KRÖNIKA. Trots att de älskar Sverige och vet att de aldrig kommer att bli helt lyckliga i ett annat land, planerar nu allt fler svenskar att lämna fosterlandet. Johanna Mörk är en av dem.

Text: Johanna Mörk | Krönikan har tidigare publicerats av journalisterna Ingrid och Maria | Foto: Studio 7042. Pexels.com-licens

Förra året var säkerheten och den höga brottsligheten det stora samtalsämnet, samt hur utvecklingen skulle kunna vändas, men nu verkar det som om den vakna delen av befolkningen helt enkelt kommer att ge upp och påbörja utflyttning – numera diskuteras det på parmiddagarna vilka länder som är bra att flytta till.

Januariöverenskommelsen blev droppen som fick bägaren att rinna över för många, men även PK-korridoren, de höga skatterna, risken att utsättas för våld och andra brott, de dåliga skolorna, ilskan mot våra usla politiker och den kommande islamiseringen anges som skäl. Några tänker sig Mallorca, Spanien eller Portugal, andra Österrike eller England.

På ett sätt vore det rätt åt våra usla politiker, då kan de sitta där med sin nya röstboskap och försöka driva in världens fjärde högsta skattesatser från dem. Lycka till med det! Inte ens tunnelbanebiljetter verkar våra nya svenskar vara beredda att betala för, och att få dem att stå på busshållplatsen klockan sex på morgnarna i snöyran, insvepta i sina traditionella afrikanska kläder, för att åka till jobbet torde vara en “utmaning”.

En svensk tidigare statsminister skröt vid mötet med en amerikansk president att i Sverige var arbetslösheten och kriminaliteten minsann mycket låg. Den amerikanske presidenten svarade då att även i USA är arbetslösheten och kriminaliteten mycket låg – bland den svenska befolkningen. Bam! Där satt den.


Till omvärldens stora förvåning är det alltså detta arbetsamma och strävsamma folk som den politiska klassen i Sverige har bestämt sig för att byta ut. Vi kan bara hoppas att vi svenskar är välkomna någon annanstans i världen.


Kanske kan vi bli världens nya valloner, det vill säga ett hårt arbetande folk med gott rykte som kan flytta till olika länder och bidra. Ja, det svenska folket kommer nog att bestå, men kanske inte på vår egen landyta som har sålts ut av våra politiker.

Sverige för alltid i våra hjärtan

För alltid kommer vi att ha kvar drömmen om vårt hemland och vi kommer att upprätthålla den kultur som politiker och tjänstemän (i vår tjänst) sa inte fanns.

Ingrid Lomfors är historiker och överintendent för Forum för levande historia. I detta anförande som hon gjorde på konferensen Sverige tillsammans mitt under brinnande flyktingkris i oktober 2015 sa hon:

“Föreställningen att det skulle finnas en enhetlig inhemsk kultur som går tillbaka till urminnes tider är falsk, den bygger inte på fakta, vi har alltid stått under influenser utifrån.”

När jag var ung hade jag en ingift släkting från Estland. Han och hans bror stod varje torsdag på Norrmalmstorg i Stockholm och protesterade mot den sovjetiska ockupationen av deras älskade hemland. I åratal pågick detta, och jag upplevde på nära håll hur plågade och bittra de var. Inte trodde jag då att jag själv skulle stå på samma torg 40 år senare och protestera för ett fritt Sverige.

Politikerna räknar med vår fosterlandskärlek

Jag flyttade med man och barn till Spanien under några år under 1990-talet. En dag när vi firade spanjorernas helgdag tillsammans med familjer med picknickkorgar, barn som lekte och stora familjer som samlats på festplatsen sa min då 6-åriga dotter spontant:

“Mamma, jag hör inte hemma här.”

Där och då bestämde jag mig för att flytta hem till Sverige igen. Det är ingen enkel process att byta hemland. Sverige ligger djupt i svenskarnas rötter och jag längtade hem. Det är just den hållhake som våra politiker har på oss – att vi älskar Sverige.

Men det finns gränser och en dag brister även den sista tråden, och det verkar som om den faktiskt har gjort det för många. Min egen hemkära lillasyster börjar nu på fullt allvar planera en flytt, även om jag tror att något av våra nordiska grannländer är vad hon och hennes familj tänker sig.

Jag skulle tro att vi redan under 2019 kommer att se en ökning av familjer som lämnar Sverige. Särskilt de som försökt öppna ögonen på vänner och bekanta under många år, och som nu känner att man liksom Don Quijote kämpat färdigt mot väderkvarnarna.

”I rest my case”

Jag vill samtidigt passa på att önska den nya befolkningen lycka till med landet. Lycka till med att sköta jordbruket, skogen, våra institutioner och våra vackra städer. Klimatet är kallt och ni kan inte förvänta er att alltid befinna er i inglasade och uppvärmda shopping-gallerior.

Elkrisen kommer och då blir dessa troligtvis omöjliga att värma upp. Det är hårt arbete med snöröjning, skogsavverkning och att sköta detta stora kalla land. Vi svenskar kommer på avstånd att se hur landet utvecklar sig. Vi är inte positiva, i så fall skulle vi inte ha lämnat.

Men som man brukar säga i amerikanska advokatfilmer:

”I rest my case.”

Sverige - Google Maps
Sverige – Google Maps

Flytta nu – innan järnridån byggs

Kanske kommer Sverige att bli ett nytt arabland, ekonomiskt understött av Mellanöstern, men det finns också ett annat scenario. I går kunde man läsa på SVT att en inflytelserik socialdemokratisk tankesmedja föreslår att regeringen ska låna 3600 miljarder kronor i det svenska folkets namn, för att upprätthålla välfärden och göra nödvändiga investeringar. Ett sådant lån skulle innebära att vi lämnar över makten över landet och dess naturtillgångar till den finansiella globalistiska eliten.

Naturligtvis är detta utländska bankirers våta dröm – en möjlighet för dem att ”köpa” Sverige precis som de gjort med Grekland. Det känns konstigt att vänsterintressen på detta sätt lierar sig med och lägger förslag som spelar de globala superkapitalisterna i händerna. Men som vi tidigare skrivit om här på I&M, lever vi numera i den uppochned-vända världen.

Läs mer: Dansk bankman avslöjar elitens mörka hemligheter

När människor under 1950- och -60-talen började flytta ut från Östeuropa byggdes den så kallade järnridån. Om svenskar nu börjar lämna landet, kanske makten slår ett slags ekonomisk järnridå runt Sverige, för att förhindra utflyttning av de arbetsamma etniska svenskarna. Svenskarna har stora försörjningsbördor för inflyttade grupper och kanske kommer detta att anföras som skäl till att man inte får flytta härifrån. Att pensionsbesparingar kommer att konfiskeras känns inte längre omöjligt. Allt kan hända i den absurda mardröm som numera är Sverige.

Man undrar varför just vi drabbades så hårt? Svaret är enkelt – för att vi tillät det.

Text: Johanna Mörk | Krönikan har tidigare publicerats av journalisterna Ingrid och Maria

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

65 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Cederstrand
Peter Cederstrand
Gäst
28 mars 2020 kl 22:34

Problemet är att Sverige är och alltid har varit en diktatur. Fråga vem som helst.

Många män i detta land ligger i riskzonen för att skapa ett nytt nazityskland, som EU ungefär, fast ännu värre. Läs den sosiologiska utredningen Den Auktoritära Pesrsonligheten (T.W Adorno). Utredningen skrevs som ett sätt att försöka förklara hur Hitler kom till makten, och hur förintelsen kunde äga rum. Det visade dig att de som anslöt sig till Nazismen bar på vissa personlighetsdrag som gjorde dem mer lättstyrda. Många tror att de vet vad en auktoritär person är. Ta reda på sanningen.

Än idag är det auktoritära krafterna stora i vårt samhälle. Alla dessa korkade män som ser pengar som kraften till allt gott. De blåser fram i onödigt stora bilar, gillar hårda straff och dyrkar sitt fosterlands fana. Att de aldrig förstår att andra uppfattar dem som dumskallar.

Jag har själv länge funderat på att fly från Sverige. Är det konstigt att folk vantrivs här?

Med vänliga hälsningar Peter

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
3 augusti 2019 kl 15:25

Tack Johanna för artikel med oroväckande innehåll men med trevlig form.

Jag klurar en del på frågan, och håller ögonen öppna för anställningar på Åbo universitet i Finland. En väsentlig fördel med Finland är att de har kvar tjänstemannaansvaret. I Sverige tar obildade småflickor beslut i bolagen vilka kallar sig myndigheter, i en ständig handläggarstafett. De motiverar inte, lagrumshänvisar inte, lagprövar inte mot EKMR såsom grundlagen Regeringsformen påkallar, utan levererar godtyckliga beslut och uppmanar medborgaren (slaven) att överklaga! De har betalt för att förtrycka folket, medan folket får försöka hinna med pappersexercisen på fritiden.

Problemet med Finland är att det liksom i Sverige är kallt, och kallare blir det framöver. Förty klimatstolleriet är precis som vanligt tvärt emot sanningen. Kanske man får tänka sig emigration i två steg då? 15 år i Finland där man också förbereder nästa etapp – Sydamerika eller Afrika. Såsom det verkar är områdena kring ekvatorn de som kan erbjuda överlevnad eftersom isen smälter snabbast där. En grotta i Kenya varifrån framtida generationer kan sprida sig norrut igen tids nog? Eller får man bygga sig en pyramid – en form som lär funka när oceanerna kommer rusande när jorden ämnar byta rotationsriktning framöver?

Enligt information som jag inte minns varifrån den kommer, lär 150 miljoner afrikaner planeras forslas upp från sin världsdel till förmån för Europa, så det blir kanske någon grotta ledig där ett antal svenska familjer kan dväljas med sina konserver för 30-talet år innan jorden blir odlingsbar igen?

Jag håller därför med Markus om att Finland åtminstone är en bra början. Fem år till i Sverige p g a några projekt och familjesituationen!

Markus
Markus
Gäst
3 augusti 2019 kl 10:09

Jag kan rekommendera Finland. Där pratas det svenska som huvudspråk på många ställen. På vissa ställen kan folk inte ens finska.

Lisa
Lisa
Gäst
19 februari 2019 kl 09:44

Läste med intresse. Flyttade själv permanent ut från Sverige för 3 år sedan, efter att ha sett, och förstått konsekvenserna av, massinflödet av lågutbildade evigt oanställningsbara som kommer sluta i de till antalet snabbt ökande utanförskapsområden Sverige har. De grovt gängkriminella och radikaliserade som dominerar där idag har föräldrar som flyttade till Sverige för 15-20 år sedan; och invandringen av dessa människor som aldrig etablerar sig i samhället har ökat konstant sedan dess.

Jag och min fru är båda högutbildade med spetskompetens och vår arbetsmarknad är global. När vi lämnade Sverige tog vi med alla tillgångar och sålde all egendom: fria! Släkt och vänner hälsar gärna på även om resan är lång och de är alltid lika förundrade över skillnaderna mot Sverige (rent, vackert, låg kriminalitet, bra skolor, känns inte som Bagdad..).

Kan bara uppmana alla som funderar, flytta! Särskilt barnfamiljer. Era barn behöver inte växa upp under ett ständigt hot om våld med dystra framtidsutsikter.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Lisa
20 februari 2019 kl 01:42

Jag vill bara tillägga att gör det nu, fundera inte, alla stater med en ideologi och samhällssystem som den som Sverige nu alltmer tillämpar är välkända för att på olika sätt införa barriärer att flytta ut, speciellt när det gäller välutbildade personer som har tillgångar. Glöm inte Berlin muren eller Nordkorea. Sverige är på väg i den riktningen, och även om det inte blir någon fysisk mur kommer man alltmer att öka de ekonomiska spärrarna att flytta ut. Redan nu har man ju massiva ”avgifter”, skatter kallade, när man säljer sina tillgångar. Staten diskuterar redan ytterligare barriärer för att flytta ut tillgångar, speciellt företag. Man har diskuterat att alla som reser ut, till och med på semester, skall få sina tillgångar frysta tills dom återvänder. Det finns andra mycket starka varningssignaler, till exempel Sveriges uppträdanden mot andra nationer, Polen, Ungern, och Kina som exempel. Sverige tror att man är avancerade, men man håller på med vad Kina gjorde och avslutade för över 50 år sedan, så totalt efterblivet är landet Sverige. Kina har verkligen lyckats utveckla ett mycket modernt, avancerat och framgångsrikt politiskt och samhällssystem, medan Sverige envist hänger kvar vid 1917 års modell, och falskeligen kallar det ”demokrati”.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Karl W
20 februari 2019 kl 11:20

Både Lisa och Karl W lämnar vitnesmål som är tankvärda.

Många säger säkert att man inte skall lämna sitt fosterland, utan stanna och kämpa. Men det finns såklart en gräns. var och en måste såklart själv dra sin egen gräns där det får vara nog.

Som jag skrivit tidigare så ligger jag själv väldigt nära den gräns då man tvingas säga till sig själv, – hit men inte längre. Då återstår allternativet att emigrara. Vilket man aldrig trott skulle bli en realitet i ett land som Sverige (tidigare var).

Idag står jag dock vid denna brytpunkt. Att emigrera framstår just nu som ett troligt och tyvärr nödvändigt allternativ.

De för Sveriges sjansering ansvariga politikerna kommer till slut att också emigrera, med väl tilltagna förmåner och pensionsvillkor. Så ser det ut. Dock kommer de säkert att bli uppletade och dömda, landsförrädare och grovt kriminella som de är.

De kommer aldrig att gå säkra någonstans i världen!

Lotta
Gäst
Reply to  Lisa
23 februari 2019 kl 17:26

Lisa, får man fråga vart?

Torben
Torben
Gäst
15 februari 2019 kl 08:51

Omvendt, så er der mange der fravælger at besøge Sverige!
Jeg har selv elsket at komme i Sverige igennem mange år, bl.a i fritidshus, vandreture, fisketure mm..
Men det er helt slut med alt dette.
Siden Sverige nedlagde det frie demokrati, ved at ekskludere visse politiske partier, og eksklusion af medlemmer af visse partier, så tabte jeg alt for Sverige, og for de mennesker der har skabt disse tilstande.
Tilstande man normalt kun ser i ‘bananstater’ og i diktaturer andre steder i verden!

Så kære tidligere velfærds Sverige – Hvil i Fred †

Karl W
Karl W
Gäst
13 februari 2019 kl 01:36

Det har faktiskt redan föreslagits för länge sedan att Sverige skall bygga en ”järnridå”. Den skulle bygga på ekonomisk grund. Resonemanget var att därför att välfärd, utbildning och sjukvård är ”gratis” i Sverige, betald av staten, skulle den som flyttar ut vara skyldig att återbetala alla kostnader för sin utbildning och vad han ”gratis” mottagit av samhället under sin livstid. Det skulle fungera så att när någon korsar gränsen fryser staten automatiskt alla tillgångar som hemmet och alla bankkonton, och dom släpps när han återvänder till svensk mark. Alla som hade ett pass skulle flaggas för övervakning. Sverige hade tidigare en sådan liknande regim. Man fick ansöka om utflyttning, alla tillgångar frystes, man utredde om personen hade betalt alla skulder och skatter, det kunde ta åratal, svensk diplomatisk personal skulle sedan besöka och på plats kontrollera att personen verkligen bodde utomlands, hade bostad och inkomst, och först då tilläts personen föra ut tillgångarna. En ”järnridå” låter kanske fantastiskt, med det är ett verkligt hot. Agera nu. I morgon kan det vara försent.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Karl W
14 februari 2019 kl 11:57

Jag påminner mig att en bit in på 1800talet hade vi inrikespass . Långsiktigt har vi gått mot ökad rörlighet . I framtiden är nogl inte svårigheten att få lämna landet , utan om man får flytta någon stans . Nästan alla vill bygga murar för att stoppa invandring .

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
15 februari 2019 kl 01:35

Det är inte invandring generellt man vill stoppa. De flesta länder jagar ju utbildat och kunnigt folk med allehanda metoder, inklusive att dela ut medborgarskap. Vad man vill stoppa är dessa helt okontrollerade folkvandringar av analfabeter, outbildade lycksökare och rent kriminella eller terrorister som söker en ny bas för sin verksamhet. Vad det gäller är att länder som Sverige kan mycket väl komma att skapa barriärer och göra det svårt för folk att lämna landet, vilket dom redan har börjat med. Redan idag finns ju mycket stora exit skatter när man skall föra ut sina tillgångar och man talar öppet om att kraftigt öka dom ”avgifterna” för dom som vill flytta ut sina företag. En är ju anknytning reglerna, som är helt godtyckliga.

Teofrastus
Teofrastus
Gäst
12 februari 2019 kl 13:52

Det finns en risk att svenskarnas bankkonton i framtiden kommer att tvångsbeskattas, såsom skedde på Cypern, när folk tvingades att betala en engångsskatt som drogs på deras konton. Den ekonomiska situationen för kommunerna ser nämligen mörk ut. De nya jobben som invandrare får tycks i hög grad vara statsfinansierade. Vi riskerar hamna i ett ekonomiskt moras.

Men det finns pengar att tas av, medelst tvångsbeskattning. Vidare, sjukvården borde kunna upphöra med att satsa miljarder på vård av gamlingar med ålderskrämpor. En tant på radion berättade att hon varit på 50(!) undersökningar för hennes ögon- eller öronbesvär (kommer ej ihåg vilket). Bara den tanten kostar väl en miljon eller så. Läkarna och vårdföretagen älskar dessa “riskfria” patienter. De är nämligen ej sjuka. Deras kroppar är bara gamla. Gamlingarna gillar att få uppmärksamhet och en vänlig pratstund.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Teofrastus
13 februari 2019 kl 01:21

@Teofrastus Det är inte bara Cypern. Regimer, mest socialistiska som i Sverige, blir alltmer desperata för att få tag i pengar. Socialism i en ”demokrati” vilar på grundprincipen att makteliten hela tiden måste få in mer pengar för att köpa röster med allmosor och bidrag. Stannar pengaflödet faller korthuset. För många år sedan arbetade jag på ett kontakt på Nya Zeeland, och öppnade ett vanligt bankkonto. När jag lämnade lät jag kontot stå kvar, räntan var god, och omedelbart började banken dra 39% skatt. Är du inte bosatt i landet behöver du normalt inte betala skatt, men här fanns det tydligen en slags SINK skatt. Se till att spara utom syn och räckhåll för den svenska fascistskatteregimen. Börja idag.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
11 februari 2019 kl 17:49

Jag läser först rubriken , därefter artikeln. I artikeln finns inga belägg för det som påstås i rubriken , däremot belägg för att Johanna Mörk illtrivs i Sverige .

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
13 februari 2019 kl 01:50

@Örjan Wedin Sakligt fakta är att Sverige just nu upplever sin största utvandring någonsin. Det gäller både kompetens och kapital. Illtrivs man, som jag brukar säga, passar det inte, packa och åk, och jag lever som jag lär. Många hänvisar till släkt och vänner, men med appar som WeChat är det både lätt och gratis att hålla kontakten, och det finns otaligt många vackra platser och vänliga folk i världen.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Karl W
13 februari 2019 kl 10:23

Jag vill bara ha siffror på detta . Påminner mig att Henrik S. Järrel påstod på 80talet att 100 direktörer i veckan flyttade utomlands . Det stämde dock inte .

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
14 februari 2019 kl 01:55

@Örjan Wedin Men det har ju skrivits spaltkilometer om detta de senaste åren. Utvandringen från Sverige är den den största någonsin, inklusive den stora utvandringen tidigare till USA, Mobergs episka romaner, Utvandrarna, Invandrarna och Sista brevet. Har du verkligen missat ”Va fan får jag för pengarna”. Det är inte bara personer som utvandrar och flyr den socialistiska rov-beskattningen och statliga rov-driften på andras pengar, i det tysta migrerar,”utvandrar”, även kapital, kunskap och företag ut, Sverige dräneras på kapital, kunskap och kompetens som bland annat ersätts med analfabeter eller illa utbildade ekonomiska migranter från MENA och Afghanistan, med motiveringen att ”det är ju synd om dom”. Det är fult och illojalt att lyckas i Sverige. Samtidigt bara kokar det av entusiasm i Asien och främst Kina där över 90% av befolkningen är toppentusiastiska när det gäller framtiden. Kina står för över 20% av alla doktorander i världen nu, och det ökar. Man bygger hela städer för att utveckla AI, batterier, nya bilar, osv. medan Sverige fokusera på floskler som statlig påtvingad värdegrund, utjämning, feminism, solidaritet, och naturligtvis mer skatter och bevarande av den hårt beskattade nedsmutsningen som ger stora statliga inkomster. Inget av det sätter mat på bordet, men Sverige är ju rikt, hur länge det nu kommer att vara. Varför denna kultur ”snälla – hålla handen” (Hasse å Tage 1979). Varför inte använda sökmotorer, men undvik hård-censurerade Google.

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  Karl W
14 februari 2019 kl 11:51

Jag har kollat lite . Jo utvandringen är högre nu än på 1800talet i absoluta tal . I förhållande till folkmängden dock lägre . Majoriteten som utvandrar är födda utom Sverige . En del utvandring är tillfällig . Cirka 16 000 svenska medborgare återinvandrar varje år . Utvandringen varierar 2015 utvandrade 55 000 personer . 2017 var antalet 45 000 .

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
11 februari 2019 kl 17:29

Konversationen mellan Sture och Bo är högst intressant. Istället för att använda sin energi för att göra något åt eländet i Sverige börjar man angriper varandra. ” Söndra och Härska” var väl devisen. Så skall det gå, istället för att angriper dem som är skyldig till utvecklingen angriper man varandra. Detta boda inte gott för en eventuell inbordeskrig då brodern kommer att slå ihjäl brodern.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
11 februari 2019 kl 10:21

Du har överskattat din potential och som mest skriver skit i någon tidning. Och du hamnar i meningslösa diskussioner troligen för att du är korkad. Här är det ingen som flyr med svansen mellan benen. Det värsta som du troligen har varit med om är det som händer i Sverige just nu. Jag har bott och jobbat i länder där det under tiden skedde fem militärkupper. Och inbördeskrig har det varit i andra. Har varit tillfångatagen av kuppmakare. Jag flydde inte dessa. Jag stannade kvar. Avslutade alla arbeten och kontrakt med uppsägningar i ordnade former. Är du så jävla korkad att du inbillar dig att jag flytt till Portugal av rädsla? Jag stack till Portugal för jag orkar inte höra sådant jävla skitsnack som du och andra håller på med där. Du lever i ett dårhus och har tagit till dig den miljön totalt.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Bo Persson
11 februari 2019 kl 12:07

Ta det lugnt nu, tänk på blodtrycket 🙂 (och ta inte mig på fullt allvar)

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
10 februari 2019 kl 22:03

Ja, du har stake säger du att vara kvar. Det tror jag beror på att du inte förstår var du befinner dig. Din kunskap och erfarenhet är för bristfällig för det.Kom inte och tala om för mig eller någon annan var vi ska flytta eller göra när helvetets portar öppnar sig som du säger. Din största kraft tror jag sitter i käften. Jag tror inte att du gör så mycket nyttigt just nu för att ändra utvecklingen än vad andra människor gör. Eftersom du har stake säger du,har du samlat ihop nån form av arme för att göra revolution? Du, jag tror att du gör inte mer än du röstar när det är val som vi andra gör. Och röstar du bara som alla andra kan man ju lika gärna sitta i Portugal och göra det. Hör av dig när du har bildat din revolutionsarme så ska jag gå med. Denna diskussion tycker jag du ska ha med Löfven om du har stake. Jag har i alla fall polisanmält Löfven två ggr. Det är mer stake än att snacka skit med mig.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
10 februari 2019 kl 22:38

Du tror väldigt mycket där borta i din lilla tillflyktsort och de måste bero på värmen. Sen har jag aldrig försökt tala om för någon vart de ska flytta. Men däremot kan jag ha åsikt om såna som med svansen mellan benen bjäbbar på avstånd. För övrigt så har det ändå gått för långt och när portarna väl öppnar sig kommer man få improvisera. Vad gäller rösta, polisanmäla och snacka skit så är det väl mer någonting du själv gör innan du flyr fältet. Själv ägnar jag mig inte åt menlösa ting mer än att jag har en fallenhet för att hamna i meningslösa diskussioner.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
10 februari 2019 kl 18:54

Sture B! Vad ska jag försvara i Sverige? Att betala mer skatt till dårskapen? Nej jag är inte så dum att jag finansierar min egen undergång. Jag höll på i 48 år med sånt att betala skatt till dårskap. Den dagen det blir inbördeskrig och jag är frisk nog ska jag åka hem och vara med och utrota kommunisterna. Vi har försökt att demokratiskt rösta bort dårarna ,men det går inte i en diktatur. Och vissnar bort på Atlantkusten gör vi inte. Vi har ett mycket vitalt och livfullt liv här. Fritt från pk idioter, våldtäktsmän, åldringsrån, granater, barnäktenskap, hedersmord, könsstympningar och kvinnor i svarta sopsäckar. Det är nog större risk att du vissnar bort bland islamister,moralpoliser och sharialagar i Sverige. Jag ser en socialistisk bitterhet och avundsjuka i det du skriver att vi inte gillar ett samhälle som är en kopia på Stalins Sovjetunionen och hyllar det. Han ville också att folket skulle stanna kvar och slåss. För vad? Tjugo år till av islamism och kommunism genom demokratiska val? Nej tack. Nog är nog om man har lite innanför pannbenet.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
10 februari 2019 kl 20:06

Socialistisk bitterhet och avundsjuka är nog mer ett utslag av dina egna hjärnspöken än vad det definierar min verklighet, så du borde nog kolla upp detta. Om sen livet leker i exil så varför bry sig om någon nostalgisk dröm som aldrig mer kommer tillbaka? Sen har ju jag i alla fall stake nog att vara kvar i väntan på att helvetets portar skall öppna sig. Och var är du någonstans? Ja, just det ja. Det vet vi ju redan…

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
10 februari 2019 kl 20:59

Jag glömde faktiskt besvara din viktigaste fråga angående vad du ska försvara. Du ska försvara det historiska flöde av ditt folkslag som befolkar den lilla geografiska landmassa som kallas Sverige. De som har varit här innan, de som är här nu och de som förhoppningsvis kommer vara här i framtiden. Du ska till och med försvara det hjärntvättade PK-tomtarna som är för indoktrinerade att ens förstå att de behöver försvaras.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
10 februari 2019 kl 09:25

Jag vill leva, jag vill dö i Norden. Norden möjligtvis men definitivt inte i Sverige. En bekant till mig var på badhuset med sina barn. Hon träffade där en pigg 90 årig kvinna som berättade att hon valde stadens badhus istället för äldreboendets simbassäng eftersom det pågick saker där som hon inte vågade prata om. Hon hade anmält anonymt för att undvika repressalier, vilket enligt henne inte var ovanligt när någon vågade rapportera. I mina ögon så borde man höja kompetensen inom äldrevården…. inte sänka den.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Tant Pia
10 februari 2019 kl 09:52

Kan du nämna något om vad som egentligen hände i äldreboendets simbassäng?

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Tant Pia
10 februari 2019 kl 13:55

När man blir gammal får man se till att hålla sig tillräckligt frisk så man har kraft nog att ta livet av sig innan man hamnar på åldringsvården, eftersom deras avlivning är långsammare och plågsammare.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
9 februari 2019 kl 15:49

Själv kommer jag och min fru troligen i en snar framtid att emigrera. Inte för att ge upp kampen för Sverige, men onekligen är utsikterna inte bra då en majoritet av befolkningen i detta land val efter val röstar fram landsförrädare.

I maj kommer vi att åka till Bornholm för att bl.a. researcha denna eventuella ort att flytta till. Danmark har ju som bekant en nyktrare syn på massinvandringen.

Hur många tycker egentligen att Sverige i dag är ett bra land att leva i som det ser ut nu?

Vi ser en kraftigt accellererande nivå av skjutningar, våldtäkter, rån m.m. Samtidigt har vi ofta långa sjukhusköer, undermålig hantering av våra gamla, usla möjligheter för våra svenska ungdomar att kunna skaffa sig en bostad, usel skola m.m. Ändå har vi världens högsta skattetryck! Nä, detta ser inte bra ut!

De som ev. kommer att anklaga mig för att vara feg eller förrädare genom att lämna landet vill jag bara säga: Blir det inbördeskrig så kommer jag garanterat att återvända och kämpa! Men mina försök att bidra till att väcka befolkningen har inte varit tillräckligt framgångsrika.

Ändå har jag använt all min tid de senaste två åren i detta syfte. Någonstans måste man ändå dra gränsen för hur stora ansträngningar man vill lägga ner på detta.

Återigen, vakna mina svenska medborgarvänner! Var inte rädd för att sätta ner foten! Verkligheten kommer annars mycket snart att äta upp er!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
9 februari 2019 kl 16:09

Jodå Jan, Portugal finns också på kartan…… och Malta….

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
9 februari 2019 kl 16:39

Själv så anklagar jag inte någon, men har ändå en smått barnslig förtjusning i att vara lite retsam. Det jag tog upp i mina tidigare inlägg var mekanismerna bakom såväl invandring som utvandring. Sen är livet för kort och var och en får göra vad denne vill med sitt liv. Men den dagen Sverige går in i bergväggen så kommer detta även drabba svenska pensionärer bosatta utomlands. Då kanske det blir att tvingas börja arbeta igen eller att sitta och tigga utanför Surpermecadon eller som i ditt fall din lokala “mad købmand”.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
9 februari 2019 kl 17:41

Jag är inte rädd för att jobba. Och då finns det alltid jobb.

Och nåra tiggare finns överhuvudtaget inte i Bornholm.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
9 februari 2019 kl 17:48

…avseende jobb: ….eh…utom i Sverige…. där får man inte jobb om man inte har “rätt värdegrund”. Vilket innebär bejakande av öppna gränser och välkomna alla som vill komma hit. Men samtidigt utesluta den egna befolkningen avseende alla sociala trygghetssystem och sociala prioriteringar…

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
9 februari 2019 kl 18:04

Har du och Sverige otur kan du bli den förste. 🙂

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
9 februari 2019 kl 17:47

Nej jag ser det som omöjligt, än så länge, att omvända svenska folket på demokratiskt vis. Det är fortfarande 82 % som vill fortsätta fyra år till med samma politik efter 12 år av vanstyre. Så ingen har rätt att klanka ner på människor som tvingas flytta eftersom dom vill kunna gå fritt på gator och torg utan att få en kniv eller kula i kroppen. Eller att kunna få rimlig hjälp av samhället(polis,skola,sjukvård) när man betalar 35-45 % i skatt. Tänk bara att här i Portugal inte behöva oroas att ens dotter blir utsatt för övergrepp när hon är ute ensam. Eller att som gammal inte vara rädd hela tiden för att bli rånad. Jag flyttade för att min dotter skulle få en framtid inte för skatter som alla tror. Sen förstår jag inte vad du Sture B menar att om Sverige går in i väggen så drabbas vi utomlands också. Ja, tar staten våra pensionspengar så spelar det väl ingen roll om vi är här eller i Sverige. Och du verkar tro att vi får jobb (vid 70 år) om vi flyttar till Sverige igen?

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
9 februari 2019 kl 18:18

Att t.ex. tvingas söka arbete på Arbetsförnedringen handlar inte endast om en eventuell anställning, utan det är även en form av dressyr där du ska dresseras till att lära dig lyda staten. Om sen Sverige går in i bergväggen så får du givetvis befinna dig var du vill. Om de sen successivt höjer pensionsåldern så handlar det mer om en livslång dressyr än vad det handlar om att hitta eller få jobb. Sitt fint, vacker tass och spela död är ju själva poängen.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Sture B
9 februari 2019 kl 19:28

Jag förstår inte vad du svamlar om Sture B. Ska arbetsförmedlingen ha kurser för 70-80- åringar och dressera dom som du säger att lära sig lyda staten? Nej det kommer inte att gälla mig om så Löfven personligen skriver till mig. Så jag kan garantera dig att jag blir inte den förste. Det spelar väl ingen roll om man höjer pensionsåldern i framtiden om du redan fått pension efter dagens krav. För dom som är 50 nu har det betydelse om man höjer pensionsåldern.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
9 februari 2019 kl 23:08

Det är inte jag som svamlar. Det är du som har svårt för att förstå. För allting handlar inte om dig personligen, då jag diskuterar i generella termer. Men om ekonomin totalskiter sig i Sverige så kommer det svenska pensionerna bli en av de poster de skär ned på, vilket även kommer drabba de pensionärer som lever som flyktingar i annat land. Så även de som flytt kommer få uppleva den svenska folkhemsmisären.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Sture B
10 februari 2019 kl 12:21

Du verkar vara nöjd Sture B att svensk idioti drabbar alla, även dom som flytt utomlands. Kan se lite av socialistiskt tänkande och avundsjuka i det.

Sture B
Sture B
Gäst
Reply to  Bo Persson
10 februari 2019 kl 13:47

Varken nöjd eller avundsjuk, men å andra sidan sitter jag inte heller och gnäller på avstånd. Poängen med mitt inlägg var att du kan fly från Sverige men inte gömma dig för de svenska konsekvenserna.

Eftersom du sen redan har uppfyllt din biologiska funktion, då du för dina gener vidare, skulle du kanske ha stannat kvar och försvarat dina fäders mylla istället för att bittert sitta och vissna bort på den portugisiska Atlantkusten.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Bo Persson
11 februari 2019 kl 02:14

@Sture B Du kan faktiskt fly och gömma dig för de svenska ”konsekvenserna” och de svenska förföljelserna. Det finns åtskillig länder där du efter att ha fått uppehållstillstånd kan ändra ditt namn och identitet. Det gäller bara sedan att inte gynna det ylande vargpack som finns bland främst vissa grupper som kallar sig ”journalister” att förfölja dig och utnyttja dig genom att utnyttja olika bild och ordsökningar som finns på webben. Det finns metoder att lagligt föra ut dina tillgångar ur Sverige och lagligt dölja dom för svenskarna, och just nu är ett utmärkt tillfälle innan den svenska ekonomin kraschar. Jag känner till en person som åkte ut för att jobba utomlands på 70 talet för att undvika de svenska rov-skatterna, bara för att slippa att ansöka om visum regelbundet tog ha ut ett lokalt medborgarskap. Då drog svenskarna in hans svenska medborgarskap för att förhindra att han kunde komma tillbaka till den svenska välfärden, när han protesterade fick han bara veta att ”det är hur lätt som helst, det är en administrativ åtgärd, och det fanns ingen skyldighet att informera om det.” Han ändrade namnet och bara försvann ur svenska myndigheters synfält, men hans kvarvarande familj, äldre föräldrar, trakasserades och förhördes regelbundet av svenska myndigheter. Efter 14 år gav dom upp. Sverige är inget annat än en fasciststat och en av de värsta.

Sture B
Sture B
Gäst
9 februari 2019 kl 13:47

Boskapsframdrivning 101. Först får man hjorden tillräckligt agiterad för att den ska vilja börja röra på sig (samhällsutvecklingen i Sverige) men man vill inte driva upp skocken till att rusa i vild panik, eftersom den då blir ohanterlig. Sen lämnar man en liten öppning åt det håll man vill driva kreaturen (Portugal, Nya Zeeland osv.) och när man sen drivit in hjorden genom denna öppning, så stänger man grindarna.

Som det framgår av ordet “globalisering” så är den en global företeelse och de andningshål de medvetet lämnat öppna kommer även de en dag att tillslutas. Ergo: You can run, Forrest, run – but you can’t hide…

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
9 februari 2019 kl 12:36

Jag har själv bott och jobbat utomlands i många år och kan se och jämföra med hur Sverige har utvecklats. Nu har jag flyttat till Portugal för gott. Men för 40-50 år sen var Sverige ett av dom bästa länderna att bo i. Jag kommer ihåg att man sa alltid att till USA skulle man aldrig vilja flytta. Nu har man ändrat åsikt och det har man gjort p.g.a samhällsutvecklingen. Jag håller med Johanna Mörk om att det är inte långsökt att tro att en dag kan man konfiskera pensionen(om denna utveckling fortgår).Idag om du har obekväma åsikter som dom inte kan dra till domstol så kontaktar man arbetsgivaren och försöker straffa personen ekonomiskt genom att få denne sparkad eller att denne inte får det jobb den sökt, eller att ställa in bokade föredrag o.s.v. Snart är det bara pensionärer som vågar säga vad dom tycker. Dom har inget jobb utan bara pension.
Hur ska man få tyst på dom? Jo i framtiden kontaktar man Pensionsmyndigheten och försöker att komma åt dom den vägen. Och denna regering tror jag inte är främmande för en sån sak. Snart är det bara pensionärer som betalar skatt i Sverige och flyttar dom eller har dom obekväma åsikter måste man sätta åt dom. “Bilden” av Sverige får inte rubbas, oavsett hur verkligheten ser ut. Idag kan jag påstå att det är INGENTING som fungerar i Sverige. När nu också rättsväsendet fallerar då är förfallet totalt. För några dar sen kom en utländsk kvinna undan ett grövre straff med förklaringen att hon visste inte om att dom lagarna existerade i Sverige. Det gällde barnmisshandel. Ingen annan skulle klara sig med den ursäkten. Ingen svensk i Sverige, eller någon svensk utomlands. När aktivister har flyttat in i domstolarna då är det allvarligt. Vi ser nu förfallet under den största högkonjuktur som landet haft. Lågkonjukturen är på väg och då kan vi bara fantisera om vad som väntar.

Ulf ClaréusD
Reply to  Bo Persson
9 februari 2019 kl 16:53

@ Bo Persson.
Det är banne mig inte jag som skall flytta. Det skall dom som talat osanning när dom första gången beträdde svensk jord, eller senare ljugit eller begått brott. Dessutom har jag en garanterad begravningsplats här, som skattebetalare, trots att jag är hedning. Sen skall du Bo, inte vara säker på att du framledes kommer få behålla din pension om du flyttar ut. Hämnden är ljuv! Och pensionsåldern höjs till 75! Det sa’ nån’ minister förra året.
Skulle klimatstollarna ha rätt, så blir vädret i Sydsverige riktigt bra och behagligt. Läge att skaffa sig en vingård, kanske.
Men går det riktigt illa här, så blir det med viss fördröjning likadant i andra, nominellt vita, kristna länder.
Elit och allsköns Överhet kan nu sedan 9/11 betraktas som allvarligt kriminella, så det är hög tid för räfst och rättating. Råttorna skall straffas.

Sture B
Sture B
Gäst
9 februari 2019 kl 11:59

Om ni väntar lite kommer FN snart att införa en del nya kategorier i kvotflyktingsystemet. När “massinvandringskonsekvensflykting”, “hårdnandesamhällsklimatflykting” eller “jagorkarintemerflykting” blivit uppförda på listan kommer ni kunna få FN:s hjälp att omlokalisera. Själv tar jag “jag vill leva jag vill dö i Norden” rätt så bokstavligt och eftersom jag är född här kommer jag troligtvis också dö här. Äger ju ändock lite fosterjord à 1×2 meter. Så här går vi ned med flaggan i topp medan råttorna sprattlar över relingen.

Jan Norberg
9 februari 2019 kl 11:06

Som flitig kommentator i denna publikation betraktas jag nog av andra som relativt negativ till den utveckling vi nu har bevittnat under ca 40 år, dvs jag kan med egen upplevd erfarenhet själv se och jämföra.

Att jag som pensionär uttalar mina åsikter baserat på erfarenhet över tid är ju en sak, men att även yngre i allt högre utsträckning nu börjar dra öronen åt sig borde ju sända chockvågor till våra folkvalda politiker.

Utvandrar de hårt arbetande svenska orginalmedborgarna samtidigt som bidragstörstande analfabeter från muslimska länder flyttar fram sina positioner gör ju att fallet ned i avgrunden kan gå ganska fort. Trender startar ibland ganska oväntat, börjar utflyttningen av unga sprida sig så är det bara en tidsfråga innan Sverige är bortom all räddning och Islam har tagit över.

Det finns en infallsvinkel i denna artikel som jag gillar mer än annat, det är den enkla logiken om folkutbytets effekter. Dvs vilka skall då arbeta, dra in skatter och försörja alla analfabeter och islamister som kommit till det svenska smörgåsbordet för att bli försörjda av den politikeradel som i förlängningen inte kan fortsätta få sina skattemedel från en bred massa hårt arbetande svenskar.

Det vore som Johanna Mörk själv säger rätt åt dessa maktgalna politiker som tror att man lura sin orginalbefolkning hur länge som helst, att flytta är att med fötterna visa vad man tycker om pk-diktaturen Sverige.

Att flytta ut ur Sverige är inte att svika sitt land, det är att visa våra styrande politiker att om de inte lyssnar på den folkliga majoritetens budskap så har de ingen befolkning kvar som försörjer dem.

Follow the Money, dvs minska radikalt politikernas vansinne där det slår hårdast, dvs flytta ut och betala skatt i något annat land där man uppskattar en kontrollerad invandring och där man inte låter sig översvämmas av lycksökare från tredje världen.

Själv valde jag Portugal av olika skäl och det är ett lugnt och civiliserat land där åtminstone jag känner mig trygg. De vilka har frågor om hur det är att bo i Portugal kan gärna ställa frågor.

Karl W
Karl W
Gäst
9 februari 2019 kl 04:30

Även jag är utflyttad, permanent och varaktigt. Jag trivs, kommer inte tillbaka, men det känns sorgset och bittert. En vän till mig uttryckte det väl. Efter sin utbildning åkte han ut i världen för att äventyra, som ingenjör var det hur lätt som helst att hitta jobb. Han hade en viss hemlängtan och åkte hem till Sverige efter flera år. Problemet var, Sverige fanns inte längre, det hade avskaffats. Som ung brukade han och vännerna köra mopederna till en närbelägen sjö och bada, kristallklart rent vatten man kunde dricka rätt ur sjön. Nu var vägen avstängd, alla fordon förbjudna. Han gick, och fann hans forna sjö nu överväxt med alger. Banken och alla affärerna i byn var borta, väggarna fulla av graffiti, på främmande språk. Utländska gäng hängde runt och bevakade sina revir. Han flyttade ut, och kommer in te ens att besöka igen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
8 februari 2019 kl 23:42

Kampen för Sverigevänligheten kan föras på olika vis. Högerpartiet SD ökar så sakta, AfS är extremt höger och har hybris, men med fler Sverigevänliga partier som ex. är gröna och röda, samt förstår betydelsen av respekt och hövlighet i en demokrati, samt förstår att valsamverka brett, så kan det gå undan, tror jag. SD kan hjälpa till, men visst ska tillräckligt många svenska medborgare förstå och agera på detta också.

ingemar ljungqvist
Gäst
8 februari 2019 kl 22:43

Den är lite Off Topic just här , men jag kan inte låta bli. Någon hade på ett blogginlägg – någonstans _ påstått att Socialdemokratiska Partiet hade nominerat Adolf Hitler till Nobels fredspris 1939. I så fall vill jag ha en bra referens till detta.
Det kan ju a varit ett fake – meddelande, men när man ser hur Margit Wallström uppträder i Montevideo dessa dagar för att göra ett Libyen igen, så kan ju detta vara sant. SAP har ju alltid försökt ställa sig på segrarnas sida åtminstone, som dessa skenbart ser ut att vinna.
Är himla tacksam för ett klarläggande:

Ingemar Ljungqvist, faktabaserad kommentator.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  ingemar ljungqvist
8 februari 2019 kl 23:56

Att dagens imperialistiska monopolkapitalistiska kanslihushöger-sossar, blåa som smurfar, ställer sig på fascismens sida mot demokrati och socialism är inget konstigt alls, men väntat. Det är inte samma sossar som 1939. Inte alls.

Skuld genom sammankoppling med dagens sossar är således ett argumentationsfel.

Men det låter inte alls otroligt att tidigare demokratiska socialister gjort detta. Båda var nationella demokratiska socialistiska arbetare-partier, i vart fall innan Hitler gjorde sig till diktator, blev imperialist och började göra allt för att krossa socialismen i maskopi med vissa monopolkapitalister från USA, vilket ledde till den krossade nationen Tyskland. Så mycket för den s.k. “nationalismen”.

Var Hitler monopolkapitalets lydige agent, likt dagens sossar? Mycket möjligt. En parodi på den konspirationsteorin här: https://www.liveleak.com/view?i=bd7_1365439362

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  ingemar ljungqvist
9 februari 2019 kl 04:51

Det stämmer och är historiskt korrekt. Hitler nominerades till Nobels Fredspris av socialdemokraten E.G.C. Brandt 1939. Glöm inte heller att Socialdemokraterna vid den tiden var ett uttalat nazistparti med åtskilliga riksdagsmän och även en statsminister som uttalade nazister. Hitlertyskland var då mycket likt Sverige idag, man tillät endast nyheter med de godkända värderingarna gå igenom pressen. Efter kriget gjorde Brandt gällande att han hade desinformerats av den tyska pressen. Det ekar även Sverige av idag, där endast ”godkända” nyheter skall tillåtas i skattefinansierade SR/SVT eller skattestödda MSM, medan alternativmedia trakasseras systematiskt eller man försöker misskreditera eller stänga ner all regimkritisk press.

ingemar ljungqvist
Reply to  Karl W
9 februari 2019 kl 11:16

Bra Karl W för snabbt svar. Men jag menade med referens en faktisk uppgift . I nuläget kan jag bara hänvisa till Karl W s utsaga .
Det räcker inte om andra kräver av mig som journalist en källa/referens.
Jämför gärna de länkar jag lade upp i Newsvoice artikeln om Walter Hallstein. (googla Ljungqvist+Hallstein så finner du den) I länkarna där fanns faktiskt originalen till Hallsteins tal till Nazistpartiet med.
Tack så länge Karl W!
Ingemar Ljungqvist, http://www.almanova.eu

Ulf ClaréusD
Reply to  ingemar ljungqvist
9 februari 2019 kl 16:17

Gertrude and the Fuehrer / Did Gertrude Stein campaign to get Hitler the Nobel Peace Prize? And if she did, was she serious?
Stephen Schwartz, Chronicle Staff Writer Published 4:00 am PDT, Sunday, June 9, 1996 https://www.sfgate.com/news/article/Gertrude-and-the-Fuehrer-Did-Gertrude-Stein-2978967.php

Den mycket kända [onödigt ord] kulturpersonligheten Gertrude Stein (död i Frankrike 1946, 72 år gammal) valsade runt i anglosaxisk press, som en annan känd person, som önskade se Adolf Hitler som mottagare av Nobels fredspris. Skandal skrek man då 1996 när det omskrevs, men objektivt sett hade ju Hitler tillsammans med Neville Chamberlin 1938, med München-överenskommelsen organiserat “Peace in our Time”. Det höll ju förstås inte, då det redan var bestämt att Tyskland skulle krossas.

Ulf ClaréusD
Reply to  Ulf Claréus
10 februari 2019 kl 09:44

Ska man skratta eller gråta när de politiskt korrekta Övervakarna på NewsVoice censurerar bort det ord som jag skrev och istället kommer med “[onödigt ord]”, en tillrättavisning gränsande till att vara patetisk i sin inställsamhet. Gertrude Steins bakgrund var ju väl känd och det var ju det som var poängen.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Ulf Claréus
10 februari 2019 kl 09:50

Du är rolig Ulf. Alla med NewsVoice-humor vet vilket ord som jag tog bort. Kan du inte själv byta ut det förbjudna ordet mot ett valfritt annat ord i fortsättningen? Knock yourself out. / red

Ulf ClaréusD
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
10 februari 2019 kl 14:09

[Raderat. Lägg ner! / red]

Örjan Wedin
Örjan Wedin
Gäst
Reply to  ingemar ljungqvist
11 februari 2019 kl 17:14

Det var en s-riksdagsman som gjorde det , men det var ett ironiskt skämt .

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Örjan Wedin
12 februari 2019 kl 07:05

Det var faktiskt inget ironiskt skämt, utan på fullt allvar, men efter kriget skyllde han på att han missletts av den tyska pressen. Det finns nog en viss sanning i det.

Solveig Silverin
Gäst
8 februari 2019 kl 20:43

“Nödvändiga investeringar” betyder digitalisering av vård-skola och omsorg för att gynna mobil- och teknikindustrin. Det står i regeringens digitaliseringsplan, att kommuner och landsting skall med skattemedel betala digitaliseringen och 5G. Det är trådlöst, som är mest viktigt, inte en god sjukvård eller en bra skola eller en bra äldrevård. Dyra robotar skall sköta äldrevården.
Upprätthålla välfärden är att alla skall ha det någorlunda bra, i landet, men att skattemedel går till att föda teknikindustrin är något alla borde reagera negativt på. Men gör det märkligt nog inte. Men det bero väl på att många blir rika på teknikindustrins aktieutdelning? Och dessa rika aktieägare, vill inte betala tillbaka dessa skattemedel som fött teknik- och mobilindustrin, som gjort aktieägarna rika, därför flyttar man utomlands? Och det är väl mest de rika som kan utvandra från ett land och invandra till andra länder, som vissa invandrar till vårt land?

Intressant läsning 2016 https://data.riksdagen.se/fil/D50783BA-49C7-40D8-9CD2-BDF95FF47D6C

Sture B
Sture B
Gäst
8 februari 2019 kl 20:16

Det är ju det här resultatet globalisterna eftersträvar. Först ser de till att det väller in en massa med främmande folkslag så att urinvånarna till slut flyttar ut från sitt eget hemland och bosätter sig i annat land. När agendan är fullbordad kommer världens alla länder bestå av en blandad befolkning av rotlösa kosmopoliter. Men vad gör man den dagen då de bestämmer sig för att förstöra landet man flytt till? Bollen är ju rund och till slut finns det ingenstans att fly och då får barnen ärva den strid man själv inte orkade utkämpa. Precis på samma sätt som vi har ärvt den här skiten av föregående generationer.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
8 februari 2019 kl 18:28

Själv redan utflyttad. Men funderar på att flytta vidare till t.ex. New Zealand.
Att låna 3600 miljarder kronor i det svenska folkets namn för att upprätthålla välfärden och göra nödvändiga investeringar är rent vansinne. “Upprätthålla välfärden” = att planlöst låna för löpande utgifter, alltså snar konkurs.
Man vet detta och skriver därför ihop det med “nödvändiga investeringar” för att skymma verkligheten och helst slippa avslöja hur mycket löpande kostnader man tänker låna. Verkar som om det kan vara ett erbjudande från George Soros som därmed kan låta sin styrfamilj (Rotschild eller Rockefeller) ta över Sveriges roder helt.
SUCK!

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  sten bjorsell
9 februari 2019 kl 04:35

Var försiktig med Nya Zeeland. Fruktansvärt dyrt att bosätta sig i, medelpriset på ett hem är nu fem miljoner kronor, mycket korrumperat, utlänningar står sist i kön för jobb, dom har ökat befolkningen från 2.8 miljoner till 4.7 miljoner, och många problem är desamma som i Sverige, men det är ändå klart bättre. Landet är otroligt förorenat, det finns inte en enda flod eller sjö längre med drickbar vatten. Hela städer har förgiftats av vattnet (Havlock North som exempel)

Joachim Johansson
Joachim Johansson
Gäst
Reply to  Karl W
18 februari 2019 kl 08:50

Vad gäller fastigheter/boende så har du rätt men i övrigt kan jag inte hålla med, beror kanske på var man är, sydön är väl mer europeiskt än nordön och jag uppfattade inte eller nån annan jag känner att det fanns nån som helst diskriminering på arbetsmarknaden.
Vad gäller vattnet, strunt prat! Jag och många jag vänner jag träffat har vandrat runt över hela NZ och druckit vatten från forsar och bäckar överallt utan att filtrera och det har gått alldeles utmärkt.
Skulle klart rekommendera sydön dock, i norra Norrland hittar man mycket skräp i diken och dumpade byggmaterial i skogarna och husen är inte särskilt omhändertagna.

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Joachim Johansson
18 februari 2019 kl 13:39

Sydön är inte mer Europeisk än Nordön. Jo – det finns en diskriminering, men en är inte enkelt synlig. Vatten. Sök på Havlock North. ”husen är inte särskilt omhändertagna” beror på var du är. Tyvärr, NZ är verkligen förorenat. Jag har personlig erfarenhet på plats. Du kan faktiskt dricka skit utan att bli sjuk, kortsiktigt.