Premiär ikväll för DN:s webb-serie Mysteriejakten med Clas Svahn

20
Clas Svahn och Emma Martinez Arpstrand. Foto: DN.se. Montage: NewsVoice.se
Clas Svahn och Emma Martinez Arpstrand. Foton: DN.se. Montage: NewsVoice.se

NOTERAT. DN startar ikväll webb-serien Mysteriejakten med Clas Svahn och Emma Martinez Arpstrand. Programledarna ska gå igenom ett antal oförklarliga fenomen genom historien och de de börjar med cloud seeding, spöken och oförklarliga flygande fenomen (UAP). Programledarna ska även ta intryck av vad tittarna anser och är intresserade av, lovar DN.

Syftet med serien är främst att söka naturliga förklaringar, men när inga kan hittas förkastar inte Clas Svahn det som inte kan förklaras. Dessa fenomen får förbli oförklarliga och det är ett journalistiskt grepp som eventuellt kan göra serien framgångsrik, men alla som har färdiga uppfattningar och anser att de har bevis för dessa kommer förmodligen att bli besvikna.

Avsnitt som publicerats ikväll:

Text och kommentar: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
13 april 2019 kl 08:34

@ Bo

Jo , men när nu Svahn är en av de få msm-journalister som åtminstone nån gång faktiskt svarar på mail numera , vilket jag måste ge honom cred för även om han bevisligen inte är ärlig med de svar han ger , så kan det ju inte vara fel att dela med sig av det. Det står ju faktiskt svart på vitt att han ljuger

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
12 april 2019 kl 17:58

@ Jan Norberg

Som jag misstänkte , bara det vanliga kladdet du ägnade dig åt.

Bo
Bo
Gäst
12 april 2019 kl 17:55

Ödsla ingen tid på Svahn, han är gatekeeper. Om du så hade en alien i handen med dej skulle han säga att det är en konspirationsteori. Vet folk som rapporterat om ufon till ufo-Sverige där han var/är?
De blev förlöjligade, kände sej heldumma.

Så Clas bestämmer vad som finns eller inte finns, basta! Och, han är avlönad av globalistnästet DN, säger väl allt.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
11 april 2019 kl 14:25

Jag skrev ovan om ett mailutbyte jag hade med Clas Svahn , gällande 9/11 , för ett antal år sen som då avslutades med att han gav mig ett löfte om att skicka bevis på en flygplanskrasch som han påstod sig ha bevittnat och fotograferat en stund efter att den inträffat. Åren gick utan återkoppling från hans sida och med anledning av hans roll som “expert” i den ovanför aviserade web-serien , tyckte jag det kunde vara dags att påminna honom om hans löfte.

Notera gärna bilden han skickar mig , från den nyliga flygkraschen i Etiopien , i hans sista inlägg där han beräknande valt ut en bild utan vrakrester , allt för att stödja hans tes. I mitt sista svar skickar jag kompletterande bilder som jag förstås hittade utan problem på nätet.

Någonting att ha i åtanke om det nu är nån som fått för sig att se programmet.

https://outlook.live.com/mail/sentitems/id/AQMkADAwATNiZmYAZC05Njg1LTcyZGQALTAwAi0wMAoARgAAA7GbYhulj4VDm55MgpLIZJIHAEnovmmBqbxDsq3lwgMtYSgAAAIBCQAAAEnovmmBqbxDsq3lwgMtYSgAAoeQN3AAAAA%3D

Linda
Linda
Gäst
11 april 2019 kl 08:18

Claes Svahn är tillsatt för att sopa allt oförklarligt enligt Newton/Mekanik/Darwin/Slump/Kemi/”vetenskap”-matrixen under mattan och bidra till att människor förblir i Platons grotta som ska krympa och bli fyrkantigare för var dag som går. Skulle inte titta på någon där han är inblandad även om jag fick betalt.

Rayne Storme
Rayne Storme
Gäst
10 april 2019 kl 22:58

Jag har betraktat Svahn som en debunkare i många år. Brukade fälja tidningen Säkaren via miyy lokala bibliotek. Så jag har inte särskilt höga tankar om varken Svahn eller FoF för den delen. Kommer inte följa denna nya serie.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
10 april 2019 kl 16:12

Hur kan någon vara expert på oförklarliga fenomen ? Claes Svahn kommer som vanligt inte att kunna ge oss någon förklaring vare sig det handlar om spöken, UFO, egyptiska pyramider, Stonehenge, Yetin, Kristalskallarna, Atlantis, Bermudatriangeln, The Looking Glas, Orions Cube, Philadelphiaexperimentet, The New Swabia eller några andra mysterier – för alla fenomen som han har undersökt och har berättat om de slutar med ett stort frågetecken.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
10 april 2019 kl 17:23

Ha-ha Erik, så rätt. Claes Svahn är möjligen expert på att säga att det inte finns några bevis för bla bla. Och det skulle ju vem som helst kunna säga.

Claes Svahn är inget annat än en självutnämnd skojare som rider på en egenskapad våg där andra MSM-journalister applåderar p.g.a. att de själva saknar kunskap och journalistisk skärpa.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
10 april 2019 kl 17:32

Öystein – Han kanske har bra betalt för att tala strunt ! (Trots att jag ändå tror på visa fenomen som ännu inte har blivit förklarade.)

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
10 april 2019 kl 19:06

Säkerligen är det så. Även jag tror på vissa oförklarade fenomen, vilket jag av förklarliga skäl inte kommer att gå in på här 🙂

Jan Norberg
10 april 2019 kl 15:54

Men snälla Torbjörn du måste nog överväga vilka kommentarer du släpper fram, här ovan visas ju med tydlighet vad den mer sansade delen av Newsvoice läsare förmodligen tycker är en hemvist för mer eller mindre skruvade konspirationsteorier.

Jag är av naturen skeptisk till olika mer eller mindre spektakulära påståenden och kan i vissa lägen ändå fråga mig hur man skall förklara en del rätt så oförklarliga fenomenen men artiklar av det här slaget drar ju till sig de allra värsta stollarna.

En något mer sansad debatt om de olika påståendena vore önskvärd, i alla fall om du inte vill bli ett veritabelt tillhåll för de flesta konspirationsteoretikerna typ Maj Rehnberg, Sverker, Peter Grafström, Kenneth Thorberg, Martin Gustavsson, mfl.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Jan Norberg
10 april 2019 kl 21:49

Jan Norberg jag undanber mig dina epitet av mig. Diskutera fakta i stället!
Och ska DU först granska kommentarerna innan de får publiceras ?

Ingen rök utan eld. I den här galna världen kan jag tänka mig att det som Peter Grafström beskriver kan vara sant.
Jag avvaktar och väntar om det kommer fram mer.

I senaste numret av “2000-talets Vetenskap” är det en mycket intressant artikel om Morgellons syndrom. Ännu en sjukdom som sjukvården inte vill kännas vid.
Sjukdomen orsakas av en bakterie Agrobacterium tumefaciens som används i genetiskt modifierade växter.
Som ni ser finns det mer galenskap i den här världen.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
10 april 2019 kl 14:26

@ Maj Rehnberg

Vad jag förstog skulle programmet visas på webben , men deras betalvägg kanske sträcker sig dit också ?
Vad menar du med att du frågat “Ny teknik” om planen ?

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Kenneth Thorberg
10 april 2019 kl 21:14

När jag började att söka efter fakta om chemtrails var det en tråd av “Ny Teknik” som påstod att det var en rumsren teknik att sprida aerosoler i vår luft. Jag debatterade med någon där som menade att alla forskare var snälla och bara gjorde bra saker. Plötsligt stängde “Ny Teknik” debatten.

För några dagar sedan hamnade jag hos “Ny Teknik” igen och skrev till dem att jag ville veta vem som äger planen och vad som är syftet med deras flygande i alla riktningar.

Artiklarna i “2000-talets Vetenskap” redan 2012 bläddrade jag förbi. Jag var inte så intresserad, tänkte att det var i framtiden. Men så började jag studera himlen.
Kondensstrimmor som kallas contrails är mycket smala och försvinner snabbt.
Jag tror helt på att morderna jetmotorer bildar inte contrails för under många år syntes inte sådana plan.

Janne
Janne
Gäst
10 april 2019 kl 13:35

Ordet “Konspirationsteori” dödades 2013 av Edvard Snowden. Sen har ytterligare jord kastats på dess grav efteråt av bl a WikiLeaks. Vem är det som spökar egentligen?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
10 april 2019 kl 13:04

Ufomyter tjänar som täckmantel för eliternas hemliga projekt med bla underjordiska samhällen där dom kan överleva kärnvapenkrig som dom själva iscensatt.
Därför finns det ett intresse för att arrangera skenbart oförklarliga observationer.
Kanske genom att projicera bilder i atmosfären som synes röra sig oförklarligt fort och göra oförklarligt snabba vändningar. Genom att spraya okända tillsatser i atmosfären är det möjligt att dom kan få bilder att framträda mha laser. Inte hologram bara som en bildskärm helt enkelt. Men många observationer kan helt enkelt vara experimentfarkoster.
Genom att förlägga såna händelser till platser där hemliga projekt pågår får dom en förevändning för varför dom befinner sig där om utomstående lägger märke till dom.
Även majoriteten av lägre militär och underrättelsetjänster ska ju om möjligt hållas ovetande om eliternas gömställen.
I sydamerika förekommer det visst mkt sånt. I Argentina och eventuellt tom under sydpolen kan dom tänkas förlägga sina underjordiska anläggningar.
I båda dessa fall har imperiet förberett sig genom ufo-nazi myter ända sen 1870 innan nazisterna ens formellt existerade. Och speciellt efter WWII.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
10 april 2019 kl 11:49

Ja, jag tror som du Sverker och 9/11 var jag övertygad från första stund att det var amerikanerna(kapitalisterna) själva som orsakade. Men jag visste inte hur.

Det är ju helt makalöst hur man kan få hela befolkningar att blunda för vad som verkligen händer både med 9/11, geoengineering där chemtrails ingår och att koldioxid orsakar uppvärmning.

Blir det för mycket för gemene man så man slår allt ifrån sig? Jag tror det här programmet kommer att spä på att man bara ska slå ifrån sig allt och säga att det är konspiration.

Och hur kan journalister leva med sig själva som de för oss bakom ljuset.

Hur långt kan de gå för att få ha ett jobb?

Jag har ju missat programmet och jag har ingen lust att prova gratis ett par veckor. Jag antar att seriösa som vill ställa frågor sållas bort.

Jag har frågat “Ny teknik” om planen men de svarar inte.

Hoppas någon kan redovisa hur det vinklades och tala om det på NV.

Sverker
Sverker
Gäst
10 april 2019 kl 10:02

Klassiskt psykning av fåren, så att dom blir sedvanligt hjärntvättade av den verkliga makten, d.v.s de som har makten över pengars skapande. Gissa vilka det är 🙂

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
10 april 2019 kl 09:39

Clas Svahn som “expert”…Vi kan nog vara övertygade om att det inte blir särskilt uttömmande genomgångar av de olika mysterierna och konspirationsteorierna, som vanligt när msm ägnar sig åt liknande projekt. Vi får väl se om de kommer att ägna något program åt 9/11 , tvivlar starkt på det.

Har förut delgett en mailkonversation jag hade med “experten” , gällande just 9/11 , här på NV. Han var , minst sagt , ointresserad av att svara på mina frågor trots att han inledningsvis hävdade sig ha bra koll på omständigheterna runt det dådet. Det enda “bevis” han angav för att betrakta mina frågor som ointressanta att bemöta , var en flygkrasch här i Sverige han påstod sig bevittnat efterföljderna av. Han tog upp just den punkten eftersom jag frågat honom om han inte tyckte det var konstigt att det inte fanns några vrakrester efter de påstådda krascherna vid Pentagon och i Pennsylvania.

“Det fanns helt enkelt inga rester av vare sig människor eller flygplan , allt hade blivit till smulor pga den oerhörda kraften” var hans förklaring ungefär. Fan tro´t , jag gjorde det inte och frågade efter bevis eller foton från denna olycka. Jodå , det skulle han skicka mig , svarade han. Fem år senare har jag inte fått vare sig det ena eller det andra.

Skickade ett nytt mail nu på morron och frågade på nytt efter dom. Vi får väl se om han svarar.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
10 april 2019 kl 03:02

Jag har tidigare kritiserat Clas Svahn och DN angående deras egna förvillartrix och konspirationsteorier. Förmodligen kommer det bli något liknande.

Själv kommer jag inte betrakta detta, men för den som gör det och ev. publicerar sin analys här, så sök gärna info om “Clas Svahn”, och hur du skiljer på “sanning” och lögn, INNAN du tar del av förvillar-DN.

DN-trollen ljuger dygnet runt, om allt möjligt, så se till att analysera varje mening! Slötitta inte! Då riskerar du att hamna i dessa trixares våld.