100 journalister sparkas från Aller Media – 15 lämnar Aftonbladet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller medias Stockholmskontor på Humlegårdsgatan – Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

TIDNINGSDÖDEN. På grund av en dramatisk intäktsnedgång för tidskrifterna i print inom Aller Media ska 110 miljoner kronor sparas i företagets största sparpaket någonsin. Krisen är stor. Nedbemanningen ska gå så fort som möjligt. Samtidigt meddelar Aftonbladet att de varslar 15 tjänster i samband med en omorganisering. Nöjesredaktionen kommer att halveras.

Den 28:e maj informerades personalen på Aller Media om att totalt 100 tjänster varav c:a hälften är journalisttjänster ska tas bort.

Tidningen Journalisten frågar: “Hur fort ska nedbemanningen gå?”

“Det ska gå jättefort, vill företagsledningen. De vill gärna att det ska vara klart så fort som möjligt.” – “Ibland känner man hopplöshet, ibland jobbar vi bara vidare. De flesta här älskar sina jobb och tycker mycket om sina varumärken. Då är allt sådant här jättetråkigt, det lägger sordin på stämningen”, säger Kristina Nilsson som är journalistklubbens ordförande vid Aller Media till Journalisten.

Nya Dagbladet skriver:

“Tidigare i år meddelade Aftonbladet att man varslat nio tjänster på printsidan. Nu genomför tidningen, under ledning av den nya chefredaktören Lena K Samuelsson, en omorganisering vilket innebär att 15 anställda varslas.”

Omorganiseringen blir mest drastisk på Aftonbladets nöjesredaktion där antalet anställda på redaktionen halveras från 17 till 8 tjänster.

 Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Aller Media
Stöd NewsVoice 2024
 • Aller media censurerade en artikel de just publicerat som byggde på vårt pressmeddelande. Det tog 3 timmar sedan hade telekomlobbyn (?) nått framgång och tystat informationen om att den största djurstudien någonsin som kostat 200 miljoner kronor visade att mobilstrålning orsakade cancer bland försöksdjuren. Internationell press, Wall Street Journal mm skrev om det men i Svensk press inte ett pip och den tidning som pep tystades snabbt! Jag ringde upp redaktören som berättade att hon inte kunde tro att frågan var så kontroversiell och att de måste ge myndighetens (SSM:s) syn på saken också. Men någon komplettering gjordes aldrig – det blev bara censurerat/borttaget.
  Här är nyheten som censurerades från Allers nyhetssida: http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2016/06/mobilstralning-orsakar-hjarntumor-sambandet-klart/ VEM tjänade på det? (Läs Ericssons årsredovisning, avsnitt Risker.)

 • Detta, och det som följer härpå, kommer att bli betydelsefullt för sanningsparadigmbygget. Som LeifB skriver så får vi nog se ett “plötsligt uppvaknande” hos journalistkåren – eller mer sanningsenligt, ett massivt kappvändande åt alternativhållet.

  Dock är förstås utvecklingen planerad – väst ska ju falla samman och ge plats för öst-NWO. Same shit, different pots, men någonstans på vägen öppnas fönstret för återkapning av världen, tänker jag.

 • Sverker: ”Det här är för stort för oss”. Det var det mest hedervärda svaret någon måste ha fått från en tidning genom tiderna angående 9/11. Med tanke på magnituden av händelsen är det inte en smula märkvärdigt att inte SVT et consortes sände en heldag med minnesstund, istället total medianskugga på årsdagen?

 • @Sverker 30 Maj, 2018 at 19:52

  Jag kan förstå “Ny Tekniks” tanke.
  Säkert vet dom lika bra som du och jag att den offentliga lögnen är just lögn.
  I USA är det antisemitiskt att följa dina tankebanor.
  På liknande sätt hade tidningen varit i blåsväder här.
  Man hade helt enkel thamnat i den antisemitiska förintelsegränden där vägen just försvann då man
  försöker vända åter. Detta är ett för stort träsk att trampa för dom flesta tidningarna.
  Av samma anledning berättas det inte om det gigantiska folkmordet på tyskarna både under o efter WW2.
  Det är dock helt OK att ge ut tidningar som återuppväcker Hitler och förintelsen varje vecka i något MSM-magasin.
  Vi lider ingen brist på exempel där MSM undviker de verkligt stora och för folken intressanta och viktiga händelserna.

  Nånstans i början av 1900-talet dog MSM:s och politikernas strävan att upplysa folket.
  Tyvärr är jag rätt övertygad om att de journalister och medarbetare som ständigt kollar ut i PK-korridoren sitter säkert ett bra tag till.
  Förhoppningsvis är några av de som får gå en smula uppretade på exvis Allers media och är därför villiga att berätta om sina erfarenhet i jobbet.
  Vi kommer att se fler utrensningar under närmaste året då det verkar som om fler i Bonnier Group visar röda siffror.
  MittMedia skriver “Vår vision. Genom att vara den främsta leverantören av kvalitetsjournalistik med lokalperspektiv bidrar vi till ett upplyst samhälle där kunskaper och förståelse gynnar dialog, engagemang och demokrati.”

  Kanske gick det snett redan där..

  LeifB

 • Angående mega-lögnen om 911, som Ulf Claréus nämner ovan, så skrev jag brev till redaktionen på tidskriften Ny Teknik för kanske 10 år sedan(det var då ett större antal tekniker/ingenjörer analyserat förloppet och insett att något är väldigt fel med officiell beskrivning), att de ur teknisk synvinkel borde kunna anta en disskussion om hur den officiella förklaringen som strider mot hållfasthetsläran på alla sätt.
  Fick svaret att: “Det här är för stort för oss”.
  Det säger ju allt!
  Denna händelse har lagt sig som en tvångströja över sunt förnuft och logiskt tänkande.
  Att det är än värre ur politisk synpunkt är bara förnamnet.
  Men detta kommer att komma fram till slut iallafall, och världen blir sig inte lik efter det, speciellt inte för de som verkligen ligger bakom detta, typ Mossad/Israel/CIA/m.fl.
  Den globala organisationen av tekniker/ingenjörer som oförftruet går vidare, har nu över 3000 medlemmar, och kommer i dagarna att kräva en ny utredning.
  Det finns en liknande organisation fast för piloter, som förstår att de påstådda flygningarna är rena nyset!
  Det är på G, stooort G!

 • Snart går TV-kanaler samma väg. Jag tror det beror på att folk har tröttnat på lögner och slutat att gå in på deras nätsidor samt köpa tidningar. Har funderat länge på om det används många botprogram som går in på automatik på tidningssidor för att reklamintäkten ska öka hos tidningarna. Det skulle inte förvåna mig ett dugg, det skulle snarare verka helt naturligt. För hur i hela världen har de klarat att hålla ekonomin levande med lögnerna och manipulationen som de hela tiden pumpar ut? Eller är folk fortfarande helt sovande?

 • Ett förslag till AB: Gå ut stort och erkänn att ni i mer än 16 år vetat om, att det inte var Osama bin Laden and his Flying Circus of 19 Muslim Men, som var de skyldiga till 9/11, utan att det var Mossad, CIA, MI6 och några Saudi-patsies som var de verkliga skyldiga till denna, den smutsigaste av alla falsk-flaggade operationer, i akt och mening för att dra igång Oded Yinon-planen från 1982, som utsa’ att Israels grannländer skulle slås sönder, balkaniseras, i det att Eretz Israel, Stor-Israel, landet mellan Nilen och Eufrat och med Jerusalem som huvudstad, för klotets alla globaliserade stater.
  Även om Jan Guillou hävdar samma “sanning” som Eliten, har han fel, liksom övriga medlemmar av AB-redaktionen, som aldrig vågat kritiskt granska den “officiella” bull-shit-sagan. Alltså, come clean och fram med det som ni faktiskt också vet, inte minst genom WTC7-sprängningen, att storyn var lögn, men alla de följande krigen med alla sina offer och flyktingskaror var nog så sanna och planerade.
  Jag garanterar stor upplageökning, ty sanningen lönar sig!

 • Kajsa Ekis Ekman avskedades p.g.a. att hon kritiserat och förargat normkritikerna med bl.a. följande:

  ”Och riskerar inte denna ”progressiva” hållning att i stället bli till en extremt konservativ syn på kön – bara att då samhället förut tog bort klänningarna från barn med penis, nu behåller klänningen men tar bort penisen? Könsrollerna bevaras, men underlivet ska bort. Kvar är dock idén om att en person med penis ej bör ha klänning, vilket inte är frigörelse från biologism utan motsatsen.”
  /Kajsa Ekis Ekman (Källa: https://web.archive.org/web/20180220070412/https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wE8VAP)

  Att man kränker människor kan man aldrig förhindra om man analyserar fakta, tänker självständigt, ifrågasätter och tycker saker med de fakta man har vid handen, särskilt inte när folk kanske vill bli kränkta och vill skaffa sig fiender som de kan hata, d.v.s. faktiskt har ett problem i knoppen … och en ”utmaning” kommer, som vi alla vet, sällan ensam.

  “Är inte detta ironiskt? Lars Johan Hierta sågs en gång i tiden som Svea Rikes farligaste, ohövligaste och mest ouppfostrade tidningsman. Han för­dummade debatten, han uppviglade pöbeln, han ruinerade det tidigare så städade och välskötta offentliga samtalet med sin förbannade tidning. Aftonbladet var en sådan nagel i ögat på allt vad god pressetik hette på den tiden att man var tvungen att byta ansvarig utgivare fjorton gånger. Så såg det ut, när den tidens eliter långsamt byttes ut.”
  / Malcom Kyeyune (Källa: https://www.fokus.se/2017/11/sista-striden-eliten/)

  …men samtidigt kan vissa av journalisterna ha vaknat nu. Det verkar plötsligt bli tvära kast från lojalitet med agendan till motstånd mot den nu. Tydligen har journalisterna verkligen fått kniven på strupen. Fram kommer nu ex. kulturchefen och kommunisten Åsa Linderborg, inte i den monopolkapitalistiskt ägda tidningen självt, men genom Proletären med följande:

  ”Pratet om vita kränkta män står mig upp i halsen”…”Folklig vrede måste tas på allvar. Ofta är folks missnöje sunt. För vänstern gäller det att kanalisera det missnöjet”
  / Åsa Linderborg (Källa: http://proletaren.se/artikel/pratet-om-vita-krankta-man-star-mig-upp-i-halsen)

  Man frågar sig stilla om också hon är medveten om att hon ska avskedas snart? Vad kommer bli slutspelet för DN, Aftonbladet och andra fulmedier ägda av monopolkapitalet? Förmodligen svältdöden när människor medvetet tittar på ägarförhållandena och byter ut dem till nya bättre alternativa medier.

 • Det går bra för Sverige nu. Vissa delar tycks gå bättre än andra. Har vi otur kanske vi blir tvungna att förhindra tidningsdöden via skattsedeln. Den som allting annat.

 • Vad månde bliva av detta? ..undrar man. Ska bli intressant att följa – speciellt om leif bengtssons teorier stämmer.

 • Undrar hur många av dom som hajar att dom närt en megafon för banksystemet?
  Troligen inte många just nu, men har dom blivit arbetslösa, så är väl spärrarna borta att fundera.
  Som Leif skriver, det finns nog en del som nu kommer att våga skriva sanning och ovinklade artiklar.
  Måste kännas helt främmande till en början 🙂

 • Släpp fångarna loss det är vår…
  Kanske kommer vi att se några av dessa frikopplade skribenter på den alternativa sidan framöver.
  Trevligt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *