Ben Swann: Inga bevis för att Syrien använt nervgas enligt Pentagon

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Ben Swann, februari 2018 Foto: Truthinmedia.com

Ben Swann från Truth in Media rapporterar om Pentagons uppfattning om att det saknas bevis för att Syrien och Assad använt nervgas mot sitt eget folk. Källan till uttalandet är USA:s försvarsminister James Mattis.

“Vi har andra rapporter från slagfältet, från människor som hävdar att det [kemiska stridsmedel] använts” … “Vi har inga bevis på det.” – James Mattis

Swann säger att när Trump-administrationen 2017 gav klartecken för en massiv attack med kryssningsmissiler mot en militärbas i Syrien användes argumentet att Syrien ska ha använt kemiska stridsmedel mot sitt eget folk. När Ghouta attackerades med kemiska stridsmedel 2013 fanns inte heller bevis för att Assad låg bakom attacken. Obama godkände inte en missilattack 2013, men valde istället att finansiera rebeller i Syrien, säger Swann.

Samma rebeller (“moderata”) har i andra sammanhang utpekats som samma terrorister som “bytt sida” och utfört terrordåd runt om i Europa (NewsVoice anm).

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *