Google har stängt [många] annonsvisningar på NewsVoice

publicerad 12 januari 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Montage: NewsVoice – Foto: Crestock.com

NEWSVOICE. Google har stängt [många] annonsvisningar på NewsVoice och motiverar det med att det skett: “överträdelser som har upptäckts på specifika sidor på dina webbplatser”. Exakt vilka sidor och artiklar (fn 7800 st i NewsVoice) som har överträdelser uppger inte Google.

Rättelse [6 feb 2019]: Google har inte stängt av all annonsvisning totalt sett.

Google meddelade den 2:a och 6:e januari att överträdelser skett.

“Nya överträdelser har upptäckts. Därför har annonsvisningen begränsats eller inaktiverats på sidor där vi har upptäckt sådana överträdelser av programpolicyerna för AdSense. Du kan rätta till problemen genom att antingen ta bort det innehåll som orsakar överträdelserna och begära en granskning eller genom att ta bort annonskoden från de aktuella sidorna.”

Vid en genomläsning av programpolicyerna för AdSensehittas dock inget som tyder på att NewsVoice begått några överträdelser. Problemet är att detta slukar tid för NewsVoice och frågan är om det är värt att ens utreda vad Google menar med överträdelser och vilka sidor/artiklar det gäller eftersom Google inte redovisar varken det ena eller det andra.

Att begära en så kallad granskning av Google visar sig även det vara problematiskt. Finns det någon läsare som kan tipsa i kommentarsfältet om hur Googles krav kan bemötas hör av dig till NewsVoice.

Ursäkta att jag frågar dig som läsare om hjälp. Det finns redan 1000 saker att ha koll på.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: google
 • Tack för era kommentarer och stöd. Nu är det så att Googles AdSense-annonser drar in väldigt lite pengar så förlusten är inte stor, men å andra sidan varje 100:ing som kommer in innebär att NewsVoice existens säkras. Jag ska försöka ta tag i detta.

  I bakgrunden skickar Google regelbundet nya meddelanden till redaktionen om att NewsVoice ideligen begår överträdelser mot Google communityregler och “policies” och lika ofta uppger inte Google vilka dessa överträdelserna är, förmodligen för att det inte existerar genuina överträdelser.

  Kanske det sitter illasinnade individer på fiendesidan och via webben massanmäler olika artiklar. Jag vet inte. Annars kan det vara så att Google skär mer generellt med artificiell ointelligens och algoritmer mot hela grupper av nätsajter. Det kanske är mer troligt. De älskar att verka bakom rökridåer och med automatisering.

  Över hela internet rapporterar alternativa medier att de stängs av, raderas eller shadow-bannas. Det är en trend och den verkar ha nått Sverige allt mer efter att artificiell ointelligens och algoritmer testats skarpt i USA.

 • Vad är det här för samling av tramsande UFO:n? Lika bra att ni inte får några annonsintäkter. Kan ändå glädja er med att det konstigt nog var Google som rekommenderade mig den här artikeln i Googleappen.

 • Lite OT kanske men Facebook har just nu spärrat för Riksblotsansvarige i Asasamfundet ytterligare en gång för att han lagt ut bilder på runor. Skulle bli mäkta förvånad om de gjort liknade om Ärkebiskopen blev spärrad för att hon la upp en bild på ett kors….

  De multinationella företagen har ingen koll på vad som är ok och inte antagligen därav ytterst godtyckliga beslut.

  För er som inte vet så mycket om asatro/hedendom är Nordiska Asa-samfundet världens näst största samfund för Asatroende och Riksblotsansvarig är den högsta goden (motsvarande: prästen) där och skulle möjligen kunna jämföras med ärkebiskop i kristna termer.

 • Tack för alla kommentarer. Saken är den att det inte existerar något på NewsVoice som bryter mot några moraliska/etiska regler. Jag är tveksam till att NV ens bryter mot Googles egna policyregler. Därför måste det begäras en granskning av Google, om jag kommer på var man gör det någonstans på Googles labyrintiska supportsidor. Någon som vet var det kan göras på Google? (idag har jag inte hunnit med att titta på detta. Nyheten om läkaren som dog efter en vaccination var prioriterad)

 • Google har sannolikt kommit överrens med Bilderberggruppen och Regeringen om massvis med saker under bordet. Senast igår plockade Google translate ex. bort det faktum att svenska JAS-plan begått grigsförbrytelser i Libyen i strid med FN-stadga och folkrätt. Det är ingen översättningsmiss, men medvetet försök till censurering.

  Newsvoice-feeden har länge varit ur funktion. Det är sannolikt också Googles fel. De står sannolikt under det militärindustriella komplexets kontroll och de vill INTE att folket ska få en rättvisande bild om verkligheten i vår demokrati. “Don’t be evil” Google!

 • Istället för att svara Google kan det vara läge att knipa där det kan göra ont.
  Alltså ÅTERPUBLICERA ARTIKLEN om Googles skatteflykt via holding bolag i Karibieen, enligt länk ovan av Ulrik T äre n utmärkt början. Att göra fler medvetna om hur globalföretagen skinnar oss idag alltså.

  Helst följt av en intensivare kampanj mot de globala företagens systematiska “lagliga” skatteflykt.
  Naturligtvis är det inte bara elektronik-tech-jättarna som håller på så här. Egtersom det är tillåtet kan man vänta sig att ett flertal om inte alla industrimatsföretag med i t.ex ILSI kommer undan skatt på samma vis.
  Inte undra på att fattigdom har spridit sig i USA och Europa sedan 1980-talet. Fattiga nationalstater tvingas rätta in sig i leden som underhålls och besiktigas av rika globalister som idag verkar köpa “vilken politiker dom vill”. Mer sådan skatteflykt leder till högre personlig skatt och mer utspridd fattigdom. Så det är inte bara invandringspolitik som holkar ur det som är kvar av den Svenska och Europeiska välfärden. Globalisterna slår hårt med alla sina vapen för närvarande. Sverige lär vara sålt för länge sedan.

 • Hmm… vet inte om detta är rätt väg. Har själv ännu ej installerat denna sökmotor utan har fortsatt Göögle.

  Denna sökmotor (ja, organisationen bakom) planterar ett träd för varje sökning. Är väl lätt att tro att det är klimat-imbeciller* som startat den [Jag har icke undersökt saken]. Oavsett så mår mänskligheten inte sämre av mer syre och växterna behöver ju koldioxid för att andas. Win win.

  https://www.ecosia.org/?c=sv
  _____________
  * Individer som gått på lurendrejeriet om koldioxid, klimatkris etc.

 • Borde det inte synas på de sidor där de tagit bort annonserna att de inte har några annonser? Om alla som skrivit något efter den 30 december kollar “sina” sidor så kommer det kanske fram ganska fort vad saken gäller? Alternativet är väl att google måste vara mer specifik med vilka sidor det handlar om, så att ingen behöver sitta och leta efter det. Kan de inte vara det så kanske google måste be om ursäkt och backa. Alla kan göra misstag och inget system är perfekt. Hoppas det löser sej snart, för det här är verkligen en viktig nyhetskanal som Sverige behöver!!!

 • Vi är på väg till Nordkoreastyre med stormsteg. Märkligt att Google inte har någon skyldighet att ange just vilka inlägg som de anser bryter mot deras policy. Hur skall man då veta vilka som ev skall tas bort?

  Se gärna detta nya inlägg av Henrik Jönsson på ämnet:

  https://www.youtube.com/watch?v=wU3h96DKzdA&t=2s

  Fast denna länkning kanske inte heller gillas….

  Jag tycker nog ändå Torbjörn att du bör begära en så kallad granskning av Google.

 • Jag vet var skon klämmer. Har egen erfarenhet av att bli refuserad. Massvis av gånger, aven här på Newsvoice. Den gemensamma nämnaren är alltid att jag sanningsenligt skrivit något negativt om [förbjudet ord/red].

 • Jag skulle vilja att Newsvoice ställer frågan till Morgan Johansson som är den ansvarige ministern tillsammans med Miljömuppen Peter Eriksson. De har ju numera en direktlinje till inte bara Google utan också till de flesta andra sk Tech Tyrants aktiva i Sverige.

  Sen undrar dessa grundlagsbrytande integritets brottslingar (de svenska riksdagspolitikerna), som en majoritet av svenska folket valt för ytterligare 4 år, varför vissa av oss är så avogt inställda till att de med vidriga lagbrott vill inskränka vår åsikts och yttrandefrihet.

  Jag följer Tucker Carlson hos Fox News och han har återkommande pekat på samma sak som nu också börjar flyta upp i den svenska ankdammen.

  https://www.youtube.com/results?search_query=tech+tyranny+tucker+carlson

  Personligen tror jag att detta är MSB:s svar på Newsvoice ifrågasättande artiklar för ett tag sedan. Kan ingen i Sverige boende ta sig an MSB och Patrik Oksanen vid MittMedia??

  https://www.youtube.com/results?search_query=tech+tyranny+tucker+carlson

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *