Bern: “EU-valet blir en folkomröstning där vi väljer mellan byråkratisk diktatur eller nationell demokrati”

4

DEBATT. EU-Valet handlar om att välja att EU-staterna ska få bibehålla sina rättigheter att utöva demokrati. De sker i en tid när vår politiska elit har bestämt att demokrati betyder att medborgarna måste tycka likadant som de ledande politikerna. Därför kommer EU-valet den 26 maj att bli ett ödesval där vi väljer mellan byråkratisk diktatur eller nationell demokrati, förklarar Lars Bern. 

Sveriges statsminister Stefan Löfven anser istället att EU-valet är en folkomröstning mot högerextremism medan ödesvalet sker i en EU-ekonomisk miljö där de stora bankerna och de internationella företagen arbetar med att få bort hinder för ekonomisk vinning som tex nationella gränser.

SwebbTV beskriver Lars Berns varning:

“När EU såldes in till svenska folket var det som ett fredsprojekt för att hindra konflikter mellan europeiska länder. Det som händer nu är att EU snarast skapar konflikter mellan europeiska länder”.

“Ska vi ha en union där nationalstaterna bestämmer det mesta själva och där EU handlar om att ha en fri marknad, eller vill vi ha en union där unionens olika länder inte styrs av demokratiskt valda regeringar?”.

Bern menar att EU inte längre är en demokrati utan en byråkratisk diktatur. Unionen styrs av en byråkrati där medborgarna har ett mycket svagt demokratiskt inflytande.

Ett mer våldsamt EU

Risken finns att om EU lyckas tvinga igenom en politik mot folkflertalets vilja kan reaktionen bli våldsam och det har inget med fred att göra. Vi måste istället förmå EU att respektera demokrati i olika länder, menar Bern som förklarar att motsättningarna i Sverige handlar om att massmigrationsfrågan aldrig underställts folket. Detta måste förändras och en chans finns den 26 maj.

“EU-valet blir alltså ett val om vi vill ha en union som styrs av en överstatlig odemokratisk byråkrati eller om vi vill ha kvar vår nationella suveränitet.” – Bern

SwebbTV skriver att det finns flera anmärkningsvärda exempel på att högt uppsatta politiker fått generös ekonomisk ersättning från stora internationella banker efter att de lämnat politiken som tex Fredrik Reinfeldt, Erik Åsbrink och Anders Borg.

“Även EU-tjänstemännen har fått förmåner som kan liknas vid den gamla adelns med höga löner och speciella skatteförmåner”, skriver SwebbTV.

Sammanställning: NewsVoice | Foto och video: SwebbTV.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
christina Ström
Gäst
26 maj 2019 kl 15:39

Hej! Jag efterlyser, frågan ang. 5G , är det något Parti som ens har lyft detta med 5G?? – Det verkar vara ett smygande projekt , som folket ej ska vara delaktiga i.. men det är högaktuellt ! – Sverige behöver vara med och STOPPA 5G!… Ang. den skadegörelse som 5G kommer att omfatta i framtiden, för både människor och allt annat levande.. ( sluta att bara se er Blinda på pengar) – Så VAKNA ! mvh c.ström

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
20 maj 2019 kl 16:34

Som vanligt ger Lars Bern, genom sina kloka insikter, medborgarna chansen att vakna. Dock är hjärntvätten för de flesta så grundlig att många förmodligen anser att artikeln är en villfarelse.

De svenska politikerna har verkligen lyckats att vilseleda/hjärntvätta det svenska folket. Och detta faktum skor man sig på. Hua!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
17 maj 2019 kl 12:31

Tack Lars för ett mycket bra inlägg, du är ett ljus i tunneln. Jag hoppas bara att många lyssna på You tube på ditt föredrag för att komma tillbaka till den egentliga meningen med EU.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
17 maj 2019 kl 12:28

Det var mycket bra information särskilt det sista om jordbruket. Men borde inte du Lars Bern propagera för att vi ska låta bli att rösta och kräva att Sverige lämnar EU. Vad skulle det betyda för politikerna om det blev ett riktigt lågt valdeltagande ?

Vi blev inlurade i EU med lögner om fred och blomstrande ekonomi.
Och vi får ju fortfarande osanningar serverade till oss.
Vilket parti ska rösta på tycker du ? Spelar väl ingen roll vad de lockar med. När de fått min röst rättar de sig efter bankerna. Det gör alla partierna.

Vad gäller folkomröstningar så borde det vara större skillnad mellan sidorna. Är det nästan 50/50 ska man fortsätta med den politik som var.
Det är bara bra om folk röstar så att ullen faller av den här ulven EU.
jag har rivit min valsedel.

Jag har rivit min valsedel.