Utvandrarna – Mike lämnade Sverige – Svenskarna mest intresserade av att skydda sverigebilden

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 oktober 2018
- NewsVoice redaktion

UTVANDRARNA. Mike Blixt berättar mer om livet utanför Sverige i NewsVoice intervjuserie “Utvandrarna”. Mike som flyttade till Kroatien skriver att det går fort utför för Sverige, men istället för att adressera de verkliga problemen handlar debatten istället om sverigebilden. Han menar att Sverige även har blivit extremt individualistiskt och att priset vi får betala är: “ensamhet och utbredd egoism”.

Intervju: NewsVoice | Bild ovan: Sverigebilden, foto: Ylvers. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Mike Blixt inleder:

Mike Blixt anser att svenskarna försöker överbeskydda sverigebilden, privat foto
Mike Blixt, privat foto

Jag minns Sverige som trevligt under barndomen på 1980-talet. Det fanns en utbredd känsla av framtidstro, gemenskap och hopp hos stora delar av befolkningen. Det mesta i samhället upplevde jag gick åt rätt håll. Saker och ting blev bättre och bättre. Om det verkligen var så, kan jag inte svära på, men känslan​ var sådan.

Trots detta har jag har aldrig känt mig hemma i Sverige, utan att tidigare kunna sätta fingret på varför. Inte heller har jag känt den där stoltheten över att jag råkade vara född på ett visst geografiskt område, som många känner. Det är ju inte så att jag kunde påverka utfallet direkt. Tacksamhet kan jag känna, men inte stolthet. Jag anser att den i skolan utlärda, pompösa svenska självbilden till stor del är byggd på direkta lögner.


Sverige har förändrats och det har förändrats fort, som jag ser det. Idag består Sveriges befolkning till stor del av hyperindividualister med egon stora som Norrland. Det är det vi avlat fram när vi enats om att det är bra att vara världens mest individualistiska land.


Hyperindivider

Baksidan av detta blir då rimligtvis ensamhet och utbredd egoism. Man upplever att samhället blir allt kallare, eftersom man bryr sig mindre om varandra än vad man gjorde tidigare. Man kan inte ha det ena utan det andra.

Kapitalismen är oerhört stark i Sverige och har befolkningen i sånt hårt grepp att majoriteten fortfarande identifierar sig och presenterar sig med sina yrkesroller. Den ena titeln mer horribel än den andra. Man bygger hela sina identiteter på sina yrkesroller och den egna faktiska identiteten kommer aldrig fram. En hel befolkning i kapitalismens tjänst.

Den livsstil vi lever med skapar utbredd psykisk ohälsa redan på förskolenivå. Allt handlar idag om att prestera och jaga. Jaga pengar, tid, status, saker och titlar. Allt ska mätas och kvantifierasn in absurdum, så till den grad att vi blir sjuka av det. Alla vet det, men ingen gör något åt det. Tillväxt är viktigare än någonting annat.

NewsVoice intervjuar

Intervjufrågor: Torbjörn Sassersson

Vad fick dig att initialt börja söka dig till ett nytt liv utomlands? Vilka tankar hade du och vilka känslor styrde dig bort från Sverige?

Mike: Sedan tonåren har jag sagt att jag kommer att lämna Sverige när jag fick möjligheten. Jag har aldrig någonsin känt mig bekväm med den (i många fall) extrema kontrollen som svenskar lever i. Landet lider av ett mycket starkt överförmynderi.

Staten har inte längre några riktiga frågor att ta hand om, så den lägger sig allt mer i privatpersoners liv. Banala detaljfrågor som medborgarna med enkelhet kan, och enligt mig, ska ​​fatta egna beslut om. Det som är anmärkningsvärt från mitt perspektiv, är att majoriteten av befolkningen anser att det är fantastiskt.

Staten tar hand om precis allt​.​ Det skapar en en befolkning som sitter som fågelungar och väntar på mat och fasar över en människa som cyklar utan cykelhjälm. Och då man slipper ta beslut om sina egna liv, lägger man sin energi på att lägga sig i andras liv. Se till att alla rättar in sig i ledet med “moralpredikan” som främsta vapen. Majoriteten av striderna utspelar sig naturligtvis i kommentarer på sociala medier.

Bankernas inflytande är groteskt i Sverige. Sakta men säkert bygger de bort användandet av fysiska pengar och vinner därmed total kontroll på valutan. Idag kan man varken ta ut eller sätta in sina egna​​ pengar. Jag har svårt att förstå hur medborgarna kan låta det fortgå. Alla tror eller är övertygade om att det är för vår säkerhet, eftersom bankerna säger det. Få reagerar när SJ godkänner chip under huden som betalning. Nästa steg är naturligtvis att chippa våra nyfödda. Då är vi framme. Total kontroll av individen. Och en stor del av befolkningen kommer att vilja ha det så. Utan att tänka på att det är en bank som kontrollerar dem.

Staten Sverige har ett mycket schizofrent förhållande till företagande och kapitalism. Jag skulle vilja säga att landet är företagarfientligt. Det är ungefär som att landet aldrig riktigt kan bestämma sig för eller förlika sig med att vi lever i en kapitalism. Det är många år av indoktrinering av socialism som satt sina spår. Staten behöver alla företagens pengar för att bygga sin “välfärd” men när välfärden uteblir och skattetrycket är högst i världen, är inte längre företagarna beredda att stanna.

De vill inte vara med och bidra till det sinnessjuka slöseriet med våra skattepengar som vi lever med idag.

Den så kallade “demokratin” är död sedan länge. Det spelar ingen som helst roll vilket parti du röstar på. Läget kommer för alltid vara status quo. Av någon obegriplig anledning verkar majoriteten av befolkningen vara absolut helt övertygade om att deras röst på ett visst parti kommer att förändra allt till det bättre.

Vi har åtta större partier i skrivande stund. Det kommer alltid​​ att vara dödläge mellan dem. År ut och år in. Och medborgarnas frustration växer då de sakta inser att politiker inte har någon som helst makt. Nu är det Sverigedemokraternas tur att “rädda Sverige”. Om åtta år är det något annat parti. Och så snurrar det runt, men förändringen uteblir helt.

Jag är trött på alla debatter. Trött på alla “minoriteter” som gapar och skriker. Trött på handlingsförlamade invånare. Trött på media. Trött på låtsaspolitiken. Trött på människors strävan att bygga sina identiteter med hjälp av rådjursfilter på sociala medier. Trött på att människor lever som robotar och så trött på en befolkning som inte ser hur deras frihet sakta tas bort mitt framför deras ögon.

Det gav mig två val

 1. Sitta kvar och gnälla i Sverige
 2. Prova att leva i andra länder

Jag valde det senare. Kroatien är först ut och jag är säker på att jag kommer att prova på fler länder i framtiden.

Bild: Staden Nin, Kroatien - Foto: Mike Blixt
Bild: Staden Nin, Kroatien – Foto: Mike Blixt

Hur såg din process ut från att du började testa ett boende i utlandet till det slutgiltiga beslutet att bosätta dig i ditt nya hemland?

Mike: Mentalt var jag redo att lämna och har varit i många år. Det tog ett par månader att genomföra själva processen. Jag besökte Kroatien, pratade med kroater, läste på om korruption och vart landet befann sig i digitalisering och hur bankerna fungerade. Hittade ett hus jag ville ha och köpte det. Processen var inte direkt smidig så jag valde att ta hjälp med hela vägen.

Valet Kroatien är inte​ klockrent​. Landet är med i EU, men staten är inte i närheten så kontrollerande och stark som i Sverige. Nästa steg i livet borde rimligtvis vara att flytta utanför EU för att slippa vara en del av det.

Har du någonsin ångrat att du lämnade Sverige?

Mike: Nej, det kommer jag med stor sannolikhet aldrig att göra. Sverige finns kvar om den dagen kommer.

Eftersom du fortfarande bor i utlandet vilka faktorer väger tyngre för att hellre stanna än att återvända?

Babylon av Mike Blixt
Babylon av Mike Blixt

Mike: Det är några punkter som väger starkare än andra:

 • Bankerna har ännu inte hunnit vuxit sig så starka som i Sverige. Man använder fortfarande kontanter. Bankerna har heller inte bildat kartell utan är varandras konkurrenter.
 • Det finns ett annat synsätt på “hälsa och sjukvård”. Åtminstone hos den äldre delen av befolkningen. Läkemedelsindustrin lyser med sin frånvaro då landet är för litet för att satsa stort i. Människor vet att naturen kan läka mycket av våra moderna sjukdomar. Här botar den äldre delen av befolkningen det mesta med ett dopp i havet och olivolja.
 • Många multinationella bolag struntar i Kroatien. En marknad på 4 miljoner invånare är för liten för de flesta av dem. Det betyder att du kan gå på stan och slippa se alla de strömlinjeformade kedjorna precis överallt. Du kan alltså gå in i butiker och slippa se samma typsnitt, färger och du kanske till och med får leta efter det du ska ha.
 • Nu har Sverige precis haft den varmaste sommaren någonsin. Men om vi bortser från den, så behöver jag solen och närhet till hav.
 • Kroatien är i princip helt befriat från invandring. Nu vill jag tydligt poängtera att jag inte har problem med invandrarna utan på det sätt som staten är helt oförmögen att hantera och bygga ett fungerande system för detta i Sverige.
 • Allt går så oerhört långsamt. Även detta ser många som någonting negativt. Jag menar att allt går för fort i Sverige idag och att det är kapitalismen som driver upp dessa farter till en nivå som är ohälsosam. Allt för att tjäna pengar fortare. Kroatien ligger 10-20 år efter Sverige på detta just nu, beroende på vad man tittar på. Något jag ville ha.
 • Människor har generellt andra värderingar. Värderingar som jag anser passar mig bättre än vad många i Sverige har.
 • Människorna i Kroatien har haft det tufft. Många har det fortfarande. De har sett lidande och lidit själva. Det gör något med befolkningen som är svårt att sätta fingret på. Men det är positivt.
 • Oavsett vilken typ av företag du för avsikt att starta i Kroatien, står du med stor sannolikhet utan konkurrens. Det skapar många möjligheter.

Är du tryggare i det land du nu lever i än där du bodde i Sverige?

Mike: Brottsligheten är låg hos lokalbefolkningen. En stor del av brottsstatistiken skapas av turister. Våldtäkter eller skottlossning på öppen gata förekommer inte och har aldrig gjort (om vi bortser från tidigare krig). Jag känner mig mycket​ tryggare här än på en gata i Sverige. Detta gäller även kvinnor, vet jag med säkerhet. Kvinnor känner sig inte alls otrygga här. Att gå ensam ute en kväll är inte och har aldrig varit ett problem.

Staden Nin, Kroatien - Foto: Mike Blixt
Staden Nin, Kroatien – Foto: Mike Blixt

Vad är det som inte fungerar bra i ditt nya hemland?

Mike:

 • Internet är inte så utbrett som i Sverige. Något som jag ser positivt på, men som jag tror många svenskar hade haft problem med. Att spela Fortnite och streama högupplösta filmer kan ni glömma om ni väljer att bo på landsbygden.
 • Politiker är korrupta och du kan köpa dig förmåner om du känner rätt personer.
 • Byråkratin är ett skämt. Jag kan inte ens beskriva den i text. Den är sinnessjukt ineffektiv, korrupt och långsam. Den påminner om Sverige i slutet på 70-talet. 95% av byråkratin är fortfarande fysiskt.
 • I delen där jag bor (och många andra) finns inte kommunalt avlopp. Även detta ser jag som positivt men förstår om andra ser det annorlunda.
 • Oavsett vad du ska göra, så tar det tid. Lång tid. Om du inte betalar för att det ska gå fortare. Även detta kan man se som negativt men det är ju det långsamma jag eftersträvar.
 • Kroatien har ett stort problem med rimliga lönenivåer. Många människor kan inte leva på sina löner. Det leder till att nästan alla unga lämnar landet.

Tror du att du kommer att avsluta ditt liv i Sverige som åldring tex på ett svenskt äldreboende?

Mike: Det kan jag med absolut säkerhet säga att det aldrig kommer att hända.

Har andra i din umgängeskrets valt att lämna Sverige ungefär som du?

Mike: Jag känner ett antal personer som gjort samma val och ett par som förbereder för att göra samma sak. Samtliga har liknande åsikter som jag har framfört i denna text.

Hur ser du på åldern vid utvandring – ung eller gammal?

Mike: Det är lätt att säga att man skulle ha gjort detta tidigare. Men då hade jag inte samma perspektiv eller kunskap. Så jag är nöjd med att ha utvandrat som 40-åring. Jag har drygt halva livet kvar.

Sverigebilden

Mike avslutar med orden:

Sverige är och har varit fantastiskt på många saker. Men som jag ser det går det väldigt fort utför nu, men istället för att samtala om de riktiga problemen har debatten istället handlat om den så kallade sverigebilden. Man är helt enkelt inte överens om vilka problemen faktiskt är.

Ena gruppen skriker högt om något de anser är ett problem. Nästa grupp skriker då att problemet inte ens existerar. Tredje gruppen blir då kränkt eftersom deras upplevda problem inte får tillräckligt utrymme i media. Den fjärde gruppen anser att de hade detta problem långt​ innan gruppering nummer ett. Grupp nummer fem anser att alla problem alltid handlar om invandring. Alla skapar naturligtvis varsin hashtag för att belysa problemet och vi drunknar i hashtags och så här fortsätter det. Dag ut och dag in och de flesta anser att det är viktigt.

Jag har inte för avsikt att omvända någon med denna text. Inte heller är jag intresserad av att försvara mina åsikter. Nu gav jag dig min bild. Du har förhoppningsvis din egen. Kanske liknar de varandra. Kanske verkar det som vi lever på olika planeter.

Intervjuad: Mikes Blixt, Mikeblixt.net

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ta 10 pers och hyr en segelbåt i Kroatien och segla runt en vecka eller hyr en hytt på en turbåt.
  Då får man ganska bra pejl på läget vid kusten. Det är mycket välordnat och servicegraden är hög.
  rent och snyggt och flickorna är granna och lååånga.
  Att enbart hyra en stor segelbåt vid kaj i eftersäsong går i regel också. Det blir ganska billigt.
  För äldre som inte skall jaga runt blir detta bra lösningar. Vädret svalnar i oktober.

 • Förändringar åstadkoms inte i riksdagshuset. Nej förändring kan inte ske förrän Svensken fått en aha kick när han eller hon förstått hur bedrägeriet körs rätt upp där det är som mörkast. Många här på NV har mycket bra och frigörande tankar men glömmer det viktigaste, att få med oss 99% av mänskligheten när de förstått hur bedrägerimaskineriet körs.
  Hur många har inte gått på denna bedragerska? – https://www.lenaholfve.se/lenas-bedrageriskola
  Sedan tycker jag att ni ska läsa Jyri Linas bok “Världsbyggarnas bedrägeri”
  Ursäkta reklamen men här kommer länken: http://jyrilina.com/svenska/varldsbyggarnas-bedrageri-frimurarnas-dolda-historia/

 • Martin
  Jag vill nedan kommentera det du sände till mig direkt (se nedan), vilket var något helt annat än ovanstående.
  Jag förstår inte kopplingen mellan vad du skriver och Vetenskapliga partiet. Men så särskilt mycket vetenskaplighet tycker jag mig inte se. För mig liknar det du uttrycker mer en sopstation för personer utan insikt och total avsaknad av förståelse och fantasi och som egentligen inte har någon koll bara, en obearbetad rädsla. Jag tänker inte diskutera mer om detta, jag slänger ut soporna !

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet
  Vårt samhälle stryrs av mentalt sjuka människor med mentalsjuka motiv. Se bara på vilka folket har röstar fram. Krigsivrare och människor med tungan djupt upp i tarmarna på Bilderberggruppens bankirer och mediemoguler. Där har du evidenset i en liten ask.
  Problemet är att jag med stor säkerhet vet att även du är mentalt sjuk. Inget ont i det. Det kan drabba vem som helst som lever i en mentalsjuk värld. Kanske bör jag själv låsas in för att jag säger det här? Det är det som är så sjukt.
  Jag tror personligen att makten föredrar Hells Angels framför politisk satir som får människor att skratta år den mentalsjuka cirkusen, samt fredliga partier som får människor att vakna upp ur sin slummer, mot massmorden och den etniska rensningen i strd mot FN:s resolutioner.
  De som inte snackr skit organiserar ett nytt politiskt alternativ som valsamverkar för att peta bort det mentalsjuka och peta in hederligt och vetenskapligt lagt folk på ledande positioner över 4%.

 • Jag har full förståelse för Mike. När ca 80% av folket röstar på exakt den politikeradel som ställer till det för landet och bygger upp rasmotsättningarna, så är det givetvis lätt att ge upp, men tro INTE att monopolkapitalet kommer få nog av att krossa nationalstaters välfärd genom massmigration och andra åtgärder! Även Kroatien står på tur. Märk mina ord! Den som inte aktivt gör något åt saken för sitt samhälle (jag menar på riktigt) är naturligtvis en del av problemet.

 • Du är inte elak Jan, du förstår inte.
  Lite översitteri effektuerar du väl ?
  Vad kommer först vid en systemförändring? Idén om och vad som är eftersträvansvärda mål och meningen med förändringen. Eller den verklighet som gäller idag? Om allt i den nya idén skall mätas med de gamla siffrorna på det gamla tankesättet, är vi ju kvar i det gamla. Politikerna gör så de talar om Skola, Sjukvård, Pensioner mm, men ingenting händer.
  Jag har handgripligen arbetat med förändring, de var min specialitet. Det största jobbet handlade om förändringsprocess för ca 1000 personer å bara 3 var missnöjda. Men det var i privata bolag, där skapar omvärldens förändring villkoren för bolaget, så det måste vara i stånd att förändra sig för att överleva, å det lever fortfarande. Här ska vi skapa något själva. Jag tycker att det är inte meningsfullt att diskutera pengar utan att det också redan från början finns ett mål en målsättning, utan ide’ förblir man kvar i det gamla.
  De e klart att jag blir av med min pension på det sätt som den är utformad idag. Men det här handlar inte om mej eller den, då är det ingen mening att fundera över en förändring då sneglar jag ju på det “bestående”.
  För att göra det enkelt för mig själv och inte behöva skriva en hel bok (eller flera) vill jag hänvisa dig till Youtube : Richard David Precht, han kan besvara alla dina frågor, han är en mycket intressant tänkare.
  Vänliga hälsningar
  Lars

 • Lars, jag vill inte vara elak men du svarar inte på frågan hur man skall finansiera medborgarlön.

  Du liksom många andra ägnar er åt drömmerier utan större realism då ingen av er har förstått hur detta skall betalas.

  Att vi med medborgarlön samtidigt blir ännu mer beroende av staten rimmar illa med önskemålen om en svagare stat.

  Så länge man som du inte kan ge minsta hint om hur medborgarlön skall finansieras så är detta enbart naiva drömmerier. Så vilka är “mekanismerna” du pratar om????

  Jag upprepar med drucknes envishet mitt budskap som jag vill att Du försöker besvara:

  “Jag tar för säkerhets skull upp de budgetsiffror som i dagsläget är de aktuella:

  “Utgifter för pensioner och pensionsrelaterade förmåner m.m. som Pensionsmyndigheten svarar för beräknas uppgå till 366 miljarder kronor år 2018. Det motsvarar 8 procent av bruttonationalprodukten (BNP). Pensionsmyndighetens förvaltningskostnader beräknas samma år uppgå till 1,375 miljarder kronor, vilket utgör 0,38 procent av utgifterna för
  pensioner.”

  file:///C:/Users/Jan%20Norberg/Downloads/Pensionsmyndighetens%20budgetunderlag%202018-2020,%20v1.0.pdf

  Så även om vi helt skrotar Arbetsförmedling och Försäkringskassan så räcker det inte för att med dessa pengar finansiera medborgarlön, något jag försökt få andra debattörer här på forumet att inse.

  Tilläggas bör ju att kostnaderna för dagens pensionssystem snabbt stiger, år 2021 beräknas systemet kosta 404 MILJARDER, eller med mer än 30 MILJARDER.”

  Lars, det räcker inte att komma dragandes med jämförelsen från Vietnamkriget och Hells Angels, osv. Mer realism och mindre flum tack!!

  Kanske ligger det nåt i vad psykologen på festen sade till dig för många år sedan??

  Ta nu lite seriöst på frågan och anslut dig inte till alla drömmare med förhoppningar om att ändra världen utan att för ett ögonblick fundera på HUR detta skall gå till.

 • Hej Jan, tack för frågan
  Jag skrev tidigare :
  Medborgarlön är en delikat fråga, för att göra en seriös jämförelse vill jag gå tillbaka till den tid då Vietnamkriget rasade. De hemvändande soldaterna möttes av samhällets kalla hand. Många av dom tog saken i egna händer och Hell Engels utvecklades till ett eget samhälle med egna “lagar”.

  Med det menar jag att vi kan förvänta oss en brutal framtida verklighet när alltför många uppfatta sig som inte önskvärda, dom kommer att ta saken i egna händer å dom har inget att förlora. En annan jämförelse: Efter 4 års torka “exploderade” Syrien. Vad som följde på det vet vi alla, Inbördeskrig, och de som kunde skaffade villig hjälp utifrån. Vi ser nu i Sverige vad en fullständigt misslyckad integration medför i ett antal förorter. I förlängningen kommer det framtida IT-samhällets verklighet, som jag nämnde tidigare, att fylla på med många nya problem.
  Som du kanske förstår anser jag att vi egentligen inte har något bättre val å jag tycker inte att det är ett dåligt val. Men med en indoktrinerande stat som inte förstår problemen är systemet med medborgarlön inte aktuellt (anser de styrande). Det system som nu “styr” är rena stenåldern utan någon form av filosofiskt och intellektuell t djup å då blir det därefter.
  Jag håller fullständigt med Mike vad han ser i/med ett framtida samhälle där medborgarlön är införd. Vid en lyckad hantering av dessa problem tror jag att vi kan se en framtid med “Ett Samhälle” där livet kan vara så bra som den med rimligt förnuft kan önska sig.
  Vänlig hälsning
  Lars

 • Hej alla som kämpar med sina funderingar

  Naturligtvis måste alla få tycka, men, Planerandet om i vilken ordning saker skall göras kommer nog av sig självt den, dagen då nuvarande fas (kanske 15 år) i arbetet med att få tillräckligt många att inse, att det behövs en grundläggande förändring. Jag minns Gunnar Strängs kommentar angående löner och skatter vid en reporterfråga. På den tiden var strejkhoten mer överhängande och fungerade så man höjde lönerna med någon procent varefter skatten höjdes och med inräknad inflation blev resultatet = 0. Finansminister Sträng ansåg att detta var en bra modell “Folk ska inte ha för mycket pengar” var hans kommentar. Själv köpte han sig ett hus i Gamla Stan. Det visar att de som jobbar riktigt hårt “för systemet” kan lyckas.
  Jag uppfattar saken som, att vi måste vara tillräckligt cyniska för att “klä av verkligheten” (Kejsarens gamla kläder). Detta visar också att om man har en “affärsidé” kan man lyckas med en god uppföljning. Sossarnas plan var nog inte från början så utstuderad, man ville bara ha Makten sedan har lager på lager byggts på för att hålla “rätt riktning”. Men det blev tyvärr till slut ett korthus. Jag tror mig kunna påstå att jag har ett tämligen vitt spektrum av livets möjligheter och svårigheter. Tyvärr är det nog så att det i allt högre grad är jaget och fackutbildningen som styr “det eventuella tänkandet”. Med god inblick i rikedom och fattigdom och med kanske för stor empati står man idag tämligen ensam. Det blir allt svårare att hävda att samhället är vi alla, att bygga ett privat samhälle är ingen hållbar lösning. Nu jobbar man inte för samhället man jobbar för bygga sin privata svär.

  Jag tror att dessa videos cyniskt illustrerar vad vi söker.

  https://www.youtube.com/watch?v=8FKAHZsUXY0
  Anton Kreil – Learn to Value Your Time Properly

  https://www.youtube.com/watch?v=8FKAHZsUXY0
  Anton Kreil – Respect Money & Be Indifferent Towards It
  Önskar er alla en bra dag.

 • Planen har sedan slutet av 1800-talet början av 1900-talet varit att dekonstruera alla världens nationer för att cementera en “viss grupps” bank imperium. Nation staterna med alla dessa kulturella värderingar, individuella språk och unika nationella identitet ger länderna sin egen vilja. Den viljan är inte perfekt men oftast rotad i sitt eget folks bästa intresse, så som det borde vara. De stora transnationella bankerna styrs av grupper människor som har kliniskt bevisade psykopatiska tendenser, bland annat dom känner ingen negativ stimuli av att skada andra och i värsta fall även får positivt stimuli av att skada andra.

  Den Kulturella Marxismen(multikulturalismen) och Queer Nihilismen(regnbågsvågen) strävar efter att ena mänskligheten i den lägsta gemensamma nämnaren, alltså, den fulaste och dummaste personen på planeten är allas “role model” för att inte skapa orättvisa. Alla ska vara enade i solidaritet i den lägsta gemensamma nämnaren för att inte skapa orättvisa, alla ska vara enade i gyttjan, först då har den regressiva vänstern fullbordat sitt syfte.

  Vägen till att dekonstruera människans identitet i västvärlden har varit lång och seg, men den håller på att nå sin kulmen. Det som kommer vara kvar är en blandning av Orwells 1984 och Huxleys Brave New World, där ingen har någon bakgrund, historiskt anknytning eller sammanhang, ingen har något samhälle eller känsla av samhörighet. Som Abraham Lincoln sa “A house divided against itself cannot stand.” och det är just det som dom transnationella bankerna vill åstadkomma för att skrupulöst och obehindrat kunna exploatera nation staterna. Det är potentiellt den äldsta militärstrategin i historien “Divide and Conquer” och den har stått tidens prov för att den är så ohyggligt effektiv.

  Sockerförgiftning,
  Endokrinförstörare redan i fosterutvecklingen och sedan genom resten av livet.
  Plastmat/artificell mat ex: snabbmat, fryst mat som orsakar total system förgiftning.
  “Constant novelty at a click dopamine addiction and depletion”.
  Vit skuld för ett brott ingen av oss begått matat till oss i modersmjölken.
  Konstant negativt stimuli från MSM för att göra oss apatiska och handlingsförlamade(pavlovs hundar).
  Miljarder meningslösa ideologier och grupperingar, identitets politik.
  Massinvandring av regressiva och bakåtsträvande folk.
  OSV…

  Varför mår folk dåligt undrar någon, speciellt yngre? ’Varför är folk i förnekelse?’ är den korrekta frågan.

  Europeiska nationerna byggde välfärden när det i stort sett var monokultur och allt fungerade väl, först när multikulturen kom började allt gå åt helvete. Titta Asiens mest framgångsrika länder. Monokulturer allihop. Akta er för lögnen att mångfald är styrka.

  Nationalismen är inte perfekt, men det är det enda botemedlet till detta vansinne, springa och gömma sig i Kroatien eller nån annanstans kan köpa dig lite tid men i slutändan kommer storbankernas mardrömmar att hemsöka alla världens hörn.

 • [Kommentar raderad. Det är inte tillåtet att från samma IP:nr skriva flera kommentarer med olika användarnamn och olika varierande falska e-postadresser]

 • Dess mer triviala texter som läggs ut ju mer respons får de. Att nån tröttnar på ett och ändrar sitt förhållande är säkert bara en första grundläggande erfarenhetDet var ju bra att han i såg det. Att byta kvinna/man/åsikt eller vad det nu är tillhör livets förändringar och kan ju knappast ge denne man nån status att vara nåt annat än en ganska normal person. Den bok han satt samman är i alla fall ett gott försök att säga något – att vi alla är hjärntvättade i den här tidsåldern tillhör också en av de faktorer vi måste skåda in djupare i och det demonstrerar han klart.

 • Medborgarlön kommer aldrig att fungera så länge vi har en stat som inte ser om sina egna och land. Så först måste vi byta system? Och jag har ingen aning, för vi har inget mittensystem i Sverige. Liberaler är vänster och SD,M och KD är höger. Så vi måste bort från dessa partier och skapa ett land med en svag stat och en stark befolkning, då först kan vi tänka på medborgarlön.

  • Kjell, jag håller med om principen som du är ute efter, dvs en svag stat och en stark befolkning. Det är som jag ser det egentligen ingen höger vänster fråga enligt traditionella måttstockar.

   Det är min fasta övertygelse att alla människor i grunden har de sociala kvalifikationer som krävs för att kunna ta hand om sig själv, sina barn och sin familj i en vidare bemärkelse. Så har det ju varit sedan Hedenhös s a s.

   Förvisso finns det olika karaktärer av människor vilka har olika drivkraft i olika sammanhang, en del är nöjda med att vara anställd av någon annan och andra är mer djärva och startar verksamheter som kräver folk och pengar.

   I Sverige har det dock över många årtionden skapats ett axiom att alla skall vara anställda och då helst av ett svenskt storföretag med en stark fackförening. Hjärntvätten och den socialistiska doktrinen misstänkliggör och förföljer det fåtal som vågar trotsa den svenska socialistiska doktrinen. Vi hade kunnat ha många företag som IKEA om fler människor människor som Ingvar Kamprad givits möjligheter att bygga sina företag utan ständig förföljelse av den samlade socialistmaffian i Sverige.

   Med en mindre stark stat och ett större utrymme för den enskilde individen att kunna släppa loss kreativiteten så lösgör vi den inneboende kraft av entreprenörskap som finns hos väldigt många, men som systematiskt undertryckts under så många årtionden av socialistisk propaganda.

   • Håller fullständigt med dig! Ett fritt folk/tankesystem driver på en utveckling för allas nytta. Människan är i grunden god för hon föds god. Det onda är tankar och idéer från en fientlig miljö (onda människors handlingar och tankar.) När vi slutar att dela in mänskligheten i tankar/ideologier som splittrar oss kan vi finna frid och utveckling. Det andliga får ingen plats utan allt är materiellt. Egentligen behövs ingen medborgarlön alls om vi själva har möjligheterna att föda oss själva men det har vi inte idag.

 • Återigen, Tack Mike för dina kompletteringar

  Jag bor i Tyskland, se ovan. Vi funderar på att köpa ett mindre hus kostnad ca 25 000€, Ca 250 000 sek.
  Jag har här den personliga friheten kvar och får själv ta ansvar för mitt liv, det är en av de fundamentala byggstenarna här nere. Sexuell frihet är också kännetecknande här, något meto finns inte här. För 30 år sedan var jag på en fest i Stockholm där en annan gäst, psykolog, efter vårt samtal sa till mig “Du passar inte här”. Det var helt enkelt bara dennes omedelbara iakttagelse.
  Det här med medborgarlön skapar ramaskri emedan man inte kan förstå mekanismerna. Jag läste för ett par år sedan ett utdrag från en undersökning gjord på Harvard Business School. Den visade att det procentuellt var inte i första hand de som hade en ekonomiutbildning som startade företag. Det var alla typer av människor. Den enda skillnaden var att de med en ekonomiutbildning klarade sitt bolags ekonomi lite bättre, dvs hade något färre konkurser. Eftersom det finns många fler vanliga människor än ekonomer, blir uppstarten av nya bolag kraftigt decimerad med det system vi byggt upp. Efter DDR-s krasch decimerades antalet bolag med ca 95%, det är en lärdom man bör beakta. Det är ju helt enkelt så att Kreativitet och Byråkrati är helt oförenliga. Vilken stat, vilket bolag, vill ha tex en kreativ ekonom. Det finns naturligtvis plats för kreativa ekonomer men på rätt ställe.
  I ett avsmalnande samhälle stryps allt, till slut även ansvaret.
  En förändring kommer inte att komma av sig själv, man kan bara önska att det inte medför allt för stora tragedier.

  Jag önskar alla lycka till med sin påverkan.
  Lars

  • Hej Lars och tack för intressant läsning, jag har en fråga betr en passage i din kommentar. Du skriver:

   “Det här med medborgarlön skapar ramaskri emedan man inte kan förstå mekanismerna.”

   Jag ser inte att du med detta statement uttrycker någon egen uppfattning i frågan.

   Vilka “mekanismer” är det du avser??

  • När man räknar på ett företag så inser man problemet med att starta företag i Sverige och får t.o.m. viss förståelse för Ingvar Kamprads flykt till olika skatteparadis.

   Själv ser jag medborgarlön som fullt möjlig och logiskt. Den skulle minska byråkratin enormt.

   Går vi ur EU och inför handelstullar och begränsad rörlighet kan vi t.o.m. ha ganska höga medborgarlöner utan att beskatta företagen för hårt i förhållande till konkurrensen i Europa.

 • @ Mike Blixt 2018-10-17 at 10:27

  Tack för ditt svar Mike, jag håller med dig om ditt resonemang kring den starka/svaga statens betydelse. Dock är en svag stat som inte förmår skydda sin befolkning mot djup korruption otillfredsställande.

  När det så gäller medborgarlön räcker det inte med att repetitivt klippa och klistra från din bok, jag ville gärna ha ett mer utvecklande resonemang från dig.

  Medborgarlön är en socialistisk idé som gör oss alla ännu mer beroende av staten, du har ju en helt diametral förklaring. Du säger att vi i ett kapitalistiskt system bara har medborgarlön som enda alternativ.

  Analogt med den logiken så måste ju staten på ett eller annat sätt garantera alla en lön, oavsett nivån så gör ju detta alla medborgare beroende av staten (våra politiker och myndighetsanställda).

  I ett kapitalistiskt system förutsätts ju att statens inflytande över sina medborgare är ett minimum och att var och en tar ett betydligt större eget personligt ansvar. Du får ursäkta Mike men jag har mycket svårt och se det kapitalistiska i en skattefinansierad medborgarlön.

  Jag tar för säkerhets skull upp de budgetsiffror som i dagsläget är de aktuella:

  “Utgifter för pensioner och pensionsrelaterade förmåner m.m. som Pensionsmyndigheten svarar för beräknas uppgå till 366 miljarder kronor år 2018. Det motsvarar 8 procent av bruttonationalprodukten (BNP). Pensionsmyndighetens förvaltningskostnader beräknas samma år uppgå till 1,375 miljarder kronor, vilket utgör 0,38 procent av utgifterna för
  pensioner.”

  file:///C:/Users/Jan%20Norberg/Downloads/Pensionsmyndighetens%20budgetunderlag%202018-2020,%20v1.0.pdf

  Så även om vi helt skrotar Arbetsförmedling och Försäkringskassan så räcker det inte för att med dessa pengar finansiera medborgarlön, något jag försökt få andra debattörer här på forumet att inse.

  Tilläggas bör ju att kostnaderna för dagens pensionssystem snabbt stiger, år 2021 beräknas systemet kosta 404 MILJARDER, eller med mer än 30 MILJARDER. Sug på den Mike!!

  Det finns de vilka hävdar att den sammanlagda kostnaden för massinvasionen vi dagligen ser är i paritet med kostnaden för hela pensionssystemet, dvs ca 350-400 MILJARDER, siffran kan man väl ha olika syn på men klart är i alla fall att migrationskostnaderna är astronomiska.

  Vill man leka med siffror så skulle ju hela pensionssystemet kunna omdanas på ett för medborgarna betydligt bättre sätt om man totalt stoppade all massinvasion och påbörjade ett omfattande återvandringsprogram.

  Lägger man dessutom ned Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, vilket jag förövrigt vitsordar, så ter sig Sveriges förutsättningar att klara sitt pensionssystem på ett betydligt bättre sätt.

 • Hej på er alla.

  @Jan

  – Jag har ingen anknytning till landet.
  – Boken har skrivits under en längre period lite då och då och jag byter ofta åsikter i ämnen vartefter jag lär mig nya saker.

  Resonemang kring att Kroatien inte är klockrent:

  I Sverige är staten fortfarande förhållandevis stark, även om den börjar bli allt svagare. En stark och kontrollerande stat är inte något som jag anser är positivt. Jag har gett dig några anledningar till varför i texten ovan. Kroatien som stat har inte ordning på speciellt mycket och den är definitivt inte stark nog för att kunna ta hand om sitt folk som man tidigare gjort (och i stor utsträckning gör) i Sverige. Det är positivt från mitt perspektiv.

  Men att Kroatien är med i EU gör ju att det är samma klick människor som delvis styr Kroatien som även styr Sverige. Kroatien är dock betydligt sämre på att leva upp till EU’s krav (positivt från mitt perspektiv).

  Angående medborgarlön.

  Om vi förutsätter att vi skall fortsätta att leva i ett kapitalistiskt system, anser jag att medborgarlön tveklöst är det enda alternativet. Jag personligen hade inte valt det om jag helt fritt fick välja ett nytt system. Men baserat på det vi har idag och vad som känns mest rimligt är det tveklöst dit vi kommer till slut.

  Medborgarlön är den enda möjligheten vårt samhälle har (om vi skall fortsätta ha kapitalism) eftersom det bara kommer att finnas arbeten till en bråkdel av våra medborgare i framtiden. Vi kan snart inte hitta på fler låtsasjobb och vi kommer inte heller att kunna ge dem som arbetar åtta timmars arbetsdagar. Om du ser på samhället i sin helhet och ringar in de yrken och funktioner som faktiskt behövs, handlar det om 10-20% av alla yrken (beroende på hur man ser på det). Riktiga yrken som fyller en faktisk funktion som vi behöver för att överleva. Resten av jobben är påhittade och ofta onödiga branscher som skapar behov som egentligen inte finns. Det vet alla marknadsförare, vars uppgift är att hitta på ett behov och sedan koppla produkten till egot.

  Direkt skriker då ganska stora delar av befolkningen något i stil med “ska jag betala för att andra ska latar sig?!” och “Hur ska vi kunna betala för allt detta?!”. Människor som skriker så är ett väldigt tydligt exempel på vad den extrema individualismen gör med ett samhälle. Dessa människor utgår, som alltid, från dem själva. “Vad har JAG att vinna på detta här och nu?”. Precis som de flesta även tänker när det kommer till politiska frågor. Om man inleder en dialog med en sådan människa som tänker så, blir det väldigt tydligt att de aldrig någonsin ens tänkt tanken på vad detta gör med vårt samhälle i ett 100 eller 200-årsperspektiv. Hur deras barnbarns samhälle ska se ut. De har aldrig tänkt på att den frihet detta skulle generera för befolkningen kan leda till nya fantastiska innovationer och nya företag. Innovationer som medborgarna skulle kunna ha nytta av och som andra medborgare kan arbeta i. Naturligtvis skulle det vara en viss procent av befolkningen som inte skulle generera något som helst mervärde för samhället, precis som idag. Men det skulle med råge vägas upp av de som faktiskt gör det, som det alltid gör. Sedan 1980-talet har Sverige fördubblat sin BNP, vi har alltså blivit 100% rikare. Alltså finns pengarna. Problemet ligger i hur vi fördelat resurserna och i det omfattande och horribla slöseriet med skattemedel.

  Medborgarlönen gör människan mer fri, som jag ser det. Inte det minsta motsägelsefullt i min värld. Men alla ser på olika på saker och ting.

  Men som sagt. Detta är i en kapitalistisk värld. Nog kommer den att dö allt men dit är det ett par hundra år. Fram tills dess anser jag att medborgarlönen är en fantastisk modell. Men det förutsätter att vi skrotar väldigt stora delar av den svenska staten och avvecklar stora delar av den. Exempelvis Arbetsförmedling och Försäkrningskassa mfl.

  Detta kommer naturligtvis inte hända på många år. Men man kan väl få drömma? 😉

  Ha en fantastisk dag.

 • Jag känner att det var fantastiskt bekräftande att läsa Mikes text. Jag kan inte hitta en enda punkt av det han tar upp som jag inte håller med om. Han lägger dessutom till nya observationer som jag inte själv tänkt på.

  Själv började jag tänka i banor att lämna Sverige runt 2008. Jag var på ett frukostmöte med två yrkes-coacher som höll föredrag. Jag pratade med den ena efter föredraget och jag beskrev då i generella drag min yrkes- och livssituation. Hon lyssnade intensivt och de första hon sa när jag var klar var: “Har du tänkt på att Sverige kanske är ett för litet land för dig?” Jag häpnade, men förstod exakt vad hon syftade på, det mentala taket är så extremt lågt här. Man kan knappt andas.

  2010 träffade jag min nuvarande fru och vi fick snabbt barn. Så jag beslöt mig för att stanna i Sverige av olika skäl. Jag tänkte att om jag stannar vill göra något bra för Sverige och det blev NewsVoice. Jag stannade för att “gnälla” lite, men mest för att spränga det där förbannade mentala/själsliga/emotionella/åsiktskulturella taket.

  Idag 2018 tänker jag att jag kan producera NewVoice från vilket land som helst. Förra vintern fanns NewsVoice redaktion i Portugal i totalt en månad som provperiod.

  • Kroatien är ett fantastiskt vackert land och mitt första besök skedde 1972 och blev en upplevelse jag inte glömmer i första taget.

   Att åka smalspårig järnväg mellan Mostar och Dubrovnik för att sedan åka med båt längs kusten förbi Hvar, Split osv lämnar minnen väl bevarade. Resan med tåg till Mostar från Banja Luka var inte heller den fy skam, för att inte prata om andra gången jag besökte Dubrovnik nåt år senare då jag med noll kronor på fickan och Inter Rail kortet betalt tvingades byta kameran mot lite mat på tåget, kycklingen som levde vid påstigningen men som på vägen senare fick sätta livet till och hamna i magen på bla en svensk tågluffare. En riktig upplevelse vill jag säga för en då ca 20 årig nyfiken svensk backpacker.

   För den som inte varit i Kroatien ännu kan jag varmt rekommendera detta ganska annorlunda land, på den stenålder jag var där var det osannolikt billigt att leva där (7 SEK 1972 för ett dubbelrum hos en familj och då ingick en flaska mousserande vin och ett fat med färska jordgubbar). Det har nog sannolikt ändrats men vackert är det likt förbannat.

  • Mycket bra beskrivet Torbjörn! Precis så känner jag också.

   Jag vill först och främst försöka att “väcka” den svenska befolkningen, jag har ju trots allt barn och barnbarn i detta land som inte för så väldigt länge sedan var ett fint land att leva i. Men så inte idag anser jag. Såväl politiker som många andra makthavare är primärt ute efter att fortsätta att kuva folket för att egentligen “suga ut det” för egen vinning. Det är ju liksom inte så svårt att göra det. Förarbetet är redan gjort genom flera decennier tillbaka.

   Snart går jag troligen i pension (i förtid), och kommer då att ta fram förstoringsglaset för att hitta ett lämpligt land att emigrera till. Jag är ganska berest och anser att det finns flera länder att välja mellan där luften “är lättare att andas” än i Sverige idag.

   Sorgligt kan jag tycka. Men om det inte går att få upp ögonen på en majoritet av befolkningen, måste jag lämna landet.

   • Öystein, varför inte ta en resa till Portugal för att se dig omkring. Du bor givetvis hos mig så att jag kan ta dig runt och titta.

    Kroatien är heller inget dåligt alternativ, men det researrangemanget kan jag tyvärr inte hjälpa till med.

 • Anser till skillnad från Jan att medborgarlön är ett alldeles utmärkt förslag som bör förverkligas, men nivån ligger på tog för högt i de förslag jag tittat på. Nivån bör ligga mellan fyra och sex tusen per månaden och ingen skatt alls på det – likt barnbidrag som inte heller beskattas, direkt. För det första skulle en sådan reform spara in skattemedel flera gånger om. Tänk alla pappersvändare som vi kan rationalisera bort på socialkontoren.

  Läste någonstans att 70 % av SLs budget utgörs av personalkostnader – någonstans där landar vi. kostnaden för kommunernas socialförvaltningar är nog ännu högre, då dem inte har de stora investeringskostnader som transportsektorn deras med. Personalkostnaderna är den absolut tyngsta posten i all verksamhetsbudget. Sedan blir mängden människor som inte kommer in på arbetsmarknaden bara fler och fler, i takt med automatiseringen och digitaliseringen bara ökar och ökar. Ytterst handlar det om att ge människor värdighet.

   • Håller med på ett generellt plan när det gäller serien om Utvandrarna. Dock har ju Mike B skrivit en massa på NV genom den bok som kapitelvis har publicerats.

    Det gör ju honom lite annorlunda och att artigt fråga lite om innehållet i hans bok måste väl kunna accepteras, men du kanske hade nån annan i sinnet när du skrev?

 • Att ta upp de problem som du skriver om direkt och indirekt är som att svära i kyrkan, de gör man bara inte. I alla fall inte ostraffat !! De “vet” alla.

  Jag har själv “utvandrat” av samma anledningar. Jag har en måttligt pension och min sambo jobbar så att hon kan klara sina egna utgifter. Vi bor i fd DDR Tyskland med vad det innebär. Socialismens våta filt blev man av med för 25-30 år sedan och det finns nog inte särskilt många som längtar tillbaka till “den” konkursade staten. Men med denna svenska frivilliga vänskaplighet mot ett motsvarande system som DDR-s blir det väldigt svårt att kunna göra något radikalt, det hela ruttnar inifrån och startar med huvudet. Staten har medvetet tagit över människors ansvar för att kunna utöva kontroll av systemet. Man talar om att vara hemmablind, en “åkomma” som orsakas av att du står utan valmöjlighet.

  De största problemen som politiker och befolkning har att hantera i framtiden pratar man inte om, de skapar inga röster på valdagen. Politiker media bestämmer vad valet ska handla om. Individualismen är bara bra så länge man tror sig tjäna på den men sen är det normalt för sent att göra något, man sitter fast i sina gamla tankebanor och i det system man jobbat för. Den svenska social-kapitalismen frodas av att man lyckats för väl med att göra allt i livet till någon form av tävling. Man skall tävla gärna i någon idrott, sedan i skolan, till examen, om jobb, i jobbet, om att få tag i en bostad, om att tjäna mest, att vara mest hänsynslös i de delar som är “godkända”, att vara mest individualistisk. och veta mest och bäst. Man kan då fråga sig Vem tjänar på detta system? Om systemet inte varit bra för staten hade det stoppats för länge sedan.

  Statens förvaltare har registrerat ett alltmer och större närmande till NATO. Anledning? Medborgarlön är en delikat fråga, för att göra en seriös jämförelse vill jag gå tillbaka till den tid då Vietnamkriget rasade. De hemvändande soldaterna möttes av samhällets kalla hand. Många av dom tog saken i egna händer och Hell Engels utvecklades till ett eget samhälle med egna “lagar”.

  När digitaliseringen slagit igenom och 50% av dagens jobb försvunnit och många av de återstående och nya jobben är tråkiga byråkratjobb har man skapat, tror man “det fulländade samhället”. För vem?? apropå medborgarlön. Att Svenska Social-kapitalister ska kunna medverka i ett samhälle med medborgarlön är ju helt uteslutet. Det blir som att försöka få en utan ben att gå.

  • Vårt samhälle stryrs av mentalt sjuka människor med mentalsjuka motiv. Se bara på vilka folket har röstar fram. Krigsivrare och människor med tungan djupt upp i tarmarna på Bilderberggruppens bankirer och mediemoguler. Där har du evidenset i en liten ask.

   Problemet är att jag med stor säkerhet vet att även du är mentalt sjuk. Inget ont i det. Det kan drabba vem som helst som lever i en mentalsjuk värld. Kanske bör jag själv låsas in för att jag säger det här? Det är det som är så sjukt.

   Jag tror personligen att makten föredrar Hells Angels framför politisk satir som får människor att skratta år den mentalsjuka cirkusen, samt fredliga partier som får människor att vakna upp ur sin slummer, mot massmorden och den etniska rensningen i strd mot FN:s resolutioner.

   De som inte snackr skit organiserar ett nytt politiskt alternativ som valsamverkar för att peta bort det mentalsjuka och peta in hederligt och vetenskapligt lagt folk på ledande positioner över 4%.

 • Mike, tack för ett trevligt och informerande reportage från Kroatien.

  Har du någon anknytning till landet??

  Den bok som du skrev, när skrev du den??

  Har du ändrat uppfattning i några delar visavi vad du skrev i den boken?

  Det finns mycket att fråga om i ditt fall men det som främst fångade mitt intresse var detta:

  “Valet Kroatien är inte​ klockrent​. Landet är med i EU, men staten är inte i närheten så kontrollerande och stark som i Sverige.”

  Kan du möjligen utveckla detta resonemang?

  Din boks kapitel 26 tar just upp detta och exemplifierar med Folkpartiet som bytt både namn och sin syn på liberalism.

  Samtidigt verkar du i kapitel 25 vara en förespråkare av medborgarlön, en kollektiv och socialistisk lösning där statens ställning gentemot individen verkligen är kontrollerande och som gör medborgarna till en veritabel fårskock som är helt beroende av staten. Det där går i min värld inte riktigt ihop.

  Att det finns ett slöseri med skattemedel är ju i min värld en helt annan fråga, att förespråka en mindre stark stat samtidigt som man förespråkar medborgarlön är motsägelsefullt. Kan du inte utveckla detta så att en dum svensk i Portugal också förstår?

 • Det är ju inte alla som har vare sig ekonomiska möjligheter eller en internationellt gångbar utbildning så att de kan emigrera, även om de då verkligen vill just detta. Sen är ju även Sverige-sjukan spridd till en massa andra länder även om vårt land är värst i klassen. Men jag tror att globalisterna bitit sig själva i arslet vad gäller Sverige-experimentet då vi har blivit ett varnande exempel för såväl massinvandring som misslyckad integration. Ett stående argument mot massinvandring kommer bli “se hur det gick för Sverige”.

  @Julius

  Ja det känns verkligen som man sitter inkilad i en egotrippat trög köttmassa på väg mot avgrunden.

 • Jag förstår dig Mike att du har blivit trött och vi är många som känner på samma sätt som du men tyvärr inte alla har samma möjlighet som du att kunna lämna landet. Detta är resultatet av våra landsförredare till politiker som gör folk att ge upp hoppet om en bättre liv här hemma i Sverige. Det är synd att majoriteten av svenska folket är så indoktrinerade/smittade med socialistiska anda att de ser inte vad som händer med vårt land eller om de ser det är fega för att ta fajten mot bedragarna. Inte ens så liten sak att börja använda kontanter klarar de för att det är mycket lättare att använda kortet. Alla länder har ett regering som de förtjänar det. Om en regering blir långvarig utan att folk jagar bort de då denna folk förtjänar att ha landsförredare till politiker. Ja, tyvärr Mike, Sverige är på väg neråt i ravinen och folk i stor allmänhet bryr sig inte just för att de är egoister som du skriver och helt gärndöda. Så synd, så synd för Sverige.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *