OPCW hearing – Inga bevis för kemattack i Douma – Västmedier ointresserade av vittnesmålen

publicerad 28 april 2018
- av NewsVoice
Hassan Diab - Foto AlJazeera.com

Här ett reportage av RT om vittnen som ger sina vittnesmål från den påstådda kemgasattacken i Douma i Syrien den 7 april 2018. Arrangör för denna hearing är organisationen OPCW.

Organisationen för förbud mot kemiska vapen eller OPCW är en internationell organisation som ser till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. Organet normala verksamhet består i att inspektera laboratorier, fabriker och arsenaler och att leda översynen av hur kemiska vapen förstörs.

Så här kommenterar Facebook-gruppen Syrien Stödskommitté för Demokrati:

"Hur har vi hamnat där att man i Sverige och västvärlden inte tror på vittnesmål från personer som blivit utsatta för extrema övergrepp" ... [som om de blivit] ... "inlurade och utnyttjade i propagandafilmer?

Författaren och satirikern C. J. Hopkins om hur narrativet i västvärldens hegemoniska medieapparat har skiftat från höger/vänster konflikt till en konflikt mellan normalitet/extremism vilket kan förklara varför media tre gånger lyckats sälja in den osanna och högst osannolika berättelsen att Assad "the animal" gasar sitt eget folk eftersom folk vill uppfatta sig som normala och goda."

NewsVoice kommentar

Inget eller ytterst få Västmedier är intresserade av att rapportera om dessa vittnesmål eftersom de punkterar västmediernas föreställning att Assad beordrat en kemattack mot sitt eget folk.

Text: NewsVoice, uppd. kl 12:26

Källa