Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hur överger vi Google, YouTube och Microsoft för bättre alternativ?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Google HK Stockholm 23 mars 2018 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Google HK Stockholm 23 mars 2018 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
En Google-anställd på HK i Stockholm fotar den 23 mars 2018 journalister som inte får svar på några frågor. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg

KRÖNIKA. Många gånger är vanans makt ett effektivt hinder för förnyelse, i fallet med Google är det för min egen del i alla fall så. Följer man som jag Mike Adams (NaturalNews) och inser hur han blivit behandlad av Google/YouTube så inser man vilken makt dessa tjänster har på oss alla.

Text: Jan Norberg

När Google/YouTube börjar tumma på de grundläggande friheterna och anpassa sig till olika politiska strömningar så är demokratin ute på ett sluttande plan.

Låt oss ta exemplet med Mike Adams som driver en alternativ och hälsobefrämjande verksamhet i USA, givetvis inget som Big Pharma är särdeles förtjusta över då de ser sina intäkter hotade. Så vad gör då Big Pharma? Jo, de sätter givetvis press på de politiker som de har på sina lönelistor och dessa politiker skrider då omedelbart till verket världen över i sina nätverk.

När dessa politiker inte vill införa lagstiftning direkt, något som skulle hota deras “image” som liberala och PK, så trycker man istället på med hot om lagstiftning för att Google/YouTube själva skall börja censurera aktörer, vilka med sina alternativ hotar att minska Big Pharmas intäktsflöden världen över.

Mike Adams:

According to the Google handbook, Google reserves the right to de-list pages:

“that directly contradict well established scientific or medical consensus for queries seeking scientific or medical information, unless the query indicates the user is seeking an alternative viewpoint.”

The institutions and industries that influence Google can now use the search engine to censor out any contrarian or dissenting information that would dishevel their business interests. For instance, articles explaining the truth about chemotherapy or the dangers of psychiatric medication can be buried in Google’s “search engine” because the information “contradicts well established medical consensus.””

Mike Adams: “Google’s internal handbook instructs engineers to bury Natural News web pages from search results”

Search Quality Evaluator Guidelines by Google (PDF) | Ladda ner från NewsVoice | Ladda ner från Google: Google.com/…/searchqualityevaluatorguidelines.pdf

Med den maktkoncentration som dessa globala IT-jättar har skaffat sig så behövs inte så mycket jobb för att Big Pharma, via sina korrupta handgångna män och kvinnor inom politiken, snabbt kan tillfredsställa sina huvudmäns önskningar.

Vad som fick mig extra upprörd denna gång var att det nu finns tydliga bevis för att Google i sina interna handböcker beskriver hur denna självcensur, till förmån för Big Pharma, ska gå till.

Jag skulle uppskatta om redaktören och andra på ett enkelt sätt beskriver hur man ersätter Google och YouTube, en instruktion för vilka alternativ vi har och hur det går till att installera dem samt vilka för- och nackdelar de olika alternativen har visavi Google/YouTube.

Text: Jan Norberg


Microsoft Excel gör industrispionage på din privata dator

Torbjörn Sassersson, juni 2018 - Foto: F. Sassersson
Torbjörn Sassersson, redaktör, juni 2018 – Foto: F. Sassersson

Redaktören gör en egen observation som kan kopplas till Norbergs krönika. Jag arbetade härom dagen med Microsoft Excel och fick då plötsligt ett meddelande när jag sökte i ett dokument som hanterade personuppgifter.

Excel uppgav först att “Vi respekterar din sekretess”, men meddelade samtidigt att de skickar data och “en del relaterat innehåll” till söktjänsten Bing, som ägs av Microsoft.

Microsoft uppger att de skickar data om din sökning för att ge dig “relevant information”.

Sökningen i Microsoft Excel visar att programmet knappast respekterar din sekretess. Skärmdump: NewsVoice från Excel
Skärmdump på Excel: NewsVoice

Det redovisas samtidigt inte exakt vilken information som skickades till Bing, men eftersom dokumentet enbart innehöll personuppgifter som namn och arbetsplatser (en lista med kontaktpersoner på svenska kommuner) var det sannolikt den informationen som skickades till Bings databas.

Det hela kan tolkas som Microsofts industrispionage riktat direkt mot en privat dator.

Vad tänker du om Jan Norbergs text? Vilka alternativ finns? Vad anser du om Microsofts “respekterande” av din integritet och hanteringen av dina data som hämtas från din privata dator? Kommentera nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq