Ben Swann: Tillgångsbrist inom barnsexhandeln gör övergreppen extrema

publicerad 30 mars 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
Ben Swann rapporterar om barnsexhandeln 27 mars 2018 Foto: TruthinMedia.com

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieMedia är urusla på att granska barnsexhandeln i världen och när MSM gör det fokuseras enbart på tillgångssidan och hur barn säljs, men nästan inget sägs om köparsidan, säger Ben Swann i sin senaste Reality Check. Efterfrågan på köparsidan är omättlig och därför blir utnyttjandet av de barn som finns på marknaden extrem.

Det finns dokumentation och beräkningar på hur omfattande barnsexhandeln är i världen. Siffrorna chockerar och efterfrågan finns i alla samhällsklasser, från arbetarklass till elit. Alla nivåer av samhället lider av organiserad pedofili.

Sverige har idag sannolikt en stor tillgång till barn på denna marknad i och med flyktingsströmmarna och problemet med ensamkommande barn som "försvinner". Sverige är ett av de europeiska länder som tagit emot mest flyktingar och sexpredatorerna utnyttjar situationen. Det är inte otänkbart att Sverige kan attrahera kunder från kringliggande nordiska länder och resten av Europa. (red anm).

Ben Swann tar upp dokumentären "I am Jane Doe" från 2017 om barnsexhandeln i USA som ger oss nya fakta om pedofilnätverkens verksamhet. Det vanliga förfarandet är att barnen säljs via sajter på nätet som tex Backpage.com. Enligt en studie från 2016 utförd av "Center for Court Innovation" säljs mellan 8900-10500 barn i USA varje år. Medelåldern på dessa barn är 15 år. I genomsnitt sexutnyttjas varje barn 5,4 gånger per dag, alltså 5,4 samlag per dag.

Swann uppger precis som vissa medier tidigare rapporterat om att sexköparna finns inom alla yrkeskategorier och på elitnivå utgörs dessa av: domare, advokater, storföretagsledare och politiker. Reality Check nämner reportaget från 2015 från 60 Minutes Australia som undersökt pedofilringarna på elitnivå i England. Du kan se hela dokumentären nedan.

Ben Swann kritiserar CNN för sitt bristande engagemang i frågan. CNN kan lägga ned 100-tals timmar på selekterade nyhetsfall, men ignorerar barnsexhandeln som genererat betydligt större lidanden.

NewsVoice kommentar

NewsVoice har information om sexköpshandeln på elitnivå i Sverige, var handel och aktiviteter pågår i bland annat Stockholm. Det kan sättas i samband med de granskningar vi genomför av makten i Sverige, samma maktsfärer som Stieg Larsson från Expo baserade sina böcker på.

De svenska mediehusen måste börja gräva i detta träsk av pedofili och barnsexköpsringar i Sverige, annars måste medborgarjournaistiska initiativ göra det arbetet. I USA har till och med amerikanska krigsveteraner sedan en tid gått samman för att rensa i barnsexhandeln som tex organisationen "Veterans For Child Rescue" (V4CR) som NewsVoice tidigare skrivit om.

Stöd NewsVoice arbete genom en donation.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källa