Nya Dagbladets senaste podd tar upp Syrien, Korea och svenska underrättelsetjänsten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2018
- NewsVoice redaktion
Nya Dagbladet gör NyD-Podden med gäst NewsVoice

Nya Dagbladet gör NyD-Podden med gäst NewsVoice

I senaste avsnittet av Nya Dagbladets podd diskuterades konflikten i Syrien och de påstådda kemvapenattackerna, Kim Jong-uns besök i Sydkorea, interna protester mot Googles samarbete med Pentagon, Sveriges hemligaste myndighet Kontoret för Särskild Inhämtning (KSI) och en diskussion kring faktakollarna Faktiskt.se och Faktiskt.eu.

Medverkade: nyhetschefen Alexander Almqvist-Paajanen, chefredaktör Markus Andersson, krönikör Isac Boman och Torbjörn Sassersson från NewsVoice.

Listen to “NyD-podden #23 – Syrienkonflikten, Korea och svenska underrättelsetjänster” on Spreaker.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: NyD podden
Stöd NewsVoice 2024
 • leif bengtsson at 19:37

  Bra ide. Instämmer i din fundering. När jag tidigare använde en “plugin” för att se vilka myndigheter som läste vilka artiklar på NV var det frestande att göra en analys av vad de läser och varför. Jag minns tex att Säkerhetspolisen var mycket intresserade av att läsa NewsVoice artiklar om bikarbonat mot slemhosta.

  Vi har hemliga beundrare över allt inom etablissemanget. De är väl ute efter fakta ;).

 • @Torbjörn Sassersson red. 29 Apr, 2018 at 21:51

  Visst Torbjörn helt galet. Tidigare kunde sådant gå hem. Numera är dom inte ensamma på arenan även om dom uppträder som om det fortfarande var så. Till och med min 91-årige far
  läser med stor entusiasm de printade artiklar jag skickar honom. Ibland läser jag online för honom.

  Jag vet inte om jag har fel men. Jag tror att dom som läser dessa galna artiklar är också lite förbjudet nyfikna o pekar webbläsaren mot NV efter att först ha valt “secret surf” i läsaren.

  Antalet NV-läsare är inte obetydligt, säkert finns ett antal värmlänningar på NV redan nu.
  Be alla dessa att sätta lapp på ICA/Coop
  Vi måste hitta nya vägar där MSM inte kan pissa in revir.

  LeifB

 • @Magnus Johansson 30 Apr, 2018 at 09:57
  ” dvs att en mångkultur uppstår för att folk vill dela samma land […]”
  Du har kanske inte märkt att det finns kulturer som inte vill ta till sig av andra värderingar
  utan förkastar allt kulturellt samarbete om inte den egna kulturen får råda.
  Sådan kultur kommeratt få svårt att hitta land där rådande kultur frivilligt delar med sig.
  Dom som levde för 35 år sedan och tidigare i Sverige vet vilka fördelar en hyfsat homogen kulturell etniskt samhälle har. Därmed inte sagt att all invandring är dålig.
  Tycker att FN har formulerat det bra vad gäller flyktingars status och skyldigheter såväl som rättigheter.
  Jag har svårt att hitta fördelar mer än möjliga politiska kortsiktiga poänger i det som händer nu.

  LeifB

 • Torbjörn: “Nya Dagbladet har en etnopluralistisk inställning, vilken jag respekterar, men jag tror mer på det frivilliga mångkulturella perspektivet dvs att en mångkultur uppstår för att folk vill dela samma land […]”

  Menar du att etnopluralister är emot frivillig mångkultur?

 • Menar Oksanen att 200 + forskare och vetenskapsmäns bedömning om att 5G kan komma att orsaka allvarliga hälsokonsekvenser skulle vara en “konspirationsteori”? se http://www.5gappeal.eu

  Försöker han sätta nytt rekord i fake news? Testa gränser som en liten 5-åring i trotsåldern?

 • leif bengtsson at 20:26

  Det du föreslår är helt klart en allt mer en attraktiv taktik. Jag känner dock att han oemotsagt inte ska kunna cementera en falsk bild hos Hela Hälsingland läsare. Det känns svårt att acceptera att massmedierna ska kunna publicera blaffa efter blaffa utan konsekvenser.

  Oksanen skriver:

  “Newsvoice är en salig blandning av rysk propaganda och ”kolloidalt silver”. Kombinationen av nervgiftsattacken i Salisbury och tinnitus är alltså ingen slump. På sajten samsas konspirationsteorier om allt möjligt. Här påstås att Assadregimens kemattacker i Syrien är lögner, att 5G är skadligt och här kampanjas det mot ”tvångsvaccinering”. Newsvoice är också en plattform som de öppet pro-ryska krafterna gång efter gång publicerar sig på; som till exempel Sveriges Fredsråds ordförande Agneta Norberg som uppträtt offentligt med just Johan Bäckman.”

  Oksanen försöker här bygga bilden av att proryska krafter öppet publicerar sig gång på gång på NewsVoice. Jag vet knappt hur jag ska kommentera det, men jag vill ändå försöka. Menar han att NewsVoice är en kanal för Kreml? Har det med den där löjliga “avslöjandet” att göra som menade att nya nätmedier i Sverige finansieras av Ryssland via Autodocs bildelsannonser?

  Jag måste helt enkelt sätta på mig Oksanens foliehatt för att lyckas förstå hur hans synapser blippar.

 • @Torbjörn Sassersson red. 29 Apr, 2018 at 20:09
  “Jag har därför bett att få in en replik i Hela Hälsingland.”
  Jag förstår att du vill i egenskap av redaktör på NV få kommentera det som sagts.
  Förmodligen hade jag i första vändan tänkt samma tanke.

  Numera ser jag det som lite viktigt att inte ge dom ett enda “klick” då allt elände som
  syns inför våra ögon ger mat åt deras ägare.
  Om du ber/tigger om replik ger du dom nån form av legitimitet som dom inte förtjänar.
  Skriv en egen här och lämna dom möjlighet att själva få kommentera om dom tigger om det.
  ta med tidningens namn på var o varannan rad så att det klickar till lite extra på google.
  Har du tur så kommer originalartikeln också med på faktiskt.eu 😉
  MSM kan bara göras ogiltigt genom att helt bortse från dom.

  LeifB

 • Finn at 16:04 och 17:30

  Jag har bett Markus kommentera det du skriver. Jag känner till att Markus varit engagerad inom högern i utbildningsfrågor, vilket inte på något sätt är “illegalt” [humor], men allt höger ogillas självklart av vänstern. Idag är Markus inte där utan han arbetar med Nya Dagbladet och sin konsultfirma.

  För min del är det väsentliga vad Markus och Nya Dagbladet står för idag och det finns inget där som är konstigt. Nya Dagbladet har en etnopluralistisk inställning, vilken jag respekterar, men jag tror mer på det frivilliga mångkulturella perspektivet dvs att en mångkultur uppstår för att folk vill dela samma land till skillnad från en situation där människor tvingas på flykt till nya länder. Vi har idag en påtvingad mångkulturalism i Sverige där människor reser hit för att de egentligen inte vill det. Ingen vill fly från sitt hemland. Alla vill kunna stanna där man är född och har sin familj.

  När det gäller Oksanens artikel i Hela Hälsingland så omnämns NewsVoice på ett nedsättande och konspiratoriskt sätt. Jag har därför bett att få in en replik i Hela Hälsingland.

  [kommentaren är uppdaterad]

 • En fråga bara somjag hoppas kan få svar på här: Är det sant som ryktas att chefredaktören Markus Andersson var tidigare medlem i Nationaldemokraterna?

 • Håller med, underbart med detta samarbete. Det bådar verkligen gott inför framtiden i syfte att bl.a. marganalisera MSM. Win win säger också jag!

 • Fantastiskt kul att se att flera oberoende medier samarbetar.
  Win win win för alla!
  Tack NyD och NV

  LeifB

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *