Miljardären Yusaku Maezawa blir den första privatpersonen som får åka runt Månen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 september 2018
- NewsVoice redaktion
Moon (2009) - Photo: NASA, Lunar-Reconnaissance-Orbiter

Officiellt har endast 24 personer besökt månen och ingen har varit där sedan den sista Apolloresan 1972. Nu ska SpaceX skicka upp den första privatpersonen runt Månen. Det handlar om investeringar på den kommande rymdturismen.

Bild ovan: Månen (2009). Foto: NASA, Lunar Reconnaissance Orbiter

Yusaku Maezawa- Photo: SpaceX.com
Yusaku Maezawa- Photo: SpaceX.com

Vem som blir den första människan att få åka runt Månen avslöjades den 17 september 2018 av SpaceX. Personen ska få åka med raketen Big Falcon Rocket (BFR). Han heter Yusaku Maezawa och är en miljardär från Japan. Han blev rik på världens första återförsäljare av mode på webben.

“SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle — an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space”. – SpaceX

Big Falcon Rocket kan starta och landa vertikalt. Nedan står två BFR på en tänkt månbas.

Text: NewsVoice

Big Falcon Rocket kan starta och landa vertikal. Här står några BFR på en tänkt månbas. Pressbild: SpaceX.com
Pressbild: SpaceX.com
The trajectory of SpaceX’s Lunar flyby.SPACEX

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Trump tränger in NASA in i ett hörn, de vet att deras byxor är på väg att tas ned.

  Trump Finally Exposes NASA as a Fraud

  NASA and Space X have both canceled their deep space missions until as far off as 2033. It seems that these organizations have been defrauding the public all along.[…]
  However, ironically, it is this new push for deep space investigation that has NASA running scared.[…]
  It is obvious that NASA is a shame. The organization never went to the Moon and cannot leave the earth. Trump is actually trolling NASA. Trump knows full well that the earth is flat and that we reside under a dome, called the firmament.

  Hela:
  http://truthsetfreetv.com/trump-finally-exposes-nasa-fraud/

 • Angående månen så har astronomer och andra genom historien dokumenterat många månförmörkelser, över 50 st, då både månen och solen samtidigt varit på himlen “ovanför”. Jesuit/false science säger ju annars att månförmörkelse sker då solen, jorden och månen är i linje. Ett exempel: Daily Telegraph rapporterade både i januari och juli 1870 om detta fenomen som ägde rum två gånger det året. Greenwich Royal Observatory har rapporterat och dokumenterat det hela många gånger genom århundradena.

  Månen är 400 gånger mindre än solen, och är samtidigt 400 gånger närmare oss än solen, så det råkar bara vara så, det är en slump… att de exakt ser lika stora ut… – för de vill vi ska tro på Big Bang och att det har uppstått runda stenar… lol…, där jodern skulle var en av dom, vilken rusar fram snabbare än en gevärskula, men man kan åka raket till månen och hitta jorden igen, helt automagiskt…, vaddå lost in space.

  En annan sak som kullkastat den falska “vetenskapen” är att man ser “stjärnor” genom den del av månen som är i “skugga”, då månen inte är full. Månen är inte alls vad de säger, vilket inget annat är heller vad gäller “space”. Det är ingen superrund stenbumling. Det är inget man kan sitta på toppen av en raket och besöka, eller åka runt. Man kan inte vara i space, och det finns heller inget space på det sätt de säger. Bege sig till space är det största hoaxet som finns. Det har nu pågått i 60 år och är den primära konspirationen mot mänskligheten, vilken de genom kan baxa in allt annat ljug.

  • @Månen är 400 gånger mindre än solen, och är samtidigt 400 gånger närmare oss än solen, så det råkar bara vara så, det är en slump… att de exakt ser lika stora ut…

   Nu har jag fler frågor för detta hör ju också till vetenskapen. Betyder det att detta också tillhör konspirationsteorin och lögnerna du pratar om?

   Klotter eller poesi Erik G

   • Fake science säger:
    15 miljoner mil till solen
    38000 mil till månen

    Det innebär att solens strålande ljus kommer in med parallella “strålar”.
    Hur ser det ut i verkligheten, jo som vi själva ser:
    https://i.ytimg.com/vi/_vB3eetZeWo/maxresdefault.jpg

    Lampan är alltså nära, allt är lokalt i det som de säger är det ofantliga kosmos med avstånd så stora att siffror inte räcker till. Solen och månen är då också lokalt, kanske under 500 mil dit. Men det är inga “fysiska stenar” eller att solen är en flygande gasspis. Kommer man upp lite ovanför jordens plan så är det svart utåt. Det sa också vissa “astronauter”, för de hade inte fått bra instruktioner om vad de skulle säga, andra sa att det var så vackert med alla stjärnor.

    Så om din fråga – allt vad de säger är lögn, det är “populärvetenskap” och inte vetenskap. Man har ersatt verklig fysik, där man studerar och gör experiment mm – med tex matematik, som är en konstruktion med skapade fantastiska fantasiformler med hittepåkonstanter, vars syfte är att ge vidare förklaringar som ännu ska upprätthålla deras bygge av konspirationen för att dölja sanning om vad detta är för en plats, kosmos osv.

    Verkliga människor och forskare vet fakta. Man har alltid vetat… och ALLA experiment och undersökningar som har gjorts genom historien säger att jorden är inget som flyger fram, utan är stilla.

 • De som har en dröm som aldrig säpper, och innehåller önskan att åka till månan kanske slulle använda en bråkdel av kostnaden att åka till månen, till att gå till en psykolog.

  Mycket billigare och troligtvis ett resultat som skulle ge mycket större individuell tillfredsställelse och lycka.

 • Vad ska man till månen för???? Finns det inte tillräckligt många platser på jorden som är tillräckligt intressanta att få se och utforska???

  De pengar som de har, som har råd att åka ett varv runt månen måste väl ändå kunna användas på ett bättre sätt här på Tellus. Vare sig det handlar om att bidra till att “rädda tigern från utrotning”, mätta de fattigaste människornas munnar, eller att utveckla tekniken för solenergi.

  Ofattbart!

 • Så här har det skrivits i årtionden.
  Människor har förköpt biljetter till rymdresor sen 80-talet. Verkar som att folk glömmer fort.
  Enda vinnarna är NASA med sina 52 miljoner dollar om dagen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *