Paul Craig Roberts: Var är skammen i dessa krigsförbrytelseregimer?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 april 2018
- NewsVoice redaktion
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts - Foto: Boom Bust RT.com
Paul Craig Roberts – Foto: Boom Bust RT.com

Nu när Trump-, May- och Macronregimerna har visat att de utan tvekan är laglösa krigsförbrytelseregimer, vad kommer härnäst? Kommer den ryska presidenten och utrikesministern att fortsätta att tala om “våra västerländska partners” och söka en gemensam grund med bevisligen laglösa brottslingar? Vad skulle den gemensamma grunden vara?

Paul C. Roberts (1939-) är en amerikansk nationalekonom, författare och kolumnist. Han tjänstgjorde som biträdande finansminister under Ronald Reagans presidentperiod och är en av skaparna av den nationalekonomiska skolan Reaganomics. Han har tidigare varit redaktör och kolumnist för bla Wall Street Journal och Business Week.

Text: Paul Craig Roberts (Paulcraigroberts.org) | Översättning: Öystein Rönne, redigerad 1 maj kl 11:55 av NewsVoice | Originaltext: Where Is The Shame?

Hur kan andra regeringar acceptera de amerikanska, brittiska och franska regeringarna som avsiktligt ljugit om en rysk kemisk attack mot Skripals och om en Syrisk kemisk attack på Douma, och därmed riskera ett tredje världskrig, och sedan själva angripa Syrien på grundval av en uppenbar lögn och utan stöd av någon som helst bevisning? Exakt hur bygger du diplomatiska relationer med krigsförbrytare?

Det gör du inte. Du drar dem inför rätta. Varför har detta inte skett med Trump, May och Macron?

Anledningen är att världen har blivit betingad, som Pavlovs hundar, att förvänta sig och acceptera Västs krigsförbrytelser som vanliga ingredienser i livet. Västs brott är skyddade av prejudikat som etablerats under årtionden i misslyckandet att hålla Väst ansvarigt. Väst har tagit på sig ockupanternas rätt [squatters rights] att begå oansvariga krigsförbrytelser.

På grund av hindrandet av ansträngningarna att störta Syrien, fokuserar nu Netanyahu på att få Trumpregimen på att förnya Washingtons konflikt med Iran. Kommer Washingtons vasaller att fortsätta skydda Washingtons kriminella brott, eller börjar vissa av européerna inse att de risker som de tar på sig för Washingtons skull överträffa de pengar som Washington betalar dem?

Hur kommer Ryssland förhålla sig om Washington förnyar sitt angrepp mot Iran?

Trots luftattacker mot Irans allierade part Syrien utförd av USA, NATO och Israel, har den ryska regeringen ännu inte funnit beslutsamhet i att sälja sitt luftförsvarssystem S-300 till Syrien. Syrien hejdade 70% av de amerikanska missilerna vid den senaste attacken med hjälp av föråldrade sovjetiska luftförsvarssystem. S-300 skulle ge Syrien ett bra skydd mot luftangrepp och därigenom minska risken för attacker från Israel och USA.

Rysk obeslutsamhet i kombination med resten av världens tolerans av pågående amerikanska krigsförbrytelser tyder på att fler provokationer kommer att orkestreras, att fler laglösa attacker kommer att äga rum och att en eventuell ödesdiger konflikt kommer att vara i görningen

Tänk på det. Britterna är fångade i Skripal-lögnen. Washington, britterna och fransmännen är fångade i Douma-kemattacklögnen, och det är inga konsekvenser för de regeringar som genomförde bluffarna och sedan använde bluffarna för att rättfärdiga sina krigsförbrytelser.

Hur kan det komma sig att det amerikanska folket är oberört av regeringens 17 år av krig baserade helt på uppenbara lögner? Hur kan det komma sig att det amerikanska folket och de evangeliska kyrkorna är oberörda av de miljontals oskyldiga människor i sju länder har blivit mördade, lemlästade, föräldralösa och fördrivna av det vinstdrivande amerikanska militär-/säkerhetskomplexet och den neokonservativa ideologin i Israels tjänst?

Hur kan det komma sig att de amerikanska medierna är en lika effektiv propagandamaskin för Washington som den tyska pressen var för nazisterna?

Hur kan det komma sig att de europeiska, kanadensiska och australiensiska regeringarna och medborgarna i dessa länder inte skäms över deras deltagande i dessa oändliga brott?

Var är Indiens röst? Kinas? Sydamerikas?

Varför är världen tyst inför stora, långsiktiga, pågående krigsförbrytelser?

Varför anser den Ryska regeringen att de kan ha ett partnerskap med en krigsförbrytande regim? Varför skulle Ryssland vilja ingå i ett sådant skamligt och förnedrande förbund?

Var är Rysslands motsvarighet till NATO?

Var finns beslutsamheten att stoppa Västs kriminalitet?

Varför är världen belåten med Washingtons väg till ett världskrig?

Text: Paul Craig Roberts (Paulcraigroberts.org) | Översättning: Öystein Rönne, redigerad kl 11:55 av NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq