Kvinna friades från anklagelser om hets mot folkgrupp efter att hon misshandlats av ensamkommande

21
Skärmdump från JP.se och foto på Jönköpings Tingsratt från Jonkopingstingsratt.domstol.se
Christina Öberg ville få bort rasiststämpeln från SD – Skärmdump från JP.se och foto på Jönköpings Tingsrätt från Jonkopingstingsratt.domstol.se

Bakgrunden till rättegångsförhandlingarna och de sex polisförhören av Christina Öberg är att hon 2016 blev svårt misshandlad av ett gäng ”ensamkommande” när hon var på väg hem en kväll. Männen ställde sig i vägen för henne varpå Öberg bad dem flytta på sig. Då attackerades Öberg. Hon fick ett stort jack i bakhuvudet, hjärnskakning, hjärnblödning, diskbråck i nacken och ett krossat vänsterknä. En person som såg misshandeln gick emellan och räddade sannolikt Öbergs liv. Det svenska rättsväsendet väljer sedan att förhöra och åtala Öberg istället för männen. 


Svegot: Christina Öberg friad för alla åtta HMF-åtal

Ingrid Carlqvist - Pressfoto: Svegot
Ingrid Carlqvist – Pressfoto: Svegot.se

FRÄMLINGSVÅLDET. Christina Öberg som släpades inför rätta för åtta fall av påstådd hets mot folkgrupp friades i dag helt av Jönköpings tingsrätt. Eftersom Öberg nekade kunde inte åklagaren bevisa att det var hon som skrivit inläggen. Det skriver 

Förra onsdagen stod Christina Öberg åtalad för hets mot folkgrupp. I en video inför rättegången berättade hon hur hon blivit grovt misshandel av ett gäng ”ensamkommande” sommaren 2016, och hur hon efter det blivit mer aktiv på Facebook och bland annat skrivit ut sin ilska mot regeringen.

Men någon av alla de angivare som dammsuger nätet för att hitta pensionärer som uttrycker ilska över invandringen och kriminella utlänningar, polisanmälde henne för åtta fall av hets mot folkgrupp.

Till skillnad från de flesta svenskar som dras inför rätta och genast erkänner, nekade Christina Öberg till att det var hon som skrivit inläggen. I det läget är det upp till åklagaren att bevisa att hon skrivit dem – och det kunde inte åklagaren göra.

Öberg berättade för Jönköpings tingsrätt att hon vid tiden för inläggen hade haft en person inneboende i sin lägenhet och att det kunde ha varit den personen som skrivit dem. Utan bevis kunde tingsrätten inte döma henne, så när domen kom i dag stod det klart att Öberg frias på alla åtta åtalspunkterna.

Åklagaren försökte bevisa sin tes genom att påpeka att Christina Öberg publicerat inlägg om att hon kallats till polisförhör i samma Facebookgrupp som de åtalade inläggen publicerats. Det var ”besvärande” menade tingsrätten, men inte nog för att fälla Öberg.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelDet blev för mycket semester i Portugal – Nu sänks lönerna
Nästa artikelFaktagranskning: Hackade Ryssland det demokratiska partiet i USA valet 2016?
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
21 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
22 mars 2018 kl 23:22

Jag är så förbannad på allt djävulskap som normala hederliga människor utsätts för. Det kan t.ex röra sig om åklagare och domar, och inte minst företeelsen Nätgranskaren. Jag har sedan en tid börjat mejla flera
av dessa plågoandar där jag förklarar min avsky över deras arbete och verksamhet. Jag tycker det är viktigt att “folket” hör av sig.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 mars 2018 kl 23:27

Stig Rydmark at 23:22

Näthatsgranskaren (Tomas Åberg) är misstänkt för att ha gjort den polisanmälan som ledde till att Christina Öberg drogs inför rätta, men jag vet inte om han gått ut med ett erkännande kring detta.

SvD (mars 2018): ”Damer över 65 år skriver väldigt grova saker på nätet”

“Nätverket Näthatsgranskaren spårar upp hot och hat på sociala medier med ett egentillverkat sökprogram. Projektledaren Tomas Åberg efterlyser en debatt om samtalsklimatet på sociala medier.
– Vi blev förvånade över att se damer över 65 år skriva väldigt, väldigt grova saker på Facebook, säger han.”

https://www.svd.se/damer-over-65-ar-skriver-valdigt-grova-saker-pa-natet

Magnus Åtråvärd
Magnus Åtråvärd
Gäst
22 mars 2018 kl 23:53

Tomas Åberg bedriver åsiktsregistrering vilket är ett GRUNDLAGSBROTT !
Hur svårt ska det va, mannen är för fan kriminell !
Kan ingen få stopp på hans drev i värsta McArthur-stil.
Tomas Åberg har ett snyggt cv angående djurhållning, skulle tro att han uppvisar alla tecken på psykopati.
Han blev väl mer eller mindre utslängd från Polismyndigheten också.
Tips till 7-klövern inför valet…täpp till truten på äcklet eller anmäl er hos AF efter valet!

Magnus åtråvärd
Magnus åtråvärd
Gäst
23 mars 2018 kl 00:43
Martin Gustavsson
23 mars 2018 kl 03:27

Jag tror att den s.k. “Näthatgranskaren” kan vara en psykopat som inte bryr sig vad han tjänar pengar på.

Förhoppningsvis kommer polisen strax inse vad lagen om hets mot folkgrupp faktiskt går ut på och tona ner anmälningar mot de som råkat ut för verkliga brott och skriver av sig ilskan på olika sociala medier.

Förhoppningsvis kan folk och polis tillsammans i framtiden rikta sin energi mot den psykopatiska politikeradel och de monopolkapitalister som är ansvariga för eländet istället, så att vi någon gång kan bli av med det.

Sven i Lappland:
Sven i Lappland:
23 mars 2018 kl 03:39

Näthatsgranskaren (Tomas Åberg) gör sig väl skyldig till hets mot folkgrupp(Damer över 65 år)?
Och i så fall borde han åtalas.
Christina Öberg borde få ett ganska stort skadestånd för sitt lidande!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
23 mars 2018 kl 06:46

De som kan och utnyttjar denna kränkningsteknologi blir inte ett dugg kränkta själva, men däremot är det ett effektivt vapen i att förminska någons varande. Tekniken går ut på att sänka ned den emotionella frekvensnivån under antagonism, och vid ilska får motparten som inte kan tekniken, ett tunnelseende och kan “tas ned” enkelt med juridiken. Omgivningen som beskådar detta blir mindre utåtriktad och mer försiktig och därmed minskar sin mentala hastighet, ja kanske frysen den helt till total tystnad.
Tekniken är inte särskilt svår men väl dold. Läs på om emotionella frekvenser och hur man hanterar dessa. (Battle for your mind). Åt andra hållet för att själv inte gå i fällan kan man klassa ned motparten till något icke jämställt såsom hund eller boskap el. dyl. och på så sätt undgå att ta notis om ett inflöde från den utsatte. Bokhandlarn i “1984” är ett exempel.
Emotionella frekvenser fungerar även på en grupp som i mycket faktiskt liknar en individ, dock med fördröjning.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 mars 2018 kl 07:42

@ Magnus Åtråvärd 22 Mar, 2018 at 23:53,

Varför gör du inte en polisanmälan?

Birgitta
Birgitta
Gäst
23 mars 2018 kl 10:45

Enligt min uppfattning var det helt normalt att vederbörande skrev ilskna mail på nätet. Däremot var det helt onormalt att misshandla Christina Öberg. Förmodar att gossarna inte fick något som helst straff för sina illgärningar.

I dagens Sverige lär vi få se mer av upp-och-nedvända världen. Rättsväsendet är inte jämlikt utan gör offer till förövare och förövare till offer men det är så det ska vara i en Orwelliansk värld. Vissa är mer jämlika än andra. Ju mer användbar en grupp människor är i samhällsförstörelsen desto större skyddsvärde får dem. Idag lär det knappast utdelas något nämnvärt straff för mord, våldtäkt, misshandel, brottslighet, knarkhandel eller annat otyg som t ex falskt intygande så länge dessa utförs av makthavarnas gullepluttar.

RättsPatos Småland
RättsPatos Småland
Gäst
23 mars 2018 kl 10:52

Lokala sanningsrapporterande JönköpingsPosten, Jp.se,
HAR INTE
sammankopplat ensamkommandes misshandel av Öberg med detta åtal.

Jp bevakar Fake News åt oss och har rapporterat utförligt om rättegången.
Tack, för JönköpingsPostens korrekta journalism.

Göran Erlandsson
Gäst
23 mars 2018 kl 17:35

De som har dragit hit det där drägget, våra politiker med flera borde åtalas för försök till folkmord och /eller hets mot Svenska folket. Har inte Sverige fått nog av den där typen av företeelser? Hela packet borde utvisas omedelbart ur riket utan möjlighet till överprövning, men då tjänar väl inte advokatsamfundets medlemmar lika mycket pengar längre….

Erik P
Erik P
Gäst
23 mars 2018 kl 19:31

Ett gäng unga män som ger sig på och misshandlar en äldre pensionerad kvinna är i mina ögon rent skräp. Tacka fan för att hon är förbannad. Att sen rättsväsendet försöker kriminalisera denna ilska är ju i sig rent kriminellt. Ur led är tiden och Sverige med den. Fy Fan!

Magnus Åtråvärd
Magnus Åtråvärd
Gäst
23 mars 2018 kl 20:31

[Kommentaren raderad. Söker konflikt. Håller ej god ton. Personangripande.]

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 07:00

Nu har jag iaf gjort en polisanmälan på “Näthatsgranskaren” för brott mot Sveriges grundlag (Yttrandefrihetslagen och Tryckfrihetsförordningen).
I denna förening som jagar folk för att de yttrycker sig är Tomas Åberg ordförande och projektledare samt Kenneth Bodin ansvarig utgivare.

Jag har även polisanmält MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) för att de genom bidrag delfinansierar “Näthatsgranskaren`s” verksamhet, och därmed stödjer den.

Om förundersökningsledaren mot all förmodan lägger ner dessa anmälningar, så är det möjligt att jag går vidare med ett enskilt åtal.

Denna anmälan handlar om att inte bara snacka, utan agera också. Agerar vi inte får vi aldrig någon förändring

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
24 mars 2018 kl 09:28

Starkt jobbat++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
24 mars 2018 kl 10:29

@ Öystein Rönne, du får nog, tillsammans med andra vilka nu ledsnat så till den grad att de inte längre står ut, anses vara föregångare till den folkliga resning som behövs för att väcka den tysta och förtryckta majoriteten.

Att dränka polis, åklagare, domstolar och i slutänden fängelserna med anmälningar mot dem vilka med subversiva medel verkar för en totalitär stat måste ses som ett sista försök att visa att brott mot folkrätten aldrig skall löna sig.

Ju fler anmälningar, som de vilka nu bla Öystein Rönne går i bräschen för, är att betrakta som hjältedåd i det samhällsklimat som råder.

Jag håller tummarna för att åtminstone någon av dessa anmälningar leder till att fake news media av typen Expressen, Aftonbladet, DN, SVT, SR, mfl, mfl publicerar något fall som denna rörelse som Öystein mfl har startat.

Förvisso är det tragiskt att vi nu skall behöva starta detta race med att polisanmäla, osv men som ett svar på tex Näthatsgranskaren blir det en bra motvikt.

Blir anmälningarna så många från ömse håll så kommer rättsvårdande myndigheter att dränkas och därmed sätts rättsväsendet delvis ur spel.

Dvs polisen som idag redan av olika skäl prioriterar bort ganska grova brott får ännu mindre med tid att sköta sin uppgift och då kollapsar samhället inifrån sas.

Åklagarväsendet tillsammans med domstolarna kommer att få det så svettigt att politikerna till slut inser att polariseringen av det svenska folket måste få ett slut.

Om det innebär en ännu mer totalitär svensk regim eller mer av anarki är svårt att förutse men genom att skapa kaos inom rättsapparaten tvingar vi makthavare/politiker att bekänna färg på riktigt.

Allmänhetens uppvaknande kan bli startsignalen att vi inte längre finner oss i den samhällsutveckling som sedan årtionden är etablerad mot folkflertalets vilja.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 11:53

@ Jan Norberg,

Ja du har nog sammanfattat det ganska bra. Det är så att vi måste ge igen med samma mynt när maktetablisemanget, inklusive MSM, jagar skiten ur det Svenska folket, som bara har ett intresse av att rädda landet.

Dock är mina polisanmälningar inte någon form av sabotage av vare sig rättsväsende eller samhälle. Jag har studerat grundlagen och tror uppriktigt att min anmälan är värd att pröva, då jag faktiskt tror att det är brott som begås.

Hoppas att fler ångar på med anmälningar där man finner övergrepp på Svenska medborgare. Visst kan det i längden medföra viss form av kollaps, men det beror i så fall på maktelitens övergrepp. Och övergrepp ska man inte tåla, jag anser t.o.m. att man är skyldig att anmäla det. Precis som andra brott.

Jag vill såklart också visa att man inte ska vara rädd för att polisanmäla. Som jag sagt tidigare, snacka går ju, men det är genom att agera som man förhoppningsvis kommer framåt.

Dessutom tror jag att jag har stort stöd för mitt agerande och uppfattning i hela juridiksverige, inklusive de flesta domstolar, utom möjligen tingsrätterna.

Tack för era positiva pushande!

Lennart Palm
Lennart Palm
Gäst
24 mars 2018 kl 14:12

Glöm inte bort att sanna vänsterrepresentanter är fanatiker dom har alltid rätt.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
24 mars 2018 kl 14:17

“Öystein Rönne 24 Mar, 2018 at 07:00”

Utomordentligt lysande initiativ och stående innovation, ÖR!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
24 mars 2018 kl 14:34

@ Öystein Rönne, jag kom i efterhand på en sak som kanske borde prövas i den genomkorrupta svenska rättskedjan. I svensk lagstiftning finns ett par saker som du gärna bör få prövade. 1 Falsk angivelse “Falsk angivelse är en variant av falsk anmälan, vilket är enligt svensk rätt ett brott, som föreligger om en person till åklagare eller polis uppger att annan oskyldig person begått ett brott i avsikt att få denne dömd för brottet. Påföljden är fängelse i högst två år. I ringa fall döms till böter eller fängelse i högst sex månader.[1]” 2 Falsk tillvitelse “Falsk tillvitelse är en variant av falsk anklagelse i Sverige, vilket är ett brott enligt brottsbalkens 15:e kapitels 7:e paragraf. Den som utan riktiga grunder anmäler annan för brott hos polismyndighet eller annan myndighet kan dömas upp till två års fängelse eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.[1] Likaså om man förnekar friande eller mildrande omständighet vad gäller annan person, om myndigheten har att upptaga anmälan i sådan sak.[förtydliga] Även i andra länder, exempelvis USA finns brottet[2].” 3 Falskt åtal “Falskt åtal är ett brott i de flesta länder. I svensk lag är det reglerat under brottsbalken 15 kap 5 §: “Väcker någon åtal mot oskyldig med uppsåt att denne må bliva fälld till ansvar, dömes för falskt åtal till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Är brottet grovt, skall dömas till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om åtalet avsett allvarligt brott eller innefattat missbruk av tjänsteställning. Den som väcker åtal ehuru han icke har sannolika skäl därtill, dömes för obefogat åtal till böter eller fängelse i högst sex månader.” Öystein, du hittar som sagt detta i brottsbalken. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brottsbalk-1962700_sfs-1962-700 Vill du ha hjälp med att formulera dina anmälningar så vill jag minnas att du fått min mail adress av Torbjörn S sen tidigare. Jag vill verkligen bidra även om jag sitter i Portugal och inte rent fysiskt kan bidra till detta. Betr pkt 3 så vill jag tro att detta i huvudsak är tänkt att hindra enskilda åtal, dvs inte åtal väckt via åklagare, men det borde rimligen också omfatta åklagare om de sätter i system att väcka åtal av rent okynne. Dock vet vi ju alla att rättsväsendets representanter är straffimmuna pga… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 17:11

@ Jan Norberg,

Tack för dina tips! Juridiken är verkligen ett stort område, så alla tips är verkligen välkomna. Samtidigt finns det stora möjligheter att just gå den juridiska vägen för att stoppa dumheter och maktmissbruk. Det finns ju många juridiskt utbildade experter i Sverige, men de flesta är “uppbundna” och är därför förhindrade att polisanmäla sådana här oegentligheter.

Men nu har många från MSM och övriga maktelite tagit sig alltför stora friheter i sin iver att slå ner folket, och då är det dags att ge igen med samma mynt.

Tack också för ditt erbjudande att hjälpa till att skriva, jag får se hur omfattande detta blir, men behöver jag assistans så hör jag såklart gärna av mig.