Folk bör inte beväpna sig men organisera sig mot gängvåld och veka politiker

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2019
- Torbjörn Sassersson
Svensk politiker i fosterställning. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)

DEBATT. Bör medborgare beväpna sig mot det nya våldet? Ja, anser Kent Ekeroth som säger det många redan tänkt på, men inte vågat säga högt. Det svenska rättssamhället är svagt och särskilt kvinnor i landet är paralyserade medan skrattande våldtäktsmän släpps fria utan påföljd.

Text: Torbjörn Sassersson | Temabild ovan: Typisk beslutsoförmögen, faktaresistent och svenskängslig “manlig” politiker. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)

Kent Ekeroth resonerar i isn artikel “När samhällskontraktet är brutet och kaoset breder ut sig måste svenskar ges möjlighet att försvara sig” att kaoset breder ut sig i landet på grund av att sjuklövern och gammelmedia bygger upp ett Sverige på allas lika villkor, inklusive de kriminella och deras parallella rättssystem, ett land där ingen idag går säker.

“De som tidigare kunnat skydda sig genom att bo i dyra områden är inte längre fredade. Våldet och otryggheten har nått även dem, där brutala rån och överfall sker utanför deras portar numera, till och med i superdyra Östermalm i Stockholm.” – Kent Ekeroth

Kent Ekeroth konstaterar att rättsväsendet inte är till någon hjälp. Fall efter fall visar att det inte spelar någon roll om det finns vittnen, videoinspelning och identifierade gärningsmän, fallen läggs ned ändå i en strid ström. Samtidigt hör vi om fall efter fall där handlingskraftiga människor försvarar sig eller ingriper för att stoppa våldet, vardagshjältar som agerar, men som just därför sedan grips och fälls på rekordtid för att misshandlat kriminella gärningsmän!

Inte nog med det. De får ingen uppskattning från samhället som de byggde upp, förutom från de hederliga medborgarna och människor från hederskulturer förstås, bra människor som vågar slå näven i bordet. Ja, du läste rätt. Jag skrev folk från hederskulturer, ett begrepp som det råder kognitiv dissonans runt. Systemmedia har bestämt att hederskulturer står för våld och övergrepp, men de glömmer den positiva sidan av hederskulturen, nämligen den sunda hederligheten. Den hederlighet som förstår var gränser går och vad som är skyddsvärt, som den egna familjen och samhället.

Det gäller dock inte att slå näven i bordet för hårt. Ty då kommer den statligt finansierade Näthatsgranskaren och anmäler denne och åklagarna väljer plötsligt att inte alls lägga ned fallet. Nej, du som arg medmänniska riskerar att få böter för “Häst mot soffgrupp” som det populärt heter om man har humor.

Läs mer: Pinnjakten fortsätter – Polisen gjorde razzia på gym

Bild: 60-årige Kjäll Gustafsson höggs ihjäl med machete av [förbjudet signalement] i december 2019 när han besökte ett julbord med vänner. Montage: Samnytt.se
Kent Ekeroth förklarar humoristiskt hur rättvisa idag befästs i Sverige och det handlar mest om “tur”:

“För att få upprättelse för ett brott i Sverige idag måste man ha tur i flera led. Först såklart att rättsväsendet bryr sig och hittar gärningsmännen i första taget. Har man så mycket tur så måste man ha mer tur för att rättsväsendet ska åtala dem. Och har man ännu mer tur så lyckas de fälla dem. Och har man slutligen jättemycket tur, så får de straff som kanske i någon mån kan närma sig rättvisa straff.”

Hemvärn mot gängvåld?

Frågan återstår, ska svenskar beväpna sig? Debattören Anders Leion kommenterar Ekeroths förslag i en artikel i Det Goda Samhället. Leion säger nej till vapen, men ger Ekeroth rätt i sin observation:

“Den icke-brottsutövande allmänheten blir alltmer utsatt och skyddslös inför allt hänsynslösare gangsters. Även om politikerna, mot förmodan, skulle fatta nödvändiga beslut för att rusta upp polis och övrigt rättsväsende kommer detta inte att få effekt förrän om många år. Under tiden kommer ett alltmer utbrett, etniskt baserat maffiasystem att etablera sig.”

Jag själv är tveksam till beväpning, men har tidigare berättat om att jag ibland bär knivsäker collegejacka och knivsäkra handskar när jag går till och från gymmet sena kvällar. De skyddar mig, men förändrar inte samhället.

Anders Leion har ett annat förslag, att inrätta ett hemvärn. Leion menar att värnplikten kan användas för att rekrytera och utbilda. Det skulle leda till att Sverige får ett effektivt och lagligt medborgargarde på plats i utsatta områden och där polisen inte vågar befinna sig i särskilt utsatta områden. Hemvärnsmän och hemvärnskvinnor kan sedan samarbeta med polisen.

Leion är samtidigt övertygad om att detta aldrig kommer att ske, utan att förklara varför. En uppenbar anledning till att sjuklövern aldrig skulle genomföra en sådan mobilisering handlar självklart om Sverigebilden, för hur skulle det se ut internationellt om Trump skulle få rätt med sitt uttalande: “You look at what happened last night in Sweden”.

Svenska systemmedier skulle skämmas, till exempel för denna typ av hurtiglustig kommentar, för är det något svenskar hatar så är det att medge att de kan ha fel. Fråga vilken invandrare som helst på stan. Svenskar blir allt mer kända för att hellre dö än att ha fel allt eftersom migranterna lär sig förstå den svenska mentaliteten.

Anders Leion skriver följande dråplighet gällande en önskad mobilisering av hemvärnet:

“Men detta kommer förstås inte att ske. Därför kommer den spontana beväpningen att fortgå och våldet att fortsätta sin utbredning till dess ingen vet om det föreligger ett inbördeskrig eller inte.”

Innan du beväpnar dig – mobilisera dina grannar

Förutom att Sverige redan är ett av världens mest vapentäta länder i världen per capita, främst på grund av en stark jägarkår, bör svenskarna först se över fredliga sätt att knäcka gängkriminalitet, klanvåld och våldtäkter.

Svenskarna bör samarbeta med migranter, med de  människor som kommit till Sverige för att de flytt från förtryck i sina hemländer. De har erfarenhet och de vill inte leva i samma skit som de flydde ifrån. Antingen har de förtryckts av regeringar eller av terrorister. Jag tänker på tex kurder, afrikaner och syrier med erfarenheter av att skydda sig emot eller bekämpa terroriserande våldsmän. Dessa grupperingar är bättre att samarbeta med än sjuklöverns politiker och det svenska rättsväsendet som verkar vara inställda på kollektivt självmord.

  • Börja kvällsvandra i ditt hemmakvarter med människor som vill ha ett tryggt Sverige.
  • Starta grannsamverkansprojekt mot våld, inbrott och annan kriminalitet.
  • Ladda ner gratisappen CareHood (eller någon annan gransamverkans-app), registrera dig och börja samverka med dina grannar.
  • Var fräck, försök att rekrytera de kriminella.

Ta även lärdom av Non Fighting Generation (NFG) som på 1980-talet rekryterade kriminella ungdomar att överge sin kriminalitet. Vi har där inhemsk kompetens.

Riskfilosofin som kapitalt misslyckats

På KTH i Stockholm sitter en riskfilosof som bedömer hälsotillståndet i Sverige. Han heter Sven-Ove Hansson och anlitas bla av “Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap” (MSB) för att ge råd om riskanalys. Riskfilosofi är ett delikat ämne och feltolkat kan den ha förödande konsekvenser, särskilt om filosoferandet leder till en så där typiskt politiskt korrekt och ängslig försiktighet.

Martin Peterson och Nicolas Espinoza kommenterar den svenska guruns riskfilosofi i rapporten “Värdering av olycksrisker – Etik och riskvärdering” (sid 25) från 2016 ämnad för det svenska Räddningsverket.

“Ett kanske allvarligare problem med Hanssons förslag är att det förefaller extremt riskaversivt. Låt oss, i förenklande syfte, anta att du besöker ett casino där oddsen märkligt nog är till spelarens fördel; sannolikheten är exakt 99.99% att spelaren vinner en miljon om hon satsar en tusenlapp. Ska du spela eller inte? Om du väljer att spela finns det en möjlig framtid i vilken du ”moraliskt” ångrar att du spelat, nämligen om du har oturen att förlora. Om du väljer att inte spela bevarar du status quo och kommer alltså inte ha anledning att ångra dig. Alltså bör du inte spela, trots att oddsen att vinna är mycket goda.”

Är inte detta sjuklöverns filosofi i ett nötskal?

Politikerna verkar tänka att de inte ska agera mot de uppenbara problemen i landet för risken finns ju att de kan ha fel och därför finns risken att de ångrar sig i framtiden. Bättre är tydligen att göra ingenting vilket också lett till noll resultat, men om sjuklövern inte ändrar på sin riskfilosofi och upphör med sin beslutsoförmögenhet bör statsledningen bytas ut och ordning återställas.

Sverige kan förslagsvis ge sjuklövern fram till mars 2020 på sig att visa handlingskraft. Därefter måste folket resa sig och ta kontrollen på landet för allas säkerhet och trygghet. Sverige har 10 miljoner människor. Det räcker om 1 miljon svenskar och invandrare agerar med styrka. Resten kommer att haka på av bara farten.

Text: Torbjörn Sassersson, som intygar att detta endast är en debattartikel och inte ett försök till en statskupp.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Kent Ekeroth