OPCW hearing – Inga bevis för kemattack i Douma – Västmedier ointresserade av vittnesmålen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 28 april 2018
- NewsVoice redaktion
Hassan Diab - Foto AlJazeera.com

Här ett reportage av RT om vittnen som ger sina vittnesmål från den påstådda kemgasattacken i Douma i Syrien den 7 april 2018. Arrangör för denna hearing är organisationen OPCW.

Organisationen för förbud mot kemiska vapen eller OPCW är en internationell organisation som ser till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. Organet normala verksamhet består i att inspektera laboratorier, fabriker och arsenaler och att leda översynen av hur kemiska vapen förstörs.

Så här kommenterar Facebook-gruppen Syrien Stödskommitté för Demokrati:

“Hur har vi hamnat där att man i Sverige och västvärlden inte tror på vittnesmål från personer som blivit utsatta för extrema övergrepp” … [som om de blivit] … “inlurade och utnyttjade i propagandafilmer?

Författaren och satirikern C. J. Hopkins om hur narrativet i västvärldens hegemoniska medieapparat har skiftat från höger/vänster konflikt till en konflikt mellan normalitet/extremism vilket kan förklara varför media tre gånger lyckats sälja in den osanna och högst osannolika berättelsen att Assad “the animal” gasar sitt eget folk eftersom folk vill uppfatta sig som normala och goda.”

NewsVoice kommentar

Inget eller ytterst få Västmedier är intresserade av att rapportera om dessa vittnesmål eftersom de punkterar västmediernas föreställning att Assad beordrat en kemattack mot sitt eget folk.

Text: NewsVoice, uppd. kl 12:26

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jan Norberg at 03:49

  I en värld som tydligen styrs av organiserad kriminalitet får vi ge hoppet till de länder som fortfarande har hederlighet kvar i sina ledarskikt… För 20 år sedan fanns knappt internet. Det gav oss transparens. Organiserad kriminalitet gillar inte transparens. Alltså måste det som blir synligt genom transparens skitas ner, skrivas om eller begränsas.

 • Ja du Torbjörn, vem kunde för ca 20 år sedan ana att vi idag skulle få uppleva en värld så upp och ner vänd att sympatierna nästan helt landar hos ett ryskt ledarskap vilka i sig inte utgör något globalt föredöme??

  Men vid en jämförelse framstår ju Putin & Co som rena rama fredsduvorna.

  Vart är vi på väg som en svensk känd Tv-programledare skulle ha ställt sig frågan??

 • Som väntat valde ledande västmedier att helt förkasta OPCW:s hearing med vittnen som en maskerad arrangerad av Ryssland. Tre exempel:

  The Guardian: ‘Obscene masquerade’: Russia criticised over Douma chemical attack denial
  https://www.theguardian.com/world/2018/apr/26/obscene-masquerade-russia-criticised-over-douma-chemical-attack-denial

  CBS NEWS. Russia chided for “obscene masquerade” on alleged Syria chemical attack
  https://www.cbsnews.com/news/russia-syria-opcw-staged-videos-witnesses-chemical-weapons-douma-france-uk/

  Reuters: Russian briefing at OPCW chemical arms body is stunt – UK envoy
  https://uk.reuters.com/article/uk-mideast-crisis-syria-chemicalweapons/russian-briefing-at-opcw-chemical-arms-body-is-stunt-uk-envoy-idUKKBN1HX1WK

  Men detta är vad OPCW själva skriver:
  “The FFM will continue to carry out its independent and impartial mission based on interviews with relevant people, its findings from the site visits, analysis of the sample results, as well as any other information and materials collected.”
  https://www.opcw.org/news/article/opcw-fact-finding-mission-visits-second-site-in-douma-syria/

  Så när ett oberoende OPCW bedömer att de lyckats få tag på relevanta vittnen (som säger att det inte existerade en kemisk attack) väljer västmedierna att kalla dessa vittnen för en del av en rysk maskerad.

  Det blir allt mer förklarligt varför/att 60% av Reuters “nyheter” skrivs av PR-firman Hill+ Knowlton Strategies http://www.hkstrategies.com/sweden/sv/about/

 • Jo läste RT om detta för några dagar sedan. Och även om TV4 fake news. Under bästa sändningstid visas ett klipp var en arabiskt talande kvinna, översätts via textremsa. Där Ryssland beskylls flera gånger i Syrien dramat. Men textningen var helt fel vilket TV4 erkänner dagen efter på sin (fasebook eller hemsida kommer ej ihåg vilken). Som ej har samma tittar siffror. Så varför ber TV4 ej om ursäkt dagen efter under bästa sändningstid.
  “Planerad fake news”

  Klotter eller poesi Erik G.

 • Som jag och många fler sagt tidigare, RT framstår mer och mer som den mediaplattform som levererar de mest trovärdiga nyheterna.

  När ska Svenska MSM vakna och inse deras egna bristande trovärdighet???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *