Ben Swann: Inga bevis för att Syrien använt nervgas enligt Pentagon

publicerad 2 mars 2018
- av NewsVoice
Ben Swann, februari 2018 Foto: Truthinmedia.com

Ben Swann från Truth in Media rapporterar om Pentagons uppfattning om att det saknas bevis för att Syrien och Assad använt nervgas mot sitt eget folk. Källan till uttalandet är USA:s försvarsminister James Mattis.

“Vi har andra rapporter från slagfältet, från människor som hävdar att det [kemiska stridsmedel] använts” … “Vi har inga bevis på det.” – James Mattis

Swann säger att när Trump-administrationen 2017 gav klartecken för en massiv attack med kryssningsmissiler mot en militärbas i Syrien användes argumentet att Syrien ska ha använt kemiska stridsmedel mot sitt eget folk. När Ghouta attackerades med kemiska stridsmedel 2013 fanns inte heller bevis för att Assad låg bakom attacken. Obama godkände inte en missilattack 2013, men valde istället att finansiera rebeller i Syrien, säger Swann.

Samma rebeller (“moderata”) har i andra sammanhang utpekats som samma terrorister som “bytt sida” och utfört terrordåd runt om i Europa (NewsVoice anm).

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Jag kan se en enda orsak till Mattis uttalande: han vill sänka trovärdigheten i ögonvittnesskildringar eftersom det skulle innebära betydande problem för USA och Pentagon i andra krigszoner. Militären begår ständigt grova brott. De är samtidigt mycket noga med att aldrig bli åtalade. Om det är någon som borde stå till svars för sina handlingar så är det USA och Pentagon. Nu börjar marken brännas under krigsherrarnas fötter. Därför försöker de nu skaffa sig tolkningsföreträde över vad som kan anses vara bevis. Skyddar de andra, räknar de med skydd själva. Civilsamhället behöver ett råstarkt rättsväsende för att fälla alla dessa as.

  • Att Mattis plötsligt backar och nu framhåller att endast rapporter men inga bevis finns är ett sätt ATG skydda USA från brottsutredningar i andra delar av världen. Militären är snabba med att undanröja bevis och mörka. Det sista de vill är att hamna på den åtalades sida. Mattis och Pentagon förtjänar det mer än många andra. Jag förstår att han försöker sabotera trovärdigheten i fokus utsagor och ögonvittnesskikdringar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *