Ebba Busch Thor lägger om kurs i den svenska politiken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Ebba Busch-Thor. Pressfoto: Kristdemokraterna.se
Ebba Busch-Thor. Pressfoto: Kristdemokraterna.se
Ebba Busch-Thor. Pressfoto: Kristdemokraterna.se

DEBATT. När Ebba Busch Thor äntligen i demokratins namn närmar sig SD, drar C och L fram det vid det här laget oerhört slitna rasistkortet. De har inget annat. De har aldrig de senaste valperioderna haft som riktmärke att försöka att driva sina sakfrågor genom den parlamentariska process som är den enda riktiga i en demokrati.

Nej, C, L och S har tydligt visat att det viktigaste för dessa partier är att få behålla makten, men de är så naiva och har så sanslöst dåliga rådgivare och partistrateger, att de nu tvingas slåss för sin existens. De har i stället bidragit till att få en del av den fortfarande sovande befolkningen att successivt få upp ögonen för det politiska och demokratiska bedrägeriet.

Deras nu barnsliga gnäll är gemensamt överenskommet i barnkammaren. Lika barn leka bäst. Det är till och med så att man näst intill kan lägga karbonpapper mellan deras uttalanden.

Jan Björklund skriver på Twitter:

”SD är ett högernationalistiskt parti som är skapat ur den svenska nynazismen. Sorgligt att KD öppnar för förhandlingar. Sannolikt första steget mot det konservativa block som SD drömmer om.”

ArcanumSkolan 2024

Annie “Bilderbergaren” Lööf skriver på Facebook:

”Ett historiskt misstag av KD att öppna för förhandlingar och överenskommelser med SD, ett främlingsfientligt populistparti med rötterna i nynazismen. Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör i dag.”

Anmärkningsvärt att JB anklagar SD för att ha rötterna i den svenska nynazismen. Har han inte läst sitt samarbetsparti Centerns mörka historia? Om inte kommer här ett par länkar som kanske kan få upp hans ögon till en artikel om Bondeförbundets program och en artikel i SvD rubricerad “Historieförfalskarna”.

Socialdemokraternas historia är långtifrån bättre: “Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia”.

Att dessa tre landsförrädarpartier är just de som flitigast använder begrepp som nazistiskt, högerextremt, fascistiskt om SD blir patetiskt och pinsamt. Otroligt att man inte inser detta själva. Man nämner aldrig ett ord om SD:s partiprogram eller sakfrågor.

Därmed framstår S, C, L och även MP som Sveriges ledande fascistiska och nazistiska partier och är därmed ett hot mot vår demokrati.

Att KD med Ebba Busch Thor i spetsen nu vill diskutera sakpolitik med SD är verkligen i grevens tid. Hade de väntat längre hade de också dragits ner i den bruna geggan som i dag består av S, C, L och MP.

Återstår att se vad Moderaterna nu kommer att göra. De kan knappast vara intresserade av att hoppa på det bruna tåget. Ska de kunna återställa något av sin synnerligen skamfilade trovärdighet måste även de börja lyssna på SD. Om inte är även detta partis dagar räknade.

Personligen tror jag att såväl Jan Björklunds som Ulf Kristerssons käpphästar är att bägge har adopterade barn från Sydostasien. Ett eventuelt samarbete med SD har därför blivit en personlig fråga för dessa två partiledare. Förmodligen till förtret för deras hela partier, då de riskerar att utraderas. Iaf Liberalerna.

Text: Öystein Rönne

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq