Radiolegenden Art Bell har gått vidare till “andra sidan”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 april 2018
- NewsVoice redaktion
Art Bell - Foto: DannyBoy1968
Art Bell - Foto: DannyBoy1968
Art Bell – Foto: DannyBoy1968

Art Bell har tyvärr lämnat oss. Han drev en av de mest populära radiokanalerna i USA:s historia. Hans show Coast to Coast AM sändes på sena kvällar och nätter via fler än 500 syndikerade radiostationer. Det fanns inget ämne han inte kunde adressera.

Art Bell gick i definitiv pension 2015 och han uppgav säkerhetsskäl för sin familj, skriver New York Times, som mellan raderna försöker förminska Bells inflytande genom att nämna att Coast to Coast AM mest tog upp udda ämnen som tex: bigfoot, det paranormala och crop circles, alla nyckelord för att kunna avfärda en persons betydelse.

I verkligheten var bredden och djupet i hans intervjuer med sakkunniga mycket omfattande. Listan på intervjuade personer är imponerande och spänner från forskare, insiders, visslare och till höga militärer inom en rad ämnen från rymdfart, försvar och medicin till säkerhetspolitik. Därav hans bekymmer kring säkerheten för hans familj.

“Well-known and sometimes contentious radio host Art Bell abruptly announced he would no longer host his popular show last week after a series of alleged events occurring at his home have left him and his family fearing for their safety.” – Pahrump Valley Times

Bell hittades död i sitt hem. En obduktion ska genomföras för att fastställa dödsorsaken, skriver Time.com. Han blev 72 år gammal.

Författaren Whitley Strieber kommenterar Art Bells bortgång med orden:

Whitley Strieber, pressfoto
Whitley Strieber, pressfoto

“Art Bell was one of my dearest and oldest friends. We had not spoken together for about a month before he died, but the friendship remained strong. I can recall how we first met. Through my publicist, he sent me a tape of his late night show, which was then in the process of breaking out into a national phenomenon. He had heard me on Larry King’s old late night radio show on the Mutual Network.

I don’t remember what subject was covered on the tape, but Anne and I both loved the ambience of the show, its sense of mystery and excitement, and Art’s voice. 

I agreed to be a guest, which was the beginning of a long association with the show and a deep friendship between me, Art, his first wife Ramona and my wife Anne.” Whitley Strieber Comments on the Passing of Art Bell

Art Bell lämnade Coast to Coast AM i slutet av 2002. George Noorey tog över spakarna för showen januari 2003. Tre månader under 2013 hade Art Bell en egen show som hette Dark Matter. Art Bell meddelade 2015 att Dark Matter skulle återuppstå under namnet  Midnight in the Desert på Artbell.com som han drev tillsammans med Heather Wade.

Text: NewsVoice.se

Larry King Live: Art Bell Interview

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Art Bell