Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ben Swann: Inga bevis för att Syrien använt nervgas enligt Pentagon

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Ben Swann, februari 2018 Foto: Truthinmedia.com

Ben Swann från Truth in Media rapporterar om Pentagons uppfattning om att det saknas bevis för att Syrien och Assad använt nervgas mot sitt eget folk. Källan till uttalandet är USA:s försvarsminister James Mattis.

“Vi har andra rapporter från slagfältet, från människor som hävdar att det [kemiska stridsmedel] använts” … “Vi har inga bevis på det.” – James Mattis

Swann säger att när Trump-administrationen 2017 gav klartecken för en massiv attack med kryssningsmissiler mot en militärbas i Syrien användes argumentet att Syrien ska ha använt kemiska stridsmedel mot sitt eget folk. När Ghouta attackerades med kemiska stridsmedel 2013 fanns inte heller bevis för att Assad låg bakom attacken. Obama godkände inte en missilattack 2013, men valde istället att finansiera rebeller i Syrien, säger Swann.

Samma rebeller (“moderata”) har i andra sammanhang utpekats som samma terrorister som “bytt sida” och utfört terrordåd runt om i Europa (NewsVoice anm).

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq