100 journalister sparkas från Aller Media – 15 lämnar Aftonbladet

publicerad 30 maj 2018
- av NewsVoice
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller medias Stockholmskontor på Humlegårdsgatan - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

TIDNINGSDÖDEN. På grund av en dramatisk intäktsnedgång för tidskrifterna i print inom Aller Media ska 110 miljoner kronor sparas i företagets största sparpaket någonsin. Krisen är stor. Nedbemanningen ska gå så fort som möjligt. Samtidigt meddelar Aftonbladet att de varslar 15 tjänster i samband med en omorganisering. Nöjesredaktionen kommer att halveras.

Den 28:e maj informerades personalen på Aller Media om att totalt 100 tjänster varav c:a hälften är journalisttjänster ska tas bort.

Tidningen Journalisten frågar: "Hur fort ska nedbemanningen gå?"

"Det ska gå jättefort, vill företagsledningen. De vill gärna att det ska vara klart så fort som möjligt." - "Ibland känner man hopplöshet, ibland jobbar vi bara vidare. De flesta här älskar sina jobb och tycker mycket om sina varumärken. Då är allt sådant här jättetråkigt, det lägger sordin på stämningen", säger Kristina Nilsson som är journalistklubbens ordförande vid Aller Media till Journalisten.

Nya Dagbladet skriver:

"Tidigare i år meddelade Aftonbladet att man varslat nio tjänster på printsidan. Nu genomför tidningen, under ledning av den nya chefredaktören Lena K Samuelsson, en omorganisering vilket innebär att 15 anställda varslas."

Omorganiseringen blir mest drastisk på Aftonbladets nöjesredaktion där antalet anställda på redaktionen halveras från 17 till 8 tjänster.

 Text: NewsVoice