TV4-kanaler och C More kan släckas för 30% av Sveriges hushåll på tisdag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 december 2019
- NewsVoice redaktion
C More 9 dec 2019
C More 9 dec 2019
C More 9 dec 2019

“Den 10 december 23:59 kommer TV4-kanalerna och C More med stor sannolikhet släckas för dig som är kund hos Comhem”. Det meddelar Comhem i ett pressmeddelande idag. Telia uppges inte vilja samarbeta med Comhem angående en seriös avtalsförhandling.

Ambitionen har varit att komma överens med Telia, men Telia har skjutit förhandlingarna under en period. Det handlar om att Comhem vill genomföra en omfattande digitalisering av 1,6 miljoner hushåll under 2020. Nu kan inte Comhem skjuta på förhandlingarna längre.

“Vi vill att du som kund ska ha öppen tillgång till TV och film, oavsett vilken leverantör du har och på det sätt du själv vill – från en TV, surfplatta eller mobiltelefon. Telias motvilja att förhandla med oss om just detta uppfattas som att de istället vill begränsa antalet konkurrenter och därmed minska kundernas valfrihet. Det kan vi inte acceptera.” – Comhem

Den 10 december 23:59 går det förlängda avtalet ut och Comhem har då inte längre rätt att sända några av Sveriges mest populära TV-kanaler.

Om TV4-kanalerna och C More stängs av lovar Comhem att ersätta de påverkade kanalerna med annat innehåll och förmåner från både Comhem och Tele2.

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Comhem