Lider du av förstoppning? Testa hukställning

0
88
Bild: Hukställning hjälper mot förstoppning. Foto: Edwin Doms. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
Bild: Hukställning hjälper mot förstoppning. Foto: Edwin Doms. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Under det senaste decenniet är ökat fiberintag för att motverka mag- och tarmsjukdomar en vanlig rekommendation från myndighetshåll i Västvärlden. Mycket av detta fokus på fiberhypotesen beror på en näringsprofessor och en läkare [1] som ansåg att avsaknaden av kostfiber i kosthållningen var en viktig orsak till mag- och tarmproblem, skriver Helsemagasinet. Fiberhypotesen är idag ifrågasatt.

Text: Birthe Storaker | Översättning: Madeleine Lidman

Fiberhypotesen omfamnades av myndigheterna och spannmålsindustrin, som kunde marknadsföra fibertillskott som ”medicin” mot mag- och tarmsjukdomar, men hypotesen är baserad på en otillräcklig teori, säger författaren Jonathan Isbit. Jonathan Isbit upptäckte genom yoga, vad som är det mest naturliga och hälsofrämjande sättet att göra ”nummer två” på.


Två tredjedelar av mänskligheten använder hukställning för att uträtta sina behov. I dessa kulturer är många tarmsjukdomar nästan okända.


Sittställning kan vara viktigare än mycket fibrer i maten…

Läs mer i TV Helse


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här