Folk bör inte beväpna sig men organisera sig mot gängvåld och veka politiker

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Svensk politiker i fosterställning. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)

DEBATT. Bör medborgare beväpna sig mot det nya våldet? Ja, anser Kent Ekeroth som säger det många redan tänkt på, men inte vågat säga högt. Det svenska rättssamhället är svagt och särskilt kvinnor i landet är paralyserade medan skrattande våldtäktsmän släpps fria utan påföljd.

Text: Torbjörn Sassersson | Temabild ovan: Typisk beslutsoförmögen, faktaresistent och svenskängslig “manlig” politiker. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)

Kent Ekeroth resonerar i isn artikel “När samhällskontraktet är brutet och kaoset breder ut sig måste svenskar ges möjlighet att försvara sig” att kaoset breder ut sig i landet på grund av att sjuklövern och gammelmedia bygger upp ett Sverige på allas lika villkor, inklusive de kriminella och deras parallella rättssystem, ett land där ingen idag går säker.

“De som tidigare kunnat skydda sig genom att bo i dyra områden är inte längre fredade. Våldet och otryggheten har nått även dem, där brutala rån och överfall sker utanför deras portar numera, till och med i superdyra Östermalm i Stockholm.” – Kent Ekeroth

Kent Ekeroth konstaterar att rättsväsendet inte är till någon hjälp. Fall efter fall visar att det inte spelar någon roll om det finns vittnen, videoinspelning och identifierade gärningsmän, fallen läggs ned ändå i en strid ström. Samtidigt hör vi om fall efter fall där handlingskraftiga människor försvarar sig eller ingriper för att stoppa våldet, vardagshjältar som agerar, men som just därför sedan grips och fälls på rekordtid för att misshandlat kriminella gärningsmän!

Inte nog med det. De får ingen uppskattning från samhället som de byggde upp, förutom från de hederliga medborgarna och människor från hederskulturer förstås, bra människor som vågar slå näven i bordet. Ja, du läste rätt. Jag skrev folk från hederskulturer, ett begrepp som det råder kognitiv dissonans runt. Systemmedia har bestämt att hederskulturer står för våld och övergrepp, men de glömmer den positiva sidan av hederskulturen, nämligen den sunda hederligheten. Den hederlighet som förstår var gränser går och vad som är skyddsvärt, som den egna familjen och samhället.

Det gäller dock inte att slå näven i bordet för hårt. Ty då kommer den statligt finansierade Näthatsgranskaren och anmäler denne och åklagarna väljer plötsligt att inte alls lägga ned fallet. Nej, du som arg medmänniska riskerar att få böter för “Häst mot soffgrupp” som det populärt heter om man har humor.

Läs mer: Pinnjakten fortsätter – Polisen gjorde razzia på gym

Bild: 60-årige Kjäll Gustafsson höggs ihjäl med machete av [förbjudet signalement] i december 2019 när han besökte ett julbord med vänner. Montage: Samnytt.se
Kent Ekeroth förklarar humoristiskt hur rättvisa idag befästs i Sverige och det handlar mest om “tur”:

“För att få upprättelse för ett brott i Sverige idag måste man ha tur i flera led. Först såklart att rättsväsendet bryr sig och hittar gärningsmännen i första taget. Har man så mycket tur så måste man ha mer tur för att rättsväsendet ska åtala dem. Och har man ännu mer tur så lyckas de fälla dem. Och har man slutligen jättemycket tur, så får de straff som kanske i någon mån kan närma sig rättvisa straff.”

Hemvärn mot gängvåld?

Frågan återstår, ska svenskar beväpna sig? Debattören Anders Leion kommenterar Ekeroths förslag i en artikel i Det Goda Samhället. Leion säger nej till vapen, men ger Ekeroth rätt i sin observation:

“Den icke-brottsutövande allmänheten blir alltmer utsatt och skyddslös inför allt hänsynslösare gangsters. Även om politikerna, mot förmodan, skulle fatta nödvändiga beslut för att rusta upp polis och övrigt rättsväsende kommer detta inte att få effekt förrän om många år. Under tiden kommer ett alltmer utbrett, etniskt baserat maffiasystem att etablera sig.”

Jag själv är tveksam till beväpning, men har tidigare berättat om att jag ibland bär knivsäker collegejacka och knivsäkra handskar när jag går till och från gymmet sena kvällar. De skyddar mig, men förändrar inte samhället.

Anders Leion har ett annat förslag, att inrätta ett hemvärn. Leion menar att värnplikten kan användas för att rekrytera och utbilda. Det skulle leda till att Sverige får ett effektivt och lagligt medborgargarde på plats i utsatta områden och där polisen inte vågar befinna sig i särskilt utsatta områden. Hemvärnsmän och hemvärnskvinnor kan sedan samarbeta med polisen.

Leion är samtidigt övertygad om att detta aldrig kommer att ske, utan att förklara varför. En uppenbar anledning till att sjuklövern aldrig skulle genomföra en sådan mobilisering handlar självklart om Sverigebilden, för hur skulle det se ut internationellt om Trump skulle få rätt med sitt uttalande: “You look at what happened last night in Sweden”.

Svenska systemmedier skulle skämmas, till exempel för denna typ av hurtiglustig kommentar, för är det något svenskar hatar så är det att medge att de kan ha fel. Fråga vilken invandrare som helst på stan. Svenskar blir allt mer kända för att hellre dö än att ha fel allt eftersom migranterna lär sig förstå den svenska mentaliteten.

Anders Leion skriver följande dråplighet gällande en önskad mobilisering av hemvärnet:

“Men detta kommer förstås inte att ske. Därför kommer den spontana beväpningen att fortgå och våldet att fortsätta sin utbredning till dess ingen vet om det föreligger ett inbördeskrig eller inte.”

Innan du beväpnar dig – mobilisera dina grannar

Förutom att Sverige redan är ett av världens mest vapentäta länder i världen per capita, främst på grund av en stark jägarkår, bör svenskarna först se över fredliga sätt att knäcka gängkriminalitet, klanvåld och våldtäkter.

Svenskarna bör samarbeta med migranter, med de  människor som kommit till Sverige för att de flytt från förtryck i sina hemländer. De har erfarenhet och de vill inte leva i samma skit som de flydde ifrån. Antingen har de förtryckts av regeringar eller av terrorister. Jag tänker på tex kurder, afrikaner och syrier med erfarenheter av att skydda sig emot eller bekämpa terroriserande våldsmän. Dessa grupperingar är bättre att samarbeta med än sjuklöverns politiker och det svenska rättsväsendet som verkar vara inställda på kollektivt självmord.

 • Börja kvällsvandra i ditt hemmakvarter med människor som vill ha ett tryggt Sverige.
 • Starta grannsamverkansprojekt mot våld, inbrott och annan kriminalitet.
 • Ladda ner gratisappen CareHood (eller någon annan gransamverkans-app), registrera dig och börja samverka med dina grannar.
 • Var fräck, försök att rekrytera de kriminella.

Ta även lärdom av Non Fighting Generation (NFG) som på 1980-talet rekryterade kriminella ungdomar att överge sin kriminalitet. Vi har där inhemsk kompetens.

Riskfilosofin som kapitalt misslyckats

På KTH i Stockholm sitter en riskfilosof som bedömer hälsotillståndet i Sverige. Han heter Sven-Ove Hansson och anlitas bla av “Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap” (MSB) för att ge råd om riskanalys. Riskfilosofi är ett delikat ämne och feltolkat kan den ha förödande konsekvenser, särskilt om filosoferandet leder till en så där typiskt politiskt korrekt och ängslig försiktighet.

Martin Peterson och Nicolas Espinoza kommenterar den svenska guruns riskfilosofi i rapporten “Värdering av olycksrisker – Etik och riskvärdering” (sid 25) från 2016 ämnad för det svenska Räddningsverket.

“Ett kanske allvarligare problem med Hanssons förslag är att det förefaller extremt riskaversivt. Låt oss, i förenklande syfte, anta att du besöker ett casino där oddsen märkligt nog är till spelarens fördel; sannolikheten är exakt 99.99% att spelaren vinner en miljon om hon satsar en tusenlapp. Ska du spela eller inte? Om du väljer att spela finns det en möjlig framtid i vilken du ”moraliskt” ångrar att du spelat, nämligen om du har oturen att förlora. Om du väljer att inte spela bevarar du status quo och kommer alltså inte ha anledning att ångra dig. Alltså bör du inte spela, trots att oddsen att vinna är mycket goda.”

Är inte detta sjuklöverns filosofi i ett nötskal?

Politikerna verkar tänka att de inte ska agera mot de uppenbara problemen i landet för risken finns ju att de kan ha fel och därför finns risken att de ångrar sig i framtiden. Bättre är tydligen att göra ingenting vilket också lett till noll resultat, men om sjuklövern inte ändrar på sin riskfilosofi och upphör med sin beslutsoförmögenhet bör statsledningen bytas ut och ordning återställas.

Sverige kan förslagsvis ge sjuklövern fram till mars 2020 på sig att visa handlingskraft. Därefter måste folket resa sig och ta kontrollen på landet för allas säkerhet och trygghet. Sverige har 10 miljoner människor. Det räcker om 1 miljon svenskar och invandrare agerar med styrka. Resten kommer att haka på av bara farten.

Text: Torbjörn Sassersson, som intygar att detta endast är en debattartikel och inte ett försök till en statskupp.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Kent Ekeroth
Stöd NewsVoice 2024
 • Expressen (11 aug 2020): Dödspatrullen tagna på sängen – ilskan i rätten

  “I Danmark kan inte gängens unga mördare räkna med svenska ungdomsrabatter eller mjukare häktningsregler. Gängkriminella straffas stenhårt och tystnadskulturen som de praktiserar i svenska domstolar skjuts i sank av tuffare rättegångsregler.
  I förhören med Dödspatrullen ilsknade ledaren till när åklagaren överraskade honom med tidigare hemlig DNA-bevisning som visade att han suttit i mördarnas flyktbil. Svenska politiker som vill ”stoppa skjutandet” borde noga följa den pågående rättegången i Danmark mot Dödspatrullen efter dubbelmordet förra sommaren.”

  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/danmark-daltar-inte-med-unga-och-gangkriminella1/

 • Varför har en eller annan tillfällig politiker typ Löfven, Lööf, Bildt m.fl. bättre rätt än alla oss andra att låta oss försvara våra LIV? Omsvärmade av beväpnade livvakter som de är. Det kan väl inte vara på det viset att dessa politiker sår hat, förnedring och osämja bland deras medmänniskor? På vems kommando öppnar de eld mot en medborgare som inte passar in i sammanhanget?
  Det är ju faktiskt tryggt att veta att vår STATSCHEF lugnt och obesvärat kan vandra runt på Stockholm gator!

 • Skolan måste omedelbart börja dela ut dator, skyddsväst och en liten tjugotvåa redan i första klass och när ungarna sen kommer upp i högstadiet tilldelas de en Glock, eftersom de då är starka nog att kunna hantera rekylen. Jämnar ut oddsen lite grann om inte bara de kriminella är beväpnade. Sen skippar de den traditionella gymnastiken och kör stenhårt på taktiskt skytte, växelvis framryckning och defensiv som offensiv eldgivning. Typ en kombo av nioårig grundskola/militärtjänstgöring och på så vis blir småttingarna väl rustade för det framtida Sverige.

 • Gör så här: skriv in i sökraden “emotional scales”, ni får upp en sökspalt under rubriken “web”, därefter klickar ni på bilder. Då får man upp ett helt batteri med skalor, som visar hur människan i grunden fungerar under emotioners kommando.
  När vi då tittat över skalorna och ser att nästan längst ned mot inget liv, finner vi ilska och förräderi, där ligger vårt styrande politikerskikt mentalt.
  För att skapa lite verklighet på detta kan man ju göra jämförelser på t.ex.: var ligger ett klatt barn kontra en gamling med smärtor, latinsk musik kontra marschmusik, lycklig familj kontra bilbrännare, konservativ kontra revolutionär etc…

 • [Text om “nazi-zionism” raderad]

  Det är visserligen lagligt med grannsamverkan, men var väl medvetna om att infiltratörer som vill radikalisera grupperna kan komma på besök eller plantera provokationer för att radikalisera dem. Bankmaffian och dess konfliktskapande lakejer lever på konflikt och de ljuger så att de får långa näsor. Ja. Ni vet ungefär vilka girigbukar de är.

  I Laos, berättade en kille för mig att “problem” tenderar att försvinna spårlöst. Jag gissar att två tre män som vill grannarna väl s.a.s. “löser” problemet med minimalt lidande. 😉 Kungafamiljen försvann ex. spårlöst i Laos på detta vis.

  I Sverige har vi numera nya psykopatiska “kungar” som demagogiskt kontrollerar landet mentalt via media. Deta är dock inte definitionen av “demokrati”.

  ”Demokrati är [den mentala] styrningen av folket, av folket [självt], för folket.”
  / Abraham Lincoln

  ”Democracy is the government of the people, by the people, for the people.”
  / Abraham Lincoln

  Sedan är ju psykopati något som utlöses av olika trauman, vilket givetvis är problem som kan undvikas genom att skapa samhällen med färre trauman, d.v.s. mer jämlika och sekulariserade samhällen, med lägre nivå av skärande i barns genitalier och lägre mordfrekvens.

  De girige är dock inte för jämlikhet.

  • Det finns så många människor som inte förstår att det som man gör mot andra människor det kommer man själv en dag att få möta. Det handlar om lågt stående individer som inte har utvecklat empati och medmänsklighet, som alltså måste lära sig dessa saker den hårda vägen. Detta är livets pedagogik !

 • Stalin: -personer som röstar avgör inga val, personer som räknar rösterna gör det.
  Stalin: -om inte Lenins änka sköter sig, får Lenin en ny änka.

 • @Torbjörn: ” Därefter måste folket resa sig och ta kontrollen på landet för allas säkerhet och trygghet.” – vad menar du egentligen här rent konkret? Är det någon utomparlamentarisk aktion?

  Hur ser du på att folket får rösta i nästa val?

  • Det fanns bevis från senaste svenska svenska valet att det förekom utomparlamentariskt fusk. NewsVoice och Nya Dagbladet publicerade exempel på fusk runt om i landet. Båda sajterna togs ned med överbelastningsattacker under valhelgen 8-9 sep 2018. NewsVoice angreps för övrigt av en av Försvarsmaktens servrar “av misstag” tidigare i år. Valfusk är vanligt runt om i världen så att rösta är väl inte nödvändigtvis ett säkert demokratiskt sätt att säkerställa just demokrati.

   Så till din fråga angående ”Därefter måste folket resa sig och ta kontrollen på landet för allas säkerhet och trygghet.”

   Jag överlämnar det till folket att bestämma. Folk kan ju tex maila till Regeringen och klaga eller de kan sittstrejka eller något annat…;)

   • Valfusk förekommer överallt även i Sverige! Exempelvis skrev och ringde jag till Valmyndigheten efter valet och bad om att få räkna röster mot existerande röstlängd i ett distrikt jag har inte fått svar ännu efter flera månader? När jag röstade såg jag att det fattades röstsedlar för ett visst parti och sa till om detta. En ung spoling som stod där och “vaktade” blev röd i ansiktet och stammade lätt när jag var påträngande. Ansvarig förättare en dam i medelåldern stammade även hon och sa till någon att ringa till deras chefer om saken. Jag fick svar men oklart att ingen hade varit och lämnat några valsedlar, ok med det var jag men jag hade med mig några extra och la ut dem i röstlokalen. Vart dem tog vägen vet jag inte för jag kontrollerade efter en timma och då var de borta 😉
    Till alla som tror att valfusk inte finns säger jag att det gör det för sossarna har lärt sig av DDR och Ryssland. Jag tror även att EU-valet var riggat.

    • 1967 röstade Svenska folket Nej till Högeromläggningen men politikerna gick emot folkviljan och genomförde densamma. Det var sista gången som sossarna lämnade ett val till folket.

 • Varför skall vi svenskar som anstränger oss att leva efter lagen STRAFFAS och inte dem som invaderar vårt land?
  Är verkligen svenska socialister så degenererad och FULLA AV HAT mot sina svenska medborgare?

  • Samuel !
   De som är politiskt korrekta, de tror att staten vill dem väl – de tror på tesen att de man älskar de slår man – därmed kommer inga protester ifrån pk-folket – för så länge det är staten som håller i piskan så känner de sig älskade !

 • Hellre lagförd för olaga vapeninnehav än sönderslagen eller begravd. Om staten skapar ett samhälle där medborgarna inte kan förvänta sig någon som helst form av grundläggande säkerhet, så är medborgarna inte heller bundna av orättfärdiga lagar. Rätten till självbevarelse väger tyngre än menlösa pappersprodukter.

 • Snabbt ska vi återställa det som brutits ner.

  Människor runt omkring oss, familj, vänner, grannar, bekanta.

  Likt explosionen i en atombomb eller fortplantningen av bakterier i en odling ska vi föra ut kunskapen att alla måste stoppa att vara redskap för agendan som nu håller på att genomföras.

  Vi ska upphöra med allt stöd till dessa krafter.

  “Om basen för pyramiden försvinner faller pyramidens topp”, säger Katherine Horton.

  Och vi ska ena oss. Vi behöver ingen organisation.

  Vi behöver disciplin, beslutsamhet och mod.

 • En Aisopos fabels syn på integration: Herden och vildgetterna
  En herde var ute med sina getter på bete när han vid foten av en bergssluttning mötte en flock vildgetter. De vilda getterna kom nyfiket fram och blandade sig strax med hans egen flock. Vid slutet av dagen förde herden dem allesammans tillbaka till gethuset och gjorde sitt bästa för att få dem att trivas. När nästa dag grydde hade ett förfärligt ruskväder drabbat bygden och herden kunde inte ta med getterna på bete som vanligt, utan hela flocken hölls därför hemma i gethuset och blev utfodrade där.
  Då herden saknade ett matlager som räckte till för en så stor flock som han nu hade i sin ägo, delade han ut begränsade ransoner till de egna getterna, medan han gav vildgetterna allt de kunde äta samt mer därtill. Herden var nämligen ängslig över att vildgetterna kanske inte ville stanna kvar och han tänkte som så att om han gav dem rikligt med mat så skulle de inte önska att lämna sitt nya hem, utan hellre stanna kvar i hans ägo. De egna getterna var på grund av den magra utfordringen de tvingades utstå under den kommande tiden snart utmärglade och fick uthärda en svår tillvaro på svältgränsen.
  När vädret hade klarnat och ovädret dragit bort, ledde herden strax ut hela flocken på grönbete igen. Men knappt hade de kommit till begynnelsen av bergssluttningen förrän vildgetterna skingrade sig från flocken och skyndade sig åstad.
  Herden blev mycket upprörd över denna plötsliga manöver och överöste de flyende vildgetterna med ilskna utrop; ”Otacksamma banditer!” ropade han,
  ”- att ni bara springer iväg sådär efter allt vad ni har fått!”
  De vilda getterna fortsatte iväg utan att synbart ta någon notis om mannens utfall. Men en av de bortflyende getterna, som hade hört herdens ord vände sig om för att svara honom;
  ”Mycket riktigt behandlade du oss väl och gav oss all mat vi behövde. Ja, du behandlade oss faktiskt alltför gott. Det var just det som gjorde oss misstänksamma.
  Om du behandlar nykomlingar som oss bättre än din egen flock, som har givit dig mjölk varje år och varit dig trogna, så finns det ingenting som säger att du inte sätter oss på svältdiet nästa gång du får tillskott av nya getter i din ägo.
  Vi skulle då negligeras på samma sätt som din tidigare flock, medan du riktar din vänlighet mot de senaste nykomlingarna i din iver att behaga dem och förmå dem att stanna, utan en tanke på dem du redan har omkring dig.”

  • Klockrent. Det är exakt vad som händer i Sverige. Jag har pratat med migranter som resonerar likadant och många samlar ihop pengar så att de så snabbt som möjligt ska kunna resa tillbaka till sina hemländer.

   En av dem sa till mig: “Ni [svenskar] är såå lurade”… [lurade av vår egen regering].

   En annan sa: “Ni får skylla er själva. Även ni i Sverige är en del av plundringarna i andras hemländer.”

   En tredje sa: “Vi tar tillbaka så mycket vi kan innan vi reser hem igen “.

   Men ska tilläggas, många är mycket tacksamma. En ung ryss sa till mig att Sverige är som ett paradis. Här finns ett lugn, inga krig. Andra uppskattar givmildheten och pålitligheten hos svenskarna. De trycker vi är fantastiska.

  • Tack Åke i Sörmland för denna kloka liknelse i juletid!
   Det finns många gamla infödda getter i Sverige som kommer att fly fältet så snart de kan.
   Det gäller alltså för staten att hålla krubban tom och getterna orkeslösa…

 • Det tråkiga är att alla som organiserar sig kommer att slås i bojor, och jagas ännu mer av Stasi än dem kriminella vi ville upplysa. Sitt lugnt i båten medans Stefan spelar tills vi hit rock bottom. Skål.

 • Mycket förnuftig analys av läget i Sverige, Torbjörn!
  Om vi inte organiserar oss och agerar så är jag rädd att det inte finns någon återvändo från en förskräcklig framtid för oss alla.
  Vi måste överge de fullständigt ineffektiva idéerna om att regeringen kommer nog att ordna det hela vartefter, eller någon annan kommer nog att göra någonting eller vad kan lilla jag göra.
  Tanken om att agerande skulle skapa missämja inom den eller de grupperingar som enskilda individer lever inom måste ge vika för insikten om att vi är tvungna att agera för allas vår skull, våra barn och barnbarns framtid står på spel och dessutom vår egen.
  Det finns överväganden som måste göras och särskilt övervägandet att det största goda för det största antalet individer bör vara en riktlinje för beslut om det allmännas bästa.

  • Tack. Jag tror du har rätt.

   Den sittande Regeringen hoppas på att folk inte gör motstånd för deras intention är inte att hjälpa svenska folket. Tvärtom så är svenskarna i vägen. Sverige har har en gnällig och åldrande improduktiv befolkning. Nej, in med nya starka unga människor som vill arbeta och få hög levnadsstandard, ta bolån och köpa fin bil och andra kapitalvaror.

   Detta leder till ekonomisk tillväxt och det SKA kosta. Alla snabba bidragspengar blir snabba cash på marknaden. Fin omsättning. Ju fler skattehuvuden desto bättre. Sverige kan rymma 30 miljoner ytterligare människor och på sikt blir Sverige en ekonomisk stormakt, resonerar sjuklövern.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *