Nu kan du nominera Årets Förvillare 2019 – Debatt

34
Skeptiska män som röker. Licens: Crestock.com
Skeptiska män som röker. Licens: Crestock.com

DEBATT. Nu kan du nominera Årets Förvillare 2019. Bidra till att göra Sverige till ett land med hederliga beslutsfattare myndigheter, företag, politiker, journalister och massmedier. Bidra till att återupprätta Sveriges goda rykte, inte minst internationellt.

Bloggen med adressen Aretsforvillare.nu är en folkstyrd kanal för den som vill klaga på pseudovetenskap, politiskt maktmissbruk, falsk folkbildning, forskningsfusk, myndighetsinkompetens eller vilseledande media mm. Det sker genom röstning på Årets Förvillare. Folket både nominerar och röstar fram vinnare.

REGLER FÖR ATT FÅ EN NOMINERING GODKÄND

  • Du måste motivera med minst 30 ord.
  • Du bör lägga till 2-3 länkar eller referenser som ger din argumentation tyngd.

Nomineringen stängs normalt i slutet av december och därefter påbörjas röstningen. Vinnare annonseras första veckan i januari 2020.

Nominera med kommentarsfältet nedan eller nominera på debattbloggen Årets Förvillare

Text: Aretsforvillare.nu

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

34 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Perra J
Gäst
2 december 2019 kl 23:11

Titeln ”årets förvillare” måste bli någon aktör på alarmistsidan (klimatet). Greta är för ung, och hon används av andra aktörer som gömmer sig bakom henne. Den som nu nyligen lagt ut bilder på Venedig för att ”bevisa” att haven stiger och dränker städer, vet att många unga i Gretas kölvatten, som inte lärt sig om Venedig, blir chockade. Vem det nu än är, förtjänar priset!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Perra J
3 december 2019 kl 16:46

Det samma gäller dem som har lagt ut bilder på svältande isbjörnar p.g.a. att Arktis smälter, när det i verkligheten har blivit en kraftig ökning av isbjörnar. Men alarmisterna är för många och tom enskilda tidningar tar bara sin information från andra och kan skyller ifrån sig.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
1 december 2019 kl 17:46

Erik Forsman påpekar att Reinfeldt inte har förvillat om sina avsikter beträffande för och emot invandring. Men min poäng som gör att jag vidhåller min tes innebär att han är förvillare oavsett om det är delvis omedvetet beträffande att han öppnat Sverige inte bara för invandrare i allmänhet utan särskilt för dom som imperiet behöver som villig kanonmat i imperiets planerade utvidgningar på bekostnad av folk österut. Endast Rysslands stävjande av ett vederstyggligt Khalifat i Syrien har hindrat åtminstone tillfälligt planerna att använda radikala muslimer som kanonmat österut.
Och det är helt tydligt att det är speciellt Britterna som ligger bakom alltsammans. Både sen länge och i närtid i tydliga uttalanden som härrör från deras elittankesmedjor.
Deras ideologiska språkrör inskärpte (2012) att endast Britterna kunde vara bäst lämpade att leda de tilltänkta EUarmeerna under den planerade utvidgningen som dom 2009 beskrivit i detalj under rubriken EUs Grand Area och det var verkligen ett stort område. Alla vägar går genom London hette det 2012. Att Reinfeldt troligen inte kände till dessa över sekelgamla Brittiska planer gör honom inte till någon mindre förvillare. Min poäng är att han litar på anglosaxiska tankesmedjor. Och är aningslös inför deras förrädiska mål. Samtidigt som han underskattar sina landsmäns goda förstånd.
En omedveten förvillare är bara mer äkta.
Svenska Tyska mfl europeiska myndigheters undfallenhet mot islamism understryker att man vill beskydda kanonmatens stridsvilja. Är dom bara svaga eller accepterar dom tyst sina anglosaxiska ideologers instruktioner? Rör inte min terrorist! Låt dom avla många krigarungar!
Men till sist, hur långt sträcker sig Reinfeldts uppriktiga engagemang? Gäller det även om dom sluter sig samman i extrema politiska rörelser som tar över landet?
Gäller det om dom vrider Sverige till väldigt socialistisk politik?
Jag misstänker att även hans deklarerade åsikter delvis är en pose för att undergräva S och när det kommer till realiteter är han nog inte så välkomnande till de fattiga som i längden nog blir för S-märkta vilket som ni vet är vad S antagit.

Erik Forsman
Reply to  Peter Grafström
2 december 2019 kl 11:31

Tänker inte argumentera med dig Peter om britternas eventuella masterplan, då händerna som vrider världen dels fler än två samt att det finns olika agendor som delvis samarbetar, delvis är i konflikt med varandra även blad eliten. Brexit är ett exempel där sion och Britterna inte är överens. Betänk att den enskild största aktören inför brexitomröstningen var brittiska medier (samt intressen kring city of London). Allt är inte så enkelspårigt som du vill få det till. Det är en förenklad bild du hela tiden målar upp: att Britterna ligger bakom allt. Det torde räcka med att läsa på om Committee of 300 för att inse detta: http://www.piahellertz.com/Historien_om_Committee_of_300.pdf

Nej, vad jag talar om är ankdammsdebatten i Sverige, där Reinfeldts utpekas som landsförrädare, när han var tydlig med vad han ville. Människor har ytterst svårt att avkoda politiska budskap, när dem inte är inlindande i lögner, utan levereras ärliga. Lögner kan svenska folket ta, men inte kan sanningen vara sådan, att en svensk politiker kan mena allvar när han levereras sanning om vad han anser om Sverige och svenskarna? Ingen svensk politker vill väl landet och dess invånare illa? Nej, inte i Sverige inte! Detta trots att Reinfeldts varit den ärligaste av alla politiker.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Erik Forsman
2 december 2019 kl 20:39

Om du hade läst britternas dokumentation hade du nog insett att jag inte överdriver ifråga om de specifika sammanhanget jag tog upp vilket på intet vis motsäger det du citerar som härrör från Rathenauers avslöjanden. Den tyskjudiske industrialisten som kallade tyskarna ett heroiskt folk och som slöt Rapallofreden med Sovjet. Henry Kissinger påpekade att han hade mkt intimare kontakter med Britterna än med Usas elit. Bakom de neokonservativa i Usa fanns brittiska imperieentusiaster.
Säg till om du vill ha källor.
Vi arabiska våren och allteftersom Syrien såg ut att utvecklas i riktning mot en centralnod för uppbyggandet av en proxyarme inriktad på de muslimska delarna österut som möjliggör att dra in Ryssland i ett storkrig nerifrån, lanserade Britternas eliters språkrör sin plan för EUs Grand Area österut och söderut. Hade inte Ryssarna ett par år senare lyckats stoppa upp det hela hade du förmodligen fått uppleva planen börja förverkligas.
Miljontals islamister beväpnade av väst.
Eftersom Reinfeldt i högsta grad underlättat processen att konvertera borgerligheten är han medvetet eller omedvetet den främste förvillaren med tanke på de potentiella konsekvenserna.

Erik Forsman
Reply to  Peter Grafström
3 december 2019 kl 08:12

Peter, var Reinfeldt tydlig med vad han ville göra och gjorde? Ja eller nej! Svara bara på frågan.

Enligt mitt förmenande var han den tydligaste av alla politiker, och ärligaste. Folk i Sverige har någon sorts konstig inställning till ärlighet. Bara man är ärlig, så är man tydligen både trovärdig och tillika god. Hitler var också ärlig och hycklade inte alls med vad han ville göra med alla i hans tycke, underlägsna människor. Den ärligheten, vad är den värld?

Graden av Reinfeldt medvetande, vet varken du eller jag något om. Skulle jag gissa, tror jag att den korrelerar med graden av hans samvete.

Summa summarum så redogjorde Reinfeldt tydligt att att all form av fosterlandskärlek, svenskhet och nationalism avsåg han att krossa, i både akt och mening.

Reinfeldt är därför ingen förvillare.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Erik Forsman
3 december 2019 kl 16:31

Om Reinfeldt var tydlig med vad han ville är tvetydigt. Mångtydighet är rätt vanligt inom politisk maktutövning. Hans tidigare ståndpunkt var att han ville dra hit massinvandring för att omöjliggöra ett fortsatt styre enligt den svenska modellen. Hans senare utspel som du vill karakterisera separat passar ihop med det förra utan att han ärligt redovisar det.
Hade Reinfeldt inte bytt ut gamla Ms värderingar hade det varit svårare för dom övriga borgerliga att konverteras eftersom dom då hade förlorat röster till M.
Reinfeldt var därför av central betydelse för Sveriges förändring.
Till skillnad från Löfven förstod han nog och välkomnade kaoset för att provocera fram ett systemskifte.
Min motfråga är därför: anser du att han var tydlig med det motivet?
Hans mål i det tidigare skedet som jag uppfattar det var att invandringen skulle slå sönder solidariteten bakom bidragssystemet (‘svenska modellen’)som ju är vad han ville skjuta i sank.
Och tydligen vill du förminska betydelsen av utländska eliters krig genom ombud trots att Reinfeldts utspel passar perfekt in i bilden. Och trots den besynnerliga undfallenheten mot radikalers föga dolda hot som antyder att etablissemanget underlättar för globaliserarnas krigsplaner.
Man kan förstå att Karl Rove (‘vi är ett imperium nu’) gillade Reinfeldt.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Erik Forsman
3 december 2019 kl 16:41

Erik jag ger dig alldeles rätt i din argumentation. Kan det vara möjligt att Reinfeldt menade med att invandringen har berikat Sverige ur historisk perspektiv för de flesta förnyelser kom från andra länder? Möjligen missade han att invandring av analfabeter inte berikar landet och dessutom skadar M då dessa blir snabbt sugit in i S tänket och blir villig röstboskap. Det var det S har kunnat vara bäst på sedan begynnelsen. Delar också dina tankar angående dem som vill styra världen, det är mer komplex än många tro. För dem som vill ha en antydan till inblick kan leta på namnet Hydra på internet.

Erik Forsman
Reply to  Birgit Sjölander
4 december 2019 kl 09:41

Ett flertal gånger uttryckts att Sverige behöver invandring samt att det berikar landet. Det är ett ganska otydligt vad som åsyftas, dock upprepas detta likt ett “mantra” tills alla tror på det. Vad betyder “berika” till skillnad från att göra något eller någon rik eller rikare? Var Sverige innan massinvandringen ett fattigt land – där av behovet av massinvandring? Saknade vi en rik kulturhistoria och därför behovet av massinvandring? Har Sverige blivit rikare av massinvandringen? Har Sverige kulturliv blivit rikare? Är Japan ett fattigt och efterblivet land som saknar kultur, bara för att landet har en ytterst strikt invandring?

Jayant Bäckstyröm
Jayant Bäckstyröm
Gäst
30 november 2019 kl 19:51

Jag nominerar Sveriges Statskontrollerade Radios program “Kulturnytt” till årets förvillare, för deras oupphörliga slickande av Maktens Äschlen och vridande, böjande av “Narrativet” till förmån för en dold agenda av regimbyten – överallt där Imperiet har för avsikt att byta regering: Bolivia, Venezuela, Hongkong, Iran, Ryssland, Kina, Syrien – men inte Chile, Brasilien, Eu, Sverige…

Ulf ClaréusD
30 november 2019 kl 15:04

Jag nominerar EU-parlamentet till årets förvillare, genom att i torsdag 2019-11-28, ha röstat för och med klar majoritet ha fått igenom att utlysa Klimatnödläge. Vad detta innebär i praktiken är oklart.

Ref 1. https://samnytt.se/eu-parlamentet-utlyser-klimatnodlage-hakar-pa-klimatalarmismen/
Ref 2. Dagens Nyheter tisdag 25 jan 1972. “FM:s “miljövårdschef” varnar: Vi har tio år på oss att hejda katastrofen”

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
30 november 2019 kl 20:48

Tänk om det är staden Venedig som ligger bakom? 🙂
Dom drabbas först av havsnivåhöjningen.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
29 november 2019 kl 14:59

Jag stoppar denna “jude-debatt” helt och raderar alla inkommande kommentarer om judar efter artikeln om att nominera årets förvillare. Kommentarsfältet ska enbart användas för att nominera och sedan kort debatt om argument för och emot. Tråden har alltså rensats och långa kommentarer om judar samt annat irrelevant. Flera idag inkomna kommentarer har inte lyckats passera. Tyvärr.

Jag upprepar. Stanna vid ämnet. Kommentarsfältet ska enbart användas för att nominera och sedan kort debatt om argument för och emot. Inga långa utläggningar.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
29 november 2019 kl 21:10

Jag föreslår Fredrik Reinfeldt, tom som årtiondets förvillare, men jag baserar mig då på hur jag tror att hans mångåriga strategi ser ut och det behöver jag motivera här. Nämligen att det handlar om att kämpa ner S mer än ngt annat. Och att motsättningarna mot SD är mindre än han och de borgerliga låtsas om.
(Men jag tror att SD är genuina.)
För att knäcka S måste en del traditionella borgerliga värderingar slopas så att S tvingas ist kämpa mot sina egna gamla väljare.
Jag har ett intryck att demokraterna i Usa liksom S här har manipulerats till en mkt mer radikal inställning än som tidigare varit naturligt och att de tidigare motståndarna genom Fox etc nu framstår som mer normala, jmf med när dom understödde de tidigare republikanerna. Ett sorts slugt systemskifte både i Usa och här.
Och radikala muslimer i väst kan mkt väl vara tänkta att utgöra kanonmat mot Ryssland och Kina i imperiets krig. Europeer slipper kriga själva är tanken men får skattefinansiera.
Skälet till att jag leds in på såna tankar är att Reinfeldt verkar alldeles för belåten för att jag ska tro på att han leddes av rent Sverigehat. Snarare av tilltro till anglosaxiska tankesmedjors antivälfärdsideologer och geopolitik.

Erik Forsman
Reply to  Peter Grafström
1 december 2019 kl 09:19

Å andra sidan var Mr Reinfeldt en av de ärligast politikerns vi haft, som tog bladet från munnen och levererande sanningen: nämligen att svenska folket är mental handikappade. Väljarna litar på den som säger sanningen, därför blev han vald. Där av följer är han inte en förvillare. Han var tydlig med sitt hat mot Sverige och svenskarna i många av sina uttalanden.

1.) ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

2.) “Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle”.

3.) “Jag är väl medveten om min europeiska läxa och historia – att nationalismen är det gift som mer än något annat har förgiftat den här kontinenten”.

4.) “Och det är ju risken med nationalismen – det etniskt uppbyggda tänkandet som vi har sett allt för ofta. Vår väg är ju att skapa tolerans, att berätta att man visst kan leva sida vid sida även om man har olika etniska bakgrund”.

5.) “Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt”.

6.) “Ju mindre av nationalism, desto mer framgångsrik kommer mänskligheten att bli”.

7.) “Jag tror dock att Sverige som ett land, som tar emot stora grupper som kommer från andra länder, jag är väldigt stolt över det, och mer öppna än andra länder. Vi vinner långsiktigt som samhälle på detta. Det bidrar till att fler får jobb, det bidrar till ett mer spännande och öppet samhälle. Men det är också en prövning i övergången, därför att det blir ofta en övergång mellan olika kulturer”.

8.) “Jag fick då en varm känsla för att Husby är på rätt väg”.

Ser man hur svenska folket röstar bort sig själva och sina intressen, ger jag honom rätt. Nu verkar svenska folket vakna upp, men kopplar fortfarande inte hopp sitt val av politiker och deras svenskfientliga. Någon gång, någonstans måste vuxna människor bli vuxna och stå för sina val, och inte skylla ifrån sig.

Ulf ClaréusD
Reply to  Erik Forsman
1 december 2019 kl 12:14

Erik F. har lämnat en bra sammanfattning på vår forne statsministers främsta karaktärsdrag genom denna sin lista.
” ……. Reinfeldt en av de ärligast(e) politikerns vi haft ….. ! Riktigt, i a f visavi sina uppdragsgivare i Bilderbergs-gruppen, som han och (Charlie Bult, om jag minns rätt) var kallade till år 2006, strax innan han blev ny regimboss i Rosenbad, då, när även SD togs sig in i Riksdagiset f f g.
Under alliansregeringens tid (2006 – 2014) levererade han det, som de internationella bank-oligarkerna på Wall Street, hade begärt, så hanses storslagna belöning har sedermera fallit ut i tid, för att kunna ge sin nya brud ett ståndsmässigt och trivsamt fritidshem, i fin skärgårdsmiljö.
Fast samtidigt måste sägas att han har varit synnerligen oärlig mot sina väljare, t ex alla de som vid valet 2014 trodde att Reinfeldt var en gammal kulturkonservativ, försvarsvänlig moderat. Där fick de tji! Så de’ rök om et’!
Fast de borde ju få skylla sig själva. Fredrik var före valdagen i september ’14 noga med att påpeka att andra bullar var att vänta: nu måste plånböckerna vändas ut och in. Och det löftet har han faktiskt hållit!
Som andra redan har påpekat, Fredrik har verkligen varit en stor och värdig Förvillare! Inte Årets, dock, men allt sedan 2006, om nu inte mycket tidigare.

Erik Forsman
Reply to  Ulf Claréus
1 december 2019 kl 14:04

Men han hycklad inte med vad han ville göra. Därför är han inte någon förvillare och skall således inte förkomma på listan. En förvillare är en person som säger något, men gör något annat.

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
1 december 2019 kl 12:22

Mr Reinfeldt: “Sverige tillhör invandrarna – inte svenskarna”.

Den före detta statsministern hävdar nu att Sveriges gränser är påhittade och att Sverige tillhör de invandrare som kommer hit – inte svenskarna.

Röstar man in en sådan politik ledare, är det lite svårt att förstå upprördheten efter att politiken förverkligas, så vida man inte är mental handikappad förstås?

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
28 november 2019 kl 23:47

Anser att Gretha Thunbergs föräldrar leder skyhögt tom över Löfven.
Dessutom har de orsakat Greta skador för livet, om ett antal blir hon kanske självmordsbenägen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Samuel af Ugglas
28 november 2019 kl 23:56

Föräldrarna kan också vara lurade. Då är de inga förvillare alls. Jag menar att klimathots-förvillare måste ha vetenskaplig utbildning, eller åtminstone ha IQ i nivå med ingenjörer, matematiklärare eller läkare, som ex. Rockström som lyckats bli agronom, eller Väderper som lyckats bli meteorolog, detta för att med större sannolikhet kunna veta att det rör sig om fullt medvetet ljug. Väderper har, enligt klimatupplysningen, dessutom uppmanat andra meteorologer att ljuga för folket. Där är evidensen mycket graverande.

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
28 november 2019 kl 19:10

Lars Lindström tänker jag spontant.

Mats Jangdal
28 november 2019 kl 13:20

Jag nominerar Greta Thunberg.
Motivering:
Hon har demonstrerat att hon inget kan om klimatet.
Hon vill att politiken följer vetenskapen om klimatet, men vetenskapen är inte enig, så det finns inget att följa.
Hon påstås kunna se koldioxid med blotta ögat.
Hon uppmanar till panik.
Hon uppmanar till stöd, både med pengar och i handling till organisationer som vill störta det moderna samhället i graven. Tex. XR och FFF.
Med mycket, mycket mera!

Man kan tänka sig att nominera hela gruppen vuxna som för fram Greta, men det blir mer diffust.

Det är ett ovanligt starkt år, med många kandidater. Stefan Löfven, Isabella Lövin, Annie Lööf är tre som lever i varsin bubbla av verklighetsförnekelse.
SVT är även i år en stark kandidat, men vi väl ha en ny?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Jangdal
28 november 2019 kl 23:49

Greta har höjt fingret mot hycklarna och poängterat flera sanningar, bl.a. att den absurda tillväxt som politikerna ständigt tjatar om motsäger CO2-målen, vilket inte är förvillande, men upplysande sant.

Det vore dessutom omoraliskt att utnämna ett barn som har blivit lurat, precis som så många andra naiva människor. De är inga förvillare, men förvillade och oskyldiga, pådrivna av fulmedia och charlataner.

Hur ska de som varje dag lydigt betraktar fulmedia och låter sig indoktrineras med dumheterna förstå att vetenskapen är 100% enig i att vi alls inte vet något om framtida klimat.

Vi vet helt evident INTE när en större asteroid kommer träffa planeten, eller hur solens intensitet kommer vara i framtiden, eller hur jordens magnetfält kommer skydda oss, eller när en större supervulkan kommer få utbrott. Vetenskapen vet ingenting om framtida klimat. Ingenting.

Sanningen är lika tydlig som månen på en stjärnklar natthimmel.

Vetenskapen “vet” bara evidens genom uppmätningar av årsringar i träd och borrkärnor i is etc. Av diagrammen som grund bör vi spekulera i att det snart kommer en plötslig nedkylning och att vi bör satsa på mycket god beredskap för detta. Rösta för god beredskap!

Vetenskapen är dessutom 100% enig i att uppvärmning rent historiskt har föregått CO2-ökningar, inte tvärt om. Men om det ändå vore sant, varför massimporterar man då barnavlande sekter och tjatar om tillväxt som skapar mer CO2? Klart att politikeradeln inte menar någon ting med sitt klimathotande. De är skurkar.

Mats Jangdal
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
29 november 2019 kl 13:08

Jag håller med att det är problematiskt att hon är minderårig, men jag vill inte kalla en sextonåring för barn. Det jag inte själv accepterat i den åldern.

Som du kanske noterade skrev jag också:
“Man kan tänka sig att nominera hela gruppen vuxna som för fram Greta, men det blir mer diffust.”

På något sätt bör man uppmärksamma den stora förvillargärning som håller fram Greta som förebild och sanningssägare.
Det kanske måste bli SVT i år igen, bara för det.

Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
4 december 2019 kl 15:37

När/om den svenska snart 17 åriga Greta Thunberg växer upp till en normal tonåring kommer hennes uppväxt att beröra hennes hanterare som kommer att vara rädda för att mista hennes största tillgång, barndom, som glider bort och det finns ingenting de kan göra. Greta har blivit en talisman för klimatförändringsbrigaden.

När hon anlände till Lissabon på tisdagen efter en transatlantisk korsning på en 48-fots (15 meter) katamaran, filmade TV-besättningarna hennes scen som regisserades av hennes pappa och uppmuntrade att vinka vid de förtjusande folkmassorna som samlades vid hamnen för att välkomna henne på hennes väg till COP25 festen i Madrid, Spanien. De välkomnande tjänstemännen vuxna män klädd i kostymer och tre gånger hennes ålder samlades för att skaka handen på den förvirrade tonårsflickan verkar något konstlat.

Efter svårigheterna med Lissabonbefolkningen, “underbart ställe, underbara människor, bla, bla”, fortsatte Greta med sin vanliga mantra att rädda världen för våra barn, våra barnbarn och “alla andra levande människors skull”. Vi har hört allt förut från andra högprofilerade eko-störare av ny historia, som Al Gore.

“Om de vill att vi ska sluta vara arg, kanske de skulle sluta göra oss arga,” berättade hon för den väldiga pressen i Lissabon, som hade samlats för att svälja varje hennes ord, när hon berättade att vissa vuxna ansåg att hon var “arg.”

Låt oss inse det, om den unga Greta var en äldre Greta som seglade runt planeten och predikade för oss alla om felen på våra sätt är det mycket osannolikt att hon skulle få den medieöversikt som hon för närvarande åtnjuter. Hon skulle helt enkelt vara ännu en medlem av Extinction Rebellion, eller Greenpeace eller Friends of the Earth som protesterar utanför Palace of Westminster eller Shell HQ eller en av de stora bankerna.

Och medan den förälskade världens press fruktar detta som händer, kommer dagen att komma i en inte alltför avlägsen framtid när Greta växer upp och människor kommer att se henne som ännu en vuxen och sluta uppmärksamma hennes allvarliga utslag.

Då inser de som för närvarande uppmanar henne som en slags ekologisk helgon att Greta Thunbergs största värde inte är att hon är välinformerad, engagerande eller ens arg. Hennes försäljningsargument är att Greta är ett barn.

Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
29 november 2019 kl 19:37

Greta Thunberg-Culten är extremt oroande.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/disturbing-cult-greta-thunberg
Även om man råkade tro att den naturligt förekommande gas som var och en av oss andas ut tusentals gånger per dag, och som växter använder för fotosyntes, kommer att leda till döden för oss, skulle man fortfarande bli mycket störd av användning av den här flickan, som är mycket tydligt mentalt instabil, som affischbarnet för agendan. Orsaker som stöds av oföränderliga fakta behöver inte hjälp av lite nervösa och känslomässiga tonårsflickor för att leda anklagelsen. Tvärtom, lite irriterande och känslomässiga tonårsflickor kan av ett rationellt samhälle anses vara något av hinder för fakta, eftersom de troligen kommer att förringa dem och flytta frågorna från förnuftets rike och rationella diskurs till känslor. Vilket är naturligtvis exakt poängen, och varför hon är där hon är.
De använder ett barn att vidareföra deras sak. Ett barn som har en historia av depression och annan psykisk sjukdom och som kan göra det extremt känslomässigt och ”profetisk” vädjar till ”världen”.
Om det handlade om fakta, skulle det inte behövas någon sådan taktik, men ändå är den obevekliga drivningen framåt för en sådan person helt klart avsedd att stänga av alla kvarvarande debatter, eftersom de som kritiserar henne eller hennes budskap nu automatiskt kan beskrivas som kalla, hårdhjärtade utan medkänsla.
Det finns utan tvekan människor som utnyttjar fröken Thunberg, och utan tvekan har hon utsatts för svårt missbruk. Men det är fullt möjligt att motsätta sig hennes budskap, och helt rimligt att beklaga det faktum att hon utnyttjas på detta sätt för att främja en agenda som drivs av de mycket högre upp i kedjan.

Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
Reply to  Hans Hjelm
29 november 2019 kl 20:50

All vetenskap kan förfalskas, och även diagrammen kan förfalskas. Politiker och journalister förstår dem ändå inte.
Under de senaste fem åren har det varnats för att “forskare” använder klimatförändringens hoax för att följa en avfolkningsagenda som syftar till att eliminera miljarder människor från planeten Jorden.
“Vetenskapspappret” som publicerades i BioScience var helt baserat på vilda falska kvasivetenskapliga slutsatser som hävdade att “växthusgasutsläpp ökar fortfarande snabbt, med alltmer skadliga effekter på jordens klimat”. 11.000″ forskare” har deklarerat att CO², det enskilt viktigaste näringsämne för växtlivet på vår planet, på något sätt är en förorening eller gift.

Stigande CO² nivåer, läker planeten Jorden utan att skada den. (Human Activity in China and India Dominates the Greening of Earth – NASA Study Shows) baserat på omfattande satellitbilder. En artikeln, publicerad i BioScience, författad av William J. Ripple , Christopher Wolf och andra kollegor, och förklarade att “planeten Jorden står inför en klimatnödsituation” som måste åtgärdas genom att se till att de mänskliga befolkningarna sjunker.

Människor är dåliga, hävdar tidningen, för de äter kött och bedriver transport. Detta är en del av deras argument. Som en av de vokala skeptikerna om klimatförändrings-agendan som förklarar exakt varför globalister använder klimatförändringens hoax för att decimera mänskligheten och “rensa” planeten från människor. Nu har vi äntligen ett tydligt, entydigt erkännande från det vetenskapliga samhället att folkmord mot dåliga människor verkligen är deras slutliga lösning.
https://www.brighteon.com/5820639339001

Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
Reply to  Hans Hjelm
2 december 2019 kl 20:11

Atmosfäriska CO2-nivåer bör inte minskas. Växthusodlare pumpar fortfarande i CO2 för att påskynda växternas tillväxt.
Nyligen genomförda studier från Finland och Japan indikerar att mänskligheten har haft en relativt obetydlig effekt på den globala temperaturen.
Teorier om AGW är just det-teorier som skiljer sig från den faktiska verkligheten. Samma sak för alla IPCC dator-modeller.
Klimatalarmism är ett enormt slöseri med skattebetalarnas tid och pengar. Ingen av de klimatförutsägelser av Al Gore och andra alarmister har hänt. I själva verket sker motsatsen.
Polarisarna ökar, inte minskar. Polar-Bear populationer har ökat, inte minskat. Havsnivån stiger fortfarande och har inte förändras från vad som har varit normen i århundraden.
Den globala uppvärmningen, klimatförändrings-rörelsen, är inte baserad på vetenskap och har aldrig så varit.
Det är ett politiskt motiverat påstående och är bara ett annat system för att lura de okunniga och stjäla mer av folkets pengar. Istället är de lurade av pseudovetenskap drivet av Dr. Mann och IPCC.
Och nu användes barn som Greta Thunberg, för känslomässig vädjan att försöka rekrytera mer lättlurade individer in i kvasi-religionen.
När vår planet nu går mot nästa istid, föreslår jag att läsaren bekantar sig med människor som Dr Patrick Moore. Han kan lära dig något.

Sten-Erik Johansson
Sten-Erik Johansson
Gäst
27 november 2019 kl 15:34

Krigsminister Peter Hultqvist.

Erik Forsman
27 november 2019 kl 13:29

TV4s tv-serie om SOS barnbyar. Bluffmakare, bondfångare samt skojare enligt Christer som bor precis bredvid en sådan barnby och hävdar att denna stått helt tom framtill TV4 började filma där. TV4 har dragit in tv-serien om SOS barnbyar. Källa https://www.youtube.com/watch?v=DX0sEuCC9IY&feature=youtu.be

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Erik Forsman
27 november 2019 kl 16:19

Japp – det röstar jag också för. Bedrägeriet står SOS barnbyar för och årets förvillare blir då deras ansvarige, och sen är ju frågan om TV4 propagerar för verksamheten med berått mod eller om de blivit lurade att göra reportaget?

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
Reply to  Carina Agrell
28 november 2019 kl 01:08

Bedrägerier inom tiggeriorganisationer har blivit norm, jag för min del förvånas inte nada när det gäller någon tiggerifirma över huvud taget. Det gäller även allehanda galor som insamlingar i framförallt TV4 och SVT. Nä jag lutar åt Sveriges största skojare SL!

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
27 november 2019 kl 10:23

Jag vet redan vem som blir folkets kandidat alla kategorier Sveriges statsminister Stefan Löfven. För hans gigantiska cirkukonster i lögnmedias statliga version SVT. Han lär bli vald som ensam kandidat