Helene Bergman: Assange har rätt: Sverige har blivit “feminismens Saudiarabien”

publicerad 13 april 2019
- av NewsVoice
Julian Assange - Foto: Dartmouth Films
Helena Bergman, pressfoto
Helena Bergman – Pressfoto: Model House

Julian Assange har kallat Sverige för “feminismens Saudiarabien”. Efter att ha levt med den svenska feminismen från 70-talet fram till idag är jag benägen att hålla med honom. Den statsfeminism som nu visar sitt fula ansikte i Sverige vill jag inte ens kalla för feminism. Det senaste exemplet är det typiskt svenska förslaget om ett samlagskontrakt.

Text: Helene Bergman (Bergmanhelene.com), journalist, författare, fotograf och föreläsare. Hon var en av profilerna i det legendariska kvinnoprogrammet Radio Ellen i Sveriges Radio. | Artikeln publicerades ursprungligen i Newsmill 2011-03-01 | NewsVoice fick tillstånd att återpublicera artikeln.

Ursprungsfeminismen eller den fria feminismen tar alltid parti för de svagare, oberoende av kön, mot makten. Den statsfeminism som nu visar sitt fula ansikte i Sverige vill jag inte ens kalla för feminism.

Inte när enskilda män i vårt land börjat tala om att lägga av med sexlivet av rädsla för att anmälas för våldtäkt. Inte när pappor numera råder sina söner att filma samlaget med mobiltelefonen för att inte åka dit. Inte när utländska medier skriver att den sexuella frigörelsen bombas tillbaka till medeltiden av det svenska rättsväsendet.

Ovanstående slutsatser jag drar efter att ha läst igenom de 207 kommentarer som skrevs efter min artikel på Newsmill med över 14,000 visningar och med rubriken: “Feministerna i Assange-härvan gör våld på feminismen”.

Jo, rubriken är sannare än vad den från början tycktes vara! Att vara feminist är inte att hata män, att använda enskilda män som måltavla, att göra män impotenta. Att använda den kvinnliga förförelsen som ett vapen mot enskilda män. Vi urfeminister kämpade för vår sexuella frihet för att njuta, inte för att använda den som maktmedel med statens hjälp.

Att vara feminist är att avslöja och bekämpa de maktstrukturer som förtrycker och håller nere människor. Den sexuella frigörelsen kom tillsammans med kravet på att kvinnor måste kunna försörja sig själva och inte vara ekonomiskt beroende av män. Det började så bra under Olof Palmes tid med slopad sambeskattning, föräldraförsäkring med pappaledighet, massiv dagisutbyggnad och fri abort.

Det kunde ha stannat därvid. Men socialdemokraterna i regeringsställning kidnappade feminismen, avväpnade den, döpte om den till jämställdhet och gjorde den till en del av maktapparaten. Ett smart sätt att ta död på den fria feminismen. Jämställdheten upphöjdes till statlig norm och blev en karriärstege inte minst inom politiken, byråkratin och rättsväsendet.

Problemet var bara att den inte var förankrad i “rörelsen.” Det är bara att komma ihåg länspolismästaren i Uppsala, Göran Lindberg, med nära anknytning till den socialdemokratiska toppen. Göran Lindberg gjorde karriär som jämställdhetsprofet samtidigt som han utnyttjade kvinnor sexuellt.

T o m Göran Persson kallade sig för feminist, en blasfemi eller med ett annat ord – hädelse. Inte för att han är man utan för att han representerade makten. Många av urfeministerna försvann till universiteten och blev elitfeminister och gjorde kampen till vetenskap och intellekt. Könet blev genus och måltavlan var inte längre statsapparaten utan svängde över mot männen som kön och sexuella varelser. Det som nu hänt är att vi fått en “feminismens” nomenklatura som sätter dagordningen även under en borgerlig regering.

Det senaste exemplet är det typiskt svenska förslaget om ett samlagskontrakt troligtvis inspirerat från USA. Ett lagförslag SOU 2010:71, som kommer att innebära att när vi tänder sexuellt på varandra ska vi PRATA med varandra först för att nå consensus, därefter ska båda skriva under ett kontrakt, (det kommer säkert att finnas förtryckt på nätet!) sedan äntligen kan vi älska med varandra. Om lusten fortfarande finns kvar? Har lagstiftaren ingen fantasi? Vad tror hon/han att det ska leda till? Statsfeminismen har gått ett steg för långt när staten går in och penetrerar ända in i sängkammaren!

Ja Julian Assange begrep inte i vilket land han hamnat i och nu eventuellt ska utlämnas till. Han kallar Sverige för feminismens Saudiarabien. Han var den enda som vågade kalla det för vad det är och jag som urfeminist håller med honom. Trots att jag vet att det är oerhört politiskt inkorrekt att kritisera feminismen i Sverige. Men just bristen på fri och öppen debatt har gjort att vi har hamnat i en så absurd situation att staten t o m vill lagstifta om vårt sköraste och skönaste och göra det till en kriminell handling.

Text: Helene Bergman (Bergmanhelene.com)


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det faktum att många radikala varianter av ideologier överhuvudtaget fått genomslag beror på omfattande stöd av Cias uppdragsgivare via olika fronter. Feminister i Usa har erkänt att dom mottagit Cia-stöd. Motivet är att det går att splittra splittra oppositionen.
  Icke radikala varianter klarar sig på egen hand utan Cia-stöd.
  Hela historien med Assange i Sverige är medvetet framprovocerad av Cia. Assange som i början presenterade hela galleriet av tunga msm New York Times mfl som partners, och visade därmed redan från starten vilka han jobbar för om man är medveten om hur dom medierna styrs.
  Så Cia manipulerar oss från båda sidor. Både för och skenbart mot sin agent. Det sistnämnda för att dom fortfarande vill kunna behålla er support.
  Hans uppdragsgivare har motiv att låta honom släppa några avslöjanden då och då som redan var kända av de initierade men inte för allmänheten. Han vet att dom vill driva projektet vidare så han är inte rädd, vilket han rimligen borde vara om han inte trodde sig ha deras stöd.

 • Det faktum att många radikala varianter av ideologier överhuvudtaget fått genomslag beror på omfattande stöd av Cias uppdragsgivare via olika fronter. Feminister i Usa har erkänt att dom mottagit Cia-stöd. Motivet är att det går att splittra splittra oppositionen.
  Icke radikala varianter klarar sig på egen hand utan Cia-stöd.
  Hela historien med Assange i Sverige är medvetet framprovocerad av Cia. Assange som i början presenterade hela galleriet av tunga msm New York Times mfl som partners, och visade därmed redan från starten vilka han jobbar för om man är medveten om hur dom medierna styrs.
  Så Cia manipulerar oss från båda sidor. Både för och skenbart mot sin agent. Det sistnämnda för att dom fortfarande vill kunna behålla er support.
  Hans uppdragsgivare har motiv att låta honom släppa några avslöjanden då och då som redan var kända av de initierade men inte för allmänheten. Han vet att dom vill driva projektet vidare så han är inte rädd, vilket han rimligen borde vara om han inte trodde sig ha deras stöd.

 • Ja så rätt, jag väntar fortfarande på anmälningarna som sjukvården kommer att ställa till kvinnorna som på BB inte har med ett skrivet kontrakt.
  Där det framgår att killen var med på detta.
  Efter Metoo vet jag som kille att “tjat” = en våldtäkt i kvinnans ögon.

  Så tjat i allmänhet BÖR BLI kriminaliserat, tycker jag.

  Och sedan kan jag säga att flertalet kvinnliga bekanta till mig är vansinniga på feministerna i detta land. Dom har förstört så mycket.

  Man börjar fundera på Bibeln där Eva var orsaken till att dom inte fick vara kvar i Eden.
  Har det funnits sk feminister på den tiden oxå ?

 • Ja så rätt, jag väntar fortfarande på anmälningarna som sjukvården kommer att ställa till kvinnorna som på BB inte har med ett skrivet kontrakt.
  Där det framgår att killen var med på detta.
  Efter Metoo vet jag som kille att “tjat” = en våldtäkt i kvinnans ögon.

  Så tjat i allmänhet BÖR BLI kriminaliserat, tycker jag.

  Och sedan kan jag säga att flertalet kvinnliga bekanta till mig är vansinniga på feministerna i detta land. Dom har förstört så mycket.

  Man börjar fundera på Bibeln där Eva var orsaken till att dom inte fick vara kvar i Eden.
  Har det funnits sk feminister på den tiden oxå ?

 • Den här bruden verkar ju påstå att alla kvinnor som anmäler våldtäkt är galna. Det är dessvärre så att det är vanligt att kvinnan som anmäler våldtäkten inte blir trodd.
  Varför filma samlag i hemlighet (och ev lägga upp på porrsidor) när man ISTÄLLET kan lära sönerna att försäkra sig om att de ligger med en sund människa om dom nu är så oskyldiga.
  Jag är så trött på detta förminskande av kvinnor. Att vi är galna häxor som ljuger om att vi har blivit våldtagna. Vi är inte feminister för att utöva makt över män, vi är feminister för att få män att sluta utöva makt och våld vare sig det är emotionellt, sexuellt eller fysiskt våld mot kvinnor och barn. Men ÄVEN när det är kvinnor som utövar emotionellt, sexuellt eller fysiskt våld mot män och barn. Luras inta av att det heter FEMinism det är till för allas jämlikhet men inte bullshit.
  Jag är inte insatt i Assange sexbrotts anklagelser men jag tycker att det är lustigt att de är så noga med att fälla just Assange för sexbrott när i princip alla andra våldtäktsmän får gå fritt? som till exempel Västerås polis fallet.
  Återigen detta larv om att “ja nu minsann måste vi ha skrivna kontrakt på sexet, va larvigt” Är du en sund människa som kan avgöra om din partner vill ha sex eller ej så gäller det ju naturligtvis inte dig! Lagen är till för dom som inte kan.

 • Den här bruden verkar ju påstå att alla kvinnor som anmäler våldtäkt är galna. Det är dessvärre så att det är vanligt att kvinnan som anmäler våldtäkten inte blir trodd.
  Varför filma samlag i hemlighet (och ev lägga upp på porrsidor) när man ISTÄLLET kan lära sönerna att försäkra sig om att de ligger med en sund människa om dom nu är så oskyldiga.
  Jag är så trött på detta förminskande av kvinnor. Att vi är galna häxor som ljuger om att vi har blivit våldtagna. Vi är inte feminister för att utöva makt över män, vi är feminister för att få män att sluta utöva makt och våld vare sig det är emotionellt, sexuellt eller fysiskt våld mot kvinnor och barn. Men ÄVEN när det är kvinnor som utövar emotionellt, sexuellt eller fysiskt våld mot män och barn. Luras inta av att det heter FEMinism det är till för allas jämlikhet men inte bullshit.
  Jag är inte insatt i Assange sexbrotts anklagelser men jag tycker att det är lustigt att de är så noga med att fälla just Assange för sexbrott när i princip alla andra våldtäktsmän får gå fritt? som till exempel Västerås polis fallet.
  Återigen detta larv om att “ja nu minsann måste vi ha skrivna kontrakt på sexet, va larvigt” Är du en sund människa som kan avgöra om din partner vill ha sex eller ej så gäller det ju naturligtvis inte dig! Lagen är till för dom som inte kan.

 • Tack Helene för dessa sanningens ord som få kvinnor idag klarar av att svälja. Det enda feministerna lyckats riktigt bra med är att förminska kvinnorna, inte bara i männens ögon utan även i våra. Män som följer lagar, förordningar och som har respekt för kvinnor blir impotenta medans de som uppfattar förminskningen tar sig friheter utan att fråga om lov.
  Kontrakten kanske även skulle kompletteras med uppgift om hur många gånger mannen kan köra på beroende på hur ofta kvinnan känner att hon behöver kontrollera om kondomen är hel och sitter ordentligt på. Det borde även framgå mannens rättigheter utifall kvinnan inte skulle vara nöjd men mannens prestation och om hon hans tillstånd att diskutera dessa med någon annan av mannens partners.
  Jag har börjat förstå att lust är något som kan förtryckas…… det finns ju fertilitetscenter.

 • @ Peter Grafström

  Jag börjar känna mig som din stalker 🙂 Du har ett flertal gånger blivit ombedd att utveckla dina påståenden när det handlar om dels Assange , dels Tommy Robinson som kontr. opp. Men det är som att du medvetet glider undan påstötningarna för att dyka upp under nån annan artikel med dina repetitioner.

  Kan eller vill du inte svara ?

 • Det märks på flödet av artiklar kring ‘martyren’ Assange vilka mäktiga krafter WL jobbar för. Istf att avslöja att både WL, Assange och honungsfällan i Sverige är imperiets psyop mot oss alla för ni fram precis det som WL och dess rika herrar önskar.
  Om ni inte hade varit så manipulerade av msm hade ni i samband med honungsfällan 2010 vetat att Assange redan var en avslöjad bluff. Det är den aspekten som bör vara i förgrunden. Låt inte imperiet lyckas göra det till precis den attack mot svenska feminister som imperiet har planerat redan från början. En rättegång som skulle visa att det aldrig var ngn våldtäkt vore bra. Men det viktiga är att WL och dess imperieagenter avslöjas som kontrollerad opposition som aldrig varit det som särskilt de vänsterinriktade ömmar för.

 • Tack Helene för dessa sanningens ord som få kvinnor idag klarar av att svälja. Det enda feministerna lyckats riktigt bra med är att förminska kvinnorna, inte bara i männens ögon utan även i våra. Män som följer lagar, förordningar och som har respekt för kvinnor blir impotenta medans de som uppfattar förminskningen tar sig friheter utan att fråga om lov.
  Kontrakten kanske även skulle kompletteras med uppgift om hur många gånger mannen kan köra på beroende på hur ofta kvinnan känner att hon behöver kontrollera om kondomen är hel och sitter ordentligt på. Det borde även framgå mannens rättigheter utifall kvinnan inte skulle vara nöjd men mannens prestation och om hon hans tillstånd att diskutera dessa med någon annan av mannens partners.
  Jag har börjat förstå att lust är något som kan förtryckas…… det finns ju fertilitetscenter.

 • @ Peter Grafström

  Jag börjar känna mig som din stalker 🙂 Du har ett flertal gånger blivit ombedd att utveckla dina påståenden när det handlar om dels Assange , dels Tommy Robinson som kontr. opp. Men det är som att du medvetet glider undan påstötningarna för att dyka upp under nån annan artikel med dina repetitioner.

  Kan eller vill du inte svara ?

 • Det märks på flödet av artiklar kring ‘martyren’ Assange vilka mäktiga krafter WL jobbar för. Istf att avslöja att både WL, Assange och honungsfällan i Sverige är imperiets psyop mot oss alla för ni fram precis det som WL och dess rika herrar önskar.
  Om ni inte hade varit så manipulerade av msm hade ni i samband med honungsfällan 2010 vetat att Assange redan var en avslöjad bluff. Det är den aspekten som bör vara i förgrunden. Låt inte imperiet lyckas göra det till precis den attack mot svenska feminister som imperiet har planerat redan från början. En rättegång som skulle visa att det aldrig var ngn våldtäkt vore bra. Men det viktiga är att WL och dess imperieagenter avslöjas som kontrollerad opposition som aldrig varit det som särskilt de vänsterinriktade ömmar för.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *