Tillåt inte IS-terroristerna få återvända till Sverige

publicerad 3 april 2019
- av Christer Nilsson
Jihadister i Sverige...
Jihadister i Sverige...
Övervintrande IS-terrorister trivs bra i röda små stugor i fristaden Sverige. Montage: NewsVoice

DEBATT. År 2014 utropades kalifatet Islamiska Staten, IS, med rötter i al-Qaida. I bergsstaden Sinjar, som ligger vid motorvägen mellan Mosul och Raqqa, bodde den jezidiska minoriteten, en grupp som hänsynslöst förföljts av IS. I augusti attackerades staden med målet att utrota jeziderna och man lyckades.

Text: Christer Nilsson, historiker

Under attacken mördades 5000 civila vilkas skelett länge låg i öppna massgravar; kvinnor och barn togs tillfånga för att användas som bland annat sexslavar. En etnisk rensning, ett folkmord och brott mot mänskligheten av samma avskyvärda dignitet som Waffen-SS insatskommando i Babi Jar 1941, som Stalins Gulagläger, som Maos kulturrevolution 1966-1976, Rwanda 1994 och Srebrenica i Bosnien 1995.

IS fortsatte sedan konsekvent på samma sätt att mörda alla IS fiender, man brände folk levande eller halshögg dem och med förstörelse av omistliga kulturarv som i Palmyra som ingår i FN:s världskulturarv samt i antikens Nineve (en gång Assyriens huvudstad, i dag Mosul) där stadsportar och monument fullständigt utplånades.


I dag är kalifatet endast en spillra sedan det sista fästet al-Baghuz fallit och i lägret al-Hol sitter 9000 IS-krigare internerade, bland dem runt 100 svenska medborgare som nu vill åka hem till Sverige.


Livslång ed för IS

Enligt Säpo har redan 150 återvänt till Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Borås har flest. När de anslöt sig till IS fick de svära en trohetsed som gäller för livet och det är en stenhård ed. Precis alla dessa ”krigare” verkar ha åkt ner till IS för att ”köra ambulans” eller ”jobba som bagare”, men de har kvar sin tro.

De är inte besegrade, det är vilande celler som kommer att återuppstå, kanske de bara byter namn. Det är ”omöjligt” att integrera dessa precis som de ”IS-fruar” som nu vill tillbaka. Även de har svurit en ed och är ibland ännu mer fanatiska än männen.


Den socialdemokratiska och MP-regeringens hantering av dessa IS-resor har varit så tafatt och handlingsförlamad att motstycke saknas.


IS-rockstjärnor med veteranstatus

Swisha Christer NilssonFörst den 1 april 2016 (två år för sent) kom en ny lag som kriminaliserade IS-resor i syfte att begå terroristbrott. Ett slag i luften. Och det är mer än lovligt enfaldigt att tro att Sverige, som inte ens kan hålla reda på sina egna förorter med dödsskjutningar och eskalerande gängkrig, ska kunna hantera radikaliserade jihadister som varit en del av världens mest brutala terrorgrupper.

Enligt terrorforskaren och docenten Magnus Ranstorp:

”…återvänder dessa till sin gamla radikala miljö. Där blir de rockstjärnor och får veteranstatus. Det finns betydande risk att det ökar på radikaliseringen bland vissa muslimska grupper”.

Och allt detta med hjälp av svenska skattebetalare. Risken är också stor att man kommer att ”tacka för hjälpen” genom att utföra fler terrordåd i norra Europa. Eller för att inte tala om Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan: ”Terrorism är en del av livet i en storstad”.

Text: Christer Nilsson, historiker


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det kanske låter radikalt men parasiter och virus ska bekämpas. De flesta rekryterade is-anhängare såg det som ljus utväg att lämna sina grymma och brottsliga bakgrund och ansluta sig till IS där får man förlåtelse och till och med belönas med brudar och martyrskap i fall man dör och går till paradiset.

  Detta är exakt den sjuka ideologin som lärs och sprids med Saudiska medel samt hyllas och stödjas direkt och indirekt av USA och många europeiska regeringar. Turkiet har också spelat sin destruktiva roll att underlätta flytten av terroristerna till Syrien och Irak.

  Sverige har blundat som många andra europeiska länder och låtit terroristerna strömma in till Irak och Syrien i hopp om att de dödas där och då är frågan avklarat när Syriens president störtas och Syrien blir Irak nummer två där ostabilitet, inbördeskrig gynnar israeliska intressen. Nu när planerna har fallit och Syrien är starkare än någonsin och IS har krossats möter man direkt problemet som man har inte räknat som möjlig scenario. Detta i sig visar brist på politisk kompetens hos inblandade ledare framför allt i Sverige.

  USA’s ledare kommer alltid undan när de gång på gång begår misstag som drabbar andra länder och folk och de skyddar med sig de allierade ledare. Det som är kvar att göras nu att ställa alla IS-terrorister inför en internationell domstol på plats i Syrien och ge den mandat att döma utifrån lokallagstiftning där avrättning är möjlig för att avsluta ärendet och då blir det lättnad till alla europeiska länder som har medborgare i Syrien sedan det är annan sak att prata om etik och moral.

 • Det kanske låter radikalt men parasiter och virus ska bekämpas. De flesta rekryterade is-anhängare såg det som ljus utväg att lämna sina grymma och brottsliga bakgrund och ansluta sig till IS där får man förlåtelse och till och med belönas med brudar och martyrskap i fall man dör och går till paradiset.

  Detta är exakt den sjuka ideologin som lärs och sprids med Saudiska medel samt hyllas och stödjas direkt och indirekt av USA och många europeiska regeringar. Turkiet har också spelat sin destruktiva roll att underlätta flytten av terroristerna till Syrien och Irak.

  Sverige har blundat som många andra europeiska länder och låtit terroristerna strömma in till Irak och Syrien i hopp om att de dödas där och då är frågan avklarat när Syriens president störtas och Syrien blir Irak nummer två där ostabilitet, inbördeskrig gynnar israeliska intressen. Nu när planerna har fallit och Syrien är starkare än någonsin och IS har krossats möter man direkt problemet som man har inte räknat som möjlig scenario. Detta i sig visar brist på politisk kompetens hos inblandade ledare framför allt i Sverige.

  USA’s ledare kommer alltid undan när de gång på gång begår misstag som drabbar andra länder och folk och de skyddar med sig de allierade ledare. Det som är kvar att göras nu att ställa alla IS-terrorister inför en internationell domstol på plats i Syrien och ge den mandat att döma utifrån lokallagstiftning där avrättning är möjlig för att avsluta ärendet och då blir det lättnad till alla europeiska länder som har medborgare i Syrien sedan det är annan sak att prata om etik och moral.

 • Instämmer helt! Is-krigarna skall dömmas på plats, gärna av en internationell domstol, där bevisföring blir enklare med överlevande vittnen. Det vet vänstern, väl hemma saknas vittnen och ingen kan ställas till svars för sina bestialiska handlingar. Socialdemokraterna har försenat lagskärpning om att kriminalisera terrorresor och dess finansierare, sedan många år. Staffan Danielsson (C) lade fram en motion om detta redan under 2013. Förortens väljargrupper måste strykas medhårs och får inte retas upp av sina bidragspolitiker, är senfärdighetens enkla förklaring.
  Därför snyftas det om IS krigarnas avkomma “de är ju baaarn” stämmer visserligen denna gång, för då måste föräldrarna med hem. Rädda barnen snyftar redan om vikten av sammanhållna familjer. Jag undrar om Annie Lööf den största av alla “Jökar” vill ha en hjärntvättad unge tillsammans med sin egen på dagis eller i förskolan, där vissa små IS krigare redan fått skära halsen av otrogna?
  Rahabilitering, bidrag, återanpassningsprogram lär bli följden, vilken reklam för potentiella “krigare” i förorten från dessa idoler. Res ut mörda och slå ihjäl, åk hem, bli belönad, utan efterräkningar.
  Varför inte samma omsorg mot Anders Brevik och Lasermannen kan man fråga sig?

 • Instämmer helt! Is-krigarna skall dömmas på plats, gärna av en internationell domstol, där bevisföring blir enklare med överlevande vittnen. Det vet vänstern, väl hemma saknas vittnen och ingen kan ställas till svars för sina bestialiska handlingar. Socialdemokraterna har försenat lagskärpning om att kriminalisera terrorresor och dess finansierare, sedan många år. Staffan Danielsson (C) lade fram en motion om detta redan under 2013. Förortens väljargrupper måste strykas medhårs och får inte retas upp av sina bidragspolitiker, är senfärdighetens enkla förklaring.
  Därför snyftas det om IS krigarnas avkomma “de är ju baaarn” stämmer visserligen denna gång, för då måste föräldrarna med hem. Rädda barnen snyftar redan om vikten av sammanhållna familjer. Jag undrar om Annie Lööf den största av alla “Jökar” vill ha en hjärntvättad unge tillsammans med sin egen på dagis eller i förskolan, där vissa små IS krigare redan fått skära halsen av otrogna?
  Rahabilitering, bidrag, återanpassningsprogram lär bli följden, vilken reklam för potentiella “krigare” i förorten från dessa idoler. Res ut mörda och slå ihjäl, åk hem, bli belönad, utan efterräkningar.
  Varför inte samma omsorg mot Anders Brevik och Lasermannen kan man fråga sig?

 • Christer, att vi inte ska släppa in IS terrorister verkar ju självklart för de flesta med sinnet för säkerhet och rättvisa satt i första rummet.

  Men vi ser absolut och total handlingsförlamning från samtliga politiker, inkl SD.

  Tänk om vi alla skulle göra tvärtemot, ta hem samtliga IS-terrorister och deras sjuka fruar och barn. Väl hemma placerar vi ut dem som nära grannar till samtliga politiker vilka genom sin handlingsförlamning åstadkommit allt detta, dvs politiker som välkomnat alla islamister att invadera vårt land.

  Efter utplaceringen i dessa politikers fysiska närhet så intensivbevakar vi området med kameror och skickar ut detta i realtid så att vi får se och på avstånd iaktta dessa politikers ansiktsuttryck när de skall röra sig och möta dessa mördare och terrorister.

  • Ha-ha Jan! Riktigt träffsäkert! Det är precis så det ser ut.

   Exempelvis bor Annie Lööf ca 2,7 mil från närmaste no-go zoon, eller “särskilt utsatt område” som politikerna och Brå helst vill kalla områdena för. Detsamma gäller såklart alla politiker som vurmar för massinvandring. Alltså – “kom hit, men inte till mig”.

   Detta tycker såklart de flesta hjärntvättade svenskarna är helt ok. Självklart skall inte de folkvalda politikerna som vurmat för massinvandringen själva behöva ta konsekvenserna av sina beslut.

   Jag som medborgare tar gärna en bombattack, men hoppas inte att våra kloka politiker skall behöva drabbas av detsamma. Vi behöver ju dessa kloka individer…eller?…

  • Sveriges 7-klöver har redan i praktiken konverterat till Salafismen, genom sitt stöd till Usrael och Saudiarabien som skapat IS, med motiveringen att Syriens folkvale ledare för koallitionen Nationella Fronten “måste bort”.

   Statsterrorn försvagade Syrien som nu inte kan försvara Golanhöjderna mot Usraels permanenta stöld av dem, vilket Trump gjort möjlig. Som tack för statsterrorn, som Trump godkänt och Obama skapat, tycks nu drevet mot Trump plötsligt läggas ned av nazi-sionistisk fulmedia.

   Drevet mot Trump som rysk agent, vilket pågått i åratal utan evidens, har plötsligt lagts ned. De ansvariga för förtalet låtsas nu som om det regnar, fastän de har vilselett hela världen med sina lögner om Trump och förstört hans arbete, utan minsta evidens.

   Det är inte enbart IS-terroristerna som är ett problem, men även de fulmedier och fulpolitiker som närt dem vid sin barm. Putin varnade väst tidigt för detta i FN p.g.a. egna erfarenheter i Ryssland. Ingen lyssnade och de som lyssnade var bara kontrollordet “Putinister!”

   Att Putin visade välvilja mot väst, samt hade rätt, saknar helt betydelse. Att Putin är en ledare med hög kvalitet, gör bara västs otillräckliga ledare arga, när de istället borde ta intryck och se honom som en rollmodell.

 • Christer, att vi inte ska släppa in IS terrorister verkar ju självklart för de flesta med sinnet för säkerhet och rättvisa satt i första rummet.

  Men vi ser absolut och total handlingsförlamning från samtliga politiker, inkl SD.

  Tänk om vi alla skulle göra tvärtemot, ta hem samtliga IS-terrorister och deras sjuka fruar och barn. Väl hemma placerar vi ut dem som nära grannar till samtliga politiker vilka genom sin handlingsförlamning åstadkommit allt detta, dvs politiker som välkomnat alla islamister att invadera vårt land.

  Efter utplaceringen i dessa politikers fysiska närhet så intensivbevakar vi området med kameror och skickar ut detta i realtid så att vi får se och på avstånd iaktta dessa politikers ansiktsuttryck när de skall röra sig och möta dessa mördare och terrorister.

  • Ha-ha Jan! Riktigt träffsäkert! Det är precis så det ser ut.

   Exempelvis bor Annie Lööf ca 2,7 mil från närmaste no-go zoon, eller “särskilt utsatt område” som politikerna och Brå helst vill kalla områdena för. Detsamma gäller såklart alla politiker som vurmar för massinvandring. Alltså – “kom hit, men inte till mig”.

   Detta tycker såklart de flesta hjärntvättade svenskarna är helt ok. Självklart skall inte de folkvalda politikerna som vurmat för massinvandringen själva behöva ta konsekvenserna av sina beslut.

   Jag som medborgare tar gärna en bombattack, men hoppas inte att våra kloka politiker skall behöva drabbas av detsamma. Vi behöver ju dessa kloka individer…eller?…

  • Sveriges 7-klöver har redan i praktiken konverterat till Salafismen, genom sitt stöd till Usrael och Saudiarabien som skapat IS, med motiveringen att Syriens folkvale ledare för koallitionen Nationella Fronten “måste bort”.

   Statsterrorn försvagade Syrien som nu inte kan försvara Golanhöjderna mot Usraels permanenta stöld av dem, vilket Trump gjort möjlig. Som tack för statsterrorn, som Trump godkänt och Obama skapat, tycks nu drevet mot Trump plötsligt läggas ned av nazi-sionistisk fulmedia.

   Drevet mot Trump som rysk agent, vilket pågått i åratal utan evidens, har plötsligt lagts ned. De ansvariga för förtalet låtsas nu som om det regnar, fastän de har vilselett hela världen med sina lögner om Trump och förstört hans arbete, utan minsta evidens.

   Det är inte enbart IS-terroristerna som är ett problem, men även de fulmedier och fulpolitiker som närt dem vid sin barm. Putin varnade väst tidigt för detta i FN p.g.a. egna erfarenheter i Ryssland. Ingen lyssnade och de som lyssnade var bara kontrollordet “Putinister!”

   Att Putin visade välvilja mot väst, samt hade rätt, saknar helt betydelse. Att Putin är en ledare med hög kvalitet, gör bara västs otillräckliga ledare arga, när de istället borde ta intryck och se honom som en rollmodell.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *