Statsministern som anklagar sitt eget folk för att vara rasister

publicerad 14 september 2018
- av NewsVoice
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons
Öystein Rönne - Pressfoto
Öystein Rönne - Pressfoto

Sveriges nuvarande statsminister Stefan Löfven torde vara den enda statsministern i västvärlden som anklagar 20% av sina egna medborgare för att vara rasister. Även på valdagen använder han uttryck som att Sverigedemokraterna är rasister.

Text: Öystein Rönne

Det socialdemokratiska partiet med Stefan Löfven som dess partiledare och dessutom Sveriges statsminister anklagar 20% av Sveriges befolkning för att vara rasister.

Även på valdagen använder han uttryck som att Sverigedemokraterna är rasister. Det innebär ju att han indirekt anklagar SD:s ca 20 % av medborgarna för att vara rasister om man röster på SD. En synnerligen allvarlig anklagelse som gör att iaf jag kommer att anmäla honom för förtal av sin egen befolkning.

Att han adresserar sitt ”hat” mot Sverigedemokraterna (SD) innebär ju att han indirekt gör samma anklagelse mot alla som röstar på SD. Alternativt har han omyndigförklarat alla som röstar på SD = 20 % av hans egen befolkning.

Han har i sin iver att behålla makten överskridit alltför många regler för hur en statsminister skall förhålla sig till sitt folk.

Jag tror att Stefan Löfven kan vara en tillgång för Nordkoreas ”demokrati”. Mitt tips till honom är att flytta dit. Där kommer han med all sannolikhet att trivas, då det räcker med att säga ”gör så här”, så följer hela befolkningen efter.

Inte bara svetsaren har utnyttjat sin position som ”opinionsbildare” utan även en hel del andra såsom Kjell Bergkvist. Att utnyttja sitt kändisskap till att försöka påverka befolkningen kan inte ses som något annat än ett sätt att undergräva demokratin.


Sammantaget kan inte alla dessa försök att ”vrida” den svenska befolkningens val ”tillrätta” anses vara något annat än att manipulera valet. Alla försök att manipulera valet måste anses vara ett försök att inskränka demokratins betydelse. I så fall är nästa steg att införa en formell diktatur.


Detta system med att ”kändisar” uttalar sin åsikt inför valet fungerar bra i Sverige då en stor del av dess medborgare är hjärntvättade. Det är helt enkelt tryggt och säkert att rösta på ett parti som frontfigurer och kändisar anser är det enda rätta.

Att skapa sig en egen analys av vad man själv vill och jämföra de olika partierna har de flesta helt enkelt inte tid med. Så det mest bekväma och samtidigt för många det enda alternativet blir att rösta ”mainstream”.

Många är så upptagna av sin karriär och att få vardagen att gå ihop att man inte kan avsätta tid till att detaljstudera partiprogrammen, eller ens definiera vad man själv tycker är viktigt.

Ett kinesiskt talesätt säger: En miljon flugor kan inte ha fel, - ät skit! M.a.o. gör du som massan, så är du kanske trygg.

Text: Öystein Rönne