Astronauten Starman i en Tesla Roadster sköts upp i rymden av SpaceX

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 februari 2018
- NewsVoice redaktion
Starman i en Tesla Roadster - Foto: SpaceX

NewsVoice skrev redan den 2:a december 2017 om att Elon Musk som är SpaceX:s VD planerade att skjuta upp en Tesla Roadster under den första testflygningen av en Falcon Heavy raket. Nu är det historia. Uppskjutningen lyckades. Teslan är ute i rymden med en astronautdocka “Starman” vid ratten. Tanken är att Starman ska nå Mars.

Den stora frågan är om Teslan, försedd med flera kameror som sänder video till Jorden, kommer att klara den fem timmar långa färden genom Van Allen-bältet, ett område med stark strålning, fyllt av laddade partiklar. Nästa fas är att nå en elliptisk omloppsbana på samma avstånd från solen som planeten Mars.

Live feed från Teslan

Elon Musk kommenterar uppskjutningen

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • [Sylthammar]

  Vi kan ha lite roligt också… när eliten kör sina sjuka drag… Någon beskrev denna fakeshow som ett litmus-test de för ut, de gör ofta så (hela tiden), har olika drag och steg för att veta hur allmänheten bryr sig, hur de ser igenom eller inte, vilka låter sig bedragas, vilka protesterar, vilka media står var, hur ser åskådarläktaren ut?

  Det är då ett steg de behöver för att mer kunna säkra planerade kommande falsarier mot mänskligheten. Det som de behöver för “the final hoax”. De behöver veta hur regin får för effekter, vara alla står, vad för “trossystem” folk har. Vilka magiska trick faller vi för eller inte? Går vi med vidare in i deras skådespel eller inte – så nu kör de bara en löjligt grov en, och ser hur det faller ut – vilka stod upp mot det, och vilka stödjer deras föreställning – detta vill de veta, för det är den “grogrund” de måste ha insikt om för att veta hur de går vidare.

  Inte konstigt man ser Disney ihop med Werner Von Braun:
  https://neitshade5.files.wordpress.com/2013/10/walt_disney_and_dr-_wernher_von_braun_-_gpn-2000-000060.jpg >>>> haha…

  http://s843.photobucket.com/user/loaloauk/media/Universal%20Singapore/Disney%20and%20more/disneymoonblue.jpg.html?t=1287288162

  Dr. Carol Rosin was an industry executive when she first met Dr. Wernher von Braun in February 1974. At this time, before his death in 1977, von Braun confided to Dr. Rosin NASA’s hidden agenda.

  Inviting her into his office, Von Braun stunned Dr. Rosin by explaining that it was all leading to planetary control under an oppressive One World Government.

  According to Dr. Rosin, von Braun then gave her one supreme assignment: He said a secretive trans-national power, already in existence, would move to permanently take control of this planet thru a hoaxed alien invasion from outer space.

  […]

  More importantly, von Braun told Rosin that we already had the technology to build anti gravity vehicles and entire transportation systems which did not require so-called ‘fossil’ fuels. Instead, they used “beams” of energy, eliminating all pollution.

  […]

  Another possibility is that such space-based weapons will be part of the “smoke and mirrors” light show designed for use in “Project Blue Beam” with its false, projected presentation of an alien invasion.

  According to Dr. Steven Greer, the head of the “Disclosure Project,” “….the prospect that a shadowy, para-governmental and transnational entity exists…

  —–

  Så det roliga:
  Flat Earth Laughs at Science & Space | Funniest Compilation Video (2018)
  https://www.youtube.com/watch?v=aTIonofY29E

 • [Sylthammar]

  Det största hoaxet – elefanten i rummet – är ju lätt att se – då det pågått i många hundra år. Det som är största hoax, är samtidigt då det hoax där de dåliga krafterna lägger in mest energi för vilseledning – för att det är grunden i hela illusionen som skapat den sovande mänskligheten. Vad vårt plan är… och då ihop med det andra som det handlar om för att hålla folket i ett mörker är Big Bang, evolutionsteori och “vetenskap” – NASA som har Musk mm… är då den “byrå” som ansvarar för att skapa denna föreställning.

  Under många år har Holy Wood konstant talat om hur det förhåller sig – men folk har oftast ännu inte sett det, för de förstod aldrig vad de skulle “spana efter”plain sight”. De är lurade, och så lurade så fast det hela är i “plain sight”, vänder det varv till “nedåt” och för ut sitt gooogle-napp om “psyop”. Det är likställt med förnekelse.

  Flat-Earther who saw SpaceX launch brands it an elaborate hoax
  http://metro.co.uk/2018/02/09/flat-earther-saw-spacex-launch-brands-elaborate-hoax-7301195/?ito=cbshare

  Har ni sett den gamla buddistkartan på den flata jorden, och hur det finns mer lan borto, varmed det också handlar om “andra dimensioner/plan”.
  https://www.youtube.com/watch?v=RgY3jNjsB4s

  Byrd är också med däri. Man kan tex efter min 39 se att han för med fingret runt ett vitt askfats upphöjda kant… den upphöjda isvallen löper runt hela Antarktis, så han hintar.

  Kennedy hade karta i sitt arbetsrum på väggen på flata jorden. Många hade det, för förr visste alla hur det förhöll sig.
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/41/d2/a8/41d2a8c3df48458265adc3ce5b22572d.jpg

  FN har den flata jorden i sin “logga”, och de flesta av organsiationer och annat har det.

  Efter vad Byrd då också kunde verifiera, med en dome, kanske, så fick de skapa NASA och Antarktisfördrag. Nu är det militariserat, och man kan bara få guidade turer om man betalar sexsiffriga belopp.

  Bakom eliten så finns det aliens, dåliga krafter, det är de som styr US and A-liens. Trump vet detta, och han vet att detta är ett plan.

 • @ Linda,

  Du behöver definitivt inte be om ursäkt, och du har absolut inte uttryckt dig klumpigt. Dina synpunkter är synnerligen, insiktsfulla, intressanta och värdefulla!

 • Denna tråd ser ut att utveckla sig till något riktigt spännande. Kul med så många uppfattningar.

  En gång i tiden, när mina barn var små, argumenterade jag med dem om att jorden är platt. Själv tyckte jag att jag hade hyfsat övertygande argument. Detta var en slags provocerad diskussion i syfte att förmå mina barn att kunna ifrågasätta “sanningar”. Det slutade med att de förbjöd mig att prata om detta när de tog hem kompisar. De skämdes sååå!

  Men nu har vi här vuxna människor som diskuterar i princip samma sak. Kul. Själv är jag beredd att inse det mesta, men att jorden skulle vara platt, -nja det har jag nog ändå lite svårt att tro. Det skulle ju bli en himla stor platta. Och jag som har kryssat över världens alla hav har aldrig sett “kanten”, där ju en mur måste finnas, som håller vattnet på plats…..

 • Tyvärr är “flat earth” en psyop, inte för att de skulle ha mer fel än snurrande bollar i universum, men för att de flesta flat earthers köper polariseringsmekanismerna och snurrande bollarna kan inte öppna sina förprogrammerade sinnen. De låga argumenten är redan planterade på båda sidor. Hade vi från alla sidor (jag tillhör en som tror på ett tredje alternativ) hade vi kunnat resonera om saken precis som man gör när man faktiskt inte vet något till 100%. All heder år dem som faktiskt delar så mycket information så neutralt och sansat och trevligt som möjligt. Jag ber om ursäkt för att jag tidigare uttryckt mig klumpigt men jag trodde inte det var möjligt att folk kunde gå på detta.

 • [Sylthammar]

  The Lie We Live
  “Surely, you don’t need to be a flat Earth believer to recognise the fakery.
  “Its not a flat Earth vs globe matter, its exposure of the fraud and mockery. This affects us all

  For all of you, who watched the Falcon Heavy. Saw a car go to space, saw NO satellites, NO ISS, NO space debris, NO oblate spheroid, NO spinning Earth, NO escape velocity, NO speeds of 20kmph, NO stars, just stationary blackness.”
  https://www.youtube.com/watch?v=02wGC7DKXhs

 • [Sylthammar]

  Flat Earth Starman – SpaceX & Tesla Fakery – Elon Musk QAnon Trump Nasa Rocket Launch Space Hoax
  .
  People who believe that the Earth is a globe because ‘they saw a car in space on the Internet’ must be the new incarnation of ‘It’s true, I saw it on TV!’ It’s a poor argument,” tweeted The Flat Earth Society, an organization dedicated to spreading the (incorrect) notion that the Earth is not round. “Why would we believe any privately held company to report the truth?” the organization added.
  Now, Elon Musk’s private spaceflight company has apparently joined the ranks of the hoaxers and liars
  https://www.youtube.com/watch?v=qVWN2GbbQfc

  .

 • @Syar Bos + @nonometoo + @Daniel Cabrera+@Robert Wats
  Jag har läst , tittat på o lyssnat på era länkar. Förstår nu att jag uttryckt mej
  utanför logiknivån på länkarna och i kommentarerna.
  Väljer därför att göra ett försök att närma mej denna nivå.

  Om jorden är platt hur funkar då häxornas kvastar när dom tar sig till Blåkulla.
  Enligt källorna (Magica de Hex) ligger Blåkulla inte på jorden.
  Finns det något “portationsmembran” någonstans över planet i så fall var?

  En annan sak jag funderat på är katterna.
  Om jorden är platt, varför har inte katterna redan puttat allting över kanten?

  LeifB

 • [Sylthammar]

  Starman
  David Bowie

  Didn’t know what time it was and the lights were low
  I leaned back on my radio
  Some cat was layin’ down some get it on rock ‘n’ roll, he said
  Then the loud sound did seem to fade
  Came back like a slow voice on a wave of phase haze
  That weren’t no D.J. that was hazy cosmic jive

  There’s a starman waiting in the sky
  He’d like to come and meet us
  But he thinks he’d blow our minds
  There’s a starman waiting in the sky
  He’s told us not to blow it
  Cause he knows it’s all worthwhile
  He told me:

  Let the children lose it
  Let the children use it
  Let all the children boogie

  I had to phone someone so I picked on you
  Hey, that’s far out so you heard him too
  Switch on the TV we may pick him up on channel two
  Look out your window I can see his light
  If we…
  https://www.youtube.com/watch?v=RpLw8VW-R7I

 • [Sylthammar]

  Torbjörn Sassersson: Du vet att all det här är skitsnack, eller hur Torbjörn Sassersson? Och du vet det mycket väll. Du vet också att man måste ljuga lite ibland, annars får man inte behålla nyhetssidan. Det är vad det kostar , det är priset du får betala nu. Alla kommer att kalla dig förrädare en dag, då kommer du att inse att det inte var värt att ljuga så mycket. Men jag kommer att följa dig i kampen mot Psykopaterna som vill förgifta och döda oss. Jag ger dig mitt ord på.

 • [Sylthammar]

  Mrs leif bengtssonLIVE: Dont miss this video. IT Will clear a lot of doubts you have been experienced for years. Starman Driving in Space after Successful Heavy Falcon Launch experienced Real-time Updates
  The Secret Show! Mark Sargent and Patricia Steere get together to bring you the latest news and information about the flat earth awakening across the plane.
  https://www.youtube.com/watch?v=n7lVDRrKZoU

 • @notometoo
  Inte ens detta “leif bengtsson, din son (som du tycker dig ha) hade rätt” förstod jag.
  Försök igen.

 • [Sylthammar]

  #notometoo, jag ger mig, du har naturligtvis rätt och har överbevisat mig en gång för alla. Trodde inte kunde ske men jag är ödmjuk och kan erkänna när jag har fel.

  Snälla, kan du inte vägleda mig lite så att jag vet hur jag ska tolka olika påståenden. Kan du ge några exempel på sådan som faktiskt är på riktigt och har hänt i verkligheten, bara så att jag inte behöver tvivla på allt jag läser?

  Tack på förhand!

 • Ja en sak har du rätt i #notometoo “Ju mer utbildning ju mer inbillad blir man” titta bara på ekonomerna. Den mest värdelösa utbildning en kan ha. De fattar ingenting om hur Banksystemet förslavar alla. När det gäller fysik har jag så nära nollpunkten i kunskap och tackar för att jag inte är inbillad i fysikens värld. För jag misstänker även om jag inte har kunskapen till att förstå fysik fullt ut så förstår jag i alla fall att Einstein inte hade alla sinnen på. Tja vad fick man ut av denna lilla snutt då, tja är man tillräckligt inbillad så är detta nog bara strunt. Men jag tycker alltid att det är spännande när inbillade, förlåt utbildade människor tror sig veta allting eller nästan. Men jag tycker att det är synd att ingen går i svaromål annat än LB. Nog är det svårt att svälja att jorden är platt?! Till och med en inbillad mänska som jag förstår? hm, nåja – att detta med platta jordar inte fungerar eller? (Jo jag läste en kommentar en gång om att egentligen behöver vi inte flyga ärsan och tvärsan om vi inte har så bråttom som vi har idag om vi kunde hålla oss upphängda utan förankring i jorden så skulle jorden snurra oss dit vi vill? Visst är det en kul kommentar men han är väl inbillad som så många andra.)

 • [Sylthammar]

  leif bengtsson, din son (som du tycker dig ha) hade rätt – ju mer “utbildning”, ju mer har man hjärntvättat de små oskyldiga sinnenn – till slut blir man licensierad inom det, så grovt är det:
  https://i.pinimg.com/236x/96/2a/9b/962a9b388c4d851344a617d97bdc5a8d–flat-earth-society-globe-earth.jpg

  Dessutom skriver du bara under mängder av användarnamn, för att lansera massa hit och dit, dra igång debatter, få andra att lägga in tid på att “servera” massa information. Jag kan också kalla dig för Brynolf. Du har hundratals stories som du sprider, var du bott, emigrerat, erfarenhiter si eller så – du tror du är författare, men det är allt påhitt genom hundra användarnamn.

  Jag tror inte vi ska diskutera detta så här – men du postade inget foto på “curvature”… det kan man inte på grund av att de inte finns, som är en följd av den verkliga verkligheten – inte av den som byggs upp af teoretisk och annan falsk “vetenskap” och annat av jesuit-blaha

  Brynolf Flonyr, som du också då kallas, du är bara på Newsvoice för att bedriva en slags verksamhet, jag ska inte räkna upp så många användarnamn du har… jag vet inte om du bara “skriver av dig”, eller tror dig “hjälpa” NV med din terapi av regi… “Janna”, Peter”… osv – det är du.

  Horisonten följer alltid med “uppåt”. De med IQ över fisk vet ju varför. Period.

  Tror någon att Musk skickar en bil ut i “space”? Det kan man inte. Är ni korkade på riktigt? Raketer går i en bana, inte uppåt, de lämnar aldrig vårt plan. Testa att googla… google kan ofta bistå de som är hårdast insnärjda i lögnerna från jesuiterna.

 • [Sylthammar]

  Pinsamt låg nivå på en del av kpmmentarerna här. All heder åt Leif som inte ger vika för okunniga eller kanske t.o.m. oseriösa påståenden.

  Det finns sidor för konspirationsteoretiker som säkert delar er syn på naturvetenskapliga och hur världen fungerar. Finns det ens något som är på riktigt eller är ni av den åsinten att allt bara är påhittat?

  Att Elon Musk skickat upp en raket råder det inget tvivel om. Det kan bli pinsamt för er i framtiden när det visar sig att ni hade fel om både det ena och det andra.

 • #notometoo
  Denna var kul “Precis som när vi flyger, horisonten i ögonhöjd, man behöver inte spana nedåt mot en undflyende horisont, eller marken…”
  Om man inte justerade höjdrodret så att planet faller lite lagom efter jordens krökning så skulle planet
  stiga i förhållande till marken. i varje fall så länge som planet hade lyftkraft.

  @Robert Wåtz
  Vilket gnäll. Visa vari felet ligger i det jag skrev.

  @Syar Bos + @nonometoo + @Daniel Cabrera+@Robert Wats
  Jag är oerhört tacksam över att ni finns och visar upp skärpan i dagens utbildning.
  Tack också för att NV låter alla komma till tals även om man
  blandar äpplen med päron o presenterar en tomat.
  Det kanske funkar kanske på era skolor men nu är ni IRL.
  Svenska skolan har fått mycket kritik via Pisa vilket är ett uppenbart understatement.

  Kom att tänka på vad min då treåriga son sa då vi på kartan planerade en bilresa till Slovakien: Jorden är platt, kolla pappa!
  Han ändrade uppfattning innan han började högstadiet 😉

 • [Sylthammar]

  NASA Admits “LOSING” All Moon Landing Data
  NASA lost 14,000 reels of scientific moon landing data. I personally don’t think they ever had the data, because they never went to the moon.
  https://www.youtube.com/watch?v=pnzZyA3JdFk

  CNN x NASA Admits NO ONE Has Been to Space in OVER 40 Years!!

  I am including this video as a flat earth proof. The reason why is because the closest I have ever heard nasa admitting that they can not go to space.. is this. So for over 40 years… no one has went to space. No other country has been in space. And i’ll take this 40 years of not going to space as an clue that they have not been to space period.

  No one can pass the deadly van allen radiation belts. I don’t even believe the van allen belts exist. I believe what scientist call the deadly van allen radiation belts.. is actually the dome firmament of flat earth. The van allen belt buys them an excuse for now as to why they are not going into space anymore. But it also brings forth the question… how did you get past it in the 60’s x 70’s??

  It is very risky for NASA to fake outer space. That is why they are not attempting to do it again.

  https://www.youtube.com/watch?v=KGk4b2bBIp4

 • [Sylthammar]

  Satellites are purely science-fiction. All supposed images of satellites in orbit show fake CGI “satellites” orbiting a fake CGI “ball-Earth.” First conceived by Freemason science-fiction writer Arthur C. Clarke in 1945, they claim satellites became science-fact soon after. This is impossible for many reasons outlined in the above video, however, including the fact the melting points of the metals used in satellites are far lower than the temperature in the “thermosphere” where satellites supposedly are. And lastly, for a few extra laughs at NASA’s expense for once, see the following NASA Fail Compilation:

  https://www.youtube.com/watch?v=qkAv1oyToWk

 • [Sylthammar]

  The Moon and Mars landings, the current Rosetta mission, the International Space Station, the Hubble space telescope, satellites, and sustained space travel in general are absolutely the biggest hoaxes of the century, and NASA the most successful propaganda organization in history.

  The International Space Station, just like everything else brought to us by NASA, is a fake Freemasonic hoax, a complete fabrication done with special effects, models, pools, zero G planes, and various camera tricks. The above video exposes key points of evidence for the hoax and breaks down exactly how the illusion is created and maintained.
  https://www.youtube.com/watch?v=19fBJnD1Cb8

 • [Sylthammar]

  Torbjörn Sassersson: Vae det här för artikel? NewsVoice har gjort så mycket bra förut och jag följer och försvarar Alla goda Försök som ni gör att sprida sanning. Till och med min Facebook konto stängdes på grund av det. Men nu måste jag säga att jag e lite besviken på dig. Varför sprida falsk propaganda på NewsVoice? Det finns got om tidningar och institutioner som ägnar sig dygnet runt åt det. Att sprida osanningar och lögner. I skolorna barn hjärntvättas varje dag med detta. Vacciner, Läkemedel, holocaust, Hitler som målas upp som den onda, Ryssarna som vill påverka valet, Jorden är runt, Mars space program och nu vill ni att vi ska tro på det här skit Sionist Satanist propaganda? Lägg av!!! Vi behöver inte höra mera, snälla. Världen har vaknat nu och det går inte att fortsätta med sånt. Om ni vill stanna kvar i den Värld så varsågod och gör det, men dra inte in oss i det där skit. Vi vill höra sanningen nu , det vi verkligen kämpar för varje dag. Det här är Hollywood och för pedofiler. Dom älskar sånt.

 • [Sylthammar]

  Det finns inget som säger att vårt plan är som en kanonkula som rusar fram i ett “space”. Ingen “curvature” att se. Inget som visar att “jorden” rör sig. Det finns inga foton på jorden från space. Inget av ALLA tester och experiment har kunna visa att jorden rör sig, utan motsatsen.

  Professor Piccard var förebilden för professorn i Tintin… han skickade upp sig i ballong.
  https://i.ytimg.com/vi/qaqY9abENec/maxresdefault.jpg
  Bilder som visar på kurva är genom objektiv som har fisheye lence.

  Tysk V2-raket som visar att jordens plan följer med upp och når ögonhöjd – alltså inte att horizonten försvinner… lutar bakåt i en kurva:
  https://www.reddit.com/r/FlatEarthTheory/comments/65aq9b/nazi_v2_rocket_footage_shows_flat_earth/

  Precis som när vi flyger, horisonten i ögonhöjd, man behöver inte spana nedåt mot en undflyende horisont, eller marken…

  Så här sa professor Piccard:
  https://3.bp.blogspot.com/-NKH2thokjzk/WeENrUM6EnI/AAAAAAAAFMc/o7GDABnRDPsn3141kWwFUy4KWbEfJQq4gCLcBGAs/s1600/piccard-flat-disk-with-upturned-edge.JPG

  Alltså, en upphöjd “kant” runt vårt plan, det kallas för Antarktis.

 • [Sylthammar]

  leif bengtsson: Lägg nere kompis. Jag tycker att Syard Boss har överbevisat att Jorden är ingen bol och att space program är bara bullshit. Hela det här artikel borde tas nere. Det e bara skit propaganda. NewsVoice ska inte ägna sig åt det. Det finns gott om såna Santa Ball Sionister som ljuger om varje dag och fortsätter att hjärntvätta människor i skolor och arbetsplatser. Dinosaurier bullshit och spaceprogram Mars och Moon landning. Haha … Du verkar vara djupt inne i nån matrix. Som tror på allt det där skit. Varsågod och fortsätt med din zombie liv och stannar kvar i din jävla bubbla som du lever i men kom inte hit och försök att smitta oss med din skitsnack. Det funkar inte bara kompis. Det e försänt nu.

 • @Syar Bos + @nonometoo + 2Daniel Cabrera
  Jag vill inte vara nån dryg besserwisser men känner ändå att jag måste kommentera.
  Drivmedlet i tankarna är i stort sett vanlig bensin o precis som du säger brinner inte bensin utan syre.
  Därför har man flytande syre med sig i en annan tank vilket man också berättar i filmen.
  Det finns rätt många fasta ämnen som funkar fint i rymden. Vanliga nyårsraketer bör funka eftersom
  syret är bundet i materialet. Krut funkar dock inte
  Precis som du säger om gevärskulan funkar det på samma sätt. Se på kulan som massa så blir det enklare att förstå.
  Kraften står i direkt proportion till den massa och med vilken hastighet du kastar ut den. Så det vill till rätt mycket gasmassa och hög hastighet från raketen för att få till det.
  Vi måste nog förutsätta att fysikens lagar är universell i vårt solsystem. Att planeterna håller sina banor på ett trevligt sätt genom århundraden pekar på att det är så. Även att Newtons 3:e lag gäller.

  Vad gäller Marks Myth, Design Engineer så förstår jag inte vad gnistor här relaterar till raketmotor.
  Rent syre tillsammans med bensin behöver ingen gnista. Hade vi haft 25% syre i luften här hade vi knappast kunna släcka bränder på jorden med vatten och mindre än 10% svårt att elda alls.
  En annan sak att lära sig ur detta är att man inte skall lita på allt man ser på nätet.
  Lite grundläggande kunskaper i kemi och fysik räcker ofta för att slå hål på mycket galenskap som
  presenteras oss på nätet.

  Känns lite som om era kommentarer inte är ägnade att höja kvaliten på NV
  Är ni kompisar med Janna?
  LeifB

  Intressanta teorier s

 • [Sylthammar]

  Marks Myth, Design Engineer

  It’s an interesting question to consider.

  When your flint first strikes the steel in a vacuum you will get a spark because the heat generated from friction is concentrated and focused on one small spot (the point of contact where the tiny steel fragment is heated until glowing an broken off), and there is no gas or other medium present to conduct or convect the heat away; in fact the vacuum could potentially boost the spark longevity by somewhat inhibiting its rate of cooling.

  Once a spark is struck in a normal atmosphere the friction- heated fragment of metal that is sheared off reacts with the oxygen present and burns (something which it is not able to do a lower ambient temperatures) for a short time afterwards. When this hot burning fragment contacts a fuel source, such as steel wool in the example, it sets it alight.

  However in the environment of a total vacuum oxygen is not present (though small quantities of oxygen might be present and supplied as oxide impurities in the metal or fuel) and neither the fragment nor the fuel source will support continued combustion; the spark will then simply extinguish once its heat has been dispersed to the surroundings.

  Hope this provides some insight to a great question.
  https://www.quora.com/Could-a-fire-burn-in-a-vacuum

 • [Sylthammar]

  Torbjörn Sassersson Scientific PROOF Combustion Not Possible in a Vacuum
  It would seem thrust of any kind proves futile in a vacuum, so how is it NASA is maneuvering everything up there? I’m sure I’ll get to hear how this poor guy did the test wrong, and was missing variables, and how NASA’s magic can do it somehow… but I’m gonna say this up front, Until you can show me combustion or thrust in a vacuum with some kind of testable repeatable science… don’t waist your time trolling me 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=HwK7staIj-Y

 • [Sylthammar]

  Torbjörn Sassersson Both Combustion & Thrust are not possible without oxygen present. Once the vacuum removes all the air/oxygen there is nothing left for the fire to feed off of, Some of the more combustible materials are unscathed, and unaffected once oxygen is removed with the vacuum. Boats push off of water, so to submarines, Planes push off air, What does a spaceship push off? With these experiments to show us all otherwise, what are we left to think? How can there even be a Non-Vacuum be beside the vacuum of space?
  https://www.youtube.com/watch?v=kzviD6dODNU

 • [Sylthammar]

  Öystein skrev “…Kan man säga att du #notometoo har fått detta om bakfoten…”

  Nej det kan man inte.

  Om du hade mer info så skull du också genomskådat ISS.

  Det var många årtionden sedan man insåg att man inte kan åka till space. Det finns också “något” därute som en barriär. “De” blev som vansinniga när de insåg det, och de skickade upp allt möjligt för att ta sig igenom, tex via kärvapen, tex höll fransmännen på med det i Söderhavet. USA och ryssarna hade gemensamt “Operation Fishbowl” och även “Operation Dominic”. Fishbowl… det syftar på hur ett öga ser ut, och just det som är ovanför vårt plan, som har många namn genom olika kulturer, traditioner och tider, som “Dome”, firmament.

  Högre än cirka 600 mil kommer inget:
  http://www.jaymc.com/FlatEarth/Images/DomeFirmament.jpg

  Men “Operation Fishbowl” var nere vi antarktisringen (som löper runt vårt plan) och där är det inte så lång sträcka till “barriären”. Dessutom så fungerar inte raketer i space, eller vakuum, inget skulle fungera… styra, åka till någon “planet”, styra starta upp på nytt, styra rätt, landa + efter att ha passerat Van Allenbältena två gånger. Det var extremt mycket strålning just när de sa de var ute med Apollo 11. Månfärder är uteslutet, ur alla aspekter.

  En patron till ett gevär… om man “utlöser den, så blir det en kraft bakåt mot axeln, en annan kraft tar sig ut via öppningen som blir när själva kulan av explosionen fås att lämna sin “infästning” i andra änden av patronen. Skulle man göra på samma sätt med en patron i space, då blir det på samma sätt – hylsan flyger en väg och kulan den andra vägen.

  Här förklarar en fysiker varför raketer inte fungerar i space:
  https://youtu.be/Fnf_f4rogtg

 • Ok, där fick jag ett svar av Torbjörn som verkar logisk. Kan man säga att du # notometoo har fått detta om bakfoten, eller?……

 • # notometoo,

  Jag är bara lite nyfiken, om nu månlandningen var en bluff, hur menar du då att exempelvis alla raketer som med “styrraketer” kan docka i ISS rymdstation fungerar/lyckas? Jag menar, de är ju de facto uppe i rymden….

 • # notometoo,

  Jag är bara lite nyfiken, om nu månlandningen var en bluff, hur menar du då att exempelvis alla raketer som med “styrraketer” kan docka i ISS rymdstation fungerar/lyckas? Jag menar, de är ju de facto uppe i rymden….

 • @notometoo

  Har undervisat i NO under ett antal år. Både på grundskolan och gymnasiet men inte kommit i kontakt
  med din förklaring av den labben.
  Ledsen att göra dej besviken. Newtons tredje lag. Har inte sett den som motbevisad.
  Testa själv
  Sätt på dej rullskridskorna ta nåt lagom tungt i handen och kasta bort det. Vad händer?
  Prova att kasta med olika hastighet.
  Handlar mindre om omgivningen än massor som agerar.

 • [Sylthammar]

  leif bengtsson – det om att raketer inte fungerar i space… det är ju bara så att man kan inte ha någon drivkraft från raketmotor i space. Om du blåser in lite luft i en ballong, och håller för “utblåset”, sedan släpper ballongen, så flyger den iväg en bit i LUFTEN. Luften i ballongen har något att “trycka” emot och flyger iväg en bit. Raketmotorer är något man har inom atmosfären, utanför har aldrig någon raket varit, då den inget har att pusha emot. Det fungerar inte heller att den pushar mot sig själv, det inser alla som gått ut grundskolan.

 • @Syar Bos
  Vems talan för du, eller var i mina kommentarer kände du att du villade du bort dej?

  Du får dock gärna utveckla “Det är inte nödvändigt att motbevisa något som du nämner här, för det är väldigt lätt att förstå hur du försöker förvirra människor med dina kommentarer.” Det hänger kvar i luften känner jag och kommer förmodligen inte att landa annars.

  Gör man en sökning om ett tag på
  ” förvirra hycklare svindlare lura människor ledsen”
  Så kommer en träff på NewsVoice var det så du tänkte eller.
  Upp till bevis och förklara dej.

 • [Sylthammar]

  leif bengtsson Det är inte nödvändigt att motbevisa något som du nämner här, för det är väldigt lätt att förstå hur du försöker förvirra människor med dina kommentarer. Men du kan inte lura någon riktigt. Människor är redan väldigt vakna och alla er hycklare och svindlare, har inte längre samma möjlighet att lura människor som ni har gjort i så många år, så jag är väldigt ledsen vän men du slösar bort din tid här

 • @ leif bengtsson,

  Som jag skrev så är jag faktiskt teknikintresserad. Med all respekt för nyfikenhet genererad i barndomen (vilket jag tycker är positivt), så kan jag tycka att när man blir äldre kanske borde styra in sin nyfikenhet/upptäckarglädje på sådant som har ett värde för oss jordbor. Varför ska vi satsa på ett liv för en del på Mars? Vi har ju inte ens utforskat allt på jorden ännu (exempelvis havsdjupen).

  Att tro att ett boende på Mars skulle vara en framtida realitet känns en aning naivt. Vilka skulle bo där, och varför? Vem har råd att ta sig dit även om det skulle byggas en “Marsstad”? Hur skulle en vardag i så fall där se ut?

 • Re:Öystein
  “Din tanke “Vidare, varför ska vi skicka människor till Mars för? Vilken idioti att bara tänka tanken.”
  Vart tog din femåring med nyfikenhet o äventyr i dej vägen?
  Har du slut på upptäckarglädje så testa http://instructables.com
  “undrar om, varför ine, jag testar ifall att” som ibland resulterar i “Det var som fan, tänkte inte på det”
  Som vid första parningen 😉
  Det är väl en del av det roliga med livet. Var och skapar sina gränser o jag hade gärna varit kompis med Elon.

 • Re Linda
  Det är Ok att du inte orkar se filmerna. Men jag gissar att du inte suttit eller deltagit i ett större eller tidspressat industriprojekt.
  Har själv varit delansvarig för projekt som kostat några tiotal miljoner i investering.
  Sista veckorna innan driftsättning (för min del oftast programmering/styrning) blir det inte mycket sömn. o den euforiska känslan när åtminstone nästan allt funkar känner jag igen hos Elon.
  Du säger “krystade och konstlade” . Kanske bygger du ditt resonemang på erfarenheter från att umgås med fel människor
  eller tittar för mycket på TV/Dator. Det blir då svårt att känna igen hur folk ser ut i livet med verkliga o positiva upplevelser. Besök din lokala uppfinnarförening SUF och upplev samma känsla!

  Kolla denna beskrivning av Fuzzy Logic, gissar att Elon haft mycket glädje av den
  ¬P = 1 – P
  P ∨ W = max(P, Q)
  P ∧ W = min(P, Q)
  Fuzzy logic (Googla) verkar tillämpbart även i kommentarerna här. eller hur Linda

 • Jag är beredd att tro på detta med en Tesla i rymden den dag jag får se övertygande filmklipp där de lastar bilen i raketen, även om sådana klipp säkert också går att fejka. Hur som helst så finns såklart sådan filmdokumentation.

  Vidare, varför ska vi skicka människor till Mars för? Vilken idioti att bara tänka tanken. Varför??? Kan någon där ute svara på det? Eller är det bara för att “visa att det är möjligt”?

  Jodå, jag är faktiskt teknikintresserad!

 • Har ni sett filmerna ovan? Det är ju ett skämt att det inte är CGI! Och både Musk och de övriga kommentatorerna är så krystade och konstlade att det är smärtsamt att se! Cringe alltihop! Klarar knappt av att se lögnerierna!

 • “leif bengtsson 8 Feb, 2018 at 08:08
  Gissar att hela resan kostar mindre än försäkringskassans budget för denna månaden.”

  DET är nog månadens “understatement”, LB! ☺
  ===
  För övrigt finner jag ditt resonemang både logiskt och trovärdigt…..
  //sj

 • Maken till reklamstunt!
  1. Att skicka upp en bil med några videokameror. Det kör redan runt fordon, på Mars(!), med avancerade instrument.
  2. Det är ingen jätteraket. Saturn V var dubbelt så stor och kunde lyfta tre ggr så mycket. För ett halvt århundrade sedan.

 • re notometoo
  Du säger “Inga raketer fungerar i ”space”” förklara varför det inte funkar är du snäll.

  re Linda.Varför menar du att det skulle vara fake.
  Det är ingen komplicerad teknik att skicka upp en sådan. Behövs bara pengar.
  Som han säger. att skicka upp en betongklump för att testa är ju bara tråkigt.
  Målet var endast att testa om tekniken funkar. Sen kan man ju roa sig med
  diverse kul på vägen som att fortsätta till Mars. Mycke matte o mätteknik
  men inte något konstigt.
  En miljon extra för själva bilen är förmodligen en liten kostnad.
  Reklamtid i TV kostar ju ofta något hundratusental kronor.
  Värdet i denna reklammöjlighet för Tesla är förmodligen rättok.
  Kanske blev det i slutändan billigare med teslan än med betongklumpen.
  “it looks so fake” Vi har bra kameror idag med hög upplösning.
  Ingen atmosfär, ingen motor igång o putsade rutor dåblir det förmodligen så.
  I mina tankar borde de se ut precis så. För att avgöra om det är fake får man nog
  kolla bilderna o kolla vinklar rörelsemönster hastighet för synliga objekt os.v

  Gissar att hela resan kostar mindre än försäkringskassans budget för denna månaden.

  LeifB

 • Är det någon som tror på detta? Elon tror uppenbarligen inte på vad han säger. Stackars sate som måste sitta där och ljuga. “You can tell it’s real because it looks so fake, honestly”. 7.30 filmen längst ner.

 • [KOMMENTAR FRÅN SYLTHAMMAR]

  When you wake up to flat Earth truth and realize the world has been completely brainwashed and lied to for hundreds of years about our true cosmology, the next most important question to investigate is WHO is responsible for so expertly deceiving the world? Almost no one else in the flat Earth community has dared tackle this important topic of blame, yet this should be the MOST talked about issue, as incorrectly placing responsibility or ignoring the culprits will only allow their control to continue. No surprise to those of us educated on such matters, the same people ultimately behind the globe lie are the same people who currently control 96% of the world’s governments, banking and media. The following video and the following links here and here make the case for who needs to be blamed and exposed: (Note: This important video has been blocked worldwide by YouTube. If you try to upload this video now to YouTube you will not even be allowed to publish it privately. It has also now been banned by DTube, and the above mirrored copy on YouTube is the only one I could find left other than this one I’ve just uploaded to BitChute: https://www.bitchute.com/video/fiG11Z7JBbDC/)

 • [Sylthammar]

  Du kan vara lugn redaktören, inget kommer att åka igenom Van Allenbältena. Inga raketer fungerar i “space”. De driver med oss, de som ev. fortfarande sover sin törnrosasömn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *