Washington Times: Nu går Löfven in på samma spår som Trump mot gängvåld

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 8 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Montage: Stefan Löfven kramar Donald Trump
Montage: Stefan Löfven kramar Donald Trump
Montage av NewsVoice: Löfven och Trump – allt är förlåtet – Foton av CNN (Trump) och Claudio Bresciani (Löfven)

Trots att Stefan Löfven 2017 kritiserade Trump för att han skyllde våldet i Sverige på flyktingar meddelade Löfven att han avser att slå ner på immigration och gängvåld med en Trump-liknande agenda. Det skriver Washington Times (WT).

Text: NewsVoice

“Sweden’s prime minister, who criticized President Trump last year for blaming Swedish violence on Muslim refugees, said Tuesday that he’s cracking down on immigration and gang violence to make Sweden great again.” – WT

Washington Times citerar Löfven som under sitt statsbesök i USA sa att Sverige attackerar organiserad brottslighet mycket hårt:

“We’re attacking the organized crime very tough”.

“We have our share of domestic challenges, no doubt about that” …

“We are dealing with it every day, allocating more resources to the police, more resources to the security police, tougher laws on crime, tougher laws on terrorism.” – Löfven

Washington Times skriver att Stefan Löfvens retorik väldigt mycket liknar Trumps.

Stefan Löfven öppen för att sätta in militär mot gängvåld - Skärmdump från SVT.se
Stefan Löfven öppen för att sätta in militär mot gängvåld – Skärmdump från SVT.se

Trump kommenterade också Löfvens “erkännande” att han haft rätt hela tiden om Sverige. Han syftade på uttalandet han gjorde för ett år sedan om våldet i Sverige.

“You look at what’s happening last night in Sweden,” the president said back then at a rally in Florida. “Sweden. Who would believe this? Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible.” – Trump

The New York Times (NYT) rapporterade förra veckan att Sverige upplever ett ökat klanrelaterat våld som inkluderar användandet av handgranater. Det har skett över 100 incidenter i Stockholmsregionen vilket polisen kallat en kapprustning bland immigrantgäng, skriver NYT.

Text: NewsVoice

Källa och Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ leif bengtsson
  Jag har naturligtvis inte svaren på alla frågorna i det här helt nya drama som nu håller på att utspela sig i det dolda – så, en hel del uppgifter hålls säkerligen tillbaka för oss – men en sak är nog säkert och det är att De Vita Hattarnas främsta uppgift är att strategiskt, och i god tid, helt utestänga alla mörkrets toppspelare ifrån inflytande i den här välplanerade gigantiska rockaden. Här är lite mer info:

  Den undersökande journalisten Benjamin Fulford skriver att ett tecken på att Donald Trump arbetar framgångsrikt med att sätta åt Khazaria-maffian, makteliten, är att han och försvarsdepartementet nu har undertrecknat en verkställande order och en 636-sidig bilaga som utfärdades den 1 mars som därmed förbereder vägen för tribunaler i Nürnbergstil.

  http://www.discerningthemystery.com/2018/01/global-elite-taken-to-guantanamo-bay-by.html

  https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/2018-amendments-manual-courts-martial-united-states/

 • Vill gärna tillägga en tanke om FED och dollarn eftersom pengarna kommer att byggas på guld enligt Erik Wiklund.
  FED är ett privat företag som USA lånar/köper sina pengar av. Kanske rättare att säga rättigheten att använda företagets internvaluta som är just dollar. För det betalar USA en liten ränta som man sedan får tillbaka genom “skatt”. Ett nollsummespel förmodligen.
  Tricket är att bara sätta FED i konkurs vilket gör dollarn helt värdelös och det är då länder med denna valuta i mass som står för konkursen. Sedan är det bara för USA att skadelöst köra vidare i någon nydollarvariant.

  LeifB

 • @Erik Wiklund 10 Mar, 2018 at 15:08
  Mycket intressant. Men om IMF är inblandat så kommer vi att komma tillbaka till ruta ett.
  IMF är ju ett privat företag som plundrar länder idag. Att dom välvilligt skulle avstå från denna möjlighet i framtiden finner jag inte troligt. Ovanför IMF finns BIS (Business of International Settlement) och
  där finns springpojkar som Soros och Bildt. För mej känns det mer som “ur askan i elden”.
  Jag hoppas att du har rätt men magkänslan är den jag beskrev tidigare dvs plundring och materialisering av “fiat money”. Då kraschen börjar kommer bankerna att kräva in fastigheter/företag/mark eller vad man nu lånat till. När sedan pengarna nollställs så kan man ju fundera på var värdet hamnade.

  LeifB

 • @ Erik Wiklund 15:08 10:e mars
  Tack för att Du förde in dessa rader, vi “lever just nu i en, om jag får uttrycka mig som så, spännande värld…”.

 • @ leif bengtsson

  – Nej, kraschen kommer att slå hårt åt makteliten – här är lite mer info. om vad som är på gang, tro det eller ej – vi får väl snart se om detta blir sanning:

  CIA:s och Pentagons källor säger att aktiemarknaden kommer att krascha för att sätta de resterande Kabalisterna i USA och Israel i konkurs, för att bereda vägen för ett nytt finansiellt system av kapital för Väst, för att möta det som Kina är på väg att starta. Enligt de vita hattrna så ligger aktiemarknaden nu på gränsen till att kollapsa vilket kommer att bana vägen för ett “monetärt guldmonument” som ska introduceras med det nya finansiella systemet. Enligt källor är UST nu redo att införa guldstandarden i USA. När amerikanerna byter till guldstandarden efter aktiemarknadens kollaps, som tros gå ner med ca: 40-50 %, kommer IMF att genomdriva det “guldbaserade monetära systemet” som en global lösning. Varje land kommer att byta till en guld-/tillgångsstandard som återställer alla valutor till sina sanna värden. Kollapsen förväntas börja i mitten av mars, vilket kommer att ligga under en okänd mängd dagar. RV-utsläppet förväntas när alla valutor återställs en tid mellan den 11:e och den 26: e. Återställningen kommer främst att gynna länder som lider av fattigdom, eftersom deras köpkraft kommer att öka dramatiskt. Övergångens 1:a mål och huvudmål är att helt eliminera fattigdomen. Återställandet av alla valutor är bara början på något större. Insiders pekar på att 11:e mars är slutet för Kabalen. NESARA/GESARA är redo att starta efter den 26 mars. Parisavtalet är GESARA i förklädnad.

 • @ Alla,

  De flesta av de senaste kommentarerna ovan är så kloka! Det viktiga och avgörande för att få en förändring, även innan man bestämmer sig för vilket parti man ska rösta på, är att “väcka” befolkningen till att inse hur allt hänger ihop.

  Jag har den senaste tiden försökt sammanställa pedagogiska förklaringar, och gärna visualiserade, som verktyg att just få upp ögonen på folk. Ett par, som jag tycker, mycket upplysande länkar som jag tycker är riktigt bra bifogar jag här:

  https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE
  https://www.youtube.com/watch?v=kN-k-9UeUgE&feature=youtu.be
  https://www.youtube.com/watch?v=muw22wTePqQ&t=333s

  Se dessa, och sprid de vidare. Jag tror att de på ett effektivt sätt kan bidra till att väcka vår befolkning.
  Två av länkarna handlar om att visualisera verkligheten. Och just att visualisera är ett effektivt sätt att göra problematiken/verkligheten begripbar. Så har det även varit för mig.

 • @Erik Wiklund 9 Mar, 2018 at 15:22

  Det låter som om du ser en börskrasch som något positivt.
  Jag ser det mersom att bankerna materialiserar luftpengana till fysiska tillgångar.
  Gissar att dom flesta av oss upptäcker det genom att vårt arbete som i sin tur via staten placerar en del i fonder som i sin tur försvinner i kraschen.
  Börskrascher är med andra ord bara ytterligare ett verktyg att stjäla av oss.

  LeifB

 • @ Erik Wiklund, intressant information varför jag med spänning ser fram emot den 16 mars.

  Trump måste vid det här laget ha blivit varse att han har många inom Deep State emot sig och då de så frenetiskt gör vad de kan för att underminera all hans politik så är det rätt att rensa ut dessa femtekolonnare.

  Jag håller med om att MSM, oavsett vilka det är som exakt kontroller dem, gör allt för att misskreditera Trump. Men han har nog tid på sig innan nästa val att rensa bort de allra värsta avarterna av Deep State och åt MSM kan han inget göra i nuläget annat än att visa medborgarna att han värnar deras intressen.

  Om detta innebär handelskrig så må detta ske, allt som slår tillbaka på globalisternas agenda är av godo.

  Jag tror att folkflertalet i USA såväl som i Europa och Sverige inte gillar när mäktiga globala intressen helt uppenbart gör allt i sin makt för att underminera en legitimt vald president.

  Jag tror på människans inneboende goda kraft och att de stödjer vad dom anser vara det minst onda i en ond värld, särskilt svenskens kynne gillar att allt skall gå rätt till.

  Att sedan Trump själv inte är någon duvunge går att jämföra med svenska SD som av så många inom pk-eliten anses vara den svenska politikens avskum.

  Själv stödjer jag de politiker som värnar om folkflertalets intressen, dvs alla partier vilka stödjer en massinvandring och som verkar för att dessa skall särbehandlas framför den ursprungliga svenska befolkningen bör bannlysas. Och det är på valdagen vi små obetydliga individer gemensamt kan visa vad vi tycker då vi avger vår röst.

  Kjell W, du är måhända kontroversiell men det får man vara i ett land där åsiktsfrihet råder.

 • @ Emil
  Det är bra att Löfven stryker Trump medhårs. Det är i Sveriges intresse. Putin nästa?

  En ”hårdare linje”, kallar jag ”människovänligare linje”, där vi gynnar riktiga flyktingar och barn i UNHCR:s flyktingläger med folkligt stödd budget.

  @Erik Wiklund
  Öppenhet är helt rätt. Planen kommer sannolikt från monopolkapitalisten George Soros ”open society”. Tanken är sannolikt att skapa samma konflikt och kaos som i Syrien, vilket monopolkapitalet profiterat på.

  Vetenskapliga partiet är det ENDA parti i Sverige som på allvar vill göra så att det kommer att bli bättre, anser jag med goda evidens efter att ha letat, undersökt och analyserat.

  Problemet heter Israel-lobbyn och är orsaken att Trump snabbt ställde sig mot Assad. Assad vill nämligen följa FN:s resolution 242 om 1967års gränsdragning.

  Det är tveksamt om en president överlever som vill rensa ut hemliga sekter. Att Trump fortfarande lever, samt inte utsatts för mordförsök motsäger den teorin.

  @ Jan Norberg
  Jo. Mycket tyder på att Trump inte är lierad med globaliströrelsen, men han har helt klart mutat dem genom att höja USA:s försvarsbudget och minsann hetsat till krig både här och där.

  Trump må ha infört skyddstullar på stål och aluminium, men samtidigt öppnar han nu upp för frihandel med Kanada och Mexiko. Trump har heller inga ambitioner på att attackera USA:s skatteparadis som påminner om EU:s skatteparadis.

  Monopolkapitalisten Soros ”utmaning” är att få tyst på ”Ut ur EU”-kampanjer i EU:s nationer och i Sverige är det också väldigt tyst om elefanten i vardagsrumssoffan, utom i Vetenskapliga partiet.

  @ Alla
  Problemet är INTE mörkrets furstar. De är få. Det är de små ljusen, som faktiskt agerar för ljuset, som är lösningen. Jag organiserar på ett sätt som gör att alla kan ansluta sig genom Valsamverkanspartiet genom nya partier.

  Välkomna alla små ljus! 🙂

 • @ Erik Wiklund 9 Mar, 2018 at 09:45,

  Jag hoppas att du har rätt! Jag avvaktar med spänning!

 • @ Jan Norberg
  Jag anser att det inte finns någonting viktigare idag än att få bort den dolda makteliten, kabalen, Illuminati – vad man nu vill kalla dem. Och det är klart att det kan inte vi, små individer, göra själva, det måste till kraftfullare tag – och det är just detta som världen har väntat på så länge – att det kom en USA-president som makteliten inte hade grepp om. Visst Donald Trump har uppfört sig klumpigt flera gånger under sin tid som president – och massmedia älskar att förlöjliga honom, därför att de som styr massmedia runt om i världen det är bl.a. AP och Reuters som ägs av makteliten som alltså vägrar släppa igenom allt det positiva som Trump åstadkommer. Och som sagt, Trump har under en längre tid arbetat tillsammans med de Vita Hattarna, en grupp amerikanska arme-officerare från underrättelsetjänsten, som nu har arbetat natt och dag under en tid med att få bort toppspelarna inom makteliten och deras fästen och arbetar för att avslöja maktelitens hemliga organisation och dessa arme-officerare har kontakt med Vita Huset, Donald Trump och ”The White Hats” i regeringen. Enligt de senaste rapporterna från dem så kommer det senast den 16 mars att ske en krasch på börsen som kommer att bli startskottet för stora avslöjanden från Donald Trump. Kan det bli mer spännande !

 • @ Erik Wiklund, att det på sannolika grunder finns fog för tron på en slags globalist rörelse innebär ju i min värld inte att den som sådan med nödvändighet behöver blottläggas och/eller dissekeras i detalj, det räcker med att man tror/vet eller är övertygad om att den på ett eller annat sätt faktiskt finns.

  Själva agerar dessa krafter i skuggornas värld och gör allt för att dölja/mörka sin verksamhet så det är bara onödig värmeutveckling att diskutera företeelsen i sig, bättre då att släppa fram politiker och andra krafter vilka med konkreta åtgärder kan motverka dessa mörkrets furstar.

  Jag blir så trött på alla vilka verkar vilja skylla allt ont på den ena eller den andra grupperingen, eller att diskutera den ena mer eller fantasifulla konspirationen efter den andra.

  Jag är ingen 100 % fan av Trump men han framstår som en kraftfull motvikt till de globalister vilka ser på världen som sin privata tummelplats för egen vinnings skull framför en ekonomisk utveckling för folkflertalet baserat på fri företagsamhet och ett idogt eget arbete med lägsta möjliga skatter och med en så lite statlig inblandning som möjligt.

  Att globalisterna lyckats med konststycket och få hela politikerkåren med på sina lönelistor med löften om framtida karriärutveckling visar ju bara på vilken korrupt värld vi lever i. Se bara på Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Göran Persson, Maud Olofsson, och många många fler.

  Det har ju gått så långt att många yngre vill ägna sig åt politik för att sedan kunna få ett jobberbjudande där deras arbetsuppgifter blir att medelst olika grad av påverkan styra efterkommande politiker i den riktning som deras uppdragsgivare vill.

  Jag lovar dig Erik W att jag faktiskt personligen på mycket nära håll sett detta och att det är därför som jag inte vill ägna mig åt de kontraproduktiva konspirationsteoremen som många vill ägna sig åt.

  Förbjud politiker efter sin tid som aktiva politiker att ta anställning eller starta egna företag vars enda syfte är att påverka politiken.

  Det är illa nog att alla olika branschorganisationer ändå gör allt i sin makt för att styra politiken till egna egna intressens bästa.

  Behöver jag nämna LO, Svensk Näringsliv, mfl ??

  Att det på global nivå finns liknande intressen är inget som vi behöver tvivla på men vi måste åtgärda politiken så att makten utgår i från folket och inte från särintressen, varför inte börja på hemmaplan i Sverige?

 • @ Jan Norberg
  Jag vet att jag är kontroversiell, men jag är helt övertygad om att vi lever i en mörk härskar-värld som undanhåller mänskligheten många sanningar – och jag tror på iden om att tala om de här sakerna på ett öppet sätt så mycket som man bara kan.

 • @ Erik Wiklund, din analys är måhända kontroversiell och kan i värsta fall i efterhand visa sig vara fel men alldeles säkert blir säkert blir den föremål för hätska utfall från den samlade globaliströrelsen vars mål det verkar vara att krossa nationalstaten som begrepp.

  Det finns ju inga bevis men mycket tyder på att Trump inte är lierad med denna mörka globaliströrelse, bara det gör ju att målen helgar medlen och att vi får stå ut med Trumps brister på andra områden.

  Så när nu Trump inför skyddstullar på stål och aluminium så skapar han ett handelskrig som i förlängningen krossar maktelitens och globalistörelsens ambitioner att begrava nationalstaten som begrepp, kanske inte den bästa vägen om du frågar mig men som sagt målen helgar medlen.

  EU får ytterligare en “utmaning” och den svenska handelskommissionären inom EU, Cecilia W, får nu ett svettigt jobb att leva upp till sina löften hos de informella uppdragsgivare inom globaliströrelsen som hon lovat vara lojal till.

  Hut går hem!!

 • Sverige står snart inte att känna igen på grund av de stora samhällsproblemen med massinvandringen
  – och förändringen är så stor att t.o.m. USA,s president Donald Trump alltså har påtalat detta missförhållande för oss. Man kan ju fråga sig; Har de svenska politikerna en plan med massinvandringen – eller driver de en planlös politik ?
  Så, antingen har Sverige inkompetenta politiker – eller så har vi ondskefulla politiker !
  Jag vill mena att båda alternativen är lika hemska !
  Och det värsta är att det finns ingenting idag som tyder på att våra svenska politiker kommer att vilja/kunna göra så att det kommer att bli bättre. Det enda som kan hjälpa Sverige nu är faktiskt Donald Trump då han nu är involverad i en stor och strategisk utrensning av den bakomliggande makteliten på jorden, makteliten som alltså är en världsomspännande mörk organisation som har fästen i även i Sverige – och detta sker alltså nu i mars 2018 – och förhoppningsvis kommer världen redan den här månaden att få se en del resultat från detta stora arbete. Det här är Sveriges enda hopp !

 • Ja, nu har han (Löfvén) verkligen tagit hyckleriet till nya nivåer. Vad skall han säga till kollegerna och Svenska pressen efter detta? “Bundis” och förtrogen med Trump……ojojoj. Eller kommer de vara schyssta mot “Steffe” och låtsas som ingenting har hänt när han kommer hem? “Det är ju inte lätt att vara Statsminister….” Ett är väl i alla fall säkert, inte kommer han se till att vi får en hårdare linje i varken migrationspolitiken eller vad gäller gängkriminalitet. Pyttsan. Nae, det hjälper inte oss att denna svetsare spelar häftig och vill visa sig tuff i Amerrikat. Inte det minsta.

 • Ha-ha-ha.ha, pinsamt! Att skicka en klantig svetsare till USA och Trump blottar bara hur naivt det svenska regeringskansliet är. Det hade varit bättre om “svetsaren” hade sjukskrivit sig. Jag menar, det går ju influensa nu, så det hade varit hyfsat trovärdigt.

 • Mycket talande bild på de två statsöverhuvudena om man över huvud taget kan tala om statsmän i just detta sammanhang. Det ser ut som den ena tröstar den andra och säger ” …. det är ok käre du …. var inte ledsen … du fixar det här …:”
  Helt fritt tolkat utifrån “bildspråket”.

  Hans G Eriksson

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *