Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Brittiska kungahuset rasistiskt – Harry och Meghan utvandrar till Kanada

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 januari 2020
- Torbjörn Sassersson
Prins Harry och hertiginnan MeghanMarkle, 2017. Foto: Mark Jones. Licens: CC BY 2.0
Brittiska kungahuset rasistiskt. Foto: Mark Jones. Licens: CC BY 2.0
Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle, 2017. Foto: Mark Jones. Licens: CC BY 2.0

Prins Harry och den amerikanska skådespelaren och brittiska hertiginnan Meghan Markle har beslutat att de ska lämna det brittiska kungahuset och istället bosätta sig i Kanada. Prins Harry meddelade beslutet på sitt Instagram-konto. Orsaken är det brittiska kungahusets rasistiska tendenser, enligt uppgifter.

Doria Ragland, 2020. Source: USmagazine.com. Photo P&P / Mega
Doria Ragland, 2020. Source: USmagazine.com. Photo P&P / Mega

Meghan Markle har en vit pappa och mamman har en afrikansk bakgrund. Enligt uppgifter var ett avgörande skede när Meghan Markles mamma Doria Ragland besökte kungahuset för att bistå Meghan under och efter havandeskapet. Ragland ska ha bemötts rasistiskt och det manade Meghan Markle att ta avstånd från kungafamiljen. Prins Harry har nu valt att följa sin fru till Kanada för ett nytt liv, som kommer att sakna nära kontakter med digniteter, brittiska kändisar och beslutsfattare, men det kommer sannolikt bli ett nytt liv långt bortom fattigdom. Markle har tex en skådespelarkarriär (IMDB) att plocka upp igen.

Brittiska kungahuset rasistiskt

Det brittiska kungahuset anklagades även för rasism efter att prinsessan Diana valt att skilja sig från prins Charles av Wales och istället inleda ett förhållande med egyptiern Dodi Fayed son till en egyptisk-brittisk affärsman. Dodi Fayed hade ett förhållande med Diana då de båda 1997 omkom i en bilkrasch i Paris. Fadern Mohamed Al-Fayed anser att det inte var en olycka. Prinsessan Diana är mor till prins William och prins Harry.

Meghan Markle berättade i en video från 2012 om hur det är att vara av mixad härkomst för tidningen Elle. Hon nämner att det hänt att hennes mamma kallats för N-ordet. I maj 2019 föddes sonen Archie Mountbatten-Windsor. Nu tar Meghan alltså tydlig ställning för sin mamma emot kungahusets tendenser.

Daily Express rapporterar att “panik utbrutit” i Buckingham Palace och att kungahuset fruktar att Meghan står redo att komplett kapa sina band till Storbritannien.

Se videon med Meghan Markle: Meghan Markle Has Opened Up About Experience Of Racism And Hopes For Archie In A ‘Mixed World’

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq