Statsministern som anklagar sitt eget folk för att vara rasister

126
4819
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia
Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons
Öystein Rönne - Pressfoto
Öystein Rönne – Pressfoto

Sveriges nuvarande statsminister Stefan Löfven torde vara den enda statsministern i västvärlden som anklagar 20% av sina egna medborgare för att vara rasister. Även på valdagen använder han uttryck som att Sverigedemokraterna är rasister.

Text: Öystein Rönne

Det socialdemokratiska partiet med Stefan Löfven som dess partiledare och dessutom Sveriges statsminister anklagar 20% av Sveriges befolkning för att vara rasister.

Även på valdagen använder han uttryck som att Sverigedemokraterna är rasister. Det innebär ju att han indirekt anklagar SD:s ca 20 % av medborgarna för att vara rasister om man röster på SD. En synnerligen allvarlig anklagelse som gör att iaf jag kommer att anmäla honom för förtal av sin egen befolkning.

Att han adresserar sitt ”hat” mot Sverigedemokraterna (SD) innebär ju att han indirekt gör samma anklagelse mot alla som röstar på SD. Alternativt har han omyndigförklarat alla som röstar på SD = 20 % av hans egen befolkning.

Han har i sin iver att behålla makten överskridit alltför många regler för hur en statsminister skall förhålla sig till sitt folk.

Jag tror att Stefan Löfven kan vara en tillgång för Nordkoreas ”demokrati”. Mitt tips till honom är att flytta dit. Där kommer han med all sannolikhet att trivas, då det räcker med att säga ”gör så här”, så följer hela befolkningen efter.

Inte bara svetsaren har utnyttjat sin position som ”opinionsbildare” utan även en hel del andra såsom Kjell Bergkvist. Att utnyttja sitt kändisskap till att försöka påverka befolkningen kan inte ses som något annat än ett sätt att undergräva demokratin.


Sammantaget kan inte alla dessa försök att ”vrida” den svenska befolkningens val ”tillrätta” anses vara något annat än att manipulera valet. Alla försök att manipulera valet måste anses vara ett försök att inskränka demokratins betydelse. I så fall är nästa steg att införa en formell diktatur.


Detta system med att ”kändisar” uttalar sin åsikt inför valet fungerar bra i Sverige då en stor del av dess medborgare är hjärntvättade. Det är helt enkelt tryggt och säkert att rösta på ett parti som frontfigurer och kändisar anser är det enda rätta.

Att skapa sig en egen analys av vad man själv vill och jämföra de olika partierna har de flesta helt enkelt inte tid med. Så det mest bekväma och samtidigt för många det enda alternativet blir att rösta ”mainstream”.

Många är så upptagna av sin karriär och att få vardagen att gå ihop att man inte kan avsätta tid till att detaljstudera partiprogrammen, eller ens definiera vad man själv tycker är viktigt.

Ett kinesiskt talesätt säger: En miljon flugor kan inte ha fel, – ät skit! M.a.o. gör du som massan, så är du kanske trygg.

Text: Öystein Rönne


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
126 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
sten bjorsell
sten bjorsell
14 september 2018 kl 17:49

Statsministerns uttalande är definitivt “hets mot folkgrupp”.
Själv röstade jag SD och är inte nöjd med att offentligt bli kallad rasist.
Är det rasistiskt att ta in immigranter med förbehållet att de ska lära sig Svenska istället för att få hemspråksundervisning? Att Svenskan skall prövas innan de får medborgarskap? Att statliga skolor undervisar på Svenska? Att det inte finns plats för religiös extremism inklusive Sahiralagar? Att ta sedendit man kommer? Att brott mot lagar kan bestraffas med utvisning?
Att sträva till att integrera de som vi tar emot, istället som Herr Löfven har gjort, lämmna dom till sitt öde i getton runt landet med ökande kriminalitet och minskande hopp både för dem och Sverige.
Historien om den snälle mannen som tog hand om alla katter som fanns slutade som bekant med att huset till slut måste brännas up för att få slut på kattkrigen och sjukdomarna som spreds. Rasistiskt?

Stefan Falkelind
Reply to  sten bjorsell
17 september 2018 kl 10:17

Nej det är inte “hets mot folkgrupp”. SD röstarna är inte en folkgrupp. Nej och nej på dina frågor. Ingen har sagt att det är rasistiskt.

Julius
Julius
14 september 2018 kl 18:33

Mycket bar påpekande Öystein, och då jag undrar vad vi kan kalla S.L. med sina 20 % röstande muslimer ? Jag är helt övertygad att en stor del av dagens sossar är muslimer och inte svenskar. Denna slutsats gör jag efter din förra artikel med Brödraskapets pakt med muslimer sedan 1994. Annars vad jag redan har skrivit tidigare att S.L. är en diktator redan sedan i våras när han bjöd inte in SD på förhandlingar om migrationen. Så fort en grupp blir utesluten från regerings förhandlingar då det är inte demokrati längre eftersom de 800.000 medborgarnas röst kan inte representeras p.g.a. någon tycker att de ska inte värda att vara med. Detta är diktatur och bättre blir inte om diktatorn S.L. fortsätter sitta vid makten. Jag är mycket nyfiken vad resultatet blir Öystein när du anmäller diktatorn för förtal. Jag gissar att domstolen kommer inte ens ta upp fallet eftersom domstolarna är inte på folkets sidan längre det har vi sett redan många gånger hittills. Vi håller tummarna för dig Öystein.

Stefan Falkelind
Reply to  Julius
17 september 2018 kl 10:21

“Så fort en grupp blir utesluten från regerings förhandlingar då det är inte demokrati längre eftersom de 800.000 medborgarnas röst kan inte representeras p.g.a. någon tycker att de ska inte värda att vara med. Detta är diktatur…” Jo det är just det som är demokrati. Riksdagspartierna väljer själva vilka de sammarbetar med.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Julius
20 september 2018 kl 14:53

Bra analys Julius.

Btr anmälningar brukar de av erfarenhet inte leda någo vart, då hela systemet håller varandra om ryggen. Men det är en tydlig markering iaf.

Kenny
Kenny
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
21 september 2018 kl 18:36

Hur ska en sådan anmälan göras och formuleras mm?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Kenny
22 september 2018 kl 10:10

Jadu, detta med att anmäla myndighetspersoner och politiker är ju inte helt lätt, då de har stiftat lagar som oftast ger dem straffinmunitet….

Jag har nu iaf gjort en polisanmälan på Stefan Löfven omfattande missaktning, förtal, hatbrott. Alltså lite olika lagrum. Då hela systemet håller varandra om ryggen, och de flesta följer PK-korridoren blint, så kan man nog räkna med att anmälan läggs ner.

Men jag har iaf gjort vad jag anser att jag måste göra. Innebärande: ser man ett brott begås skall man anmäla det. Alltså, inte bara snacka!

Sture B
Sture B
Gäst
14 september 2018 kl 19:43

Det där är ren retorik och han kan ingenting annat göra. Genom att anklaga andra för att vara rasister kan han avfärda dem och slipper då bemöta dem i sakfrågor, vilket han vet är en helt omöjlig uppgift. Det är den (än så länge) sittande statsministern egen version av Titanic-orkesterns “Närmare Gud”. När vi väl kantrar så är han pensionerad och avnjuter sina svekfullt förtjänade trettio silverpenningar på annan ort. Skulle det funnits något hederligt i någon av de svenska institutionerna så hade både Reinfeldt och Löfven varit ställda inför riksrätt för förskingring av statskassa och landsförräderi.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
22 september 2018 kl 10:48

Ja du skriver verkligen bra! Fortsätt så! Sverige behöver sådana som dig!

Kenneth
Kenneth
Gäst
14 september 2018 kl 20:30

Det är helt sjukt, och det gäller inte bara Löfven utan hela sjuklövern inklusive Anni Lööf 30 miljoner invandrare. Jag förstår inte hur 82% av svenskarna kan rösta för sin egen undergång. En ekonomisk kollaps verkar vara den enda lösningen framöver.

Stefan Falkelind
Reply to  Kenneth
17 september 2018 kl 10:23

Sverige har överskott. Inte underskott.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Kenneth
22 september 2018 kl 10:53

Ja så är det. Och jag lovar att den ekonomiska kollapsen kommer snart. Då kommer sanningen om Magdalena Anderssons s.k. “starka ekonomi” att avslöjas.

Dock tror jag tyvärr att många efter kollapsen kommer att fortsätta att rösta på landsförrädarna. Så djupt sitter hjärntvätten på väldigt många.

Janna
Janna
Gäst
14 september 2018 kl 20:31

Vad är det för ett uttalande Rönne vänder sig emot? Finns det något citat? Är set en tolkning att han kallat sd för rasister på valdagen eller sa han det rent ut?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Janna
15 september 2018 kl 07:01

Se där, har Janna dykt upp igen. Följer du inte med i valdebatten?…. då hade du själv vid ett flertal tillfällen kunnat höra svetsarens föraktfulla uttalanden.

Men det är ju så, det man inte vill se och höra, det ser och hör man inte. Men det laget tillhör inte jag.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 september 2018 kl 10:34

Gulag Janna läser Pravda och den är inte så sanningsenligt detaljerad.

lennart palm
lennart palm
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 september 2018 kl 17:23

Barn och fanatiker lever i en värld för sig själv trivs bäst på mulleskolan

karl-erik wessén
karl-erik wessén
Gäst
14 september 2018 kl 22:11

Nu hänger jag inte med riktigt. En taxichaufför som klistrar en liten svensk flagga på bilens vindruta är en nazist. En statsminister som har en svensk flagga på kavajuppslaget är en anti-rasist. Vad är då en taxichaufför med en svensk flagga på kavajuppslaget men inte på bilens vindruta?

lennart palm
lennart palm
Gäst
Reply to  karl-erik wessén
15 september 2018 kl 17:25

Föreslår att du tar upp det på lekis efter helgen

Liz
Liz
Gäst
14 september 2018 kl 22:39

Mycket bra skrivet… Förundrad över att inte fler av oss som tröttnat på dessa påhopp går ut o demonstrerar mot våra politiker.. Hur har han med inte minst Annie Löw i spetsen rätt att ” pissa” på 20% av befolkningens röster är obegripligt.. Vad man än röstar på är detta defenetivt inte ok

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
15 september 2018 kl 03:31

Högerns kommentatorer är likt flugor i ett hav av skitpropaganda. De äter skit och skiter ut samma skit, men näringsfattigare.

Stefan Löfven är en högersosse, d.v.s. en av de extrema marknadsliberalerna som tagit instruktioner på Bilderberggruppens hemliga bankir/mediemogul-möten, ihop med Reinfeldt och Lööf. De här individerna har naturligtvis väldigt lite med socialism, kommunism eller ens demokrati att göra. Att folk i en demokrati ens röstar på deras partier är för mig helt ofattbart.

De av oss som indoktrinerats av Bilderberggruppens fulmedier, samt högerns skribenter, som går ungefär samma ärenden, d.v.s. monopolkapitalets fortsatta rektalpenetration av folket, har all anledning att vara skeptiska om det här med “vänster”, samt absolut ta en snabbtitt på filmen “Propaganda” som handlar om Nordkorea och väst!

Josef Baranyi
Josef Baranyi
Gäst
15 september 2018 kl 07:51

NMR betraktas som det “farligaste” rasistiska rörelsen i Sverige. De är ca. 400 medlemmar. Så fort de andas så kommer batonger och polisiär misshandel av fredliga demonstranter att sändas och skrivas i alla massmedia. För att folket måste “skyddas” från denna tysta fasa. När Sveriges STATSMINISTER anklagar 1.5 miljoner av sitt eget folk för att vara RASISTER och NAZISTER då får han klapp på huvudet av massmedias och 82% röstar på hans rasistiska mobbning och påhopp. Vilket får till följd att MOBBNING i Sverige är OFFICIELLT godkänd! Logiken? Existerar inte. Kan det vara en mycket vetenskapligt utstuderat MASSPSYKOS? Att upprepar du tillräckligt ofta en osanning så betraktas den som sant? Min fråga är. VEM i hela världen har “nytta” av att ett demokratiskt, fredligt Land förvandlas till inbördes fientlighet mellan invånarna. Kan det vara så “enkelt” att den muslimska (jihadistiska) rörelsen vill erövra resten av världen? Med “FREDLIGA” medel.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Josef Baranyi
15 september 2018 kl 10:51

Kloka ord och funderingar. Tror du Sverigs medborgare kommer att vilja se verkligheten i vitögat?

Stefan Falkelind
Reply to  Josef Baranyi
17 september 2018 kl 10:32

Nej han anklagar SD. Majoriteten röstade INTE på SD.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
17 september 2018 kl 10:47

Vad har det med saken att göra???

Du tycks tyvärr anse att S.L:s uttalande är ok. Det anser inte jag.

Richard
Richard
Gäst
15 september 2018 kl 10:10

Men det blir ju inte 20% av befolkningen. Det blir 20% av de som röstade…

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Richard
15 september 2018 kl 11:52

Men hur många stödjer SD i Sverige? Säkert mer än 30%. Alla de röstade naturligtvis inte alls eller på SD eftersom de andra i dessa personers närhet skulle bli sura, eftersom de kanske röstade “traditionellt”.

Därmed inte sagt att jag tycker att SD är det bästa partiet att rösta på. Det finns partier som förenar både högern och vänstern eftersom de tänker utifrån en högre mer medveten nivå…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
15 september 2018 kl 12:21

Kloka ord Torbjörn!

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Öystein Rönne
15 september 2018 kl 16:27

Jag har lärt mig av hur skeptikerna tänker. Därför startade jag http://Skeptikerskolan.se – Även en skeptiker kan förkastas….

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
16 september 2018 kl 09:20

Underbar skola som jag verkligen kan rekommendera! Och oerhört viktig!

Jag tror mig veta att åtminstone en person i denna tråd gått i denna skola. T.o.m. kanske gått om ett år 🙂

Sture B
Sture B
Gäst
15 september 2018 kl 10:31

Vad Stefan Samhall säger är nog ändå inte vårt största problem, Det verkar som om Magdalena Andersson har “räknat lite fel” och det har visat sig att Sveriges ekonomi inte alls är så “urstark” som hon har påstått om och om igen under hela mandatperioden. SCB har nedreviderat BNP-tillväxten från 3.3 % till 2.5 % för andra kvartalet i år. Det här är ett “bokföringsmisstag” à 21 % och en sån blunder skulle resultera i “icke-godkänd” i Företagsekonomi-A. Likaså har de nu i efterhand nedreviderat den påstådda tillväxten för både år 2016 och 2017. Enligt ekonomen Tino Sanandaji betyder en nedgång med 1 % ett tapp på ca 250 miljarder över en mandatperiod. Kommuner kommer få spara än mer samtidigt som de kommer sänka pensioner mm. Men som tur är har statsrådspensioner en väl tilltagen marginal.

Men det här är ingen räknemiss utan det här har de vetat om precis hela tiden. Det här är den verkliga anledningen till att hela Sverige drabbats av nedskärningar trots lögnaktig “högkonjunktur”. Om en företagare skötte sin bokföring på samma sätt skulle han torska för bokföringsbrott. Men som politiker har man fria tyglar att köra ett land i botten och när mandatperioden är över räcker det med ett “oj då”, sen glider man iväg på en statsråds-räkmacka. Inget ansvar – inga konsekvenser – ingenting…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
15 september 2018 kl 12:25

Precis så är det Sture B. Svenska folket är i hög grad förda bakom ljuset! Men de är ju fostrade att följa mainstream. De kan ju inte ha fel. Eller….

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
15 september 2018 kl 14:06

SCB offentliggjorde rapporten som en “Statistiknyhet” torsdagen den 13/9 och d.v.s fyra dagar efter valet. Knappast en ren slump. Detta visar bara hur politiserade och oärliga svenska myndigheterna är och hur ska människor då kunna göra ett medvetet val?

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper-kvartals-och-arsberakningar/pong/statistiknyhet/nationalrakenskaper-2a-kvartalet-20182/

lennart palm
lennart palm
Gäst
Reply to  Sture B
15 september 2018 kl 17:29

Jag säger som prästen “min Gud” förlåt dem ty de vet icke
vad de gör.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
15 september 2018 kl 12:19

Vad är ditt problem Janna? Du har inte med något ord kommenterat själva uttalandet av svetsaren.

Nu är det så att jag kan ha sett en repris på valdagen, men uttalandet kom i SVT´s partiledardebatt 7/9, alltså två dagar innan valet. Det är nog så att många bestämmer sig då för vad de skall välja på valdagen 9/9.

S.L. har för övrigt den senste tiden vid ett flertal tillfällen fällt liknande omdömen om SD och därmed om Sveriges invånare. Hemskt!

Här kommer iaf ett par länkar till just Partiledardebatten två dagar innan valet (7/9) om du nu har missat det:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/den-sista-partiledardebatten

https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-om-sd-ett-nazistiskt-parti/

Om du har missat hans tidigere uttalanden så har jag ganska många till länkar.

Men min fråga till dig blir: vad är din egen uppfattning om svetsarens dylika uttalanden?….

Janna
Janna
Gäst
15 september 2018 kl 19:40

@Öysten: Anledningen till min fråga är att jag tycker att Socialdemokraternas retorik ändrats det senaste året, och det förvånade mig då att stadsministen skulle ha kallat sd:s VÄLJARE för rasister. Man har ju gjort allt för att vinna tillbaka dem som gått från s till sd.

Att statsminister, och andra partier, lyfter fram partiets nazistiska rötter är en helt annan sak, och det har jag inget problem med.

Jag såg också partiledardebatten, men hörde aldrig att han kallade väljarna för rasister. Minns du när i debatten han skulle sagt detta?

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Janna
16 september 2018 kl 00:01

Retoriskt valfläsk i valupptakten och verkställd politik efter valet brukar sällan vara samma sak. Man ska inte lyssna på politikerna utan man ska titta på vad de gör, vilket också sällan brukar vara en och samma sak.

Att sen en statsminister från ett parti med rötter i rasbiologin, skallmätning och tvångssterilisering snackar om andras nazistiska rötter är bara så djävla hycklande. Nazist, kommunist eller Socialdemokrat är bara olika perspektiv av en och samma skithög.

Men innerst inne vet jag att det är helt meningslöst att försöka diskutera med ett rött kognitivt glapp som tillhör en politisk rörelse som har dödat långt fler människor än vad några nazister lyckades göra.

Du är en socialist/kommunist som föraktar arbetaren du inbillar dig att du företräder samtidigt som du agerar nyttig idiot för globalisterna. Du är således en oavlönad kapitalistdräng. Här snackar vi total mental-härdsmälta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Janna
16 september 2018 kl 06:33

Inser du inte att genom att kalla SD för rasister så har man indirekt ocså kallat dess väljare för det.

Har du inte läst min artikel??? Det står ju där!

Jan Löfgren
Jan Löfgren
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
28 augusti 2019 kl 00:26

Man har inte ”indirekt kallt SDś väljare för rasister. Han, Löfven, har gjort det direkt, samt en massa gånger. En ev debatt om S förflutna som anhängare till det Tyska nazistpartiet, tystas, snabbt och effektivt ner av S och samtliga medier.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Janna
16 september 2018 kl 08:07

Ja S.L. glömde visst bort sitt eget partis mörka förflutna inom Nazismen.:

https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs&t=1088s

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Janna
22 september 2018 kl 13:01

Vad anser du om sossarnas nazistiska förflutna? Det känns som att även du duckar för det. Eller har du helt missat det? Det är ju “bara” 578 000 som har sett den, men kanske inte du. Därför vill jag vara särskilt generös idag och återigen bifoga denna upplysande länk.

https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs&t=1771s

Torbjörn Sassersson red.
Admin
15 september 2018 kl 21:35

FYI. Det är för närvarande 11,465 views på denna artikel och det ökar fortfarande.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 01:21

Jag är oerhört fashinerad av med vilken energi svenskarna fortfarande “accepterar” politikernas utsagor som gällande dvs ett accepterande som undersåte.
Under hela valrörelse har jag inte hört ett enda uttalande från politiker som lyfter udersåtes roll från valboskap till jämlik i dialog.
Allt är en fars med manus och kuliss. Varenda utspel är förvandlat till något liknade en tävling i någon serieliga. Detta utan tankar på att allt handlar om enskildas liv o vardag.
100kr hit o 400kr dit saknar helt betydelse då läkemedelsföretagen styr sjukvården och bankerna styr ditt jobb, pension o boende.
Att då som här, ursäkta Öystein, diskutera deras uttalanden ger Röfven en legitimitet han inte har.
Vad spelar det för roll vad han säger?
Han är lika mycket offer som samtliga invandrare och svenskar är dvs en bricka i det större spelet.
Var säker på att han ännu inte fattat något av sin roll.
Han o alla dom andra är ogiltiga dvs dom spelar i en liga där ingen av oss har tillträde eller har någon roll. Inte ens manusförfattaren syns. Alla åsikter som ifrågasätter deras auktoritet är oönskade o får etikett med olika antal dödsskallar beroende på hur många verkliga farliga fakta man presenterar för menige man.
Storleken på polisens insats vid demonstrationer visar hur många dödskallar man får i retoriken i nästa tal.
Mitt förslag är att man helt lämnar dessa åt sitt öde utan att nämna dom o pekar på positiva förebilder istället inför nästa val. Att ens nämna dessa folkfientliga politiker ger dom en dignitet som dom inte har. Jag gillar NMR:s tankar på personer med eget ansvar i riksdagen istället för partier.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 09:05

Jag håller bara delvis med dig här Leif även om du generellt har träffsäkra analyser.

Visst, det är bakomliggande globalister som håller i taktpinnen och bestämmer mycket av Sveriges öde. Men för den skull anser jag inte att okunniga naiva och rentav kriminella politiker ska få stå oemotsagda när de far fram med sina skrupelfria lögner och förolämpningar, även om de själva inte inser sin egen medverkan till bedrägeriet och sin egen demokratiska inkompetens.

Om så vore riskerar vi att våra medborgares hjärntvätt underhålls genom dessa “hjärntvättsförvaltare”, vilket jag tror är olyckligt. I den förlängningen riskerar vi att i en inte alltför avlägsen framtid befinna oss i ett inbördeskrig. Jag menar, någonstans “pyser det ut”. Jag tror ändå inte att särskilt många i detta land vill se en sådan framtid.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 10:18

Stefan Löfven & Co är inga offer. De är däremot prostituerade brickor. Även om de då själva saknar någon som helst verklig makt att förändra så har de ändå helt på egen hand valt att mot statsrådsersättning sälja ut den svenska befolkningens framtid. Om man mot ersättning frivilligt deltar i en perversion är man en perverterad prostituerad och inget offer. Prostituerar man sen ut andra är man också en perverterad prostituerad hallick.

Det lilla fåtalet verkliga flyktingar från sönderbombade länder är mer av typen ofrivilliga brickor. Medan den stora massan av opportunistiska lycksökarna är mer av typen frivilliga brickor som ser en öppning. Huvuddelen av svenska folket är lite motvilliga “öppna era hjärtan”-brickor som egentligen inte vill delta i perversionen, men som i slutänden ändå lydigt gör som de blir tillsagda.

Men en fet ekonomisk kris med efterföljande misär brukar göra människor lite mindre lydiga och mer arga. Bokföringsbrott och minusränta fungerar inte i en evighet. Kanske har blivit hög tid att damma ur riksbunkern så att den är ren och fin när det blir dags att försöka rida ut befolkningens vrede.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 12:40

Vi kan försöka påverka utförsäljningen av landet genom att rösta på AfS – Alternativ för Sverige som ställer upp i EU-valet nästa år.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 01:42

Sture B 2018-09-15 at 10:31
Du har rätt om Magdalena men..
Josef Baranyi 2018-09-15 at 07:51
Du har fattat men…
Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 2018-09-15 at 03:31
Du har förstått men..
Julius 2018-09-14 at 18:33
Du har börjat ana men..
ni , ovanst nämda, har inte fattat att allt ingår i reklamfilmen för nuvarande systems bevarande.
Filmtiteln är “allt åt alla o du är viktig om du håller med”
Hela systemet är genomruttet o saknar överlevnadsvärde för mina efterkommande.

LeifB

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 09:32

@Leif Erlingsson

Du vet inte alls vad jag har fattat. Det var länge sedan jag såg igenom denna meningslösa falska teaterkuliss utan någon som helst verklig makt att förändra åt något håll. Eftersom jag inte deltar i meningslösa ting har jag inte ens röstat.

Men av erfarenhet vet jag att man brukar skrämma bort andra när man hävdar att ingenting är verkligt eftersom de då utsätts för en mental systemöverbelastning och själv föräras man en foliehatt. Därför är det bättre att ta det i små steg och peka på t.ex. uppenbara lögner så att andra själva väljer att gå vidare. Det bottenlösa kaninhålet kan inte beskrivas utan det måste upplevas och själv kan man bara peka åt öppningen.

Stefan Falkelind
Reply to  Sture B
17 september 2018 kl 10:47

Om du inte har röstat har du ingen rätt att lägga dig i Sveriges politik.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
17 september 2018 kl 12:45

Jag låter mig aldrig begränsas av andras åsikter och jag gör vad jag vill, när jag vill och precis hur jag vill. Jag har kollat din blogg och upplever dig som högst irrelevant. Fly Away, Bzzzzzzz…

Kia
Kia
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
29 september 2018 kl 00:47

Jag röstat inte Helle av samma anledning som Sture B.
Jag säger tvärt om: Om du är så trög att du röstar, ger ditt godkännande till clowner, ska du inte gnälla sen.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 10:50

@Leif Erlingsson

Jag glömde. Oavsett om man tillhör de som ingenting ser eller dem som anser sig sett igenom teaterkulissen, så blir vi alla konditionerade inför framtiden. De som inget ser kommer röra sig åt det håll handen pekar och dem som sett igenom den ruttna teaterkulissen kommer vara mer mottagliga för någonting nytt. Det ruttna och dysfunktionella är ju upptryckt i ansiktet på oss och det är någon som verkligen vill att vi ska se just detta.

Om man tänker erbjuda någonting dåligt måste man först sänka konkurrensen till en lägre standard och på så vis blir erbjudandet det bättre alternativet. Vill man införa ett överstatligt kontrollsamhälle så ser man först till att bevisa att nationellt styre är dysfunktionellt och helt icke-fungerande. Antingen sker detta gradvis enligt den kokande-grodan-principen eller så går omformningen snabbt genom t.ex. krig eller annan omvälvande kris.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
16 september 2018 kl 14:50

Sture B, jag måste säga att du skriver verkligen bra och insiktsfullt. Det är inte alltid man stöter på sådant. Fortsätt så!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Reply to  Sture B
17 september 2018 kl 08:57

Mycket bra analys!

Johan
Johan
Gäst
16 september 2018 kl 11:51

Nordvästra Skåne,söndag.

Himlen var blå imorse… nu är den fullpumpad med vita strimmor som breder ut sig, ser ut som mjölk i blå olja.

Faktiskt den enda politik jag bryr mig om just nu.

Fridens

Tant Pia
Tant Pia
16 september 2018 kl 12:13

Muslimerna kommer att vara med i nästa valrörelse och det med ett helt eget parti. Tror S förbereder sig för en framtid där de tillsammans kommer att styra det multikulturella landet Sverige.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Tant Pia
16 september 2018 kl 14:55

Så kan det säkert vara, då det viktigste för bl.a. sossarna är att för sitt eget syfte få behålla makten. I.o.m. att de obegripligt lojala pensionärerna successivt dör ut så blir bl.a. muslimerna ett utmärkt substitut.

Det sossarna inte begriper är att de kommer att bli lurade av muslimerna som såklart bildar ett eget parti och helt enkelt beordrar sina egna att rösta på detta. Vi har ju redan sett sådana tendenser.

När så sker kommer jag att sitta i ett annat land och gapskratta… tyvärr…

Janna
Janna
Gäst
16 september 2018 kl 12:21

Öysten: Jo, jag inser att du kan ta åt dig. Men ingressen är trots allt felaktig då Löven inte talat om väljarna som rasister, vilket hade varit sensationellt.

Birgitta
Birgitta
Gäst
16 september 2018 kl 12:36

Lars Trädgårdh, statsvetare, menar att “Sverige är ett land splittrat mellan två olika solidaritetsideal” och menar vidare att en fråga för framtiden bör då bli “i vilken mån dessa två solidaritetsideal kan samexistera och i vilken utsträckning de står i en nödvändig, grundläggande och stundtals brutal konflikt med varandra.”

Istället för att lättsamt anklaga kritiker av rådande politik för rasism borde nivån på statsministerns retorik höjas till att omfatta en redogörelse för i vilken utsträckning som den ena eller den andra samhällsmodellen ska gälla för Sverige. Har man som Löfven, inte ens klarat av att slutföra en svetskurs, så kan man förstå att han plockar fram rasistkortet så snart han är ur stånd att motargumentera för en ståndpunkt som han inte gillar.

Lars Trädgårdh definierar de två olika solidaritetsidealen:
“Det ena utgår från medborgarskapstanken. Som få andra länder lyckades Sverige institutionalisera den franska revolutionens paroll om frihet, jämlikhet och broderskap. Det svenska samhällskontraktet vilar på en synbart paradoxal blandning av sociala och individualistiska värderingar och ideal.

En nationell gemenskap – ”broderskap” – vars medborgare bejakar såväl social jämlikhet som individens frihet.

Det andra idealet är idén om mänskliga rättigheter (MR). Även detta ideal kan spåras tillbaks till den franska revolutionen och dess universalistiska strävanden. /…/

Kommer Sverige 2050 att förbli ett medborgarhem, som Per Albin Hansson uttryckte det i sitt berömda tal från 1928, eller kommer landet vara infogat i en post-nationell juridisk och politisk ordning där ”människor” ersatt medborgare som samhällets grundenheter.”

http://www.gp.se/ledare/lars-tr%C3%A4g%C3%A5rdh-ett-val-mellan-tv%C3%A5-modeller-f%C3%B6r-sverige-1.171357

Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 september 2018 kl 13:39

Denna artikel ovan har fn 12,984-13,884 visningar (beroende på hur man räknar, ökar forfarande).

Birgitta
Birgitta
Gäst
16 september 2018 kl 14:58

Adam Cwejman och Ivar Arpi har skrivit boken ”Så blev vi alla rasister” som tar avstamp i Stefan Löfvens uttalande 2013 om att “vi alla är rasister”. Författarna poängterar bl a att identitetspolitiken innebär att antirasister vill dela in folk i raser.

Krönikör Linda Nordlund skriver följande om identitetspolitiken och dess underliggande tankemönster:
”Man är tillbaka i rasismens tankesätt, förvisso med ett annat mål än de gamla rasbiologerna, men med en liknande världsbild. Den går ut på att människan är indelad i raser och att det är något vi inte kan ignorera”, /…/. Därför är inte längre målet för antirasismen att rastänkandet ska upphöra, utan att olika raser ska representeras i alla sammanhang. Det är en tanke som har slagit rot i det officiella Sverige.”

Identitetspolitiken som den främsta statsbärande ideologin, innebär att det pågår en strukturell rasism med hjälp av rasprofilering där man räknar huvuden och studerar hudfärg (via Beckers färgkarta???) för att uppnå mångfaldskompetens.

https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/nej-stefan-lofven-alla-ar-inte-rasister/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Birgitta
16 september 2018 kl 15:54

Tack för den kommentaren Birgitta!

Emilia
Emilia
Gäst
16 september 2018 kl 17:24

Intressant det här med hur uttrycken vi använder avslöjar våra, ofta dolda, världsbilder.
I den här artikeln slås jag av med vilka ord artikelns författare uttrycker sig om sin syn på en man vars jobb är att vara statsminister. Mannen äger inget folk eller något rike. Han har ett jobb.
Jag läser:
“anklagar 20% av sina egna medborgare”
“förtal av sin egen befolkning”
“hans egen befolkning”
“förhålla sig till sitt folk”
Här framträder upprepat ett ägarförhållande som för tankarna till en förmodat svunnen tid, då godsherren “ägde” människorna på godset. Synsättet lever uppenbarligen fortfarande i bästa välmåga. Människor ser sig som undersåtar till/ägda av, i detta fall, en man som jobbar som statsminister.
Har man inte frigjort sig från denna programmering blir det väldigt märkligt när man talar föraktfull om andra (oliktänkande) människor som “hjärntvättade”.

“Sammantaget kan inte alla dessa försök att ”vrida” den svenska befolkningens val ”tillrätta” anses vara något annat än att manipulera valet.”

Finns det något parti, någon partianhängare som inte försöker “”vrida” den svenska befolkningens val ”tillrätta””? Är inte det vad artikelförfattaren själv ägnar/ägnat sig åt?

ALLA partier och de flesta människor vill vrida “feltänkares” val i div frågor “tillrätta”. Vi är alla feltänkare i någons ögon och alla dessa vill få oss att tänka och rösta som de gör. Världen är full av “manipulatörer”. Det är knappast något att hetsa upp sig över.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Emilia
17 september 2018 kl 07:12

Bäste Emilia, som du säkert förstår så delar jag inte din åsikt.

Det är t.o.m. så att jag avstår att kommentera ditt inlägg. Det talar för sig själv.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
17 september 2018 kl 09:34

Kan man inte bemöta/angripa sakfrågan i sig kan man snöa in på semantik eller kommatering och på så vis försöka fläcka ned budskapet bakvägen.

Styggelsen “#jagärhär” har uppenbarligen inte dött den efterlängtade sotdöden.

Thomas Lilliesköld
Thomas Lilliesköld
Gäst
Reply to  Sture B
20 september 2018 kl 13:33

Semantik är viktigt. Orval och formuleringar har betydelse.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Thomas Lilliesköld
20 september 2018 kl 14:49

Visst, det kan vara destruktivt i sitt syfte, eller objektivt upplysande.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
16 september 2018 kl 23:20

# Öystein Rönne 2018-09-16 at 09:05
Jag vill ändock mena att dom är offer i den meningen att våra politiker är inte folkvalda utan
partivalda. Vilket innebär att man helt säkert inte väljer de vassaste knivarna i lådan då
man utser politiker. När väl hela ens vänkrets och allt är uppbyggt kring vänner i partiet
är det oerhört svårt att backa eller lämna den inkörda vägen. Mycket prestige o marknadsföring finns nedgrävt i varje politikers person. Personen blir med tiden=rollen, försvinner rollen är personen borta. Medvetet snurrar hjulen allt forttare och fartblindheten avtubbar. Rådgivare o utredare är dom som förser yrkespolitikerna med kunskap o därmed inriktning för politiska beslut. Vem vet deras agenda som sedan politikern ger ansikte åt?
Klart politikerna har ett egen ansvar också men det syntes nog inte så tydligt då man tog jobbet vad man behövde offra.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 07:14

Bra skrivet, här håller jag fullständigt med dig!

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 10:02

@Leif Erlingsson

Jag har också tänkt i dessa banor och visst har jag en viss förståelse för deras situation. Men någonstans måste man ändå som en vuxen ansvarstagande människa reflektera över sin egen roll och vilka konsekvenser den har för andra. Stannar man kvar i den kriminella ryggdunkarklubben är man antingen lika degenererad som en maffiamedlem eller djävligt korkad.

Men sen finns det ju fler möjliga förklaringar. Vaknar man upp dagen efter ett Bilderbergmöte med kembakfylla och handen innanför kalsongerna på en tolvårig grabb samtidigt som någon står och filmar, så kan man ju vara ägd för all framtid. Om man sen tänker på hur det gick för Olof Palme och Anna Lind så kan det även finnas ett underförstått hot med i bilden.

Men jag har ändå en större respekt för sexsäljande prostituerade än vad jag har för prostituerade politiker. Eftersom de förstnämnda till skillnad från de senare åtminstone har vissa gränser för vilka skändligheter de utför mot ersättning och sen säljer de bara sig själva medan politiker säljer precis alla andra.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
17 september 2018 kl 08:49

@ Öystein Rönne

Grattis Öystein till stora läsarsiffror !

Så sant som det är sagt av dig här om vår statsminister. För vår statsminister är en riktigt falsk människa som tar alla tillfällen i akt att smutskasta och baktala SD. – Ja, det riktigt lyser av hans hat mot SD – det är riktigt otäckt ! Han som ska vara folkets goda förebild ! Jag bara frågar – vem vill ha en statsminister som ljuger om sina motståndare, baktalar sina motståndare och hatar sina motståndare – svaret på den frågan är; – Ingen god människa – endast de hjärntvättade och de som själva är lika elaka som han är !
Gud välsigne Sverige !

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
17 september 2018 kl 09:49

Ha, bra skrivet Erik. Jag håller med dig. Grattis förresten själv till dina stora läsarsiffror. En synnerligen träffsäker artikel som är väl värd den uppmärksamhet den fått.

Jo jag anser att en statsminister inte skall baktala och kränka sitt eget folk, eller andra partier. Det förekommer iofs i viss grad också hos de andra partierna. Men att vinna röster på att skrämma en hjärntvättad befolkning är synnerligen simpelt, ja t.o.m. bedrägligt.

Nej, våran nuvarande statsminister tycker även jag är en ond människa, då han är vuxen (nåja) och vet vad han gör.

Ja Sverige har placerats i en utförsbacke som blir brantare och brantare för varje dag. Backen slutar i ett stup mot en avgrund som inte är direkt ett paradis.

Gud välsigne Sverige!

Stefan Falkelind
Reply to  Erik Wiklund
17 september 2018 kl 10:58

Har han smutskastat SD? På vilket sätt? Det som är otäckt är att SD sitter i riksdagen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
17 september 2018 kl 12:40

Du gillar inte SD, eller hur…..

Stefan Falkelind
Gäst
17 september 2018 kl 10:26

“Även på valdagen använder han uttryck som att Sverigedemokraterna är rasister. Det innebär ju att han indirekt anklagar SD:s ca 20 % av medborgarna för att vara rasister om man röster på SD. En synnerligen allvarlig anklagelse som gör att iaf jag kommer att anmäla honom för förtal av sin egen befolkning.” Ja Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Nej han anklagar SD för att vara rasister. Ca 80% röstade INTE på SD. Att du kommer att anmäla han för förtal är skrattretande. Du gör bara bort dig.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
17 september 2018 kl 10:43

Ja du Stefan, det är din åsikt, och jag respekterar den men delar den inte. Så är det/borde vara, i ett demokratiskt samhälle.

Att jag skulle göra bort mig få stå för dig. Jag delar inte den uppfattningen. De flesta läsarna här tror jag förstår det. Men jag tyycker att det är bra att du framför din uppfattning. Då får vi alla perspektiv.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Stefan Falkelind
17 september 2018 kl 13:29

@Stefan Falkelind

Varför hycklar du om procenten? Din “lilla tribe” uppgår till mellan ca 3 – 9 % av befolkningen. Det betyder alltså att ca 91 – 97 % INTE tillhör din “lilla tribe”. Trots detta får denna proportionellt lilla avvikelse från normen ett oproportionellt utrymme att under flera dagar ockupera stadskärnor, dagligt utrymme i pressen och i barnmisshandlande termer tillåts den även indoktrinera småungar i förskoleåldern.

Hur kan 3 – 9 % av befolkningen vara så relevant samtidigt som 20 % av de röstberättigade är irrelevant?

Du som själv då tillhör en gråtmild lite offerkofta-grupp borde ju ta denna förtryckta grupp i försvar, men istället sällar du dig till den mobbande skaran. Trots att du då gnyr när du själv upplever dig mobbad. Det går inte att ta sånt ologiskt hyckleri på allvar och du borde nog tänka till lite innan du skriver.

Sture B
Sture B
Gäst
17 september 2018 kl 11:31

Din s.k. blogg är rätt så självförklarande och ditt påstående om att andra gör bort sig blir då smått ironiskt. LOL

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 12:00

#Emilia 2018-09-16 at 17:24
Du skriver “Mannen äger inget folk eller något rike. Han har ett jobb.”
Är det så?
Hur ser hans uppdrag ut o i vilken mån påverkar det dej, din familj och vänner?

I andra tider fanns ord som , förtroende, förvalta fördela värna mfl mfl.
Tror du att dessa ord finns med i hans befattningsbeskrivning med svenska folket i åtanke.

Barn gör inte som man säger utan som vuxna gör.
Naturligtvis gäller detta inte bara för barn.
Vår statsminister visar i sin retorik o framträdande också vägen för vad som
är eller tolkas som OK uppförandekod då vi möter varandra.

För barn o vuxna i skolan finns att läsa
“I skollagen kap. 6 står att inget barn eller elev får bli utsatt för kränkande behandling. Kränkande behandling definieras som ett uppträdande som kränker ett barn eller elevs värdighet och är det begrepp som används i lagen för kränkningar som inte har samband med någon av diskrimineringsgrunderna. Väldigt viktigt i lagen är att bedömningen av kränkningen ska utgå från den utsattes upplevelse, känner en elev sig kränkt är hen kränkt och då har skolan en skyldighet att agera.”

Utifrån SL:s agerande är jag rätt säker på att hans skola för svetsutbildningen inte hade någon likabehandlingsplan.

Klöverpartierna behandlar oliktänkare på samma sätt som man behandlade romer fram till 60-70talet.
Här får ni inte vara , flytta!
Detta samtidigt som man omfamnar helt okända för att dela ut stora delar av vårt lands tillgångar till helt okända.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 12:34

Ja du Leif, du skriver verkligen bra och sant. Tack!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 13:08

Tack Leif för ditt klargörande! Du har verkligen kloka och välformulerade inlägg!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 12:07

#Sture B 2018-09-17 at 10:02

Du har säkert en poäng där du nämner kalsonger o film.
Ett inte helt okänt fenomen i USA. Vi hade ju “Bordellhärvan” här.
Har inte Nv:s läsare lyssnat på denna tycker jag att det kan vara dags
att ta del av en historisk händelse. Fälldin spelade ett högt spel
o medierna var tysta.
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/91628?programid=2519
Säkert inte bättre nu.

LeifB

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
17 september 2018 kl 13:55

@Leif Erlingsson

Det är troligtvis en kombo av piska och/eller morot och de har nog olika utformningar på uppläggen för respektive objekt. Men komprometterande film och foton är en klassiker från KGB till CIA och i satellitstaten Sverige fungerar det nog likadant. Sen är personer med ett avvikande beteende de som är lättast att kontrollera. Om man inte gör precis som “husbonden” säger får man skämmas på bästa sändningstid som t.ex. Bill “Cohiba” Clinton fick göra.

Men någonstans i livet borde de ändå höra en liten inre röst som säger “det här vill jag fan inte ställa upp på”.

Jan Norberg
17 september 2018 kl 17:09

Stefan Falkelind!! Känns det som att någon släppt in räven hönsgården när du anser att det är “otäckt” att SD sitter i Riksdagen med 62 mandat??

Vad är Du rädd för??

Birgitta
Birgitta
Gäst
17 september 2018 kl 17:31

Stefan Falkeland försörjer sig kanske inom det välfärdsindustriella komplexet som har upprättats kring massinvandringen? Han är kanske rädd för att mista sitt lilla “köttstycke”.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
18 september 2018 kl 00:17

#Stefan Falkelind 2018-09-17 at 10:26
Du har kanske en poäng men jag inser inte i vilken riktning du pekar.
Än smalare PK-korridorer kanske

Menar du på allvar att kritik av massinvandring är samma sak som rasism och främlingsfienlighet?
Förklara.

Om vi fyllde landet med ryssar greker amerikaner, name it, skulle det då fortfarande
vara rasism eller kan man då kritisera företeelsen som sådan.
Hur många från tredje världen skall vi ta in för att visa att svenskar överlag inte är
främlingsfientliga.

Hur många av “flyktingmigranterna” har blivit hotade, mördade, våldtagna
eller på något sätt fått sina liv/tillhörigheter förstörda av etniska svenskar (jodå dom finns)?
Är det främlingsfientligt/rasistiskt att bygga inre och yttre skydd för blåljuspersonal, akutvård,soc-handläggare mfl i rikets tjänst?

Kan inte förstå att ras har med faktumet att det går åt fanders med Sverige och att svenskarna
och SD mfl vill ändra på det.
Begrepp som rasism, främlingsfientlighet är politiska verktyg precis som antisemitism.
https://www.youtube.com/watch?v=D0kWAqZxJVE
Ingen vill bli betraktad som egoistisk, ogenerös illojal eller illasinnad. Därför är dessa
utmärkta men manipulerande verktyg/vapen mot den enskilde som aldrig kan/får försvara sig.
Staten har här sin vapendragare media som domare och som dessutom utmäter straffen.
Är det något du ställer dej bakom?

Lagen om “Hets mot folkgrupp” är våldsmonopolet statens piska att inordna folket i leden.
Genom SL:s uttalanden gör han som härskaren under Romarnas tornerspel efter striden tummen upp eller ner. I detta fallet ner.

Genom att du på eget initiativ och otvunget väljer att kritisera en viktig artikel är det ohederligt att inte förklara vari din kritik består.
Jag vill gärna att du förklarar SL:s i dina rättmätiga uttalanden för NV:s läsare så vi förstår SL:s utökade demokratiprojekt.

SL och socialdemokraterna har ju ett arv att leva upp till. Göran Persson ville brännmärka o förfölja dom som talar illa om Sverige.
I den spegeln bleknar kanske SL:s uttalande något.

Jag är rätt säker på att SL inte skulle sjunka om man körde häxtestet på honom.

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Leif Bengtsson
18 september 2018 kl 10:00

Bra skrivet Leif!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
18 september 2018 kl 00:56

#Stefan Falkelind 2018-09-17 at 10:21
Du har stavat fel. Du skriver “Jo det är just det som är demokrati. Riksdagspartierna väljer själva vilka de sammarbetar med.”
Skall vara “Jo det är just det som är demokratur. Riksdagspartierna väljer själva vilka de sammarbetar med.”
Finns fler men det saknar betydelse för förståelsen av din mening.

LeifB

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
18 september 2018 kl 01:53

#Stefan Falkelind 2018-09-17 at 10:23

Då menar “Sverige har överskott. Inte underskott.”
Har förgäves försökt hitta belägg för din tanke.
Kolla källan gärna diagram 8.
https://www.riksgalden.se/contentassets/c58c89f789524434a96ced8370331929/statsupplaaning-prognos-och-analys-2018-2.pdf
Det enda som ökar är “svenskarnas” konsumtion som andel av bnp.
Investeringarna dvs % av BNP och det som säger något om framtiden har minskat från ca 1,5% till kanske 1/4
Har du hört klagomålen på att svenskarna ökar sin kredit för konsumtion?
Diagram 11 sidan 12 är intressant.
Anlednig till att det går neråt för svensk industri är minskad efterfrågan inte att tillgången på
arbetskraft är liten som politikerna vill göra gällande.
Exportorderingången har enligt index minskad från 62 till 42 ca under 2018 dvs 30% ca.

Svenskarna har av politikerna uttalats blivit rikare. Kanske om man tar med att fastighets o lägenhetspriser ökar.
Men det fixar ju bankerna till i ett nafs när dom vill förvandla sina falska pengar till verkliga tillgångar.

Så var går det bra o var skapas överskottet?

LeifB

Ronnie
Ronnie
Gäst
24 september 2018 kl 03:52

En ledare baktalar inte sitt eget folk på det där viset, han ska representera alla. Om han istället lade tid på att forma en politik som talade till folket skulle han inte behöva prata skit om sina egna medborgare.
Stefan Löfven är en skam för Sverige.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ronnie
25 september 2018 kl 09:22

Troligtvis röstas av bort i Riksdagen idag 09:30. Vi får iaf hoppas det så vi blir av med denna för sverige destruktiva människa.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
25 september 2018 kl 11:15

Plötsligt kändes luften iaf lite bättre och friskare att andas när “svetsaren” nu röstats bort… men det åtrstår mycket…

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
27 september 2018 kl 08:49

– Nåja Öystein, den stickande röken från hans svetsarbeten ligger fortfarande kvar i luften, men den lämnar oss nog när han försvinner från politiken.

Ted Ernhill
Gäst
27 september 2018 kl 09:44

Att studera statsministerns bakgrund kan vara avslöjande, han tillhörde ju högsta herakin inom Metall under 1990 talet i Ö-vik där det var en stor sak att utbilda sjuksköterskor , citat enligt några av läkarna “tjejerna man hittade i raggarbilarna”. vidare var det ett mutsystem som rådde med att ösa pengar över vanligt folk för att behålla status Q, 1 400 000 var utanför arbetsmarknaden. Metall hade bara 1% kvar i arbetsmarknaden av folk över 60 år.
2006 efter lågt räknat 16 år har detta gått fram till folk och Reinfeldt var på rätt plats vid rätt tid och Socialdemokraterna och Kommunisterna kastades ut.
Som sagt nuvarande statsminister var en av arkitekterna bakom detta.
Att denne man springer omkring med cancersymbolen är en skymf mot seriösa forskare.

Till saken, jag tänkte leka lite med siffror.
Valdeltagande. 6 535 271
Lyft bort 1 000 000 som klanröstar.
Behåll SD röstetal 1 135 627
Räkna på 5 635 271 valdeltagande istället.
Vi får SD 20,5% till kanske 25% ??
MP åker ut , tjohej..
Detta stämmer med flera av opinionsinstitutens förutsägningar.
Kan det vara så att opinionsinstituten inte nått klanröstarna eller att de rakt av ljugit, eller att vanligt folk varit modiga när de är trygga och klappat ihop när det gäller ? Eller en kombination av dessa två orsaker ?
MVH
Ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
27 september 2018 kl 20:15

Det verkliga syftet med alla s.k. “opinionsmätningar” är inte att mäta opinion utan de är till för att försöka skapa just opinion. De flesta människor är utpräglade flockdjur som tycker och tänker som andra och det är detta de försöker styra med dessa påstådda “opinionsmätningar”. Men det här var inte menat åt dig specifikt utan det är mer min egen allmänna reflektion.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
27 september 2018 kl 09:58

Intressant Ted!

Ted Ernhill
Gäst
27 september 2018 kl 10:47

Tackar.
/Ted

Ted Ernhill
Gäst
28 september 2018 kl 08:08

Funderingar kring Sveriges ledning.

Om jag , som gammal politiker skulle jobbat kvar inom branschen och fått i uppdrag att manipulera skulle jag valt exakt de siffror som blev valresultatet vilket är en roande tanke men jag tror nog att 1 000 000 köpta röster spelar huvudrollen.

Att fundera på om de stora aktörerna har något med Sverige att göra ?
Svenska kronan var nere i 10,77 – 1 € för en månad sedan.
Därefter plötsligt runt 10:55.
180906 riksbanken sammanträder och fortsätter med reporänta på -0,50%.
Därefter stigande skr runt 10:53.
En omöjlig situation.
180908 Riksbanken möte bakom stängda dörrar med Goldman Sachs och andra stora ekonomiska aktörer. Hmm, Hmm….
180914 SCB BNP från 3,2 till 2,5, en mycket stor nedgång .
180915 kronan påverkas inte.
180928 skr 10,30 den stiger, borde det inte vara tvärt om då det “inte går att få ihop en regering” ??

Förmodar att aktörerna som betalar Reinfeldt 30 000 0000 skr vet ett och annat.
Göran Persson har ju numera också samma arbetsgivare.

Kultur.
Vårt land har ju blivit erövrat utan att enda skott avlossats, istället har erövringen genomförts helt genom intellektuell kraft, där ser man vilken betydelse kulturen har.

MVH
Ted Ernhill

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
28 september 2018 kl 12:40

“Vår” s.k. riksbankchef är varannan månad nere på hemliga överläggningar med andra riksbankchefer på BIS (Bank of International Settlement) huvudkontor i Basel Schweiz. På dessa möten tas det inga anteckningar och inte heller får det yppas vad som sägs. Det är väl där de sätter en gemensam strategi för att råna befolkningen i respektive land. Dessa hemliga överläggningar har pågått i evigheter. Man kan ju fråga sig varför så många överstatliga organisationer har sina huvudkontor i det förmodat neutrala Schweiz. Vad jag har förstått så är Schweiz och Vatikanstaten de enda som har helt kvadratiska flaggor som representerar en suverän stat. Alla andra bolagiserade länder har rektangulära flaggor. Symbolik är viktig för dessa/våra herrar.

Schweiz grundades av Tempelriddarorden några månader efter att Jerusalem fallit i händerna på muslimerna, vilket flaggan så tydligt visar. Tempelriddarorden bestod av andra, tredje, fjärde osv. sönerna ur adeln och d.v.s. de som inte ärvde den styrande rollen i respektive ätt. Revolutionens paroll “frihet, jämlikhet, broderskap” gällde mellan dem och inte oss ur den arma pöbeln. Den representativa demokratin ger dem möjlighet att vara kung under t.ex. fyra år (därmed inte sagt att detta t.ex. gäller Stefan L, då det finns undantag från regeln då uppdraget även kan läggas ut på Samhall utan att kursen ändras). Och för övrigt så är även mainstream historiker tydliga med att just Tempelriddarorden skapade vårt banksystem. Vi är och har hela tiden varit styrda av adeln och det är de som är den dolda handen. Vi ser ju en återgång åt ett feodalt samhälle med fattiga slavar och en liten men extremt rik klick som styr, med den enda skillnaden att den här gången kommer kontrollen vara högteknologisk och helt fullständig uti varje del av en slavs miserabla liv.

Olydig foliehattsslav over and out….

Kia
Kia
Gäst
Reply to  Sture B
29 september 2018 kl 01:05

Du skriver sånt som jag själv har tänkt. Tack för dina reflektioner Sture!
Det feudala, AI ska rädda oss, vi verkar känna oss trygga som slavar.
Det är ingen poäng att rösta om det inte finns transparens nog för att sätta sig in i deep States fasoner. Och när man ser det löses poängen med att röst upp av sig själv..

Sluta kalla dig foliehatt tycker jag.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Kia
29 september 2018 kl 12:00

Jag tillhör den ironiska generationen och genom att ironiskt använda epitetet foliehatt tar man udden ur det. Sen är foliehatt mycket bättre än tröttmössa och jag bär min folie med rak rygg. För den folien är ett bevis på att hjärntvätten till viss del har släppt och eftersom mentala bojor är värre än fysiska, så känner jag mig i alla fall fri i tanken. Och som vi alla vet är det tanken som räknas. 🙂

Kim Lundgren
Gäst
Reply to  Sture B
29 september 2018 kl 05:20

Slavar i alla länder bör få veta detta:

http://www.youtube.com/watch?v=6n3UTxnVfdk

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Kim Lundgren
29 september 2018 kl 12:23

Han har bidragit med ett antal viktiga pusselbitar, även om han är lite originell. Böcker är lätta att ändra och förfalska men det är svårare att riva alla gamla byggnader eller att hacka bort deras symbolik huggen i sten. Symboler är viktiga för de styrande och kan man själv inte tyda dem ser de bara ut som dekoration.

Ted Ernhill
Gäst
28 september 2018 kl 22:54

Hej!
Intressanta inblickar, dock tror jag att det inte bara är några få organisationer som fungerar som världens ledare.
Var i Schweiz i april i år under en vecka. Det som slog mig var den höga nivån på folk i allmänhet. Ta Konsum, eller Coop. Här i Sverige är det en nedvärderande attityd. I Schweiz är det en butik med bra känsla. Jag gjorde många av mina inköp där. Medborgarna värnar om det gemensamma och förstår att verka gemensamt, utan omedelbara vinstintressen. Ta deras folkomröstningar som fungerar, flera kantoner har ju förbjudit burkan. Ett stort ansvar som bara en befolkning på en hög nivå kan få att fungera.
Ta kulturen, här är det den seriösa kulturen som framhålls med stolthet, jag noterade att musikveckor hölls i de mest isolerade småbyar och såvitt jag förstår får de en stor publik av vanligt lokalt folk. Utanför mitt hotell i en liten park var det en mindre skog av affischer som gjorde reklam för den seriösa kulturen.

1526 Kom Kalvinisterna till alplandet, inte populärkultur precis , deras kultur är att lita på varandra.
Alperna som handelsområde sedan istiden och idogt arbete tror jag är nyckeln att förstå Schweiz.
Alltså att de helt enkelt gör ett bra jobb. Dock med skygglappar om vilka pengar de förvaltar i många fall, jag såg också indikationer på det.

MVH
Ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
29 september 2018 kl 01:09

Det är ju ekonomin som styr precis allting. Riksbanken trixar lite med räntan och “så varde det helt plötsligt artificiell högkonjunktur”. När de sen väljer att trixa lite åt andra hållet så faller allting som dominobrickor. Utan ekonomisk uppbackning är politikers ord tommare än vanligt. Så man behöver inte detaljstyra allting utan det räcker om man kontrollerar det som styr allting annat och d.v.s. det ekonomiska flödet.

Carroll Quigley, Bill Clintons gamle professor vid Georgetown University, beskrev det i sin bok “Tragedy and Hope” som ringar om ringar där allting sker via bulvaner. Från ett håll ser det ut som en judisk världskonspiration, från en annan som en Jesuit dito och från en tredje som amerikanska rövarbankirers konspirerande osv. Crown Corperation i City of London har sina “Temple ins” som ligger på mark ägd av just Tempelriddarorden och en av de viktigare delarna är en “Non Entity” som inte existerar officiellt och således inte kan hållas legalt ansvarig. Precis som de kontrollerar ekonomin kontrollerar de även lagstiftningen alla vi andra tvingas följa och hela detta falska upplägg genomsyrar hela vårt monstruösa s.k. “etablissemang”.

Sen lades nog grunden för Schweiz långt mycket tidigare i början av 1200 talet även om det inte är officiellt. Men bönderna där fick vid denna tid beskydd av vitklädda riddare samtidigt som de själva utvecklades som krigare. “Zion Vises Protokoll” som påstås vara en plan för en judisk världskonspiration skrevs nog mer vid tempelriddarklostret i Sion i just Schweiz. Bor man i landet som styr allting är man således en slav med lite högre privilegier än de slavar som bor i de tjänande bolagiserade satellitstaterna.

Jag har troligtvis inte helt rätt i varenda liten detalj, eftersom de inte utannonserar sina förehavanden, men i det stora hela tror jag mig ändå vara “spot on”. Ingenting fungerar enligt det vi har blivit indoktrinerade med och skrapar man lite på ytan så går det lätt hål på denna tomma kuliss, för så djävla smarta är de ej. De står helt enkelt på axlarna av deras förfäder och med världen ackumulerade rikedom får man då ett visst försprång framför alla andra lyckligt ovetande som tror sig leva i en “demokrati” där ens röst spelar någon som helst djävla roll.

Det är inte några organisationer som styr utan de är endast verktyg för de styrande blodsbanden.

Kia
Kia
Gäst
29 september 2018 kl 00:13

Alltså: SD är Nationalsocialister ett annat ord för Nazister, alltså rasister. Nazism bygger på rasbiologi. Löfven oavsett om man gillar honom eller inte har han rätt i sak att säga så.

Det går inte att rationalisera Nationalsocialism. Det är som att rationalisera våld eller korruption. Folk röstar på SD pga deras retorik, inte lika ofta (får jag intrycket av) pga deras IDEOLOGI. Men allt deras retorik bygger på deras ideologi och så även deras långsiktiga politiska mål, samma gäller kommunismen, socialismen, liberalismen osv. Det vore bättre om folk satte sig in i filosofin bakom ideologier och frågade sig “kan jag stötta detta?”. Retoriken kan man skita helt i. Retorik handlar ju om att försköna något till sin fördel med talets gåva.

Mvh
Kia

Jan Norberg
Reply to  Kia
29 september 2018 kl 07:43

Kia, kan man få be om bevis och/eller fakta som stödjer ditt påstående att SD är nationalsocialister, eller är det för mycket begärt???

Ted Ernhill
Gäst
29 september 2018 kl 08:36

Till Sture B, sökte på nätet och fick upp Sture Bergwall,och en massa andra träffar lite synd då det hade varit värdefullt att se om det finns mer uppgifter som stöder “blodsbands folket”.
Snygga resonemang som låter bra räcker inte för mig.

Jag sökte på Carroll Quigley, Engelska Wikipedia och fick fram att han resonerade precis som jag gör, men jag kan naturligtvis ha missat någonting, tacksam för information om detta.

Att världen sedan åtminstone 2-3000 år tillbaka haft stora organisationer som dikterar villkor är inget unikt, det är så det fungerar om man vill ha en tillvaro utanför hembygden men att därifrån dra slutsatsen att det är några få som håller i alla trådar genom årtusenden är att göra det lite för lätt för sig. Dock finns kanske kopplingar tillbaka mycket långt för vissa organisationer men att det ingår i den allmänna ekonomiska verksamheten som bygger på den gråa vardagen för investerarna.
Jag ställer inte upp på resonemang där människorna inte har ansvar för sin tillvaro därför att det är andra som styr, jämför Klansamhällena , Kommunismen, Vissa religioner.

MVH
Ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
29 september 2018 kl 10:34

Den verkliga statskuppen i Sverige skedde för mycket länge sedan och den var inte oblodig. Frimuraren Anckarström sköt Gustav III och några år senare så satt den franske jakobinen Bernadotte på Sveriges tron. Att mörda fram sin vilja är ett universellt adligt litet schackdrag och detta fortsätter in i vår tid som t.ex. Palme, som troligtvis blev lite olydig mot slutet. Då var det väl ändå regeringen Palme som 1975 bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt trots att detta då saknade någon som helst folklig förankring. Det mångkulturella Sverige är i sig inte min poäng utan den verklige poängen är att människor helt saknar någon som helst övergripande kontroll över samhällsutvecklingen, oavsett hur de än röstar. Vilket i förlängningen även betyder att de inte heller har något ansvar för denna samhällsutveckling, även om du då gärna vill tro något annat.

Det är fortfarande kungliga och adliga familjer, AKA “blodsbands folket”, som styr via vår representativa pseudo “demokrati”, eftersom slavar som inbillar sig att de är fria presterar bättre än de i uppenbara bojor. Men som gammal politiker är du troligtvis lite yrkesskadad eftersom du fortfarande vill hålla fast vid att den politiska teatern är verklig.

Om du sen söker sanningen via Wikipedia så kommer du inte komma någonstans. Som jag tidigare skrev så utannonserar de inte direkt sina förehavanden via mainstream-historia eller på MSM:s löpsedlar. Men å andra sidan kan man hitta de flesta pusselbitar och så får man själv sen lägga pusslet. Nu har du fått ett par bitar av mig och så får du gräva och lägga resten själv.

ted ernhill
Gäst
Reply to  Sture B
29 september 2018 kl 16:29

sitter på jobbet och ska svara utförligare sen.
wiki engelska, en test för att se din nivå, det är nämligen självklart att vuxna människor använder olika medier, du gick i fällan.
gammal politiker omfattarr 1978-1981, därefter civilt jobb, du gick i denna fälla också.
inte samhällsansvar för samhällutveckling osv, du skiver rent ut att du är total egoist, usch. dessutom anonymt.
/Ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  ted ernhill
29 september 2018 kl 19:53

Gammal politiker är inget att skryta med utan sånt ska man hålla för sig själv, ungefär som med pinsamma sjukdomar eller udda böjelser. Sen existerar endast dessa fällor i ditt eget sinne. Dina engelska Wikipedia sökningar eller anekdoter om personliga besök på typ Schweiziska Konsum tillför precis ingenting till diskussionen.

Angående inget samhällsansvar så har du antingen taskig läsförståelse eller så försöker du bara vara politiskt-slem-slingrig. Men jag ska försöka förklara så till och med en gammal politiker eventuellt kan förstå, även om jag innerst inne tvivlar på att det ens är möjligt. Den representativa “demokratin” är ingen demokrati även om de nu råkar kalla den just för detta. Ur ett begränsat antal prostituerade marionetter kan vi välja några som inte håller de ingångna muntliga avtal som gjordes innan de blev valda och som sen inte heller tjänar dem som då valt dem. Hela den representativa “demokratin” är ett enda stort bedrägeri. Om vi som väljare blir bedragna av dessa prostituerade marionetter oavsett vilka av dem vi då än har valt så har vi som väljare inget som helst djävla ansvar för en samhällsutveckling vi själva varken valt eller ens efterfrågat. Dom största egoisterna är dessa prostituerade marionett-politiker som för en Judas-penning säljer ut alla andra. Jag har en större respekt för sexsäljande prostituerade eftersom de bara säljer sig själva och dessutom brukar ha gränser för vilka perversioner de ställer upp på.

Jag har inte googlat dig eftersom jag inte upplever dig intressant nog för uppgiften. Men om du varit rikspolitiker så har du själv tillhört den prostituerade marionettskaran och då blir väl självinsikten lite för smärtsam och självförnekelse det naturliga valet. Har du å andra sidan varit kommunal gärdsgårds-politiker så är väl dina politiska kunskaper av medelsvensson-djup.

ted ernhill
Gäst
Reply to  Sture B
29 september 2018 kl 22:39

kom o tänka på skickliga förhörsledare, de säger låt personen prata på bara , då kommer sanningen fram. det stämmer verkligen, förmodar de också retar upp personen lite för att trigga igång.

mvh
ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Sture B
30 september 2018 kl 02:32

@ted

Tja, det är ju sanningen om politiker vilket du då är en f.d. sådan. Men eftersom du inte har någonting att komma med så faller det sig naturligt att bubbla om irrelevanta oväsentligheter, precis som en politiker. Ränderna går aldrig ur och sanningen den svider…

ted ernhill
Gäst
Reply to  Sture B
30 september 2018 kl 10:10

anonym.
personliga påhopp.
feg.
klarar inte följdfrågor.
tappar kontrollen när inte argumenten räcker till.
enligt dig själv , total egoist.
som inte har något att komma med, bara att läsa vad du skriver.
du har fört ned möjlig koppling tempelriddare till 12 åringsfantasier, kanske att tempelriddarna ger dig några smulor att dryga ut socialbidraget.
mvh
ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Sture B
30 september 2018 kl 11:15

@ted

Medan din begreppsapparat sträcker sig till att visualisera gamla tornerspel samtidigt som du mumlar galopp galopp, så är du ändå väl medveten om att jag syftar på dem som en organisation som kontrollerar hela vårt banksystem. Men det är en argumentationsteknik att medvetet låtsas missförstå och försöka gör en diskussion till någonting den inte är. För du kan väl inte vara så här korkad, eller?

Sen är det ändå lite sorgligt när vuxna människor helt saknar intellektuell förmåga för att kunna se igenom bedrägeriet kring vår s.k. representativa “demokrati”. Men du som f.d. politiker har ju själv varit delaktig genom att verka i detta bedrägliga system. Det är en psykologisk-försvarsmekanism att försöka rationalisera gamla ljusskygga aktiviteter samtidigt som man försöker lägga skulden på dem man har utsatt. Du kan ju kontakta prostitutionsgruppen och be om hjälp för att terapeutisk bearbeta att du pimpat ut dina medmänniskor.

Önskar dig god bättring i din botgöring…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
29 september 2018 kl 10:00

Hej Kia, välkommen till Newsvoice!

Jag är lika nyfiken som Jan på vad du har som stödjer att SD är Nationalsocialister?

Du säger att “Löfven har rätt att säga så”. Jag antar att du menar “rasister”. Men han använde också uttrycket “rötter i Nazismen”. Tillåt mig fråga, har du sett hela filmen “Ett folk ett parti” som jag länkat till ovan? Om inte, våga göra det. Den är förvisso drygt en och en halv timma lång, men säger en del om Socialdemokraternas Nazistiska förflutna.

Som talesättet säger: “Man ska inte kasta sten i glashus”.

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
29 september 2018 kl 10:10

Öystein, ja nu skall det bli mycket intressant att från Kia få en lång och klargörande utläggning fylld av fakta och genomarbetade synpunkter baserade på dessa oomkullrunkeliga fakta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
29 september 2018 kl 11:20

Absolut, men det kommer nog. Hon verkar ju vara intresserad av politik och dess olika ideologiska bakgrunder. Så hon är säkert påläst.

ted ernhill
Gäst
30 september 2018 kl 14:13

detta kokar ned till.
hemma på journalläsning med terapi. alltå egna journalerna.
galopp, galopp, sprang hästen fel när du försökte dryga ut socialbidraget.
prostitution, du verkar väl insatt.
sen är det inte så mycket mer, avslöjande.
mvh
ted

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  ted ernhill
30 september 2018 kl 17:11

Har du någonting emot samhällets olycksbarn som lever av socialbidrag? Trodde politiker “gillade olika” men det hyckleriet gäller kanske bara aktiva politiker. Sen borde du nog tona ned din f.d. politiska “karriär”. Snart kommer det en fet ekonomisk depression som just politiker, i sitt krig mot den egna befolkningen, har satt upp oss för. Politiker, nya som gamla, kommer bli samhällets spetälska. Eftersom politikerna avvecklat såväl försvar som polis så kommer de få falsettskrika efter en NATO-intervention. Antingen få du tona ned förledar-attityden eller trappa upp löpintervall-träningen så att du har kondis när skiten brakar lös. De aktivt prostituerade kommer väl svettas ut kaoset sittande i riksbunkern och befolkningen får köra en Kajsa Warg “där de tager vad de haver” på resterna som blir över. Run Forrest, Run… LOL

Men fram till dess borde du nog även gå en skrivkurs då det är pest att läsa dina illa skrivna texter.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  ted ernhill
30 september 2018 kl 23:08

@ted

Jag ser att jag gått lite onödigt hårt fram men ibland lever fingrarna ett eget liv. Det var inte riktat mot dig personligen utan mer ett uttryck för mitt allmänna politikerförakt som du faktiskt inte gjort dig förtjänt av. Att du då är en f.d. politiker tänker jag tolka som ett sundhetstecken, så vi släpper det här.

Ted Ernhill
Gäst
Reply to  Sture B
1 oktober 2018 kl 13:34

Skrev ett svar tidigare i dag som inte kommit in, skriver nu ett nytt.
Du vill släppa det här, ja det förstår jag verkligen.
Du är skyldig mig en tydlig ursäkt utifrån som du bär dig åt med dina grova påhopp
på mig personligen.
Klarar du det ?
Jag brukar be om ursäkt om jag gjort något fel.

/TE

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
1 oktober 2018 kl 17:29

Eftersom vi inte är på samma nivå så kände jag lite medlidande med dig. Men jag anser mig varken ha gjort några grova påhopp eller ens fel i något, så du ska nog inte hålla andan i väntan på någon ursäkt. Däremot anser jag mig ha gått på för hårt mot någon som har helt uppenbara problem att försvara sig. Då jag inte är sadist så tänker jag just bara släppa det här. Nu är det totalt släppt och du kan visualisera mig försvinnande bortom horisonten…

Ted Ernhill
Gäst
1 oktober 2018 kl 15:43

Så släpper vi det här.
Ånej så lätt slipper du inte undan, du har gjort grova personpåhopp i olika områden, en tydlig ursäkt är på sin plats.

TE

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Ted Ernhill
1 oktober 2018 kl 17:04

Don’t push it…

Ted Ernhill
Gäst
2 oktober 2018 kl 10:14

Skickade för några timmar sedan utan resultat, skickar igen med lite annorlunda formuleringar.

Don’t push it… Som vanligt lite intellektuellt fotarbete som du tror att du ska komma undan med.
Förklara dig, här duger inte enkla knep som vi som kan koderna ser igenom.

TE
.

Ted Ernhill
Gäst
2 oktober 2018 kl 12:04

Om du bestämd tig för att släppa detta får jag tacka för en utomordentlig skriftlig process över psykologernas vardagsarbete, tystnadsplikten gör ju att man bara diskuterar i avidentifierad form och att alla nyanser försvinner på vägen.
Här har du gjort stora insatser för belysande av verkligheten bakom torra sammanfattningar.
Du kommer , även om du inte är värd det, bidra till utvecklingen och förståelsen av folk med problem.
Dock är din repertoar lite kort, fast det kan vi som kan koderna förstå.
Har jag fel i min slutsats om dig ska jag naturligtvis be om ursäkt, men då vill jag helst göra det öga mot öga eller åtminstone veta vem jag just bedömt.

TE