Lars Bern varnar för att SVT Aktuellt förvillar svenska tittare när kanalen den 21 november påstod att glaciärer på Himalaya smälter på grund av klimatförändringar.

Avsmältningen har andra orsaker, menar Bern, till exempel att fattiga människor eldar med ved och dåligt bränsle och lagar sin mat över öppen eld. Detta ger ett sot som lägger sig över bergsmassiven och sotet absorberar sedan soljuset och omvandlas till värme som smälter snön.

“I programmet påstås även att klimatförändringar gör att floderna torkar ut vilket motsäger att glaciärerna smälter. Förklaringen är att det sannolikt har regnat mindre”, skriver SwebbTV som spelat in videon med Bern.

SwebbTV förklarar att i Kina och Indien byggs många kolkraftverk som kommer att minska användning av öppen eld vilket är bra både för människors hälsa och för glaciärerna. Det leder till ökade koldioxidutsläpp, men dessa länder prioriterar hälsa och välstånd.

Text: NewsVoice | Källa: SwebbTV

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
31 december 2018 kl 10:54

Två telefonörer kritiserade i morse Ingmar Ljungqvists prat i Ring från i fredags:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1209183?programid=1120&start=336 /05.36)

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1209183?programid=1120&start=1012 (15.52)

ThoJak
ThoJak
Gäst
28 december 2018 kl 12:32

Hörde oxo Ingemar L i ‘Ring P1’, bra jobbat av honom. MEN aktivisten med ‘examen’ från Linköpings Uni var ett djupt oroande bevis på den uppenbarligt & otroligt låga nivå svensk akademia befinner sig – skrämmande ! 🙁

Savalle
Savalle
Gäst
28 november 2018 kl 13:25

Vill vi ha Anders Wijkman som en av de ledande krafterna i Sverig?

Vill vi ha Agenda 30?

Savalle
Savalle
Gäst
28 november 2018 kl 10:12

“The Club of Rome is one of the most insidious organizations in existance today”, säger John Coleman i detta enormt viktiga föredrag (efter 32 minuter):

https://www.youtube.com/watch?v=UA51CAJTenM&list=PL-BA8dxq9zRv3a1xOFL7-3y9wMEAXV0_H

Anders Wijkman är en av de ledande inom Club of Rome:

https://www.clubofrome.org/member/anders-wijkman/

Här kan vi se vad Anders Wijkman och regeringen kokar ihop:

https://www.regeringen.se/sokresultat/?query=anders+wijkman

Och här: Anders och riksdagen:

https://www.riksdagen.se/sv/global/sok/?q=anders+wijkman&st=1

BIRGIT SJÖLANDER
BIRGIT SJÖLANDER
Gäst
27 november 2018 kl 19:47

Tack Lars Bern du är ett ljus i mörker.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 november 2018 kl 17:14

Lars Bern, jag måste framföra ett stort tack för att du oförtrutet kämpar på, med dina kunskaper, att blottlägga klimatalrmalisternas falska och korruptiva agenda!

Jag ser fram emot ditt nästa avslöjande!

OSpace
OSpace
Gäst
24 november 2018 kl 17:03

Det är riktigt som Bern säger att i Kina ökar kolkraftanvändningen.
https://www.chinadialogue.net/blog/10761-China-is-building-coal-power-again/en

Kolanvändning vill Rothschild och andra globalister få bort som ett led i att kontrollera världens “energisektor” och drivmedel, för fullständig kontroll och monopolisering av energisektorn, så man demoniserar kolkraft och kolanvändning. Herr Diesel konstruerade sin motor som skulle gå på biologiska bränslen. Han knuffades över relingen på ett fartyg på väg till England. Motorn kunde därmed säkras in i Rothschilds system att världens bilar ska gå på bensin/diesel.

Ulf ClaréusD
24 november 2018 kl 11:51

Ett mycket bra inslag av Lars Bern, särskilt i tider som dessa, när vi står på tröskeln till ett paradigmskifte avseende betalningen för den s k public service (SR/SVT) som staten håller oss med. Kan man lita på SR/SVT är frågan. Jo, vänsterextremister och liberaler kan nog göra det! Dom verkar tycka programmen är bra och speglar deras agenda. Jag kommer själv byta uppfattning diametralt, den dag som UG (Uppdrag Granskning) låter sina journalist-genier granska vad “9/11” verkligen var för något och vad den har betytt, fram till nu. Jag har väntat i 17 år, men nu vill jag ha ett bra svar.
Tidigare trodde många av oss att vi betalade “TV-licensen” för att finansiera själva verksamheten, men så var det inte! Det var en avgift som lades på varje svenskt hushåll för innehav av en eller flera TV-apparater, plus även radiolor. Hushållets storlek var irrelevant. Alltså EN avgift för hur många personer som helst, bara de ingick i samma hushåll. Konkret betyder det just nu, en utgift på 2400:-/år. Nästa år blir det från 1300:- upp till …, ja vaddå? Kan bli mycket pengar för nyanlända med stor släkt i hushållet.

Leif
Leif
Gäst
24 november 2018 kl 11:25

Lögn. Kina river kolkraften i rasande takt, visserligen byggs några få nya där inga alternativ finns, med det är marginellt. Idag är det svårt att hitta ett fungerade kolkraftverk i Kina. Indien hade planer på en massiv uppbyggnad av Kolkraft, och att köpa kol från Australien, men Kina övertygade dom att gå en annan väg. Kina kommer nu att sälja alternativ generering istället till Indien. SwebbTV ljuger och sprider falska rykten. Dessutom har Kina stora planer på att ta tillvara CO2 och göra bruk av den. ”China is planning to capture millions of tonnes of carbon dioxide” https://www.ft.com/content/d6ee4558-36d7-11e7-bce4-9023f8c0fd2e

Gunnar Andersson
Gunnar Andersson
Gäst
Reply to  Leif
24 november 2018 kl 12:21
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Gunnar Andersson
24 november 2018 kl 17:00

Tack för denna intressanta länk Gunnar!

Zhamuel Boij
Zhamuel Boij
Gäst
Reply to  Gunnar Andersson
6 november 2019 kl 11:30

Boom! Och tyst blev det

Mats Jangdal
Gäst
Reply to  Leif
25 november 2018 kl 16:02

@Leif
Financial Times, det är väl globalismens husorgan?
Lita inte på något som kommer från det hållet!

Savalle
Savalle
Gäst
24 november 2018 kl 09:49

Lars Bern påpekar mycket riktigt att vi inte alls kan lita på vad som sägs i Public Service (TV, radio, tidningar) därför att de har en politisk agenda.

Denna politiska agenda som följs kan vi läsa mer om här:

https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/10/20/globalismen-en-aterblick-i-vantan-pa-en-regering/

Savalle
Savalle
Gäst
23 november 2018 kl 21:48

Miljöpartiet, Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner och andra organisationer som påstår sig värna om miljön är helt ute på glattis.

Romklubbens Anders Wijkman och den självutnämde “klitmatexperten” Johan Rockström agerar curling-sopare med Agenda 30 som mål.