Din hund kan dö av tandsten – Risk för tandröta och sepsis

0
160
Hundar kan få tandsten. Foto: Linda N. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com
Hundar kan få tandsten. Foto: Linda N. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

Tandsten är mer än bara ett tandproblem för din hund. Obehandlad tandsten kan över tid leda till att din hund helt enkelt dör.

Text: TV Helse Norge | Översättning: Madeleine Lidman | Bild: Hundar kan få tandsten. Foto: Linda N. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

Tandsten är ett välkänt problem hos hundar och speciellt små hundar är har lätt att drabbas av det. Det finns flera olika anledningar. Om hunden är liten sitter tänderna väldigt tätt. Hundar har 42 tänder som det måste finns plats för – oavsett om det är en liten Havanais eller en Grand Danois.

Ärftlighet kan också spela in. Hunden kan ärva dåliga tänder. Födan är också en annan orsak. Mycket kost bestående av mjukfoder, kan skada tänderna på din fyrbenta vän. Det har vi sett många exempel av på kliniken.

Läs hela artikeln i TV Helse


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här