Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Lars Bern: Så här förvillar SVT om klimatet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 november 2018
- NewsVoice redaktion
Lars Bern i november 2018 om SVT och klimatet. Foto: SwebbTV.se

Lars Bern varnar för att SVT Aktuellt förvillar svenska tittare när kanalen den 21 november påstod att glaciärer på Himalaya smälter på grund av klimatförändringar.

Avsmältningen har andra orsaker, menar Bern, till exempel att fattiga människor eldar med ved och dåligt bränsle och lagar sin mat över öppen eld. Detta ger ett sot som lägger sig över bergsmassiven och sotet absorberar sedan soljuset och omvandlas till värme som smälter snön.

“I programmet påstås även att klimatförändringar gör att floderna torkar ut vilket motsäger att glaciärerna smälter. Förklaringen är att det sannolikt har regnat mindre”, skriver SwebbTV som spelat in videon med Bern.

SwebbTV förklarar att i Kina och Indien byggs många kolkraftverk som kommer att minska användning av öppen eld vilket är bra både för människors hälsa och för glaciärerna. Det leder till ökade koldioxidutsläpp, men dessa länder prioriterar hälsa och välstånd.

Text: NewsVoice | Källa: SwebbTV


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq