Khashoggifallet: En massiv PsyOp uppdiktad av CIA MI6 Mossad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 december 2018
- NewsVoice redaktion
Sibel Edmonds - Foto: eget verk, NewsBud.com
Sibel Edmonds - Foto: eget verk, NewsBud.com
Sibel Edmonds – Foto: eget verk, NewsBud.com

Den undersökande journalisten Sibel Edmonds som tidigare var bla konsult för FBI sammanfattar Khashoggi-fallet. Hon tillbringade 55 dagar i Turkiet efter det bestialiska mordet. Edmonds slutsats är att mordet är en psykologisk operation (psyop [1]) sannolikt uppdiktad av MI6, CIA och Mossad, i samarbete med vissa höga saudiarabiska underrättelsetjänstemän.

Text: Sibel Edmonds (site), “Khashoggi Case: A Massive PsyOp Concocted by CIA-MI6-Mossad” | Översättning: Pia Hellertz, fil.dr.

Under de första 53 dagarna av min undersökning av detta fall, när jag skickade rapporter och analyser via Twitterposter nästan på timbasis, avstod jag från en slutgiltig slutsats, delvis för att skydda mina källor, men också på grund av kravet på att ha dokument och minst två direkt namngivna och granskade, legitima källor.

Igår [nov 2018] släppte jag nyheterna om det explosiva avslöjandet som gjordes av den tidigare direktören för den turkiska militära säkerhetstjänsten general Ismail Hakki Pekin, via Oda TV som sände direkt den 21 november.

Ismail Pekin, en insider med lång karriär inom säkerhetstjänsten som har kontakter på hög nivå inom MI6, CIA och Mossad, gjorde följande uttalanden i programmet, trots att han nu riskerar ett allvarligt bakslag från regeringens sida här i Turkiet. Sammanfattande översättning:

 • Det har varit en intensiv konkurrens bakom scenen mellan Storbritannien och USA över ARAMCO [2] och det kommande IPO [3], som planerats till 2020, via antingen Londons eller New Yorks börshus. Det handlar om många miljarder dollar.
 • Jamal Khashoggi var/är mycket nära vissa ARAMCO-styrelseledamöter och har varit mycket eftersökt av både amerikanska och brittiska spelare på grund av sina omfattande kontakter.
 • Storbritanniens säkerhetstjänst (MI6) hittade på planerna (eller bluffen) att kidnappa Khashoggi
 • CIA och Mossad blev involverade i denna brittiska komplott.
 • Förlovningen var en slags ”honungsfälla”. Hon var troligtvis ansluten till MI6, eller kanske till CIA, och är inte den som “de” hävdar att hon är – hon är inte äkta.[4]
 • De kan ha valt Turkiet som ett sekundärt mål för att skada landets rykte. Med USA som syftar till att inrätta en kurdisk stat i norra Syrien och möjligheten att avsluta dess allians med Turkiet
Jamal Khashoggi (tv) - Foto: Project on Middle East Democracy. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Jamal Khashoggi foto Project on Middle East Democracy CC BY 2.0 Wikimedia

Jag har sökt en andra legitima namngivna källor för ovanstående information, som jag redan hade samlat in veckor före general Pekins uppenbarelser. Den 1 november 2018 läckte en annan pålitlig källa, en tidningsredaktör och undersökande journalist med expertis inom historia och säkerhetsfrågor i Turkiet, Ergun Diler, explosiv information som bygger på flera källor inom säkerhetstjänsten på hög nivå och med data som också presenteras av general Pekin. Diler presenterar ytterligare specifika detaljer. Se översatta sammanfattande höjdpunkter nedan:

 • Den bakomliggande konflikten bakom kulisserna mellan USA och Storbritannien innebär att grunden för global säkerhetstjänst har skakats om.
 • Den 11 september 2018 uppfångande MI6 Saudiska meddelanden om planer på att kidnappa eller eliminera Khashoggi. De informerade CIA och hade tre möten med dem i samband med dessa avlyssnade planer.
 • MI6 uppfattade också att CIA faktiskt kunde vara en deltagare i de Khashoggi-planer som avlyssnades från Saudiarabisk kommunikation
 • Den 15 september kontaktade MI6 faktiskt Khashoggi och varnade honom för planerna mot honom (eventuell kidnappning eller eliminering i Turkiet) av saudierna. Khashoggi var fullt orienterad och var medveten om planerna.
 • Varför skulle Khashoggi ändå gå till det saudiska konsulatet trots att man varnade för planerna veckor i förväg?
 • Eftersom det inte finns någon kropp eller några spår av hans kropp, kan det finnas en risk för att Khashoggi lever och att det är möjligt att detta är ett gemensamt MI6-CIA-spel med honom som en aktiv och villig deltagare.

Från dag 5 i fallet har jag varit i stånd att avslöja de vanliga mediernas berättelser och rapporter om fallet och Khashoggi, genom en omfattande undersökning som innebar att kontakta källor här i Turkiet och i USA, inklusive tidigare och nuvarande underrättelsetjänstemän och brottsbekämpande experter, insiders och journalister som nu befinner sig under hård press här i Turkiet. Faktum är att media sedan dag ett i detta fall enhälligt har matat allmänheten runt om i världen med ingenting annat än falsk och påhittad information.

Khashoggi var inte den som de vanliga medierna har skildrat. Från och med dag ett publicerade och marknadsförde medierna en falsk bild av detta så kallade offer med avsikt. Jamal Khashoggi var inte en journalist. Han bidrog med mindre än en handfull bagatellartade opinionssnuttar till Washington Post (som naturligtvis är en tidning med en lång historia av CIA-partnerskap).

Han var Osama Bin Ladens partner och förtroende under 80-talet. Han har varit med i CIA-teamet sedan 1982. På 90-talet arbetade han som en säkerhetsofficer i samarbetet mellan Saudi och CIA. Från och med 2000-talet var han aktiv under den arabiska våren som hemlig agent för flera icke-statliga organisationer, många av dem finansierade av George Soros och CIA. Nästan allt som matas av medierna och som ger Khashoggi och hans bakgrund en nästan helgonlik status har varit felaktigt. Avsiktligt.

Jag var den första och enda personen som avslöjade medierapporterna om den påstådda turkiska fästmön. Bara några månader innan han kom till Turkiet, gifte sig Khashoggi, medan han fortfarande var gift i Saudiarabien, med en egyptisk kvinna i USA/Kanada, med ett offentligt och publicerat bröllop – ett shariabröllop. Jag fick bilderna på hans bröllop och hans nya fru. Medierna, trots att de var fullt medvetna om detta, utelämnade detta faktum från sin täckning.

Hur kunde han träffa den påstådda turkiska kvinnan och förlova sig med henne, medan han var på smekmånad med den nya frun? Sedan finns det med i bakgrunden till denna fästmö att hon är en aktiv medlem i det muslimska brödraskapet, hennes tid i Egypten, och hennes förbindelser med Sorosfinansierade arabiska våren-organisationer.

Och låt oss inte glömma hennes ständigt förändrade historia och tidslinje för dagen då Khashoggi kom in på det saudiska konsulatet. Återigen, för alla relevanta dokument, bilder, analyser och tidslinje på denna påstådda fästmö, gå igenom mitt Twitterkonto för Khashoggi-fallet med 600 + poster [5].

Istället för att beskriva hela min Khashoggi-undersökning här och göra detta till en lång och komplex artikel kommer jag att hänvisa dig till min Twitter-tråd med hundratals fakta och analyser. Under de närmaste dagarna kommer jag att börja producera en serie videor som talar om fallet på djupet.

Text: Sibel Edmonds

Sibel Edmonds är redaktör och utgivare av Newsbud, tidigare kontrakterad av FBI, grundare och president för National Security Whistleblowers Coalition (NSWBC) och författare till: “Classified Woman: The Sibel Edmonds Story” och “The Lone Gladio”, som är en politisk spionthriller. Hon har medverkat i  nationell radio och TV som kommentator i frågor som rör whistleblowers, nationell säkerhet och sekretess. Hon har fått 2006 års PEN/Newman’s Own First Amendment Award. Edmonds är en certifierad språkvetare, behärskar fyra språk och har en civilingenjörsutbildning i offentlig politik från George Mason University och en filosofie kandidatexamen i straffrätt och psykologi från George Washington University.

[1] PsyOp är en psykologisk operation, en psykologisk krigsföringsstrategi med fokus på det mentala planet (övers. anm.)

[2] Saudi ARAMCO, också känt under det engelska namnet Saudi Arabian Oil Company, är det statsägda oljebolaget i Saudiarabien och världens största oljebolag, både mätt efter oljeproduktion och mängd påvisade oljereserver (Wikipedia).

[3] IPO – aktierna i ett aktiebolag blir tillgängliga för handel på en aktiebörs (från engelskans initial public offering) (Wikipedia).

[4] En artikel i CNN om Jamal Khashoggi och hans fästmö Hatice Cengiz

[5] Sibel Edmonds Twitterkonto om Khashoggi-fallet

Wikipedia om Sibel Edmonds

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq