Nya Dagbladet avslöjar: Carina Bergfeldt på SVT gillar politiska vänsterinlägg på Twitter trots twitterförbud

5
Carina Bergfeldt tweets -Foto: Andreas Bardell/montage
Carina Bergfeldt tweets -Fotomontage: Nya Dagbladet på tweets och foto av Andreas Bardell

Trots att SVT tidigare sagt åt sina anställda att inte gilla politiska inlägg på Twitter kan Nya Dagbladet avslöja att USA-korrespondenten Carina Bergfeldt gillar politiska vänsterinlägg.

Text: Alexander Almqvist-Paajanen

I fjol kritiserades SVT hårt för att SVT Nyheters officiella Twitterkonto för att ha gillat ett Twitterinlägg från Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning. Inlägget var politiskt motiverat och att det gillades av ett SVT-konto fick Ulf Johansson, dåvarande chef för SVT Nyheter, att rasa.

“Det här Twitter-kontot sköts av våra online-medarbetare och jag har ingen information om det var ett misstag. Jag har lyft frågan på vårt morgonmöte och gått ut med en allmän påminnelse om våra riktlinjer för sociala medier. Det är oacceptabelt att klicka på like kring politiska frågor oavsett om det är via officiellt SVT-konto eller i sitt eget namn om man är nyhetsjournalist på SVT”, skrev Ulf Johansson i ett mejl till Resumé.

Men förbudet mot att gilla politiska tweets följs inte av alla SVT-journalister. Nya Dagbladet kan avslöja att…

Läs vidare på Nya Dagbladet


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 februari 2018 kl 16:29

@ Kim Lundgren,

Jag med, som vanligt skriver Katerina Janouch lysande och träffsäkert. Så länge hon finns kvar i Sverige är det ett tungt vägande skäl för mig att stanna kvar i detta destruerade land.

Men jag ska villigt erkänna att jag med ett stort mått av inspiration och tillfredsställelse besökte Stockholmsmässan´s “Köpa Hus Utomlands” i helgen. Min planering har börjat för att lämna det sjunkande skeppet Sverige. Mässan var synnerligen välbesökt, så det var knappast bara jag som tänker denna tanke. Och lämnar jag Sverige, så är det inte av “skatteskäl”, utan för att landet på ett utstuderat och tyvärr effektivt sätt har destruerats.

Hittills står Portugal överst på listan. Men det finns också ett par andra intressanta alternativ.

Men som sagt, kan den Svenska skutan vändas, blir jag kvar. Men eftersom jag inte är kapten på denna sönderskjutna skuta så känner jag inga samvetskval i att lämna den om inte en snabb korrigering sker.

Kim Lundgren
Gäst
19 februari 2018 kl 15:55

Jag n j ö t när jag läste krönikan 🙂

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 februari 2018 kl 15:50

Jaha, då är det dags att utse veckans “skitstövel” (vecka 7).

Det välförtjänta “offret” blir Peter Wolodarski. Han borde kanske ha fått utnämningen långt tidigare, men nu var det ändå dags. Som motivation använder jag mig av Kim Lundgrens länk ovan, i vilken artikeln från Katerina Janouch i “Nyheter Idag”, väl beskriver och förklarar mitt beslut (tack Katerina).

Peter, tänker du hoppa i livbåten direkt, likt Francesco Schettino, kaptenen på Costa Concordia, eller blir du tappert kvar på det sjunkande skeppet Dagens Nyheter när det går till botten?

Kim Lundgren
Gäst
19 februari 2018 kl 14:57
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
16 februari 2018 kl 17:28

Vem är förvånad?? Hjärntvättade klavertrampare finns det tyvärr ganska gott om.