Google har stängt [många] annonsvisningar på NewsVoice

publicerad 12 januari 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Montage: NewsVoice - Foto: Crestock.com

NEWSVOICE. Google har stängt [många] annonsvisningar på NewsVoice och motiverar det med att det skett: "överträdelser som har upptäckts på specifika sidor på dina webbplatser". Exakt vilka sidor och artiklar (fn 7800 st i NewsVoice) som har överträdelser uppger inte Google.

Rättelse [6 feb 2019]: Google har inte stängt av all annonsvisning totalt sett.

Google meddelade den 2:a och 6:e januari att överträdelser skett.

"Nya överträdelser har upptäckts. Därför har annonsvisningen begränsats eller inaktiverats på sidor där vi har upptäckt sådana överträdelser av programpolicyerna för AdSense. Du kan rätta till problemen genom att antingen ta bort det innehåll som orsakar överträdelserna och begära en granskning eller genom att ta bort annonskoden från de aktuella sidorna."

Vid en genomläsning av programpolicyerna för AdSensehittas dock inget som tyder på att NewsVoice begått några överträdelser. Problemet är att detta slukar tid för NewsVoice och frågan är om det är värt att ens utreda vad Google menar med överträdelser och vilka sidor/artiklar det gäller eftersom Google inte redovisar varken det ena eller det andra.

Att begära en så kallad granskning av Google visar sig även det vara problematiskt. Finns det någon läsare som kan tipsa i kommentarsfältet om hur Googles krav kan bemötas hör av dig till NewsVoice.

Ursäkta att jag frågar dig som läsare om hjälp. Det finns redan 1000 saker att ha koll på.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice