Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Patreon kan ta ned dina videos – Luke Rudkowski varnar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 december 2018
- NewsVoice redaktion
Luke Rudkowski (2017). Foto: We Are Change, eget arbete.

Youtube-alternativet Patreon är inte att lita på. Det varnar allt fler oberoende mediekanaler. Luke Rudkowski bakom rörelsen We Are Change är en av de senaste medieprofilerna som i ett ordsvall ondgör sig över att en rad röster blivit tystade på Patreon. Medborgarjournalisten Tim Pool är ett annat namn. 

NewsVoice har tidigare rekommenderat oberoende medier att lägga upp sina videos på Patreon som ett reservalternativ till Youtube. Nu verkar det inte vara ett säkert drag i en medievärld där etablissemangskritiska röster släcks ner i snabb takt i både Väst och Öst.

Trendanalytikern Gerald Celente varnar att nedstängningsbeteendet under 2019 kommer att bli än värre.

“Governments across the globe, regardless of what political doctrine they profess, in collusion with social media giants, will accelerate the Censorship 2019 trend.” – Trend Alert, 20 dec 2018

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Luke Rudkowski förklarar nedan vem han är och vad han står för.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Patreon