Hur överger vi Google, YouTube och Microsoft för bättre alternativ?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Google HK Stockholm 23 mars 2018 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Google HK Stockholm 23 mars 2018 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
En Google-anställd på HK i Stockholm fotar den 23 mars 2018 journalister som inte får svar på några frågor. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg

KRÖNIKA. Många gånger är vanans makt ett effektivt hinder för förnyelse, i fallet med Google är det för min egen del i alla fall så. Följer man som jag Mike Adams (NaturalNews) och inser hur han blivit behandlad av Google/YouTube så inser man vilken makt dessa tjänster har på oss alla.

Text: Jan Norberg

När Google/YouTube börjar tumma på de grundläggande friheterna och anpassa sig till olika politiska strömningar så är demokratin ute på ett sluttande plan.

Låt oss ta exemplet med Mike Adams som driver en alternativ och hälsobefrämjande verksamhet i USA, givetvis inget som Big Pharma är särdeles förtjusta över då de ser sina intäkter hotade. Så vad gör då Big Pharma? Jo, de sätter givetvis press på de politiker som de har på sina lönelistor och dessa politiker skrider då omedelbart till verket världen över i sina nätverk.

När dessa politiker inte vill införa lagstiftning direkt, något som skulle hota deras “image” som liberala och PK, så trycker man istället på med hot om lagstiftning för att Google/YouTube själva skall börja censurera aktörer, vilka med sina alternativ hotar att minska Big Pharmas intäktsflöden världen över.

ArcanumSkolan 2024

Mike Adams:

According to the Google handbook, Google reserves the right to de-list pages:

“that directly contradict well established scientific or medical consensus for queries seeking scientific or medical information, unless the query indicates the user is seeking an alternative viewpoint.”

The institutions and industries that influence Google can now use the search engine to censor out any contrarian or dissenting information that would dishevel their business interests. For instance, articles explaining the truth about chemotherapy or the dangers of psychiatric medication can be buried in Google’s “search engine” because the information “contradicts well established medical consensus.””

Mike Adams: “Google’s internal handbook instructs engineers to bury Natural News web pages from search results”

Search Quality Evaluator Guidelines by Google (PDF) | Ladda ner från NewsVoice | Ladda ner från Google: Google.com/…/searchqualityevaluatorguidelines.pdf

Med den maktkoncentration som dessa globala IT-jättar har skaffat sig så behövs inte så mycket jobb för att Big Pharma, via sina korrupta handgångna män och kvinnor inom politiken, snabbt kan tillfredsställa sina huvudmäns önskningar.

Vad som fick mig extra upprörd denna gång var att det nu finns tydliga bevis för att Google i sina interna handböcker beskriver hur denna självcensur, till förmån för Big Pharma, ska gå till.

Jag skulle uppskatta om redaktören och andra på ett enkelt sätt beskriver hur man ersätter Google och YouTube, en instruktion för vilka alternativ vi har och hur det går till att installera dem samt vilka för- och nackdelar de olika alternativen har visavi Google/YouTube.

Text: Jan Norberg


Microsoft Excel gör industrispionage på din privata dator

Torbjörn Sassersson, juni 2018 - Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson, redaktör, juni 2018 – Foto: F. Sassersson

Redaktören gör en egen observation som kan kopplas till Norbergs krönika. Jag arbetade härom dagen med Microsoft Excel och fick då plötsligt ett meddelande när jag sökte i ett dokument som hanterade personuppgifter.

Excel uppgav först att “Vi respekterar din sekretess”, men meddelade samtidigt att de skickar data och “en del relaterat innehåll” till söktjänsten Bing, som ägs av Microsoft.

Microsoft uppger att de skickar data om din sökning för att ge dig “relevant information”.

Sökningen i Microsoft Excel visar att programmet knappast respekterar din sekretess. Skärmdump: NewsVoice från Excel
Skärmdump på Excel: NewsVoice

Det redovisas samtidigt inte exakt vilken information som skickades till Bing, men eftersom dokumentet enbart innehöll personuppgifter som namn och arbetsplatser (en lista med kontaktpersoner på svenska kommuner) var det sannolikt den informationen som skickades till Bings databas.

Det hela kan tolkas som Microsofts industrispionage riktat direkt mot en privat dator.

Vad tänker du om Jan Norbergs text? Vilka alternativ finns? Vad anser du om Microsofts “respekterande” av din integritet och hanteringen av dina data som hämtas från din privata dator? Kommentera nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nyhetstips!

  Det verkar som om de övergivna Google blivit lite sura på Protonmail och nu bestämt sig för att bli lite “evil”. 🙂

  Dear ProtonMail Community,

  We want to give everyone an update regarding the connectivity issues some of you may have experienced recently. Over the past couple of days ProtonMail has been under extremely heavy DDoS (Distributed-Denial-of-Service) attack.

  During these incidents, some users may have experienced intermittent connectivity problems or delays sending/receiving emails. We are working closely with engineers at Radware, our DDoS protection provider, to resolve these issues. At this time, the attacks are still continuing.

  Despite the intermittent connection problems, no emails were lost, no data was lost, and no data was breached. In any case, we utilize zero-access encryption which keeps your emails secure even in the event of a breach.

  While ProtonMail defends against DDoS and other cyber attacks on a daily basis, the attacks we faced this week posed a particularly difficult challenge because it is a new type of DDoS from a previous unknown network of compromised devices. To assist in the attack mitigation effort, we have partnered with F5 Networks to help deal with this new threat.

  Our infrastructure team and the Radware and F5 Network engineering teams have put in a huge effort while working around the clock to manage this new threat. As a result of their hard work, most of the attacks in the past 24 hours have been well mitigated with minimal user impact.

  We understand how important it is for ProtonMail to be not only secure and encrypted, but also always available. It is essential for the millions around the world who depend on us, and essential for our mission of making privacy and security accessible to all.

  This mission is challenging. There will be setbacks from time to time, and there are also those who wish us harm. However, we have your support, and a team of experts, which will allow us to overcome these challenges.

  We would like to thank you for your continued support and understanding. We will not stop fighting for you, and for your right to privacy and security.

  Best Regards,
  The ProtonMail Team

 • Mjukvaruhot är en sak, som kan göras något åt.

  Värre är att CIA (eller någon av de övriga 16 und-tjänsterna) i hemlighet påtvingat majoritéten av de företag i västvärlden som producerar chips ingående i datorkomponnenter, kort etc ATT INSTALLERA SÅDANT SOM INNEHÅLLER SKADLIG KOD VILKEN DELS ANMÄLER SIG TILL SIN BAS OCH DELS KAN FJÄRRSTYRAS FRÅN DERAS SERVER.
  WikiLeaks och Snowden avslöjade detta offentligt för några år sedan.
  Innebörden är all elektronik kan kommunisera oönskat. Kylskåpet kan skicka ljud i realtid. Bilen kan avlyssna och skicka ljud från samtal. TV-apparaten kan lyssna på samtal och skicka. Web-kameror kan skicka rörlig bild. ALLT DETTA UTAN ATT ANVÄNDAREN MÄRKER AV DET!

  Man skall nu inte tro att CIA m fl är ensamma om detta. Sverige gör det. England gör det. Givetvis Israel. Ryssland och Kina — men med främst egen teknik.

  En kul grej är att när USA initierade embargona mot Ryssland, så fick detta det goda med sig att Ryssland tvingades producera chip till sin krigsmaterial själva (eller designa sådant som de köpte in från något BRICS-land) och då stoppades samtidigt CIA m fl möjligheter att fjärringripa mot militärprodukter i Ryssland.

 • Linux är mitt val f.n. men några påtalanden behövs kanske, skrivarrutiner är det inget vidare med, och Thunderbird är en pina att flytta data till en uppdatering.
  I vissa delar borde Linux bli mer användarvänlig.

 • Alternativa favoriter
  + Kunskap om olika fria mjukvaror, Free Software Foundation
  + Hårdvara, Libreboot T400, Lemote Yeelong
  + Operativsystem, Linux Mint, Linux Trisquel
  + Webbläsare, Firefox with add-on NoScript, GNU IceCat
  + E-post, Protonmail
  + Videokanal, Internet Archive, Pewtube
  + Social textkanal, WordPress.com, WordPress.org
  + Bildkanal WordPress.com, WordPress.org
  + Community-kanal WordPress.com, WordPress.org
  + Sökmotor, Startpage, Duck Duck Go

 • Apropå datorsäkerhet: Hörde på infowars för en tid sedan att Ryssarna har gamla skrivmaskiner att skriva på nu för tiden när de inte vill att någon ska lyssna, då både hård och mjukvara i datorerna idag spionerar.
  Nåja att datorerna inte är säkra är ju inga nyheter.

  Duh!

 • SasjaL: “relevant och relevans”. Bra där SasjaL, alldeles riktigt. Sedan låter dem smyger in AI att välja åt oss, som om vi inte visste bäst själva? Folk är lata och går på relevant och relevans istället för att anstränga sig!

  Tänker tillbaka på den tiden när inte internet existerade för oss vanliga dödliga (undantag Arpanet) att det vore helt otänkbart när man lämnar tillbaka en bok på biblioteket, att får förslag av en artificiell Intelligens vilka andra böcker man borde låna i framtiden?

  Irrelevant och irrelevans!

 • Enig i att Linux Mint som är GPL, samt Protonmail som är baserat i Cern i Schweiz, är trevliga grundläggande och enkla alternativ, men jag vill ändå tillägga att ingen hårdvara, mjukvara eller användare är helt säker från spioneri eller annan påverkan ändå.

  Allt som går över nätet kan sannolikt knäckas på olika vis, om det så måste komma in genom script eller skickas in som trojanska hästar via hårdvaran eller i luriga ful-e-post-meddelanden, men det är nog ändå ett relativt bra sätt att, så här inledningsvis, bojkotta politikeradelns och monopolkapitalisternas lydiga verktyg, men att helt och fullt lita på de alternativa verktygen, som körs på monopolkapitalisters hårdvaror, måste jag bestämt avråda från, t.o.m. om det skulle vara en s.k. “Libreboot T400“.

  Underrättelsetjänst är givetvis allra mest intresserade av exakt det som de inte får läsa. Så har det alltid varit.

  Personligt tips. Radera inte helt det gamla förrän du är helt trygg med det nya! Ha de gamla kontona och operativsystemen kvar ifall du måste leta upp något där i framtiden eller ev. vill använda dem för s.k. bajsmail eller annan bajshantering som är låst till kommersiell programvara.

  Vänj dig långsamt och tryggt med Linux. Det lönar sig.

 • Jag tycker det är underbart att de vet vad jag gör. Just nu skall jag utreda det dödshot en altnerativläkares fru fick efter att henenes käre make till läkare trillat av pinn ( läglgt) … En liten teckning med en häxa som brändes på bål… tror det stod alternativ medcicn på .. o sen var det några munkar bredvid som hade en mycket känd organistations namn på sin skylt .. dena organistation stammar ur CSI o jag är övertygad att Crooks In Action är bokom den.. undrar om Sepå är det oxå? eller NOA? o finns det några allas kvar där som står på rätt sida längre? Alldelses nyss raderade ett inlägg jag skulle göra.. som vanligt.. en halvtimmes skriavande med rätt svidande kritik .. under tiden jag bytte fönster för o klippa in länken från Two cities” av Dickens om Franska revolutionen ( precis samma tid som vi står inför nu) så försvann hela skiten.. jag brkar alltid återgälda deras hyss med mina egna.. OUTAR lite skitstövlar o ch ringer polsien o säpo i Euroipol o tipsar om vissa människors olika verksamheter.. det brukar funka faktiskt. .. mina mibiler brukar funka igen.. internet kommer tillbaka.. de har spärrat det så måmga gånger att det är löjligt.. o jag skrttar åt dem.. JAGF HAR TVÅ OLIKA LEVERANTÖERER O TVÅ OLIKA SUSTEM O 4 ENHETER.. GOOD LUCK!! O DYYNAMISK IP SOM LADDAS OM OM JAG DRAR UR KABELN.. DESSUTOM HAR JAG HJÄRNA NOG ATTHACKA IP ADRESSER DIREKT OM DE PAJAR DNS:EN – DERAS IQ BEFRIADE PUCKO-ARME PAJADE INTERNET PÅ BÅDE LUFT O KABEL TELIA O TELE 2 SAMTIDIGT.. ETT PAR GÅNGER… SÅ DE HAR AVSLJÖJAT SIG VILKA SOM LIGGER BAKOM .. HAR ALDRIG HÄNT SA PTS.. TJENA..
  de vfet att jag vdet att do vet.. vi vet allihiop.. RÅTTORNA SKA TILLBAKS TILL SINA HÅLOR TYCKER EN BEKANT TILL MIG.. SOM E BRA PÅ OHYRA OXÅ.. känner flera faktiskt.. funtar på de som var i mellansötern nyss vilka kontakter de har?

 • Just nu reser jag runt i Kina, jag har gjort många resor hit genom åren. Det är en underbar känsla att uppleva att allt detta spionerande och kartläggningar av Facebook, Google, Instagram, Twitter, osv är alla spärrade.

  Inget problem med att använda dom ändå, det går utmärkt via Tor eller bokstavligen hundratals öppna proxies. Då spärras spioneringen. Efter svenska staten och FRA är i säng med USA och NSA för att spionera på svenskarna går det säkert inte att få alla dessa USA program blockade, men vad man kanske skulle kunna uppnå är att myndigheter förbjuds att använda dom.

  Istället skulle vi ha inhemska program att kommunicera och debattera med. Dessutom, som så många har påpekat, byt ut spionvaran mot Linux och Libre Office med flera. Dom fungerar utmärkt och mycket bättre. Ett program som är utmärkt är WeChat, och olika Google, Twitter och Facebook sparas ingen information, och det är gratis.

 • Pål Bergström! Bra info! Till er alla läsare:
  Skaffa genast konto i ett alternativt socialt media, i synnerhet om du kan betraktas som politiskt okorrekt dissident. Blockeringskampanjen runt årsskiftet, samt kultur-marxistiskt orkestrerade massanmälningarna kan mycket väl explodera tiden som är kvar till valet, men faktiskt också överhängande fram till årsskiftet, om det skulle komma upp frågor om “valfusk”. Kampanjen var sannolikt att betrakta som en “förövning”. I alla Europeiska val senaste året har valfusk varit aktuellt och i Österrike gjordes ett val om.

 • Kan vi försöka sammanfatta till lite färre alternativ, tex två bättre alternativ per:

  + webbläsare (istället för Chrome, Safari),
  + videokanal (istället för YouTube),
  + social textkanal (istället för Twitter),
  + bildkanal (istället för Instagram),
  + community-kanal (istället för Facebook) och
  + sökmotor (Istället för Google, Bing, Yahoo)?

 • ..kommenterar vi här för att dela sanningar eller halvsanningar!? ..allt av globalt tillverkad elektronik har bakdörr ..direkt till “ni vet var” ..det “magiska ordet” som ingen “vill see” men som är mitt i ansiktet på oss 24/7 ..inte ett företag eller regering utom möjligen Nord Korea (som byggde sitt egna datorsystem!!!!!) är totalt genomborrat av HÅRD VAR U läckor..! ..mjukvara mig hit eller mjukvara mig dit.. ..gör ingen särskild skilllnad om the De mon a är inkopplad via hård var u dörr ar..

 • Microsoft ..iofs ..men hela moderkortet har en spionprocessor under alla huvudprocessorer sedan ca 2006 plus minus nåt år för olika iterationer ..det är en “arc-processor” och nick-named “project talpiot” ..körs som ett “mini-linux” eller “minix” och kan kopiera/radera/skriva/hantera allt på/i din dator ..även när strömmen är “avkopplad” (men nätspänningen fortfarande ikopplad) ..även när “nätverkskabeln/wifi” är urkopplad för om inte wifi via wilken tillgänglig punkt som helst runtomkring dig (och passordsskyddade wifi-nätverk tas ingen hänsyn till på den “här nivån” av SPIONERI!) eller RENTAV en mobilmast i närheten ..allt detta samverkar och “körs i bakgrunden” helt utan “vanliga människors medvetande” och till och med it-security experter är oftast okunniga i grunden att ALLT ..jag repeterar AAAAALLLLT du har på datorer eller vilken “smart-thing” som helt (“typ “internet of things” om du tänker ungefär så) är DIREKTKOPPLAT och avlyssningsbart för ISREAL (Felstavat med flit! ..is not real men if you ask me!) och MOSSAD i DI mo nA (Demon if you ask me!)..

  Excel spionerar ..** ***! ..det är bara det lilla det..

  Med “nöd och näppe” fick NSA “lov” att ha en “nyckel” att stänga av (tror du verkligen det!?? ..det gör inte jag) ..och ALLT som vi skapar i företag och whatever är redan stulet om det är av något värde och allt annat är damsuget till milibeng för att suga ur pengar ur det också (om möjligt) (social/private mapping/tagging för övervakning/marknadsföring/mm)..

  Det är egentligen rätt nattsvart sen hur länge som helst (6000 år om vi tar i det hela stora ..men sedan elektronik “innfann sig har mörkret mörknat markant om det nu är möjligt)

  ..men sök på Talpiot och “hail’a” de it-hackers av “fria sinnen” som försöker hårdvarubränna bort detta moderkort under moderkortet (arc processorn).. ..om du undrar varför missiler och andra “leksaker” plötslit slutar fungera i de flesta fall Isr ael gör flygattacker mm.. ..det som funkade bäst för tex Syrien var gamalt “hårdvarustyrt Sovjiet-missiler” ..hmmm)

  Talpiot
  Minix
  Arc processor (görs i Isre al ..betalas av Rotchild.. ..big surprise.. ..NOT!)

  d:

 • Deep State, deras företag, banker, uppköpta politiker håller på att förinta sig själv. Desperationen är tydlig. Dessa onda krafter är helt beroende av att människomassorna är ovetande. Nu, när medvetandet hos människorna ökar enormt dag för dag, tillgriper de så tydligt sanningsförnekande åtgärder att deras sedan lång tid tillbaka hemliga lögner brister, avslöjas och blir uppenbara för massorna.

  Trollet spricker i ljuset.

 • Instämmer med Leif Bengtsson (förutom om Apple som gör det väldigt bra) testa Linux t ex Ubuntu
  https://www.ubuntu.com/desktop/features
  https://youtu.be/ONXfL6evR0Q.

  För Linux finns sedan program som motsvarar det man är van vid i Win och Mac OS. Vad gäller grafisk design är Apple överlägset. Adobes program är det inte lika bra men det blir hela tiden bättre.

  Kanske mer än vad som efterfrågas några tips på program för alla plattformar:

  Sociala medier/chatt
  – DTube https://d.tube
  – BitChute https://www.bitchute.com
  – GAB https://gab.ai
  – Steemit https://steemit.com
  – Minds https://www.minds.com
  – Telegram https://telegram.org
  – VK https://vk.com (samma skapare som Telegram)

  – LibreOffice https://www.libreoffice.org
  – FireFox https://www.mozilla.org (finns även för mobil)
  – Tor Browser https://www.torproject.org
  – Brave https://www.brave.com (+)
  – Vivaldi https://vivaldi.com
  – DuckDuckGo som sökmotor http://duckduckgo.com
  – Thunderbird Mail https://www.thunderbird.net
  – ProtonMail https://protonmail.com

  – Gimp (Adobe PS) https://www.gimp.org
  – Inkscape (Adobe AI) https://inkscape.org
  – Scribus (Adobe ID) https://www.scribus.net
  – Kdenlive (video) https://kdenlive.org
  – Fusion https://www.blackmagicdesign.com/products/fusion
  – Blender 3D https://www.blender.org

  Vad gäller sociala medier är det bra med alternativ men tror det är viktigt att fortsätta vara aktiv på Twitter och Facebook. Det är där vi har vår “målgrupp” och kan väcka våra kära medmänniskor.

 • Använd epicsearch (epicsearch.in). Sök därifrån qwant som är bra för sökning i västerländska källor.
  Tracker blockeras och inga sökningar sparas. Avinstallera google så är problemet löst.

 • Använd epicsearch (epicsearch.in). Därifrån gå in på qwant som är bra för sökning i västerländska källor.
  Trackers kommer att blockeras och dina sökningar kommer inte att sparas. Avinstaller google.

 • Först tack för artikeln. Konkurrenter behövs och för att den skall fungera behövs dels öppen kod, och mycket effektiva säkerhetssystem. För att sökningarna skall bli effektiva krävs att varje sökare kan variera sin sökning och framför allt avstå från ett antal liknande sökord, men det är den som söker som ska specificera sin sökning, inte bolaget som driver söktjänsten. Det måste också finnas mängder av sorteringsmöjligheter så att inte önskas resultat ligger på sidan 2358… Lämpligen bör alla ha en möjlighet att föreslå att en viss sida läggs in i sökningen.

  Leif, hur är läget i dag för Yacy? Länken du publicerade är från 2011 och testsidan på länken tycks inte fungera. Det står inget om hur jag laddar ner sökmotorn.

  Vad som också behövs är färdiga tillämpningsprogram till Linux, som kan anpassas av användaren utan kodning (typ Filemaker, open office, gimp etc, etc.)

  Helst bör programmen ligga i någon säker molntjänst samt på användarens externa hårddisk med automatisk synkronisering. All överföring bör ske genom någon form av bytedelning (eller vad det heter som t.ex. Bitcoin kör) men förenklas så att energibelastningen blir mindre. Samtliga program skall kunna sparas i och läsas i såväl Mac- som Windowsmiljö. Troligen behövs anställa en grupp datanördar, som lägger upp och skapar programmet. Smådelar kan läggas ut till samtliga intresserade att skriva koder för just den lösningen (hela världen måste vara engagerade som med wikipedia.) Det handlar ju om öppen kod! Dessutom bör det finnas en stor grupp tänkbara användare som under hela utvecklingen testar del efter del och kommer med synpunkter (Jag ställer upp)

  Sammanfattning:
  Användaren skall ha full kontroll. Datorn, paddan, telefonen skall enbart vara terminaler som kopplas ihop med antingen molntet eller användarens egen hårddisk när programmet skall användas. Ingen kodning skall behövas för att anpassa programmen till användarens behov, annat än för mycket stora ändringar. ändringar.

 • Det är tyvärr många inom programvarubranschen och på Internet, som visar tecken på att de inte vet hur man använder orden ‘relevant’ och ‘relevans’. Det ser man inte minst i samband med sökmotorer. (Tradera har låtsas tagit åt sig av kritiken och bytt ut ‘relevans’ mot ‘bästa träff’, vilket i praktiken är samma sak – en gris med läppstift, är fortfarande en gris …) Vad som är relevant för en person, behöver nödvändigtvis inte vara det för någon annan. Orden har stark subjektiv innebörd. Att man inte klarar av detta, beror troligen på att de totalt missar vem som skall vara i fokus – företaget eller kunden/besökaren. För mig är det uppenbart, oavsett vilken sida jag befinner mig på …

  Microsoft i detta fall, måste egentligen vara betydligt mer detaljerade med vad de uppfattar som relevant för dom. I nuläget kan lika gärna förmedla att de samlar in ALL information ifrån användaren.

 • Det finns massor av alternativ till att kringgå tramset “överheten” roar sig med. Använd blockchain!!! d.tube är ett blockchain-baserat substitut för Youtube. Det innebär att systemet finansieras av besökarna och informationen som läggs upp aldrig kan tas bort, det kommer att finnas tillgängligt på nätet för alltid. Steemit är huvudsajten som d.tube kommer ifrån och där bloggar man. Allt som läggs upp där kommer också att finnas där för alltid för alla att se. Det är omöjligt att radera något.

  I skrivande stund vet jag inte om det ännu finns en lösning istället för Google men det lär komma snart.

 • Det var många år sedan jag övergav Microsoft.
  Allt med Microsoftloggan på är bannlyst i vårt hem.
  Apple är inget alternativ, samma sak där.

  Familjen använder olika varianter av Linux i datorerna.
  Finns allt vad man behöver och mycket mer därtill.
  För den som är intresserad så kolla på någon Ubuntu-version.
  Att ersätta Google går också YACY
  Lite populärt skrivet om Yacy
  https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.418827/har-ar-soktjansten-som-tanker-utmana-google

  Blockchain-tekniken kommer att få många nya tillämpningar även torrent utvecklas.
  Hemliga tunnlar har ju funnits länge dvs VPN.

  Ett bra sätt att hindra exvis Google är ju att stoppa deras indexeringsrobotar på websidorna.
  Istället kan man fixa egna sökningar på sina webbsidor.

  LeifB

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *