“Totte är uppenbart ingen Bechir Rabani” – Ulf Bittner är arg på NewsVoice

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner – Foto: Arbetsgruppen AMBU

DEBATT. “Förhoppningsvis lär sig även Torbjörn Sassersson och NewsVoice något om vad som är av mycket stort allmänt intresse!” Det skriver Ulf Bittner i ett grupp-mail förbannad över att NewsVoice inte hunnit publicera något ur Sverige Granskas-serien, Bittners svar på Granskning Sverige.

Text: Ulf Bittner

Varför gör Sassersson som övriga MSM och inte släpper fram något alls ur Sverige Granskas-serien, inkluderat då såklart inspelningen/samtalet av igår? Kan vi i allmänheten anse att Torbjörn Sassersson och NewsVoice har blivit mer och mer som övrig MSM, som ”jagar” klickare och endast delger selekterat flöde som släpps fram utifrån eget intresse?

Uppenbart är att vi i Sverige har sådana enorma interna problem som bör belysas och släppas fram. NewsVoice kunde varit rätta platsen till ett enormt diskussionsforum, men blev det aldrig.

Pratade med en god vän igår som frågade om jag visste varför Sassersson inte släpper fram om det på NewsVoice, och svaret blev enkelt att jag personligen inte alls går in alls längre på MSM NewsVoice, men goda vänner läser och delger om vad som där sker.

Sassersson visade redan tidigt rädsla för att bedriva riktig och opartisk journalistik, och släppa fram viktiga ämnen, som tex artikeln om amalgam/kvicksilver, som jag personligt fick tjafsa med Torbjörn ”Totte” Sassersson om 1 år, fast han redan självt kommunicerat nästan direkt artikeln anlände NewsVoice, att den skulle publiceras.

Överväger nu att sprida den kunskapen ovan er i en begränsad krets delgivits om ytterligare så var och en självt kan bedöma som läsare av NewsVoice om varför selekteringen ökat, så var inte det initialt, så något har hänt.

NewsVoice blev och blir aldrig som Newsmill var, tyvärr, för där var det riktigt högt i tak och där selekterades inte. Och noteras bör att Totte är uppenbart ingen Bechir Rabani.

Sverige Granskas

Totte får mer eller mindre dagligen del av massutskicken, kan vara bra att veta. Men inte en stavelse om vansinnet som där delges, så han läser uppenbart inte dem, vilket är hans ensak.

Vore intressant att göra en intervju/samtal med Totte om NewsVoice utvecklingen i Sverige Granskas-serien. Totte får del av denna kommunicering så han kan höra av sig om intresse och civilkuraget/modet finns.

Text: Ulf Bittner

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ulf Bittner har här på NV skrivit en mängd mycket bra artiklar. Dock delar jag inte hans uppfattning i denna artikel, och så måste det ju kunna vara.

  I mitt tycke gör Torbjörn ett mycket bra jobb, inte minst mot bakgrund av att han gör allt själv. Som jag ser det är NV´s styrka bredden på ämnen, och just det selektiva urvalet, som iaf jag gillar.

  Det skulle ju aldrig gå att ta in “allt från alla” i detta forum, så en selektering måste ju såklart finnas. Massor av andra plattformar finns ju för den som söker något specifikt ämne och saknar det här på NV. “Smörgåsbordet” på Internet är ju verkligen gigantiskt. Den som söker finner…lite här och lite där….!

  Själv anser jag att NV har tillräckligt/lagom högt i tak för att kunna vara en viktig och inte minst trovärdig kanal i samhällsdebatten (denna balansgång är mycket svår, men bemästrar Torbjörn utmärkt). Om man själv inte anser det så är det ju bara att söka sig någon annanstans. Hur svårt kan det vara?

 • Jag ser en väg framåt. När Ulf gjort en intervju eller ett reportage som är relevant för Newsvoice läsare så kan Ulf helt enkelt posta en länk där med lite sammanfattande text.

  Om Redaktionen finner den intressant så kan de göra en artikel av det i mån av tid, samt hänvisa till Ulfs intervju som källa. En grej som att Ole Dammegårds hemsida attackerats med ett slags tidsinställda virus skulle ex. kunna postas i någon av dessa poster: https://newsvoice.se/tag/ole-dammegard/

  Jag tyckte i vart fall att det var en intressant nyhet som Newsvoice hade kunnat ta upp.

 • Min kommentar till Bittner:

  Ulf Bittner gör i grunden ett viktigt jobb, men han har svårt att nå ut, mycket beroende på att bombarderar sina mottagare med mail som är mycket krävande och dominerande. Om mottagarna inte agerar snabbt eller inte alls är det fel på mottagarna, inte på vilket sätt budskapet framförs, verkar Bittner resonera.

  Sedan är ju inte precis Sverige ett land som är speciellt tillåtande. Det är låt i tak. Ingen får sticka ut näsan. Statssystemet med myndigheter och allt får inte kritiseras. När systemet rättshaverar svarar systemet med att angripa budbäraren och kallar istället denne för rättshaverist när det egentligen är tvärt om.

  Bittner klagar på att NewsVoice inte publicerar “Sverige Granskas” och svaret är helt enkelt tidsbrist. Flera personer (ink jag) berömmer Bittner för hans sätt att föra ett samtal på “Sverige Granskas”. Han verkar ha funnit sitt medium, audio. Textmässigt är dock Bittner en katastrof.

  Jag föreslår att Bittner satsar allt på “Sverige Granskas” och jag lovar att lägga ut någon bra intervju/samtal så fort jag hinner.

  Jag får nästan lust själv att starta “Svenskar Granskar” och visst vore väldet kul med ett återuppstått “Granskning Sverige” och ett nytt “Sverige Granskas” och ett snart lanserat “Svenskar Granskar”.

  Hur ska alla näthatare inom massmedia som vill bli av med alla medborgarjournalister göra om alla svenskar börjar granska allt och alla? Hillarious.

 • Torbjörn gör ett bra väldigt bra jobb. Kan förstå om han har viss tveksamhet kring Granskning Sverige. Programmet om Aschberg var intressant men innehöll också ett påstående som fick mig att haja till, att Sovjetunionen startade andra världskriget. Det sänker trovärdigheten.

  • Bortse från min kommentar. Var lite snabb att skriva. Förstår att jag blandar samman hans SG med GS. Trodde han skällde på Torbjörn p g a GS. Begreppsförvirringen är total.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *