggningen på root-användaren upp, så att vi alla är under tafflig attack är helt uppenbart. Att attacken ser ut att komma från Ryssland tyder enligt min mening på att de som utfört attacken är sugna på att det ska se ut precis så… och vilka det är vet vi redan. Vilka hatar alternativa medier och vill beskylla Ryssland för allt möjligt? 🙂

 • Är det här någon bot? Hoten är ju helt oläsliga, ställer sig ju frågan om det är en 15 åring som försöker skrämmas. Vad är detta för tönt? Bry dig inte ens om denna person/bot.
  Newsvoice kommer inte tas ned i natt den saken är klar.

 • Fick denna kommentaren från:
  AnonOPsSweden
  February 24, 2018 at 11:09 am

  Det är scriptkiddies som håller på..
  väldigt oproffsiga sådana,
  Går man in med dåliga intensioner slår det tillbaka på en,, karma tar hand om dom.

 • David @ 10:45
  Bra att ni lägger ut om sabotaget. Ser fram emot det.

  Kan i övrigt nämna att det faktiskt skedde en mindre cyberattack mot NewsVoice i natt, enligt Wordfence.com vars teknik skyddar NV. Attacken kom från Ryssland. Återstår att se om webbhotellet Loopia där NewsVocie finns vill berätta mer eftersom de har ett “skalskydd” som ska stoppa attackerna först innan de når WordPress-installationen och NewsVoice “inre mapp” på Loopias server.

  Uppdatering: Loopia meddelar lite kryptiskt att: “…det ser ut som att våra system
  skötte det som tänkt”

 • Även 2000-Talets Vetenskaps Facebook kapades den 22/2, bara en kort tid efter att ett par arga Voffare härjat ursinnigt på vår FB-sida. Kontot omdirigerades till ett annat konto under några timmar tills vi rapporterade händelsen till FB som kunde åtgärda det hela. Detta kom passande nog bara någon dag efter att vi startat en FB-kampanj för ökat deltagande på vårt seminarium i Göteborg den 10/3 om Vaccinationer, Wifi och Cancer.

  Dessutom stoppades en lokalbokning av nämnda seminarium bara för några veckor sedan. Ser vi en period av ökad aktivitet med fumliga försök att sabotera alternativmedia? Då får de gärna fortsätta för de är så amatörmässiga att de drar sig själva djupare ner i skiten.

  Personen bakom lokalsabotaget i Göteborg kommer vi att dra ner kappan (ledtråd) på ordentligt i det kommande numret av tidningen (1/18). Det kan jag lova blir något att se fram emot! 🙂

 • Det här är bara ett maktfullkomligt uttryck från några personer som lider av att folkets röster blir allt mer hörda. För det här är små personer som inte kan släppa sitt ”makt-över-andra-begär” och mår antagligen jättedåligt över att se sitt gamla kontrollsamhälle nu sakta rinna ut mellan fingrarna i takt med att folken på jorden vaknar upp till insikt om att de har blivit lurade att tro på elitens falska världsbild.
  – Så, vi, folket, är på rätt väg !

 • Dåså, klockan är 00:01 och inget hände. Med den bakom hotet kommer nog snart att identifieras.

  Jaha då kan man lägga sig. 🙂

 • Tack Anonymous för dementin. Uppskattas.

  Anonymous OPS Sweden skriver ikväll:

  “Newvoice har ikväll av okända personer som påstått sig vara oss hotat med nedstängning av deras sidor ,, Kan säga att detta är otroligt intressant att läsa.. ^^ hade vi hotat någon skulle vi sagt det på svenska,,och gått ut med det på alla våra sociala medier med stolthet.

  Vi har under längre tid haft många sidor och individer efter oss som försökt att smutsa ner Anonymous Ops Sweden rörelsen sedan vi blev den enda stora sidan kvar på Facebook Twitter Instagram och WordPress i sverige,, det har tyvärr aldrig varit någon slags gemenskap (från deras håll) med dom andra sidorna som raderades efter att “Anonymous Sweden” blev känd som kvinnomisshandlaren.

  Under många år försökte vi få de andra sidorna att fokusera på makten där problemet faktiskt sitter och inte jaga Rasister Nasister o Nationalister i sammarbete Expo då vi ser det som att jaga en produkt skapad av våra ledare i tiden, så länge vi alla FOLKET jagar varandra kan makten smida sina planer ifred,, vi är juh upptagna med varandra.

  Detta är inget annat än ännu ett försök till splittring,, vi har våra aningar.. Och detta lär inte ta slut här.. ni kommer att avslöjas hela högen.

  Men News Voice redaktören verkar ha synat Detta, och det känns skönt,, då vi gillar sidan Och folk som faktiskt ifrågasätter,,tänker med hjärnan och inte med arslet,

  Fortsättning följer.”

  https://anonopssweden.wordpress.com/2018/02/23/falsk-anklagelse-attack-mot-newsvoice/

 • We don’t stand behind the disclosed threat.
  Anyone can call themself #Anonymous. A wordpress page is easy to hack, an a fake message in our name can be posted. I believe the real admin has deleted the post as of now. We’ve made publicly known on both Instagram @anonymous_ops_swe (https://t.co/CtUWuckriZ) an Twitter @AnonSwedenOPS (https://twitter.com/AnonSwedenOPS/status/967141681622671363) that we don’t endorse this threat. #AnonymousOPSSweden

 • Klockan är nu 22:58. För mig blir det “Newsvoice-vaka”. Kommer att ha extremt svårt att somna utan att ha kontrollerat om “hotet” blir verkställt. Vilket jag som sagt inte tror, men ändå….

 • Troligtvis en idiot. En idiot som ändå besitter en del kunskap om hur man gör för att inte bli spårad. Dock kommer denne att förr eller senare bli avslöjad, då det finns så många fler på nätet som ännu bättre behärskar detta med att spåra rätt på och ringa in individer med bedrägligt beteende.

  Jag tror definitivt inte att det händer något ned Newsvioce:s sida i natt. Men vaksamhet är såklart alltid klokt i tider som dessa. Vi närmar oss dessutom valdagen och ett flertal kommer säkert att försöka släcka de sanna informationskällor som finns. Däribland Newsvoice.

  I detta fall tror även jag att det är Sylthammar.

 • Det här har ju hänt förut. Massmediekanaler angrips av hackare och myndigheter. Forskare blir av med sitt material efter polisingripanden. Läkare som utövar holistisk medicin mördas.

  Till slut får man dock tag på en och annan av förövarna, och då kan man leka med råttan på samma sätt som katten gör.

 • “We have warned you before falling into the trap and the corruption in which most of the newspapers controlled by the Swedish state have committed.”
  Det verkar ju rent ologisk att bunta ihop News Voice med den officiella Svenska nyhetsförmedlingen.

 • Klart det inte är rörelsen “Anonymous” som ligger bakom det. Dels så ser vi det på den usla kvaliteen på hantverket bakom självaste hotet. Och så ser vi det på den, ändå, blygsamma storlek som Newsvoice fortfarande har. Det är helt enkelt en hobbygluttare som har hafsat till detta. Dessutom är Newsvoice som borde attrahera en “rebel”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *