Kan Facebooks utrensning av avvikande åsikter leda till kanalens nedgång?

4
515

”Alex Jones banned, the Mind Unleashed disappears… Is Facebook’s continued purge of dissenting voices on its platform going to lead to the demise of the company?” – Ben Swann, Truthinmedia.com, Reality Check

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. It’s not a ‘defense’ of Alex Jones to argue that we’re on a slippery slope of internet censorship

  Det skriver: ”Danielle Ryan is an Irish freelance journalist. Having lived and worked in the US, Germany and Russia, she is currently based in Budapest, Hungary. Her work has been featured by Salon, The Nation, Rethinking Russia, Russia Direct, teleSUR, The BRICS Post and others. Follow her on Twitter @DanielleRyanJ, check out her Facebook page, or visit her website: danielle-ryan.com”

  https://www.rt.com/op-ed/435466-alex-jones-ban-internet-censorship/

 2. Jag tror definitivt att Facebooks dagar är räknade. De har manövrerat in sig själv i ett hörn som är svårt att ta sig ur.

  De har gett efter för diverse påtryckningar från politiker och andra makhavare, samtidigt som man försöker hålla ”högt i tak”. På sikt tror jag inte att denna ekvation går ihop. Framförallt för att nyttjarna idag inte accepterar censur.

  Men säkerligen kommer nya plattformar fram (de finns delvis redan) som inte låter sig köpas. De alternativa som inte låter sig köpas kommer att få en stark utveckling. Inte särskilt svårt att räkna ut.

 3. Vore fint om ni kunde lägga ut tips på lite bra plattformar där man fritt kan uttrycka och diskutera samhällsfrågor och problematik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här