Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Aleppos torgmarknader får nytt liv och amerikanska landminor hittas i Quneitra

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Marknaderna i Aleppo har åter öppnat i juli 2019. Foto: SANA.sy
Marknaderna i Aleppo har åter öppnat i juli 2019. Foto: SANA.sy
Marknaderna i Aleppo har åter öppnat i juli 2019. Foto: SANA.sy

Aleppo i Syrien är känt för sina marknader, något som attraherar lokal befolkning och tusentals turister, men det var innan kriget utbröt i Syrien. Efter att ryska och syriska styrkor bekämpat terroristerna har nu marknaderna öppnat igen och regeringen arbetar för att återbygga hela infrastrukturen i landet. Samtidigt har amerikanska landminor hittats i Syrien.

Dessa marknader, även kallade Souks, har genomgått en systematisk förstörelse av terroristgrupper, men efter frigörelsen har regeringen arbetat på att återigen bygga upp marknaderna för att ge dem ett nytt liv.

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) påpekar att mer än tio procent av Aleppos historiska byggnader blev förstörda under kriget.

Amerikanska landminor i Syrien

Samtidigt har amerikanska landminor hittats, minor som blivit lämnade av terrorister på landsbygden i Quneitra på Golanhöjderna i sydvästra Syrien.

Myndigheterna hittade en gömma med amerikanska landminor som terroristgrupper har lämnat i byn al-M’alqa i Quneitra-provinsen. En journalist från SANA uppger att gömstället som hittats tillhört Jabhat al-Nusra-terrorister.

Läs mer: Här är terroristerna i östra Ghouta som urskuldas av DN, SvD mfl

Byn är till stor del förstörd by och övergiven. Folket har valt att lämna staden som den är för att föreviga det historiska kriget som har skett nu på senare tid. Det går att besöka staden men det krävs en militär-guide som vägleder.

Läs mer: Amerikanska vapen för 1 miljard dollar avsedda för Irak “försvann”

Aleppo och Quneitra är två sidor av samma mynt där Syrien visar att det går att både behålla historian och samtidigt bygger upp ett nytt liv för invånarna, skriver SANA.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: AleppoSyrien