TV4-kanaler och C More kan släckas för 30% av Sveriges hushåll på tisdag

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 december 2019
- NewsVoice redaktion
C More 9 dec 2019
C More 9 dec 2019
C More 9 dec 2019

“Den 10 december 23:59 kommer TV4-kanalerna och C More med stor sannolikhet släckas för dig som är kund hos Comhem”. Det meddelar Comhem i ett pressmeddelande idag. Telia uppges inte vilja samarbeta med Comhem angående en seriös avtalsförhandling.

Ambitionen har varit att komma överens med Telia, men Telia har skjutit förhandlingarna under en period. Det handlar om att Comhem vill genomföra en omfattande digitalisering av 1,6 miljoner hushåll under 2020. Nu kan inte Comhem skjuta på förhandlingarna längre.

“Vi vill att du som kund ska ha öppen tillgång till TV och film, oavsett vilken leverantör du har och på det sätt du själv vill – från en TV, surfplatta eller mobiltelefon. Telias motvilja att förhandla med oss om just detta uppfattas som att de istället vill begränsa antalet konkurrenter och därmed minska kundernas valfrihet. Det kan vi inte acceptera.” – Comhem

Den 10 december 23:59 går det förlängda avtalet ut och Comhem har då inte längre rätt att sända några av Sveriges mest populära TV-kanaler.

Om TV4-kanalerna och C More stängs av lovar Comhem att ersätta de påverkade kanalerna med annat innehåll och förmåner från både Comhem och Tele2.

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Comhem
 • Bästa vore att gå kunderna till mötes och släppa liknande IPTV eller så.

  Motarbeta vore bara knas, monopol är bra har jag hört någon säga förr, kanske det gäller fortfarande.

 • Jag anser att TV-systemet är rena idiotin! Jag vill ofta bara se 1 eller två kanaler från flera olika TV-leverantörer. Då måste jag kanske ha en eller flera paraboler + internet och ev. en separat TV-antenn. Dessutom ingår de flesta kanalerna i paket med flera kanaler jag är ointresserad av.
  Mitt önskemål är att gynna programtillverkarna, inte distributörerna.

  Därför anser jag att programtillverkarna säljer sina program till distributörerna. Distributörerna är skyldiga att leverera programmen till samtliga kunder oberoende av vilka distributörer dessa är anslutna till och till samma prissättning för samtliga kunder. Jag som kund får alltså de kanaler gratis som programmakarna bestämt är gratis. För ett till 3 betalkanaler betalar jag grundpriset för samtliga kanaler. Därutöver får jag ökande rabatt beroende på totala antal kanaler. Grundpriset för samma kanal ska vara samma för mig som kund oberoende av vilken distributör jag har. Alltså kanaler väljer jag på grund av vad de sänder och distributör på grund av täckning, service och sändningskvalitet – inte programutbud!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *