Lenny Kravitz har fått nog av allt elände i världen: ”It’s Enough” – Drömde fram hela nästa album

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Lenny Kravitz, 2013. Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0

Lenny Kravitz har fått nog av allt elände som pågår runt om i världen. Han vill att sanning ska råda istället för lögner. ”It’s Enough” sjunger Kravitz. Låten finns med i det kommande albumet ”Raise Vibration” som han drömde fram under en natt i april. 

”People are standing up,” Kravitz said of the video in a statement. ”I’ve had enough of racism. I’ve had enough of war. I’ve had enough of the destruction of the environment and the greed and dishonesty of world leaders. We’ve got to get back on track toward moving forward through higher understanding.”

”When will the desire for love outweigh the desire for power,” Kravitz asks during the track’s spoken-word bridge. ”When will we face the truth?/And allow our hearts to flower.”

Rolling Stone Magazine

Kravitz sa i april 2018 att han drabbats av skrivkramp, men under en natt kom inspirationen flödande. Han säger att han fick in underlaget för hela albumet den natten.

”This is what I’d been waiting for. And once I started that process, the floodgates opened, and it all started coming out of me. I dreamt the whole record.”

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq