Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Brittisk polis försökte mörka mycket stor pedofilring

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Pedofilring
Trafficking – Foto: Sammisreachers, CC0 Creative Commons

I Storbritannien ska polisen ha försökt att tysta ner vad som beskrivs som den mest omfattande pedofilihärvan i Storbritanniens historia. Uppemot 1000 barn ska ha blivit sexuellt utnyttjade under 40 års tid, rapporterar The Telegraph.

Under de senaste åren har flera pedofilihärvor avslöjats i Storbritannien. Den kanske mest uppmärksammade blev omskriven 2014 och handlade om hur över 1 000 barn utnyttjades av främst pakistanska män i staden Rotherham.

Nu har en ny pedofilihärva avslöjats i Storbritannien och staden Telford, med 155 000 invånare. Under 40 års ska uppemot 1 000 barn, vissa så unga som 11 år, blivit sexuellt utnyttjade, drogade och torterade. Minst fem dödsfall kan kopplas till de omfattande övergreppen, avslöjar Daily Mirror.

Daily Mirror skriver att polisen varit medvetna om pedofilihärvan men inte granskat den förrän nyligen. Man ska också ha försökt att hindra Daily Mirror från att själva undersöka härvan.

Samtidigt skriver The Telegraph att lokala myndigheter inte granskade sexuella förövare av Mellanösternursprung, av rädsla för att bli stämplade som rasister.

Nu kräver lokala politiker svar på hur pedofilihärvan kunnat pågå under 40 års tid.

“Det måste sättas igång en självständig utredning om sexuellt utnyttjande av barn i Telford så att vårt samhälle kan ha absolut förtroende för myndigheterna”, säger Lucy Allan, parlamentsledamot från Telford tillhörande Tories.

Enligt vittnen som Daily Mirror har talat med pågick de sexuella övergreppen på minderåriga barn så sent som för några månader sedan.

Källa: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: pedofilring