Miljardären Yusaku Maezawa blir den första privatpersonen som får åka runt Månen

publicerad 22 september 2018
- av NewsVoice
Moon (2009) - Photo: NASA, Lunar-Reconnaissance-Orbiter

Officiellt har endast 24 personer besökt månen och ingen har varit där sedan den sista Apolloresan 1972. Nu ska SpaceX skicka upp den första privatpersonen runt Månen. Det handlar om investeringar på den kommande rymdturismen.

Bild ovan: Månen (2009). Foto: NASA, Lunar Reconnaissance Orbiter

Yusaku Maezawa- Photo: SpaceX.com
Yusaku Maezawa- Photo: SpaceX.com

Vem som blir den första människan att få åka runt Månen avslöjades den 17 september 2018 av SpaceX. Personen ska få åka med raketen Big Falcon Rocket (BFR). Han heter Yusaku Maezawa och är en miljardär från Japan. Han blev rik på världens första återförsäljare av mode på webben.

“SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle — an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space”. – SpaceX

Big Falcon Rocket kan starta och landa vertikalt. Nedan står två BFR på en tänkt månbas.

Text: NewsVoice

Big Falcon Rocket kan starta och landa vertikal. Här står några BFR på en tänkt månbas. Pressbild: SpaceX.com
Pressbild: SpaceX.com
The trajectory of SpaceX’s Lunar flyby.SPACEX