Syrien befarar false flag kemisk attack mot östra Ghouta kanske redan idag

publicerad 11 mars 2018
- av NewsVoice
Faisal Mekdad - Foto: Channel4.com

Syriens vice utrikesminister Faisal Mekdad varnar för att terrorister redan idag kan utföra false flag kemisk attack mot östra Ghouta för att sedan beskylla Assad för dådet. Han anklagar Västs journalister för att enbart tro på terroristerna och för att aldrig vara intresserade av kommunikation med regeringen i Damaskus.

Text: NewsVoice | Video: RT.com | Bild från video av Channel 4 News

Mekdad säger att Damaskus fått information om en förestående attack med kemiska stridsmedel mot östra Ghouta, någonstans i distrikten Mesraba och Beit Sawa. Han pekar ut Tahrir al-Sham-terrorister som NewsVoice tidigare skrivit om. Attacken kan inkludera en desinformationskampanj och den kan, enligt de underrättelsekällor som Damaskus har, ske redan idag om inte planerna nu ändras.

RT skriver att de vita hjälmarna, som kallats för en självutnämnd civil försvarsgrupp, anklagat den syriska regeringen för att ligga bakom tidigare kemiska attacker mot befolkningen i östra Ghouta. Assad-regeringen anser dock att de vita hjälmarna är inget annat än en terroristorganisation (med ett propagandamål) som är finansierad av utländska medel.

Faisal Mekdad avvisar även de anklagelser som riktats av “UN Syria Commission” mot den syriska regeringen om att Assad ska ha legat bakom tidigare kemiska attacker. Han säger att “Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons” (OPCW) är ett västorgan som inte vill kännas vid sanningen om vad som pågår i Syrien.

“Western countries were only interested in one thing – proving that the government used chemical weapons. This is despite us finding plenty of chemical weapon labs in formerly rebel-held areas. We have mentioned this plenty of times, but the West only wants to believe terrorists.” – Faisal Mekdad

Text: NewsVoice

Källa

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Trots att de här rent uppenbara false flag attackerna endast kan skada den Syriska sidan fortsätter de, tack vare ett okritiskt MSM. Ett MSM som i och med att de inte söker åsikter från den Syriska sidan därmed sprider fake news ellr ren propaganda till förmån för de som vill ta över Syrien.
    Att USA inte tillåter opartiska FN utredingar om tidigare attacker indikerar att man är medveten om att de bevis som kan framkomma kan avslöja att det rört sig om hänsynslösa offer av oskyldiga från de egna leden, eller fångar, för att desperat försöka smutskasta den andra sidan. Välplanerade mord.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *