Nu avsätts Stefan Löfven som statsminister

5
214
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna

Riksdagen har röstat för att avsätta Stefan Löfven från statsministerposten i en förtroendeomröstning.

Under tisdagen hölls en förtroendeomröstning om statsminister Stefan Löfven. Där röstade en övervägande majoritet, 204 ledamöter, för att avsätta statsministern medan endast 142 ledamöter röstade för att ha kvar honom.

Stefan Löfven kommer att fortsätta sitt uppdrag som statsminister i en övergångsregering i väntan på att ny regering bildas. Detta gäller även för övriga statsråd, meddelar Löfven på en presskonferens i riksdagen under tisdagsförmiddagen.

Löfven ser också utsikterna som små för att nyval kommer utlysas även om Socialdemokraterna är “redo” i fall det skulle ske.

”Jag tror att det är väldigt få människor som vill ha ett extraval”, sade Löfven på presskonferensen.

Text: Nya Dagbladet


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Jaha, detta var steg ett…. men det är många steg kvar för att rädda landet, om det nu fortfarande överhuvudtaget går att rädda.

  2. Bästa lösningen är att S gör upp med SD. SD får igenom sin migrationspolitisk och backar på det övriga. S bildar själva regering med passivt stöd av SD, V, MP. Eventuellt får Löfven träda tillbaka och låta Magdalena ta över som Statsminister. Bort med vinsterna i välfärden, förstatliga skolan, återställ pensionerna mm. Dags för en vuxen regering utan nyliberalister, globalister, socitetsvänster och miljöflummare.

  3. Fördelen med att inte ha någon regering är att folket slipper en massa dumma beslut som förstör samhället. Belgien fungerande utmärkt utan regering

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här