FBI-agenter försökte förhindra Trump från att bli president 2016 – OIG-rapporten

0
812

En rapport från amerikanska ”Office of Inspector General” (OIG) som är en avdelning för intern revision inom justitiedepartementet visar att FBI hade en intern politik vilken motsatte sig Trump som presidentkandidat under det amerikanska valet 2016. En FBI-agent utryckte till och med att FBI ska stoppa Trump från att bli president.

OIG-rapporten visade även att några FBI-agenter hade täta kontakter med amerikanska medier och syftet kan ha varit att ge journalister underlag för att påverka opinionen till nackdel för Trump.

OIG:s rapport sätter anklagelserna mot Ryssland, där landet utpekats för att försöka påverka det amerikanska valet, i ett nytt ljus. Trots att inga eller svaga bevis framkommit om ryska försök att påverka valet 2016 fortsätter ryktesspridningen i medier om att Ryssland lagt sig i. Nu framkommer att USA hade problem med sitt eget FBI under valet 2016.

Ben Swann gör ovan en Reality Check för sin kanal Truth in Media.

Text: NewsVoice | Videokälla: Ben Swann, DTube och Truth in Media

Relaterat

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här