Bern: “EU-valet blir en folkomröstning där vi väljer mellan byråkratisk diktatur eller nationell demokrati”

publicerad 17 maj 2019
- Lars Bern
Lars Bern i november 2018 om SVT och klimatet. Foto: SwebbTV.se

DEBATT. EU-Valet handlar om att välja att EU-staterna ska få bibehålla sina rättigheter att utöva demokrati. De sker i en tid när vår politiska elit har bestämt att demokrati betyder att medborgarna måste tycka likadant som de ledande politikerna. Därför kommer EU-valet den 26 maj att bli ett ödesval där vi väljer mellan byråkratisk diktatur eller nationell demokrati, förklarar Lars Bern. 

Sveriges statsminister Stefan Löfven anser istället att EU-valet är en folkomröstning mot högerextremism medan ödesvalet sker i en EU-ekonomisk miljö där de stora bankerna och de internationella företagen arbetar med att få bort hinder för ekonomisk vinning som tex nationella gränser.

SwebbTV beskriver Lars Berns varning:

“När EU såldes in till svenska folket var det som ett fredsprojekt för att hindra konflikter mellan europeiska länder. Det som händer nu är att EU snarast skapar konflikter mellan europeiska länder”.

“Ska vi ha en union där nationalstaterna bestämmer det mesta själva och där EU handlar om att ha en fri marknad, eller vill vi ha en union där unionens olika länder inte styrs av demokratiskt valda regeringar?”.

ArcanumSkolan 2024

Bern menar att EU inte längre är en demokrati utan en byråkratisk diktatur. Unionen styrs av en byråkrati där medborgarna har ett mycket svagt demokratiskt inflytande.

Ett mer våldsamt EU

Risken finns att om EU lyckas tvinga igenom en politik mot folkflertalets vilja kan reaktionen bli våldsam och det har inget med fred att göra. Vi måste istället förmå EU att respektera demokrati i olika länder, menar Bern som förklarar att motsättningarna i Sverige handlar om att massmigrationsfrågan aldrig underställts folket. Detta måste förändras och en chans finns den 26 maj.

“EU-valet blir alltså ett val om vi vill ha en union som styrs av en överstatlig odemokratisk byråkrati eller om vi vill ha kvar vår nationella suveränitet.” – Bern

SwebbTV skriver att det finns flera anmärkningsvärda exempel på att högt uppsatta politiker fått generös ekonomisk ersättning från stora internationella banker efter att de lämnat politiken som tex Fredrik Reinfeldt, Erik Åsbrink och Anders Borg.

“Även EU-tjänstemännen har fått förmåner som kan liknas vid den gamla adelns med höga löner och speciella skatteförmåner”, skriver SwebbTV.

Sammanställning: NewsVoice | Foto och video: SwebbTV.se

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq