Khashoggifallet: En massiv PsyOp uppdiktad av CIA MI6 Mossad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 december 2018
- NewsVoice redaktion
Sibel Edmonds - Foto: eget verk, NewsBud.com
Sibel Edmonds - Foto: eget verk, NewsBud.com
Sibel Edmonds – Foto: eget verk, NewsBud.com

Den undersökande journalisten Sibel Edmonds som tidigare var bla konsult för FBI sammanfattar Khashoggi-fallet. Hon tillbringade 55 dagar i Turkiet efter det bestialiska mordet. Edmonds slutsats är att mordet är en psykologisk operation (psyop [1]) sannolikt uppdiktad av MI6, CIA och Mossad, i samarbete med vissa höga saudiarabiska underrättelsetjänstemän.

Text: Sibel Edmonds (site), “Khashoggi Case: A Massive PsyOp Concocted by CIA-MI6-Mossad” | Översättning: Pia Hellertz, fil.dr.

Under de första 53 dagarna av min undersökning av detta fall, när jag skickade rapporter och analyser via Twitterposter nästan på timbasis, avstod jag från en slutgiltig slutsats, delvis för att skydda mina källor, men också på grund av kravet på att ha dokument och minst två direkt namngivna och granskade, legitima källor.

Igår [nov 2018] släppte jag nyheterna om det explosiva avslöjandet som gjordes av den tidigare direktören för den turkiska militära säkerhetstjänsten general Ismail Hakki Pekin, via Oda TV som sände direkt den 21 november.

Ismail Pekin, en insider med lång karriär inom säkerhetstjänsten som har kontakter på hög nivå inom MI6, CIA och Mossad, gjorde följande uttalanden i programmet, trots att han nu riskerar ett allvarligt bakslag från regeringens sida här i Turkiet. Sammanfattande översättning:

 • Det har varit en intensiv konkurrens bakom scenen mellan Storbritannien och USA över ARAMCO [2] och det kommande IPO [3], som planerats till 2020, via antingen Londons eller New Yorks börshus. Det handlar om många miljarder dollar.
 • Jamal Khashoggi var/är mycket nära vissa ARAMCO-styrelseledamöter och har varit mycket eftersökt av både amerikanska och brittiska spelare på grund av sina omfattande kontakter.
 • Storbritanniens säkerhetstjänst (MI6) hittade på planerna (eller bluffen) att kidnappa Khashoggi
 • CIA och Mossad blev involverade i denna brittiska komplott.
 • Förlovningen var en slags ”honungsfälla”. Hon var troligtvis ansluten till MI6, eller kanske till CIA, och är inte den som “de” hävdar att hon är – hon är inte äkta.[4]
 • De kan ha valt Turkiet som ett sekundärt mål för att skada landets rykte. Med USA som syftar till att inrätta en kurdisk stat i norra Syrien och möjligheten att avsluta dess allians med Turkiet
Jamal Khashoggi (tv) - Foto: Project on Middle East Democracy. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Jamal Khashoggi foto Project on Middle East Democracy CC BY 2.0 Wikimedia

Jag har sökt en andra legitima namngivna källor för ovanstående information, som jag redan hade samlat in veckor före general Pekins uppenbarelser. Den 1 november 2018 läckte en annan pålitlig källa, en tidningsredaktör och undersökande journalist med expertis inom historia och säkerhetsfrågor i Turkiet, Ergun Diler, explosiv information som bygger på flera källor inom säkerhetstjänsten på hög nivå och med data som också presenteras av general Pekin. Diler presenterar ytterligare specifika detaljer. Se översatta sammanfattande höjdpunkter nedan:

 • Den bakomliggande konflikten bakom kulisserna mellan USA och Storbritannien innebär att grunden för global säkerhetstjänst har skakats om.
 • Den 11 september 2018 uppfångande MI6 Saudiska meddelanden om planer på att kidnappa eller eliminera Khashoggi. De informerade CIA och hade tre möten med dem i samband med dessa avlyssnade planer.
 • MI6 uppfattade också att CIA faktiskt kunde vara en deltagare i de Khashoggi-planer som avlyssnades från Saudiarabisk kommunikation
 • Den 15 september kontaktade MI6 faktiskt Khashoggi och varnade honom för planerna mot honom (eventuell kidnappning eller eliminering i Turkiet) av saudierna. Khashoggi var fullt orienterad och var medveten om planerna.
 • Varför skulle Khashoggi ändå gå till det saudiska konsulatet trots att man varnade för planerna veckor i förväg?
 • Eftersom det inte finns någon kropp eller några spår av hans kropp, kan det finnas en risk för att Khashoggi lever och att det är möjligt att detta är ett gemensamt MI6-CIA-spel med honom som en aktiv och villig deltagare.

Från dag 5 i fallet har jag varit i stånd att avslöja de vanliga mediernas berättelser och rapporter om fallet och Khashoggi, genom en omfattande undersökning som innebar att kontakta källor här i Turkiet och i USA, inklusive tidigare och nuvarande underrättelsetjänstemän och brottsbekämpande experter, insiders och journalister som nu befinner sig under hård press här i Turkiet. Faktum är att media sedan dag ett i detta fall enhälligt har matat allmänheten runt om i världen med ingenting annat än falsk och påhittad information.

Khashoggi var inte den som de vanliga medierna har skildrat. Från och med dag ett publicerade och marknadsförde medierna en falsk bild av detta så kallade offer med avsikt. Jamal Khashoggi var inte en journalist. Han bidrog med mindre än en handfull bagatellartade opinionssnuttar till Washington Post (som naturligtvis är en tidning med en lång historia av CIA-partnerskap).

Han var Osama Bin Ladens partner och förtroende under 80-talet. Han har varit med i CIA-teamet sedan 1982. På 90-talet arbetade han som en säkerhetsofficer i samarbetet mellan Saudi och CIA. Från och med 2000-talet var han aktiv under den arabiska våren som hemlig agent för flera icke-statliga organisationer, många av dem finansierade av George Soros och CIA. Nästan allt som matas av medierna och som ger Khashoggi och hans bakgrund en nästan helgonlik status har varit felaktigt. Avsiktligt.

Jag var den första och enda personen som avslöjade medierapporterna om den påstådda turkiska fästmön. Bara några månader innan han kom till Turkiet, gifte sig Khashoggi, medan han fortfarande var gift i Saudiarabien, med en egyptisk kvinna i USA/Kanada, med ett offentligt och publicerat bröllop – ett shariabröllop. Jag fick bilderna på hans bröllop och hans nya fru. Medierna, trots att de var fullt medvetna om detta, utelämnade detta faktum från sin täckning.

Hur kunde han träffa den påstådda turkiska kvinnan och förlova sig med henne, medan han var på smekmånad med den nya frun? Sedan finns det med i bakgrunden till denna fästmö att hon är en aktiv medlem i det muslimska brödraskapet, hennes tid i Egypten, och hennes förbindelser med Sorosfinansierade arabiska våren-organisationer.

Och låt oss inte glömma hennes ständigt förändrade historia och tidslinje för dagen då Khashoggi kom in på det saudiska konsulatet. Återigen, för alla relevanta dokument, bilder, analyser och tidslinje på denna påstådda fästmö, gå igenom mitt Twitterkonto för Khashoggi-fallet med 600 + poster [5].

Istället för att beskriva hela min Khashoggi-undersökning här och göra detta till en lång och komplex artikel kommer jag att hänvisa dig till min Twitter-tråd med hundratals fakta och analyser. Under de närmaste dagarna kommer jag att börja producera en serie videor som talar om fallet på djupet.

Text: Sibel Edmonds

Sibel Edmonds är redaktör och utgivare av Newsbud, tidigare kontrakterad av FBI, grundare och president för National Security Whistleblowers Coalition (NSWBC) och författare till: “Classified Woman: The Sibel Edmonds Story” och “The Lone Gladio”, som är en politisk spionthriller. Hon har medverkat i  nationell radio och TV som kommentator i frågor som rör whistleblowers, nationell säkerhet och sekretess. Hon har fått 2006 års PEN/Newman’s Own First Amendment Award. Edmonds är en certifierad språkvetare, behärskar fyra språk och har en civilingenjörsutbildning i offentlig politik från George Mason University och en filosofie kandidatexamen i straffrätt och psykologi från George Washington University.

[1] PsyOp är en psykologisk operation, en psykologisk krigsföringsstrategi med fokus på det mentala planet (övers. anm.)

[2] Saudi ARAMCO, också känt under det engelska namnet Saudi Arabian Oil Company, är det statsägda oljebolaget i Saudiarabien och världens största oljebolag, både mätt efter oljeproduktion och mängd påvisade oljereserver (Wikipedia).

[3] IPO – aktierna i ett aktiebolag blir tillgängliga för handel på en aktiebörs (från engelskans initial public offering) (Wikipedia).

[4] En artikel i CNN om Jamal Khashoggi och hans fästmö Hatice Cengiz

[5] Sibel Edmonds Twitterkonto om Khashoggi-fallet

Wikipedia om Sibel Edmonds


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nyheter Idag: Mordet på Jamal Khashoggi avlyssnades – nu publiceras hans sista samtal med mördarna

  “Mordet på journalisten Jamal Khashoggi avlyssnades av turkisk säkerhetstjänst. Nu har en utskrift på avlyssningen publicerats, som redogör för Khashoggis sista minuter i livet och hans samtal med sina mördare i den saudiska dödspatrullen. Den 2 oktober…”

  https://nyheteridag.se/plus/mordet-pa-jamal-khashoggi-avlyssnades-nu-publiceras-hans-sista-samtal-med-mordarna/

 • Vet inte om man ska lita alltför mycket på Sibel Edmonds. En Corbert report som jag såg för ett bra tag sedan visade en annan bild av henne. Fact Checking Newsbud’s “Syria Under Siege” Video. Den rapporten säger en hel del om hennes trovärdighet.

 • Mycket intressant! Om syftet var att kraftigt kompromettera Saudiarabien för att kunna avsätta kronprinsen (MBS), som verkar ha dragit i nödbromsen för bl a Aramcoaffären, så kan man konstatera att operationen har misslyckats. Tack vare Trumps stora ovilja mot att klippa banden med MBS sitter denne kvar ohotad och USAs möjligheter att styra över den Saudiska ledningen verkar nu snarare ha reducerats ytterligare. En rimlig slutsats blir då att Trump inte var invigd i spelet (och inte reagerade som man räknat med) eller att han medvetet valde att inte spela med när säkerhetstjänsterna bjöd upp till dans.

 • För en gångs skull kan jag drista mig till att hålla med en känd socialist, det ligger något i vad Romelsjö skriver. Lägger vi där också till att Saudi Arabien på inofficiella vägar övervägt det ryska missilsystemet istället för det något föråldrade amerikanska systemet så börjar vi nog närma oss en hyggligt plausibel förklaring.

  Att USA är livrädda för att olja skall börja handlas i annan valuta än USD driver nog på skräcken för att Kina, Ryssland och Iran skall vinna terräng i det kalla krig som åter verkar vara ett faktum.

 • Jag har 4/11 och 10/11 publicerat två artiklar av fil dr B Norin som också ifrågasätter den gängse bilden av “Khashoggifallet”. Utdrag från artikeln 4/11 “Hur sannolik är den etablerade bilden av mordet på Khashoggi?” (https://www.globalpolitics.se/hur-sannolikt-ar-den-etablerade-bilden-av-mordet-pa-khashoggi/) har publicerats i tidigare kommentar

  Nedan utdrag från artikeln 10/11 “Mordet på Khashoggi måste kopplas samman med det geopolitiska skeendet” (https://www.globalpolitics.se/mordet-pa-khashoggi-maste-kopplas-samman-med-det-geopolitiska-skeendet/) :
  USA:s underskott i varuhandeln med Kina slog ett nytt historiskt rekord i september månad – minus 40,2 miljarder dollar. Det tidigare bottenrekordet – minus 38,6 miljarder dollar – redovisades månaden innan (augusti).
  UNDER DE SENASTE SEX MÅNADERNA (APRIL – SEPT 2018) HAR EN AMERIKANSK KATASTROF INTRÄFFAT
  * USA:s import av varor från Kina har ökat med sanslösa 31 %.
  * USA:s underskott i varuhandeln med Kina har ökat med sensationella 44 %.
  Observera: USA:s import av varor från Kina har ökat alla sex månader “i sträck”.
  Observera: USA:s handelsunderskott har också ökat alla sex månader “i sträck”.

  Ekonomer inser att dollarns ställning som basvaluta i världshandeln snart är över.
  Massor av länder förbereder sig inför vad som komma skall. De börjar lagra guld som aldrig förr.
  * Kina erbjuder sig att betala oljan i rent guld (naturligtvis baserat på aktuellt guldpris). Dessa Yuan kan omedelbart växlas in mot guld – i Kina. Detta är ett erbjudande som Saudiarabien inte kan stå emot.

  Den dag Saudiarabien meddelar att oljeförsäljningen till Kina kommer att ske i Yuan – bevittnar vi början på slutet av dollarns herravälde. Amerikanska statsobligationer kommer att falla dramatiskt i värde. En lavin av bankkollapser är oundviklig. Dollarn kommer därefter att krascha.

  Alla vet att USA aldrig någonsin kommer att betala av sina skulder. Skulderna rusar ju upp i skyn som en raket. USA måste trycka drivor av nya luftpengar bara för att kunna betala räntorna på alla sina skulder. Konkursen är oundviklig.

  Saudiarabien vill naturligtvis avsluta dollarns strypgrepp över den saudiska oljehandeln.
  Det är inte att undra på att USA till varje pris vill kuppa bort Muhammed bin Salman från makten.

  Vad kommer att hända? USA och UK kommer att misslyckas. CIA och M16 kommer att misslyckas. Saudiarabien kommer att knyta banden tätare med Kina och Ryssland. Landet kommer att vända sig österut.

  Det är en hel serie av politiker, ekonomer och historiker som delar den uppfattning som journalisten Max Blumental har formulerat så elegant i text:
  “I think we’ll see Mohammad bin Salman pivot east, to China and Russia and other alliances before the US and the UK can take him out”.

  Får han rätt?

  • Håller helt med om att många tecken tyder på att flera stora aktörer (Kina, Ryssland, Indien, Iran, Venezuela m fl) nu är på väg från dollarn. Petrodollarn är ju den hörnsten som det amerikanska imperiet vilar på och den dag petrodollarn har spelat ut sin roll stannar FEDs sedelpress (rättare sagt dollarn blir en skräpvaluta) och hela imperiet rasar. Om/när Saudiarabien överger dollarn i sin oljehandel blir det sista spiken i kistan.

   Intressant nog verkar det som att Trumps agerande bidrar till dollarns fall. Sanktioner av alla möjliga slag mot en hel räcka länder leder till att de drabbade länderna söker alternativa handelspartners och på sikt gör sig mer oberoende av handel med USA. Vidare har den sista utvägen, när man inte lyckats åstadkomma ”regim change” på något annat sätt, varit att brutalt slakta de självständiga blomstrande länder som inte rättat in sig i ledet. Irak och Libyen är de senaste exemplen på denna politik men i Syrien (där man bedrivit ”war by proxy”) verkar det faktiskt som att man har misslyckats.

   Det stora amerikanska handelsunderskottet, den skenande statsskulden, Trumps ovilja att bekosta krig utanför USA samt det faktum att de länder som nu vänder dollarn ryggen är så många och starka att det inte går att bomba sig till dominans över dessa ”motsträviga” regimer utan att orsaka ett världskrig talar för att dollarns tid som världsvaluta nu håller på att rinna ut. Det är en spännande tid och man kan spekulera över Trumps roll, vill han göra ”America great again” eller är det hans uppgift att köra skutan på grund så att den tar in vatten och sakta sjunker?

 • Jag har 4/11 och 10/11 publicerat två artiklar av fil dr B Norin som också ifrågasätter den gängse bilden av “Khashoggifallet”. Några utdrag från artikeln 4/11 (
  https://www.globalpolitics.se/hur-sannolikt-ar-den-etablerade-bilden-av-mordet-pa-khashoggi/)
  “Att 15 saudiska agenter helt öppet flyger till Turkiet för att inne i Saudiarabiens konsulat i Istanbul mörda en mycket känd saudisk journalist Jamal Khashoggi – som bland annat skrivit för Washington Post? Mordet är som skräddarsytt för att dra åt sig världens uppmärksamhet.”…
  “Hur sannolikt är det att ett så enastående vidrigt mord av en så känd journalist planeras strax före Saudiarabiens viktiga internationella konferens – “Future Investment Conference” i Riyadh?”
  “Allt talar för att en av den turkiska presidenten Erdogans närmaste rådgivare Yigit Bulut har rätt när han skriver: “Khashoggi’s murder was staged to put Saudi Arabia and the king in a very difficult position and to surrender Saudi Arabia completely to the United States.”
  ” Hur reagerar Muhammed bin Salman – när Susan Rice – nationell säkerhetsrådgivare under Obamas andra presidentperiod – den 29:e oktober i New York Times skriver:
  ” … Prince Mohammed is not and can no longer be viewed as a reliable or rational partner of the United States and our allies.”
  “Uppenbart är mordet skräddarsytt för att kompromettera kronprinsen. Prinsens livsmål är att förverkliga sin framtidsdröm “Saudi Vision 2030”.
  “VAD EXAKT ÄR DET SOM SKRÄMMER CIA FRÅN VETTET?
  Det är risken att Saudiarabien och Kina börjar handla olja i andra valutor än dollar.
  Detta är pudelns kärna. ”
  Utdrag från artikeln 10/11 presenteras separat (https://www.globalpolitics.se/mordet-pa-khashoggi-maste-kopplas-samman-med-det-geopolitiska-skeendet/)

  • Här håller jag helt med dig. Man behöver knappast skicka över ett helt fotbollslag för att “mörda” en medelålders man som såg ut att inte vara i överdrivet god form. Tror SA var lite ovilliga att fullfölja någon vapenaffär med USA samt inte hade lust att sälja ut landet till USA:s alla gam-kapitalistiska storföretag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *