Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

“Trollet” Frida Boisen försökte lura Fabian Fjälling – Fejkade intresse

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Frida Boisen (foto: Ylwa Yngvesson, Licens: CC BY 3.0, Wikimedia. Fabian Fjälling (Perra Winberg). Montage: NewsVoice

MEDIATROLL. Frida Boisen som är programledare för ”Trolljägarna” på TV3 ringde upp Fabian Fjälling under förevändningen att hon vill hjälpa till med att försöka få fram sanningen om terrorattacken i New York 2001. Intresset var dock påhittat och Fjälling insåg att Trolljägarna försökte lura honom i en fälla.

Text: NewsVoice, foto ovan uppdaterat 20 mars 2019 | Frida Boisen (foto: Ylwa Yngvesson, Licens: CC BY 3.0, Wikimedia. Fabian Fjälling (Perra Winberg). Montage: NewsVoice

Frida Boisen uppgav att hon hade läst Fabian Fjällings inlägg på Facebook och hon ville därför bidra för att få fram sanningen om terrorattacken i New York 2001 (WTC 911), med anledning av att en ny utredning påstås vara på gång. 

Fabian Fjälling skrev bland annat:

“Nu har det öppnats en utredning i USA angående de tre skyskrapornas underliga kollaps den 11:e september 2001 på Manhattan. Tänk att det skulle ta 17 år innan myndigheterna skulle börja undersöka bland annat varför WTC 7 spontankollapsar (där för övrigt den beryktade Enronskandalens utredning samtidigt gick upp i rök).” – Källa

Frida Boisen ville dock veta mer om hur hon kunde tjäna pengar på att “hjälpa till”. 

Fjälling förklarar: 

“Hon var intresserad av hur mycket pengar hon kunde tjäna vilket givetvis borde göra mig misstänksam, men jag är ganska naiv och vill folk rädda Sverige mot betalning så är det helt ok för mig. Sedan blev det hembesök av Trolljägarna troligen med Boisen själv i spetsen, men tyvärr var bara min yngsta dotter hemma.” – Källa

Fjälling skriver på Facebook att Frida Boisen senare samma dag konfronterade Fjälling och då ifrågasatte varför han rekommenderar folk att vara anonyma. Fjälling svarade att själv inte har problem med att fronta media utan gärna ställer upp på intervju med henne och Robert AschbergTrolljägarna under förutsättning att han har med sig ett eget kamerateam som samtidigt spelar in TV3-intervjun. 

Fjälling drar sedan tillbaka sitt erbjudande om en transparent dubbel inspelning med hänvisning till att etablerade medier tidigare piskat upp en hatstorm mot hans familj. Han skriver att han stödjer medborgare som vill ringa och konfrontera etablissemanget tex att ställa svåra frågor till Frida Boisen och Robert Aschberg om deras metoder. 

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Frida Boisen