Lasse Wikman om ödesvalet 2018: Direktdemokraterna bästa val

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Valet 2018 Direktdemokraterna - NewsVoice Grafik
Valet 2018 Direktdemokraterna - NewsVoice Grafik
Valet 2018 Direktdemokraterna – NewsVoice Grafik

Lasse WikmanNu bör alla, som har rösträtt i Sverige, tänka till. Jag kan se, att om inte vi folket tar makten, genom det stundande valet i september, då kommer vi nog inte att kunna få leva i det fria, vackra Sverige som de allra flesta av oss, har växt upp med och lärt oss älska.

Text: Lasse Wikman | #Valet2018

Det gäller folket eller etablissemanget. Det finns inget mellanting. Alla de åtta riksdagspartier måste vi betrakta som folkets fiender. Oavsett vad vi tycker om S, Mp, V, L, C, KD, M, SD så kommer ingen av dessa att ställa upp för vårt folk, som vi så innerligt hoppas på.

Valfläsket är nu rejäla berg av löften som ingen av dessa kommer att genomföra. Kanske någon liten del genomförs, men i stort sett ingenting.

Alla dessa folkets svikare, arbetar för globalisterna (den djupa staten). Det betyder att vårt land ska förändras i grunden. Inga av våra gamla traditioner ska få finnas kvar. Inte den svenska kulturen ska heller vara gällande. Den svenska Staten, som den är och som vi lärt oss att se den, ska bort. Den ska inte existera. Det här gäller inte bara Sverige. Detta gäller i lika hög grad hela Europa och övriga världen, om vi inte får stopp på vansinnet.

Hur kan jag påstå någon sådant som att inget av riksdagspartierna kommer att arbeta för Sverige? Våra folkvalda är köpta marionetter i ett djävulskt spel iscensatt av psykopater från främst USA, Europa och Asien.

Statsministrar som trasat sönder Sverige

Socialdemokraterna genom Göran Persson lade beslag på avsevärda summor av allas våra pensionspengar och förde över dessa till den allmänna budgeten, där de bl a kunde betala våra sorgliga utlandsåtaganden. Detta märks inte minst nu, då pensionärer inte har tillräckligt att leva av.

Moderaterna genom Fredrik Reinfeldt och Anders Borg öppnade upp för en massiv invandring, under parollen: Sverige behöver arbetskraft och USA olja – det är ett win/win-spel för de inblandade. Så överföll man fredliga stater i Mellanöstern och Nordafrika. Enbart för att hjälpa Den djupa statens ambitioner om ett världsherravälde.

Socialdemokraterna genom Stefan Löfven har sett till att släppa in invandrare utan att ens låta kontrollera vem eller vilka som kommer till vårt land. För att betala dessa horder av invandrare, som också lättvindigt fått uppehållstillstånd, har pensionärerna fått betala genom sänkta pensioner. Ja, hela Sveriges sociala nätverk, har i stort söndrats till oigenkännlighet. Våldtäkter, mord, misshandel, stölder mm har ökat lavinartat, då men släppt in, med regeringens goda minne, grovt kriminella till vårt land och låtit dem härja fritt.

Mp har genom Gustav Fridolin, Åsa Romson & Isabella Lövin anslutit sig till Socialdemokraternas agenda och dessutom trappat upp invandringsfrågan och beslutet till oproportionella dimensioner.

L, C, KD, M , har tillsammans med S och Mp gått med på Decemberöverenskommelsen (DÖ). Vilket betyder att den demokrati som vi hade, monterades ner till en betydligt lägre nivå. Detta gjordes för att stänga ute SD. Även om KD valde att gå ur DÖ nio månader senare, så fick den fortsatt genomslag i politiken.

Majoriteten av riksdagens ledarmöter röstade för att Sverige skulle gå in i Värdlandsavtalet [NATO], ett avtal som majoriteten av svenska folket var emot.

Riksdagen genomför det stundande valet, för att säkra sina egna personliga mandat. Det gäller att se om sitt hus, inte tänka på Sverige.

Riksdagen har röstat för ett starkare EU och därigenom lämna över än mer makt till Bryssel.

Sveridedemokraterna inte rätt för Sverige

SD säger sig vilja stävja brott, minska invandringen, utvisa fler av de som fått avslag och säkra Sveriges gränser. Men även SD är ett globalisternas parti, där frimurare och ordensbröder kommer att kunna fortsätta verka.

Jag är säker på, att många svenskar kommer att vilja rösta på SD, för att de tror att det kommer att betyda skillnad. Ja kanske någon skillnad. Lite mer lag och ordning, men partiet fortsätter även de, sin resa mot den djupa statens vilja och önskemål om ett totalitärt världsherravälde. Att därför rösta på SD kommer aldrig att gagna Sverige, nu och i framtiden.

Framtiden för Sverige är rent av ruskig, om vi inte gör en gemensam satsning för oss, våra barn och barnbarn. Om vi inte satsat allt vi kan för en tryggare värld, en mer harmonisk värld, där djur och växter får finnas, där naturen är till för alla och där omsorg för våra barn och äldre är värt namnet.

Jag är säker på, att vi alla är ense om, att nu måste besluten över vårt land tillbaka till vårt folk.

Direktdemokraterna bästa val

Direktdemokraterna logo
Direktdemokraternas logo

Det enda riktigt säkra kortet, är att få in Direktdemokraterna i Riksdagen. Då är det vi folket, som gör direkta val genom direktröstning i många olika frågor. Precis så ska en demokrati fungera. Vi bestämmer vilka frågor som ska behandlas och därefter röstas om.

I Schweiz har man direktröstning och det fungerar mycket bra. Många är de frågor som regeringen önskat få igenom, men där folket resolut harstoppat. Bl a gäller det inköp av svenska JAS gripen där riksdagen föreslog inköp, men folket sade nej.

Det gäller nu eller aldrig. Ska vi förbli en fortsatt demokrati i ordets verkliga bemärkelse, då måste vi ta tillbaka makten till folket!

Text: Lasse Wikman | #Valet2018

Swisha Lasse Wikman

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @ Anders Klasson

  Det kan givetvis ha mycket stor betydelse att “black-box”–programmerarna styr DD. Varje försök att stoppa detta inuti “black-boxen” är givetvis omöjligt.

  Problemet växer naturligtvis med storleken. När DD var litet, och många av oss kände varandra och varandras alias, var kontrollen enkel. Både diskursen och röstningen var transparent. Argumentationen avspeglade hur individerna röstade.

  Du kan givetvis inte få bort maktfullkomliga storvulna programmerare ur ett system där alla beslut kan tas av programmerarna utan att någon fattar det. Varje kritik kommer shadowbannas och röstningen kommer manipuleras.

  Röstning via nätet kräver alias, öppenhet och verifierbarhet, från annan terminal utan inloggnng eller skripts, samt att folk kör fri hårdvara och fri programvara, vars hash har verifierats.

 • @Jan Norberg

  Borgarbrackor särskilt, tror jag, vill medvetet få det här om bakfoten.

  Jag har själv inte varit på Kuba, men en ytterst märklig “diktator” lär ha avgått på Kuba, så att det skulle finnas en “ganska omfattande inskränkning av åsikts och yttrandefriheten på Kuba” har jag inte sett några evidens för.

  Men jag har varit i två andra kommuniststater. Laos och Vietnam och diskuterat demokrati med dem. De väljer sina representanter lokalt där också. Lärare och folk som lyckats väl med sina företag brukar vara poppis, även om kapitalismen i denna s.k. “kommunism” orsakar en hel del skillnader i inkomsterna, med påföljande brottslighet och korruption naturligtvis.

  Ofriheten i s.k. “kommuniststater” tror jag således är en ren fulmedia-lögn, skapad av exakt de fulmedier som inskränker VÅR yttrandefrihet, i syfte att vilseleda VÅRT folk att andra sytater saknar den yttrandefrihet som alltmer fulpolitikerna, i maskopi med girigbukar, alltmer inskränker för oss.

  Olika former av osanning, samt vägran av dementier mot dessa osanningar, samt fulmediernas hyllande av krigsförbrytelser åt giriga monopolkapitalister tycker jag är talande för bristen på demokrati i vårt samhälle.

  Att direktdemokraterna står för mer demokrati är också svårbevisat då de fungerar inom en “black-box” exekverad av en programmerare som kontrollerar den boxen. Där öppenheten i rösträkningen är borta är demokratin alltid en Schrödingers katt. Man vet aldrig om den lever eller är död.

 • @ Jan Norberg

  Ja. Enig. En samverkan är det enda rimliga. Facebook och VK ägs av intressenter som sannolikt är emot DD-konceptet. Varför ens använda dem som kommunikationsgrund? WordPress, baserat på GPL, finns. Vad gäller valsamverkan så gå med i den jag startat! Endast så kan det bli något. Har ni infiltratörer/idioter som stretar emot folkvett och logik, så lämna och starta om! Ni är alla inbjudna till valsamverkan.

  Klaga inte på att det går trögt när ni själva, var och en, samt tillsammans med andra i gruppen som är intelligenta, kan bete er intelligent och faktiskt valsamverka!

  Valsamverkan som hette “Centern” bestod av C&KD, men det är olika partier med olika kärnfrågor. Vad är omöjligt med deras valsamverkan? Ingenting givetvis. Varje politiker i riksdagen röstar som den eller dennes parti vill ändå, eller hur?

  De små partierna kan åstadkomma ett mirakel och ta sig in i Riksdagen, men det krävs intelligensen att valsamverka naturligtvis. Positivitet är rätt mental aktivitet för en astronaut, såväl för vem som helst som vill nå sitt mål.

  Direktdemokraterna har kärnfrågan mer demokrati genom e-demokrati. Alla tror inte på detta, särskilt inte på det system som Direktdemokraterna valt att utveckla över appar och svaga klienter.

  Folk har ofta själva ofta råkat ut för skit på sina datorer, samt sitter där med okänd hårdvara och dold mjukvara som ägs av monopolkapitalet på operativsystem och sociala medier som monopolkapitalet tvingat in dem i.

  Det måste i min mening förändras innan vi kan tala om någorlunda “säker” e-demokrati, om ens det räcker. Man måste alltid som okunnig ha tillit till någon el/data-ingenjör hur man än vänder och vrider sig. Det är själva problemet. Därför är öppenhet, enligt min mening själva nyckeln. Det anser även Richard Stallman som skapade GNU.

  Valsamverkanspartiet! Alla som inte snackar skit är välkomna!

 • @ Alex 11 Maj, 2018 at 17:00

  Bäste Alex, du frågar:

  “Vad har Sveriges demokrati egentligen givit oss? Har vi gått mot ett bättre samhälle de senaste 20 åren?”

  Jag kan hålla med dig om att vi inte gått mot ett bättre samhälle de senaste 20 åren, men vad hade vi uppnått med anarkism som du och andra förespråkar???

  Du skriver vidare:

  “Förstår att det är svårt när man i 45+ år och blivit hjärntvättad att systemet vi har idag är den enda lösningen.”

  När man är ung och naiv tror man på sina ideal, nåt som man kommer över när man vuxit upp och fått mer erfarenhet. Då slutar man upp att springa ute på stan med svarta huvtröjor och försöka slå sina meningsmotståndare i huvudet med basebollträn.

 • Och vill man inte gå och rösta, då vill man tydligen leva under en diktatur! Ja, slutledningsförmågan imponerar… här drar man fantastiska slutsatser. Synd. Men, ingen idé att vara kvar här längre. Det finns andra forum där man kan dela åsikter utan att det blir så infantilt polariserat, även om det inte finns många bra forum kvar. Dock tycker jag inte att Jan Norberg och hans vapendragare har bidragit till att Newsvoice blivit bättre. Synd, för Newsvoice var bra en gång i tiden. De som bidrog till en dynamisk nyhetssajt har försvunnit, tack vare Jan et al.

 • Läs på om vad anarki är. Att inte vilja tjäna de kriminella i maktposition betyder inte att man vill tjäna andra kriminella ute i förorten. Man vill inte tjäna eller underkasta sig någon eller några alls, vare sig de är goda eller onda. Däremot är samarbete på lika villkor något som skulle vara min melodi, där likhet inför Natural Law skulle gälla. Anarki betyder inte laglöshet. Om du menar att jag är extrem för att jag har genomskådat farsen, extrem och nazist för att jag inte vill rösta på kriminella, laglösa kollektiv, så är jag kanske det. Du måste dock definiera vad nazist och extremist är. Det måste krylla av extremister och nazister i din värld!
  Men ta i nu riktigt ordentligt Jan! Jag ser fram emot att hamna i blöja i din nästa kommentar! Nu ska extremisten Linda ut och plantera och ta hand som sina djur och sin familj. Något vi extremister gör. 🙂

 • Öystein Rönne 11 Maj, 2018 at 05:32
  Jan Norberg 10 Maj, 2018 at 22:33

  Vad ni svarar mig är bara nonsens utan något innehåll förutom påhopp om att vi skulle vara nazister, naiva, små och unga. Vad har Sveriges demokrati egentligen givit oss? Har vi gått mot ett bättre samhälle de senaste 20 åren? Har dina meningslösa röster varje val gjort någon skillnad? Svaret på dessa frågor är nej. Vad bör vi då göra? Kanske se över systemet vi har idag och agera därefter. Ni är så inkörda i det här systemet så ni förstår helt enkelt inte att det är urbota dumt och meningslöst för vanliga medborgare. Förstår att det är svårt när man i 45+ år och blivit hjärntvättad att systemet vi har idag är den enda lösningen.

  Vilka bör stå tillsvars för ALL elände världen över? Är det Mohammed i Kabul som bombat sönder hela mellanöstern? Var det risplockaren Chan från Vietnam som startade Vietnamkriget? Var det pga han Agent Orange bespurtades som folk har åkommer av än idag? Är 67 åriga Gretas fel att hon knappt har mat på bordet? Det är vad “demokratin” givit oss. Vad stolta ni måste vara! Varje gång ni har röstat så har ni varit direkt delaktiga i alla krig och misär som skapats av politiker och deras avskum till kompanjoner. Politikerna är marionetter som springer oljegarkernas intressen, se George Soros och andra psykopater.

  Som Martin Gustavsson säger så lever vi i ett “divide and conquer”-samhälle vilket påvisas här i detta fora.

  Ni kan inte heller hävda att anarkism eller voluntärism är uteslutet för det skulle aldrig fungera, det vet ni inte för det har aldrig beprövats i ett modernt samhälle. I mitt samhälle så får ni givetvis leva i en demokrati @Jan Norberg @Öystein Rönne men att påtvinga oss andra era sjuka ideal som jag inte vill ta del av är fel. Som fri individ anser jag det vara min rättighet.

 • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 11 Maj, 2018 at

  Med anledning citat från dig (se nedan) så vore det ju klart intressant om du Martin kunde ge några konkreta och kontrollerbara exempel på när maktfullkomliga ledare på Kuba fått gå pga av en folklig vrede över “fel/dåliga” beslut.

  “Detta påminner delvis om Kubas representativa enpartidemokrati där politiker har samma lön som folket och folket kan byta sina representanter när som helst om de fattar dåliga beslut.”

  Du säger vidare att:
  “I verkliga demokratier tillåts alla som accepterar de demokratiska spelreglerna glorifiera vilka ideal de vill, emedan de som förespråkar icke-demokratiska ideal givetvis bör stå under övervakning av säkerhetspolisen, ev. kriminalvårdas, eller mentalvårdas.”

  Betraktar du då tex Kuba som en “verklig demokrati”? Såvitt jag kunnat förstå finns en ganska omfattande inskränkning av åsikts och yttrandefriheten på Kuba, bevisa för mig att jag har fel.

  Jag anser till skillnad från den kategori som du vill kategorisera mig under att man inte skall sätta tex anarkister i tvångsbälte eller mentalvårdas.

  Däremot är jag inte rädd för att debattera på ett krasst och tufft sätt med dessa demokratiförnekare.

  Din avslutande harang ställer jag mig dock bakom, dvs båda lever på konflikt och då gärna gm att beväpna folket och styra in dem i helt befängda krig.

 • @ Öystein Rönne

  Om anarkism så får du nog läsa på. Det finns en mängd olika former och missförstånd om begreppet. Jag kommenterade saken till Jan Norberg ovan. Det system vi har idag har onekligen skapa en massa samhällsproblem. Att kalla någon ung och vilsen är ohövligt och är ett icke-argument i sak, något vi inte bör nedlåta oss till.

  @Alex

  Rönne bör be om ursäkt.

 • @Linda
  Den som försöker förminska dig med “lilla” genom vanlig ful manschauvinism bör be om ursäkt, anser jag.

  Men till saken. Det är i min mening folkets bästa intresse att rösta på partier som aktivt driver Ut ur EU i valet 2018. V och SD har Ut ur EU i sina program, men håller märkligt nog käften om det. Direktdemokraterna driver inte frågan, men eftersom EU stulit Sveriges förmåga att påverka realpolitiken demokratisk, så förefaller det logiskt att fler verkligt direktdemokratiska partier där folket deltager, samt tillåter politiska samtal inom sina partier, kommer leda till minskad hjärnförsmutsning, samt ett utträde ur EU, i alla fall om röstningen går rätt till och inte styrs av illvilliga programmerare med mentalt stört beteende, vilket jag misstänker kan vara fallet med vissa s.k. “direktdemokratiska” partier.

 • @ Jan Norberg

  Anarkisterna vill skapa ett samhälle som styrs genom direktdemokrati och där företagen ägs och styrs på lokal nivå, snarare än genom privat ägande eller en byråkratisk modell av realsocialistiskt snitt.

  Detta påminner delvis om Kubas representativa enpartidemokrati där politiker har samma lön som folket och folket kan byta sina representanter när som helst om de fattar dåliga beslut. Det kan även jämföras med direktdemokratin i det forna Grekland eller i dagens Schweiz.

  Anarkism är idag ett olyckligt namn som associerats med kaos i de lögnmedier som sitter på makten över massans trynen. ”Direktdemokrati” är bättre.

  I verkliga demokratier tillåts alla som accepterar de demokratiska spelreglerna glorifiera vilka ideal de vill, emedan de som förespråkar icke-demokratiska ideal givetvis bör stå under övervakning av säkerhetspolisen, ev. kriminalvårdas, eller mentalvårdas.

  Det finns en missuppfattning hos många nationalsocialister. Ex. att de själva arbetar i nationens intresse och att kommunister inte gör det, vilket oftast är helt fel. I KP pågår ex. en strid mellan nationella och vilseledda/infiltrerande nationsförstörande krafter.

  Att nationalsocialister skulle vara “nationella” “socialister” är också en missuppfattning. I praktiken är de inte det, men styrs av den globalistiska bombhögerns mest imperialistiska element förmodligen i maskopi med sionister som lever på samma konflikt.

  De ledande sionistiska psykkopaterna tycks behöva ordet ”antisemitism” lika mycket som nationalsocialister tycks behöva formuleringen ”rasism mot svenskar”.

  Dessa imperialister använder sekterism genom rasism, kristendom och asatro för att locka in och boosta människors egon och arbetar för samma rasistiska konflikt som sionister eller extrema islamister gör. Skillnaden dem emellan är minimal. De lever på konflikt.

 • @ Linda 11 Maj, 2018 at 14:35

  Som anarkist är man en liten människa rent mentalt, det var syftet med epitetet “lilla” Linda. Jag vet ju inte din fysiska höjd över havet men mentalt är du liten.

  Är man en ung anarkist med en grandios självbild så bemöts man av mig med exakt samma mynt, för du blir du som extrem anarkist ställd och kan bara reagera med ilska och frustration.

  Som svar på din fråga i vilken lag det står att all makt, osv… är följande:

  “Regeringsformen
  All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna ska ha och hur den offentliga makten ska fördelas.

  Den första regeringsformen utfärdades 1634. Men ända sedan mitten av 1300-talet har det funnits skrivna regler för hur Sverige ska styras. Då tillkom Magnus Erikssons landslag Kungabalken.

  Parlamentarismen, att regeringen styr med stöd av parlamentet, riksdagen, började användas efter första världskriget. Men den skrevs in i denna grundlag först 1969.”

  Så till dina funderingar kring “offentlig” makt så vill jag bara erinra om att det i dessa sammanhang endast finns offentlig makt.

  Att det finns andra sorters makt kan ju inte förnekas men det är just det som det demokratiska systemet skall se till styra och reglera med lagstiftning, det är ju därför vi väljer våra representanter i demokratiska val.

  Att ställa sig utanför den parlamentariska demokratin är det samma som att ge andra maktcentra utanför den offentliga makten ännu större möjligheter att styra våra liv.

  Är det du och andra anarkister vill?? I er värld är det väl sak samma om makten utgår kriminella gäng med vapen från förorterna, eller från MC-gäng eller kanske från de svarthuveförsedda anarkister med basebollträn i hand vilka med våld och hot om våld försöker tvinga andra till underkastelse.

  Vi såg ju hur det gick till vid G 20 mötet i Hamburg förra året.

  Nä du Linda, bli nu lite torr bakom öronen och ta nu och väx upp och agera inom ramarna för den demokrati som vi trots allt under lång till tillkämpat oss.

  Annars kan jag rekommendera en flytt till Nord Korea eller Kuba!!!

 • Och du bara måste titulera mig “lilla”. 😀
  STORE Jan Norberg, lilla jag hukar mig inför din narcissistiska storhet, du skriver: “Makten skall ju som bekant utgå från folket.” VAR någonstans STÅR det? I vilken LAG står det? Och HUR fungerar det i praktiken? Jag förklarar på ett enkelt och övertydligt sätt varför agens s.k. demokrati inte fungerar, som folk som du tror. Det är endast den OFFENTLIGA makten som utgår från folket. I dagens Sverige, VAD innebär det?
  “All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.”
  VAD är det som sånna som du De Facto går och röstar om när nästan alla beslut tas bakom lyckta dörrar, de flesta i EU?
  Lycka till kära Jan med den ENORMA förändring du kommer att skapa med alla andra fåren som går och ger bort sin makt till ett system som inte företräder dig, eller de andra grandiosa fåren, inte ens på pappret eller i lagarna och i synnerhet inte i praktiken.
  Jodå. Här har det censurerats en hel del.

 • @ Linda 11 Maj, 2018 at 14:05

  Men Lilla Linda, vad av det du sagt betraktar du som “fakta”??

  Jag är intresserad att få veta vad du påstår är fakta.

  Du och andra anarkister är inte vana att möta tufft debattmotstånd utan vill gärna stå oemotsagda, tyvärr avviker jag från detta så vanliga förhållningssätt.

  Men jag tar gärna debatten i sakfrågorna, dock måste du bemöta mig och inte enbart hemfalla till påståenden som att jag dominerar debatten.

  Här blir inte särskilt mycket censurerat om jag tolkar det korrekt, men åsikter är ingen fakta och det måste man som ung anarkist även inse.

 • Nu blev jag extrem och jag har bara lagt fram fakta. Gå du och rösta riktigt riktigt hårt så ska du få se på andra bullar. Jag tror det dessutom är dags att döpa om Newsvoice.se till JanNorberg.se. Han sätter ribban och det mesta av innehållet numera. Se bara hur han uttrycker sig när han inte håller med någon. Bemöta i sak utan att raljera och dra förhastade slutsatser? Verkar inte fungera om det hamnar utanför Jan Norbergs åsiktskorridor. Nu ska vi se vem som blir bortcensurerad denna gång. Lycka till Newsvoice!

 • @ Kjell Holmsten 11 Maj, 2018 at 11:44

  Som vanligt starka argument som förs fram, eller hur Kjell???

  Klarar man inte att ta debatten, då attackerar man person utan argument istället, en enkel lösning. Lika enkel som att inte rösta eller rösta på nåt av partierna som aldrig har en chans att ta sig in riksdagen.

  Hmmmmm….

 • Ja, du Linda det är baserat på din ungdomliga naivitet då du uttrycker dig som är underlaget till mina kommentarer. Att ge uttryck för uppfattningar som din anarkistiska inställning till det demokratiska systemet är din oinskränkta rättighet.

  Men det är också min okränkbara rätt att kritisera dina kommentarer, även om jag förstår att du som alla andra extremister inte vill bli motsagda.

  Det ligger ju i sakens natur att de vilka förordar icke demokratiska ideal inte så gärna debatterar sina ståndpunkter, eller hur…

  Att jag tar plats beror på att detta är ett fritt forum där alla kan göra sin röst hörd, att just du inte gillar mina uppfattningar kan du bara avhjälpa genom att ta debatten (om du klarar den).

  Så typiskt att när argumenten tryter då vill extremisten tysta oppositionen.

 • Att dra den felaktiga slutsatsen att jag skulle vara nazist är helt obegripligt, om man inte förstår varför Jan på senare tid har fått så mycket spelutrymme på Newsvoice, som en gång i tiden hade högt i tak, innan Jan blev Newsvoice skolgårdsmobbare.
  Att INTE förstå att vi faktiskt inte röstar om något alls är för mig helt obegripligt för det står i klar skrift och visas i handling år efter år.

 • @ Alex 10 Maj, 2018 at 19:41,

  Du tycks vara ny i detta forum, annars hade du läst en del av mina tidigare inlägg. Då hade du förstått att du skjuter i luften. Mycket av det du skriver håller jag med om, vilket jag ofta tidigare skrivit om, med ett undantag, att bli anarkist är inget allternativ. Det skulle alldrig gå att genomföra. Det skulle också skapa en massa samhällsproblem. Men det är tillåtet att vara lite vilsen när man är ung.
  I övrigt hänvisar jag till detta inlägg från Jan:

  Jan Norberg 10 Maj, 2018 at 22:33

 • Alex lille, det är nog inte jag som är trångsynt eller lever i en drömbubbla.

  Din ungdomliga naivitet är signifikant för många drömmare och anarkister på såväl höger som vänsterflanken.

  Vill man ha förändring så måste man acceptera en mer pragmatisk hållning och det är just det som jag förordar, dvs det minst dåliga alternativet.

  Möjligen kan mitt senaste inlägg om att kunna lägga sin röst på två alternativ ge ett visst utrymme också för de små partier som aldrig annars skulle ha en chans att ta sig in i Riksdagen.

 • Att resonera som Jan Norberg är att skjuta sig själv i foten. “Rösta på det minst dåliga” – hur i hela friden kan det vara de bästa? Det är ett sjukt sätt att tänka på och med den filosofin så kommer det aldrig bli bättre. Visst, med mitt sätt att tänka så krävs det att alla struntar i att rösta men jag vägrar vara en hycklare och gå till vallokalerna i höst bara för att rösta på det minst dåliga partiet. Resonerar man som du Jan Norberg så kommer vi leva i samma unkna demokrati där länder bombas sönder för olja där sedan media hjärntvättar gemene man att tro det är för demokratins skull. Förändringen börjar hos oss, inte hos någon politiker med 60k i plånboken varje månad, inte nog med det så är de allt som oftast köpta av div. företag eller NGOs.

  Att sedan kalla mig och Linda för nynazister tyder på att du inte har förståelse för något annat än ditt egna trångsynta tankesätt och är oförmögen att kunna se världen med ett par andra ögon. När någon inte håller med dig så måste de förstås vara nazister eller kommunister, det är ett enkelt sätt att argumentera på, då slipper man ta i saker som är obekväma och man kan fortsätta leva i någon sorts drömbubbla utan att behöva ändra sina tankegångar. Just det sättet att argumentera har media använt sig väldigt mycket av de senaste åren, men det måste ha gått dig förbi likt allt annat.

 • Öystein Rönne 9 Maj, 2018 at 20:32

  Med tanke på ditt svar så tänkte jag antagligen steget längre än dig. Jag är anarkist eller voluntärist som jag hellre kallar det för att begreppet “anarki” har blivit söndertrasat och förvrängt så det första folk tänker på är våld och upplopp. Hur kan man ens kalla Sverige för en demokrati? Det är snarare en demokratur. I en demokrati så styr majoriteten över minoriteten, de påtvingar ett levnadssätt på minoriteten och det tycker ni är bra, ni tror också att det är det enda sättet för oss att leva och sköta samhället. Se på hur det ser ut i världen? Länder bombas sönder för att upprätta “demokrati”, vilket förstås är en stor lögn. Att tro att vi har något att säga till om är otroligt naivt. Det är en stor lögn att vi har ett dugg att säga till om och påverka. Våra psykopater till ledare gör precis som de vill och skiter fullständigt i oss medborgare. Är det inte dags för oss att ta tillbaka vår frihet så vi kan bestämma individuellt hur vi vill leva?

 • @ Martin.
  Ja det är många som funderar kring frågan om, hur realistiskt det är att upp nå 4% för Direktdemokraterna.
  Jag har vid två/tre tillfällen gått ut på Facebook och även vid ett tillfälle på VK, för att få de små partierna att försöka en valsamverkan. Det har varit trögt, ja nästa omöjligt, för alla vill ju ha med sina kärnfrågor. Jag har givit alla statistik på hur många som röstade på det ena och det andra partiet utanför Riksdagen (2014) och därigenom få dem att förstå, att en samverkan är det enda rimliga. Men inte. Det är omöjligt. Jag kan därför inte se, att något av de små partierna kan åstadkomma ett mirakel och ta sig in i Riksdagen.
  Med Direktdemokraterna är det annorlunda. Direktdemokraterna har inte kärnfrågor som de måste värna. De frågor som gäller, är de som väljarna väljer. Det gör det betydligt lättare. Dessutom är det många som nappat på idén om att föra vidare tankegången genom Fb och VK. Så det gör att jag är lite optimistisk till att Direktdemokraterna kan nå viss framgång.
  Nu ska vi inte bara stirra oss blinda på riksdagsvalet. Det är två till som är minst lika intressanta. Kommunalvalet har hög intressefaktor, då Löfvén sade att när det gäller böneutrop, så får kommunerna själva fatta beslut om detta. Det har vi nu sett i Karlskrona och Växjö. I Kommunalvalen så kan det komma in en hel del invandrare som röstar på det parti man har fått sig tilldelat, alltså ett islamparti. De kan förändra hela den kommunala kartan med detta, utan att vara medborgare. Likaså är det i landstingsvalet där vi kan få se, om islamistiska partier kommer in, att Landstingen kan bli hjälplösa i händerna på muslimerna.
  Därför hade jag gärna sett, att valsamverkan hade fått fäste. Men nu kanske Direktdemokraterna får ett uppsving och därmed kan de bjuda motstånd och vara till hjälp med att se till att sans och balans råder i varje enskild kommun och landsting.
  När det gäller SD så tror jag inte de kommer att kunna bli ett hot mot de övriga partierna i riksdagen, om dessa gör gemensam sak och motar SD överallt.
  Nu finns också en annan sak med i leken. Det är vilka partier kommer att falla ur. Rimligen kommer MP och KD att åka ur. L ligger också väldigt risigt till . Där finns en chans för SD att kunna få gehör för sitt mandat, men då kanske om det kommer någon ny spelare in i Riksdagen.
  Likaså om MP och KD åker ut, så kan det nog bli ett litet parti som gör entré i Riksdagen. Det kanske är Direktdemokraterna och de ställer troligen inte upp för SD.

 • @ Öystein Rönne 10 Maj, 2018 at 06:03

  Det finns tyvärr en del sanning i vad Martin Gustavsson säger betr SD:s möjligheter att få reellt inflytande i svensk politik.

  Det vi nu kort inför valet ser är ett konkret försök till att utestänga SD från all politisk makt. 7-klövern med M och S i spetsen börjar nu oblygt tala om en koalition i stil med den i Tyskland.

  Det sägs att DÖ inte längre finns men om den ersätts med en KOalition så är det samma maktens kreatur vilka nu, inför hotet om en helt ny ordning i Riksdagen, går samman för att kunna sitta kvar vid maktens illaluktande grytor och röra sin smetiga soppa i 4 år till.

  Betr SD:s röstetal så delar jag din uppfattning att de mycket väl kan nå minst 30% i september. Slakta KOn och rösta på SD kanske skulle kunna vara en ny valslogan för SD.

 • @ Öystein Rönne 9 Maj, 2018 at 17:55

  Bäste Öystein, det finns två ytterligheter inom det politiska spektret. Det ena är en renlärig anarkist (oftast längst ut på vänsterkanten) och sen finns det motsvarande ytterlighet på den extrema högerkanten (oftast med fascistoida preferenser typ nynazister).

  I Sverige tillåts den vänsterextrema rörelsens förespråkare öppet tillbe och glorifiera kommunismens ideal, emedan nynazister inte accepteras uttrycka sin vördnad för icke demokratiska ideal.

  Sålunda “tvingas” nynassarna att uttrycka sig i ett mer “kodat” språk, oftast uttryckt som frågan varför en majoritet i demokratiska val skall ha rätt att bestämma över en minoritet. Både kommunisten och nynazisten delar ju föraktet för demokratin så därför ter sig ibland nynazistens sätt att uttrycka sig lite märkligt och svårförståeligt. Men var du lugn för att såväl sign Alex och Linda är nynazister. Att tex Martin Gustavsson, trots sina minst lika extrema uppfattningar, är lättare att förstå beror på att man i Sverige som kommunist tillåts uttrycka sig lite mer öppet då pk-kulturen anser att vänsterextremism av naturen är “god”.

  Sen finns förvisso en del övriga flummare vilka av olika skäl väljer att avstå från att rösta för att på sätt visa sitt förakt för demokratin.

 • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 9 Maj, 2018 at 23:54,

  Vi får väl se…. personligen tror jag att SD når ca 35% om det inte sker något riktigt tokigt mot slutet.

 • @Linda

  Inget av Riksdagspartierna har något krav på folkomröstning om Ut ur EU för att regera, fastän jag verkligen tror att folket vill ha det. Jag tycker att det säger allt om dem.

  @Lasse Wikman

  Exakt. Men Hur realistiskt är egentligen Direktdemokraterna? Länka hit i det kommentarsfältet så jag inte missar ditt svar!

  Lösningen är att rösta, men att rösta RÄTT, på exakt det man vill ha, något som valsamverkar mot den odemokratiska 4%-spärren. Du själv ger enbart legitimitet till det parti och den kandidat du röstar på, ingen annan.

  “Demokrati” är inte ETT styre. Den kan vara direkt, kommunistisk eller plutokratisk. Den kan vara deliberativ, vetenskapligt grundad eller baserad på konservativ eller liberal moral, säker eller osäker, hålla linjen eller vela än hit eller dit, eller en blandning av detta.

  Valsamverkanspartiet erbjuder dig och Direktdemokraterna att stå för ditt/ert eget parti och din/dina kandidat/kandidater.

  @Öystein Rönne

  NSDAP behövde 43% 1933 innan de andra högerpartierna valde “ledaren” som Rikskansler. Liknelsen är INTE menad att vara nedsättande mot SD, som är fredligare än de andra partierna, men att bidra till realismen.

  V, C, MP, L, KD är partier som kan få för sig att stödja S&M även om SD har 49%. Att tro att partier ska komma krypande till SD på 30% är väl optimistiskt. Kröp M för S med dessa siffror? Vissa av sossarna kämpar nog i sekteristisk hybris till slutet, förmodligen till ca 2038 om trenden är linjär, medan realister vidtar åtgärd.

 • Det är bara den offentliga makten som utgår från folket. Och i dessa dagar är det svårt att veta exakt vad det är. När offentlig verksamhet privatiseras och när stater bolagiseras så kanske vi går och röstar om precis ingenting. Dessutom tas fler beslut om oss i EU och DÄR finns inget som ens liknar demokrati, inte ens som helt urvattnad art. Detta vet sånna som Bildt där avtal är avtal är avtal och andra politiker som hoppar mellan politik och det privata utan att ifrågasättas. Den privata makten, den egentliga makten, den gör precis som den vill. Vad är egentligen ett parti? Hur är de egentligen registrerade? Ansvar? KAN de ÖHT ställas till svars för något?

 • @ Lasse Wikman 9 Maj, 2018 at 14:20,

  Jag tror att du har fel när du säger att SD måst upp till närmare 50% för att få en förändring. Jag tror att det skulle räcka med 30%. Då skulle de bli sveriges största parti och därmed definitivt få ett rejält inflytande.

  Eftersom det viktigaste för 7-klövern är svälvändamålet “makt” så kommer de att då komma krypande till SD. Vi ser ju redan idag att denna process har börjat då de redan nu har insett vart det barkar för dem.

  Att fem i tovlv börja positionera sig närmare SD är inget annat än skämmigt och en ytterst pinsam blotta i partiernas fulspel.

  Smtliga partier har dessutom redan nu möjlighet att lägga motioner i frågor som motsvarar vad de vet folket vill se om de menade allvar. Nu tycks det återigen i detta val bli fagra vallöften som de, om de skulle vara kvar vid makten, aldrig behöver infria. Der svenska partilojala väljarna låter sig säkert luras i även detta val. DETTA VET PARTIERNA, OCH DET FAKTUMET UTNYTTJAR DE OCKSÅ!

 • Vore det inte bäst om vi levde i ett samhälle byggt på voluntärism? Hur kan det vara rätt för majoriteten att styra över minoriteten? Borde man inte få ha 100% frihet som individ? Hur kan man rättfärdiga systemet demokrati om man står för frihet för individen? Alla partier är samma kaka, de har bara delat upp den lite grann. SD är aboslut inte svaret på korruptionen och misären som finns i Sverige och världen. Lösningen är att inte rösta alls, varför ge dessa psykopater legitimitet att styra över oss? Varför tror vi att demokrati är den enda lösningen och det enda styret som fungerar? Va ditt egna parti och partiledare.

 • @Martin Gustvsson. Jag håller med dig i de tre punkterna. Det är viktigt att inte bara gå på det minst sämsta, utan lägg därtill magkänslan.
  Hur glad blir vi, om vi får en ökning på SD valmannakår , kanske upp till 20%, men ingen reell förändring sker?
  Ska det till en förändring med SD, så måste de ensam få upp emot 50% och det vill jag nog anse som en utopi.
  Därför är din punkt 3 lite av vad jag själv anser, att ska vi kunna förändra, så kan ett litet nytt okorrumperat parti, sätta färg på vår koloss till Riksdag.
  Nu händer det mycket och det väldigt snabbt. I USA går den stora räfsen just nu. Den djupa staten, som är roten till det onda världen över, jagas för fullt och troligen kommer höjdare att anhållas.
  Om detta blir en fantastisk verklighet för oss alla, så kommer också det svenska valet att bli bättre. med det menar jag, att vi kantänka slipper belastningen av att globalisterna/CIA och andra onda intressenter, lägger sig i vårt allmänna Riksdagsval. Det kan göra en total skillnad.
  Tänk bara om så pass mycket sker, ja då kanske också NATO-frågan diskuteras i termer om att ej ansluta Sverige till denna mördarförening, utan istället återgår vi till alliansfrihet.
  Många liknande frågor om invandring, Chemtrail, HAARP, EU/CIAs bastion i Europa, kan då bli aktuella

 • @ Jan Norberg
  @ Lasse Wikman
  @ Öystein Rönne

  Pragmatism är relativt.

  ”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
  / Eugene V Debs

  Sök upp, eller skapa, ett riktigt bra parti och övertyga detta parti, om det är litet, att valsamverka brett via Valsamverkanspartiet!

  Jag tror verkligen att det endast är så som vi kan bli av med korruptionen i samhället, helt utan blodig revolution, men samtidigt inser jag att vi rent teoretiskt verkligen kan avskaffa korruptionen redan i september 2018, men det kräver en enorm tillväxt av medvetande som sprids från människa till människa.

  Internet är faktiskt idealiskt för att kunna lyckas, men såsom det ser ut med olika ägarförhållanden rekommenderar jag WordPress för att sprida ordet.

  …och för att vara pragmatisk…

  1. Röster på SD har satt de andra partierna i en extrem motposition mot SD. Endast totalt kaos har tvingat partierna att omvärdera sina ståndpunkter.

  2. Inget parti som sitter i riksdagen driver ur ur EU aktivt fastän det är elefanten i vardagsrumssoffan. De som driver ett Ut ur EU aktivt valsamverkar inte. (med ett undantag)

  3. Plus-minus 4% för SD förändrar inte slutresultatet, d.v.s. S&M-politik åt monopolkapitalet och globalismen. Det är redan avgjort. Nya partier som kommer över 4% tillsammans och petar ut andra partier kan rita om den kartan redan i september 2018.

 • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 8 Maj, 2018 at 14:17,

  Jag menar att jag nog annars flyttar utomlands. Jag är ju ändå 61 och vill inte sluta mina dar i ett fängelse.

 • @ Lasse Wikman 8 Maj, 2018 at 13:50

  Bästa Lasse W, det glädjer mig att du ändå rent intellektuellt inser att ditt förslag, hur bra det än må vara, är en smula orealistiskt nu inför valet i September. Jag håller också med om att man i största möjliga mån bör vara trogen sina ideal, men i den kalla krassa verklighet vi nu ändå lever i så måste man samtidigt vara pragmatisk.

  Som jag sagt så handlar valet om att välja ett parti som är det minst dåliga alternativet, och då jag studerar partiprogram, ser på agerandet i riksdagen och vad som skiljer partierna åt så har mitt val så här långt landat i SD. Att dessutom som du så korrekt påpekar har dina drömmar i sitt partiprogram gör att jag sannolikt lägger min röst på SD.

  Förvisso skulle jag rösta på ett annat parti om det gällde att rösta efter övertygelse men nu är jag som sagt pragmatiker.

  Jag blir riktigt illa berörd när nu S och M försöker klamra sig fast vid maktens taburetter genom att ingå en blocköverskridande koalition på samma samma sätt som i Tyskland. Det är att lura väljarna ännu en gång!!

 • @Öystein Rönne
  Håller med dig i stort sett, men hur menar du att du att du “personligen ger detta val 2018 en chans”?

  @ Erik Wiklund
  Instämmer med Rönne om dina citat. Tack Erik. Mycket väl valda citat.

  Mitt svar på din fråga: -Det är nog inte någon som besöker alternativa medier som tror att monopolkapitalets presstituerade journalister och sittande politikeradel i Sverige kommer att verka för att höstens val blir “Fair Play”.

  Att de vill repetera den lögnen kan jag förstå, men på alternativa sidor med kommentarsfält, som inte modereras för hårt, som på ex. Newsvoice, kommer det naturligtvis bli “Fair Play”, även om alls inte kommer gilla den saken och säkerligen skicka in betalda internettroll och shills här med sin dragrodd. Var beredda!

  Repetition av lögner är nämligen en viktig del i varje hjärnförsmutsning utförd av de psykopater som utnyttjar olika former av osanning för att sätta handfängsel på sovande människor, så att de kan sitta kvar vid EU:s och Riksdagens köttgrytor och får frottera sig med monopolkapitalisten George Soros som de släppt in i EU-maktens korridorer.

 • jag önskar dd lycka till men om dd ska lyckas så krävs det ett massivt arbete. kolla på alternativ för sverige. man kan tycka vad man vill om afs men de är organiserade och de vet vad de sysslar med.

 • @Jan Norberg. Jag har fullständig förståelse för att du och många många fler, kommer att rösta på SD. Jag vet att SD har Folkomröstningar i sitt valmanifest och det inger hopp. Tyvärr tillhör SD globalisterna, där bl a frimurare och ordensbröder träffas.
  Att genom ett riksdagsparti, få igenom vad folket önskar, är inte alltid så lätt. Vi har den berömda partipiskan, som gör sig gällande. Inte minst kommer vi ihåg hur den ven i Mp då fyra av Mps riksdagsledarmöter valde att rösta emot partiets ledning.
  Det gäller också mutorna, som gör sig gällande.
  Om vi antar att SD får ytterligare 4% ökning, så kommer naturligtvis antalet mandat att öka högst väsentligt.
  Om Direktdemokraterna lyckas med den näst intill ouppnåerliga uppgiften, att komma över 4&-spärren, betyder det att detta parti har c:a 210.000 direktröstande medlemmar i kammaren.
  Vilka kan man då tänka sig vara mutbenägna. Det är lättare att övertala c:a 30 nya SD-ledarmöter än att övertala 210.000.
  Som alltid gäller, att det är svårt att göra något nytt. Då säger du Jan och flera andra, att vi får vänta med att förändra till den värld, som vi så gärna vill se och uppleva. Inte minst förändra till våra barn och barnbarn. Men om vi hela tiden säger, att nu går det inte, så är det precis som att sitta i en gungstol. det rör på sig men du kommer ingen vart.
  Att pröva nytt, att våga – Det är vad vi måste göra nu. Vi kanske aldrig får en andra chans.
  Jag kan också se Martin Gustavsson, att de problem och den “destruktivitet” som tydligen ägt rum inom DD, är sorgligt. men med nya själar, kanske vi kan se en återstart och ett än bättre DD.

  Jag tror att vi snart kommer att drabbas av en mycket stor ekonomisk kris. När Kina fullt ut börjar betala sin olja i Yuan och Iran sin olja i Euro, då kommer dollarn att rasa. Ett stort brak på Wall Street samt i finanskvarteren i London kommer att göra, att vår tillvaro här i Sverige, blir skraltig, men inte hopplös. Detta är vad världen behöver, för att vi ska kunna gå in i en ny tid.
  Det gör att de gamla partierna har sett sina “bästa dagar” och de bör bytas ut. Ju förr vi tar tag i roten till det onda, desto snabbare kan vi förändra vårt land och vår värld till en bättre plats att leva på.

 • Det spelar ingen roll vilka som blir valda. Det är redan kört för Sveriges del och det enda som återstår är skademinimering på väg mot avgrunden.

 • @ Erik Wiklund 8 Maj, 2018 at 12:00,

  Tack för dessa mycket beska citat! Mycket avslöjande. Kommer det svenska folket att ta till sig dessa fakta??

 • Direktdemokrati tycker jag är ett riktigt bra alternativ till den representativa demokratin vi har idag. Det vore t.o.m. ultimat.

  Dock tror jag tyvärr att en majoritet av det svenska folket inte är moget för den formen. Man har helt enkelt blivit förtryckt och indoktrinerad av politiker och maktelit alldeles för länge, blivit vana vid att andra skall bestämma och avgöra alla viktiga frågor och vägval. Det är så med trygghetsnarkomaner, de blir till slut oerhört osäkra på sin egen förmåga, och tilltron till den för att kunna fatta egna kloka beslut.

  Till slut går det så långt att man INTE VILL ta egna beslut för att det är aldeles för obekvämt, ja ibland säkert riktigt obehagligt. Där tror jag att vi är idag. Annars skulle såklart massor av väljare ansluta sig till de direktdemokratiska partierna omedelbart…. eller hur?

  Kanske är det så illa med situationen i Sverige, att det fordras en riktig krasch. Kanske fordras t.o.m. ett krig (inklusive inbördeskrig) för att våra medborgare ska få upp ögonen för sin situation och vikten av att själv ta initiativ och aktivt medverka till utvecklingen av sin egen framtid. Att återigen våga tro på sig själv!

  Tragiskt, men tyvärr kanske sant.

  Dock ska jag personligen ge detta val 2018 en chans.

 • Löfven har sagt att han vill att höstens val ska vara Fair Play utan yttre inblandning och ingen Fake News. Men då är han inte ärlig mot svenska folket, för han vet, med all säkerhet, att både politiker och journalister ljuger svenska folket rätt upp i ansiktet när de säger att de vill ha ett rättvist val. För de båda ljuger om invandringen och dess negativa följder – och detta är i allra högsta grad Fake News. Hör bara, här några journalister och politiker med inside-info:

  Ann-Charlotte Marteus, Expressen:
  ”Uppdraget för mig som korridor-arbetare var tvåfalt. Det första var att varna för SD och skälla ut alla de bonnläppar som funderade att rösta på partiet. För det andra att slå ner stenhårt på debattörer som använde uttryck som på något sätt kunde normalisera SD,s problembeskrivning och attackera varenda jävel som använde ord eller fakta som på något sätt kunde tolkas som rasism eller glidningar mot rasism”.

  Yrsa Stenius, Aftonbladet:
  ”Under den troskyldiga perioden av Sveriges omvandling till så kallat mångkulturellt samhälle gällde runt om på landets tidningsredaktioner en oskriven men sträng pressetisk regel: När du skriver om brott, nämn aldrig – antyd inte ens, att det är en invandrare som begått det, även om det är så det ligger till”.

  Birger Schlaug, politiker:
  ”Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi, – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem”.

  Alice Petrén, P1:
  ”När jag jobbade på SVT i slutet av 1990-talet så var det ännu inte möjligt att göra reportage om hedersmord. Manliga kollegor invände med att svenska män också var våldsamma mot sina kvinnor, och att den typen av reportage endast skulle stigmatisera och smutskasta invandrare”.

  Janne Josefsson:
  “Flykting- och invandringsfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle”.

  Är det någon här inne som tror att journalister och politiker i Sverige kommer att verka för att höstens val kommer att vara Fair Play ?

 • Som medgrundare av Aktiv Demokrati som blev en del av Direktdemokraterna, så har jag full förståelse för att Wikman tror att Direktdemokraterna är bra.

  Jag sympatiserar med mer direktdemokrati som i Schweiz, säkert också en majoritet av vårt folk, men Direktdemokraterna står inte inte för Schweizisk direktdemokrati, men för en otrygg direktdemokrati över internet i en “black-box” i händerna på fåtalet programmerare.

  I samband med att jag gick ur partiet hade just sådana programmerare helt respektlöst tagit kontrollen över Direktdemokraterna. De raderade åratal av länkar i bloggposter som jag skapat som ledde folk till partiet. Direktdemokraterna raderade översättningar om vårt parti som jag arbetat med och betalat för privat.

  Direktdemokraterna raderade citat om demokrati som väckte tankar om vad demokrati verkligen är och vad som är demokratins antagonister. Det öppna GPL-forumet, som alla kunde läsa utan att vara inloggade, försvann in i black-boxen. Folk skulle inte ens längre få diskutera politik deliberativt på partiets sidor innan omröstning.

  Det såg ut som en demokratisk men ODEMOKRATISK kupp som förstörde grundarnas grundtankar, ett beteende som tydligen blivit alltför vanligt i svenska partier, något som gör mig mycket misstänksam.

  Om du är för verklig och säker direktdemokrati som i Schweiz, eller ev. verklig säker direktdemokrati som på Kuba, så anser jag idag att Vetenskapliga partiet är partiet för dig. Hade KP och SKP valsamverkat brett hade de också varit rimliga alternativ naturligtvis.

  Vetenskapliga partiet går till val mot 4%-spärren genom Valsamverkanspartiet där alla partier som vill medverka och regera efter 2018 är inbjudna och varmt välkomna. Vi behöver fler riksdagskandidater och partier som medverkar demokratiskt. Skulle du starta ett verkligt demokratiskt parti, Wikman, och dra med dig folk, så är det också varmt välkommet, precis såsom Direktdemokraterna är, men jag tror inte de är intresserade av verklig demokrati alls.

 • Lasse Wikmans förslag är absolut helt rätt på ett teoretiskt plan, vi vill väl alla att medborgarna skall få mer inflytande på de politiska besluten. Makten skall ju som bekant utgå från folket.

  DD har funnits sedan 2002 och fick i det senaste valet ca 1.400 röster i Riksdagsvalet, en ökenvandring om jag är lite elak.

  Det finns om man googlar lite på detta en övervägande del mycket bra saker med DD och det dessa står för, men det finns också en hel del saker som kan upplevas som problematiska. Jag skall inte närmare precisera mig här utan överlåter till läsarna att själva söka information, kolla bla den här länken.

  https://www.reddit.com/r/svenskpolitik/comments/2fguc8/i_am_jonas_liljegren_direktdemokraterna_ama/

  Efter att ha funderat lite extra betr detta förslag så har jag en fråga till Lasse och andra, vore det inte en bättre idé att som ett första steg försöka kräva ett större medborgerligt inflytande i det nu existerande systemet med representativ demokrati??

  Skälet till detta förslag är ju att vi sannolikt kommer att få vänta många år innan denna ordning med direkt demokrati har vunnit så många anhängare att det blir en verklighet.

  Sveriges utförsbacke ger oss inte tid att vänta på det paradigmskifte som detta kräver, vi behöver förändring NU.

  Jag är ingen älskare av SD men jag är samtidigt en mycket pragmatisk människa och vill åstadkomma förändring NU. Därför borde detta krav på mer direkt demokrati via folkomröstningar kunna krävas av tex SD.

  Eller låt oss uttrycka det så här, det parti som officiellt ställer sig bakom detta krav på mer medborgerligt inflytande i form av direkta folkomröstningar i viktiga frågor får tex min röst.

  Valet senare i år är inte en fråga om vilket parti som är bäst och därmed helt överensstämmer med ens egna uppfattningar till 100 %. Det är ett val där det gäller att lägga sin röst på det minst dåliga alternativet.

  Att då lägga sin röst på ett parti som inte ens i fantasin har en möjlighet att komma över 4 % spärren är en bortkastad röst.

  SD hade i förra valet följande siffror, att jämföras med vad DD fick.

  Riksdagsvalet 2014 SD = 801 178 = 12,86 %

  När nu M och S funderar på att göra som man gjort i Tyskland så är det viktigt och inse att om man verkligen vill ha en förändring NU så måste man med sin röst hjälpa till att spräcka den koalition som S och M nu försöker lägga grunden för.

  Glöm aldrig att det är 7-klöverns partier som ställt till den katastrof som Sverige nu befinner sig i, och då gäller det att stoppa dessa oblyga försök att återigen lura väljarna genom att ingå denna koalition mellan en majoritet av dessa 7-klöver partier.

  Jag är svag för idealister men kan bara vädja till att alla inser hur vi tillsammans förpassar dessa mörkrets furstar till historiens sophög. Därefter kan vi mycket väl införa direkt demokrati i steg 2, I am in.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *