Brittiska kungahuset rasistiskt – Harry och Meghan utvandrar till Kanada

19
Brittiska kungahuset rasistiskt. Foto: Mark Jones. Licens: CC BY 2.0
Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle, 2017. Foto: Mark Jones. Licens: CC BY 2.0

Prins Harry och den amerikanska skådespelaren och brittiska hertiginnan Meghan Markle har beslutat att de ska lämna det brittiska kungahuset och istället bosätta sig i Kanada. Prins Harry meddelade beslutet på sitt Instagram-konto. Orsaken är det brittiska kungahusets rasistiska tendenser, enligt uppgifter.

Doria Ragland, 2020. Source: USmagazine.com. Photo P&P / Mega
Doria Ragland, 2020. Source: USmagazine.com. Photo P&P / Mega

Meghan Markle har en vit pappa och mamman har en afrikansk bakgrund. Enligt uppgifter var ett avgörande skede när Meghan Markles mamma Doria Ragland besökte kungahuset för att bistå Meghan under och efter havandeskapet. Ragland ska ha bemötts rasistiskt och det manade Meghan Markle att ta avstånd från kungafamiljen. Prins Harry har nu valt att följa sin fru till Kanada för ett nytt liv, som kommer att sakna nära kontakter med digniteter, brittiska kändisar och beslutsfattare, men det kommer sannolikt bli ett nytt liv långt bortom fattigdom. Markle har tex en skådespelarkarriär (IMDB) att plocka upp igen.

Brittiska kungahuset rasistiskt

Det brittiska kungahuset anklagades även för rasism efter att prinsessan Diana valt att skilja sig från prins Charles av Wales och istället inleda ett förhållande med egyptiern Dodi Fayed son till en egyptisk-brittisk affärsman. Dodi Fayed hade ett förhållande med Diana då de båda 1997 omkom i en bilkrasch i Paris. Fadern Mohamed Al-Fayed anser att det inte var en olycka. Prinsessan Diana är mor till prins William och prins Harry.

Meghan Markle berättade i en video från 2012 om hur det är att vara av mixad härkomst för tidningen Elle. Hon nämner att det hänt att hennes mamma kallats för N-ordet. I maj 2019 föddes sonen Archie Mountbatten-Windsor. Nu tar Meghan alltså tydlig ställning för sin mamma emot kungahusets tendenser.

Daily Express rapporterar att “panik utbrutit” i Buckingham Palace och att kungahuset fruktar att Meghan står redo att komplett kapa sina band till Storbritannien.

Se videon med Meghan Markle: Meghan Markle Has Opened Up About Experience Of Racism And Hopes For Archie In A ‘Mixed World’

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ragnhild
ragnhild
Gäst
17 januari 2020 kl 23:45

Binoy Kampmark sin artikkel på counterpunch.org (ell. var det ca.) idag 17.1. er verd å få med seg. Selv har jeg nesten pådratt meg tarmslyng via dailymail sin mobbing/trakkasering lately. Gudsjelov og takk for at Harry med frue agerer og ikke tar sjansen på en selvutslettende tilværelse.. Litt saksing her:
“The palace machine has been icy in response to the decision to withdraw, taking a harsh lecturing tone to the couple. Discussions were, went a statement from the Palace, “at an early stage”. “We understand their desire to take a different approach, but these are complicated issues that will take time to work through.”

The palace stooges are out aplenty, helped along by the Daily Mail’s enthusiastic antipathy against the duchess, never seen as a worthy fit. The treatment afforded Markle has been strikingly different to that of Kate Middleton, Duchess of Cambridge, who is, in the true royal tradition, a functionary and incubator for heirs. An apt illustration of this can be gathered from the Mail’s respective descriptions of the pregnancies of both Middleton and Markle, the former “tenderly” cradling “her bump while wrapping up her royal duties ahead of maternity leave”, the latter incapable of keeping “her hands of her bump”. Was it “pride, vanity, acting – or a new age bonding technique?”

Middleton does not question; she adjusts, amends her positions, adapts her being. When novelist Hilary Mantel made the astute observation that Middleton was really a “show-window mannequin” of machine like quality, “without the risk of the emergence of character”, shrieks and howls followed. This ignored the obvious point that higher aristocracy have always been pieces of strategy and durability rather than people, always the behest of a higher command and duty to procreate. Real estate, babies and legacies – that’s the show.

Markle is no such product. Her US birth, with an African-American mother, and her self-made standing as an actor (leaving aside the …. les mer selv…..

Henrik
Henrik
Gäst
17 januari 2020 kl 22:56

Jag trodde först att överskriften var ironiskt menad och döm av min förvåning när jag upptäckte att så inte var fallet.
Trist at se, du har verkligen noll koll på den situationen, jag tvivlar på att du är speciellt insatt faktiskt.
Låt mig förklara, Markle är en ytlig, kändisskapsdriven och föga empatisk kvinna, inte alls intresserad av de plikter som hennes ställning innebär. Titeln och förmånerna vill hon ha så klart.
Hon är dessutom en uttalad trump hatare, något hon ofta och generande vädrat offentligt, go figure..
Dom har skött det hela väldigt dåligt och utan stil. Egotrippat värre.
Att dra in “rasism” i det här är ett rejält lågvattenmärke och man undrar om det är Expo du försöker efterlikna?
Man undrar hur du har tänkt.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
18 januari 2020 kl 08:31

Nu gick du för långt Torbjörn S, du hjälper till att introducera ett av Sederholm skapat begrepp.

Du är inte på något sätt politiskt korrekt genom att hjälpa rabulisten Sederholm.

Hjärnsläpp ??

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
18 januari 2020 kl 16:15

Text tourette eller inte, du representerar med denna artikel enbart ett skvaller narrativ som du normalt inte stödjer.

Varför det??

Mats Jangdal
17 januari 2020 kl 22:47

Nu har nog TS läst för mycket PK-skvallerpress.
Enligt de flesta sansade källor jag kollat på så trivs inte Meghan i det gammalmodiga England och i synnerhet i Buckingham Palace.
Hon vill vara i Tinsel-Town och den lilla rasisten i henne har sagt hon ska flytta dit så snart Trump lämnat Vita Huset!

Tror inte hon var princessmaterial helt enkelt. Men önskar henne och Henry all lycka i ett civilt liv!

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
17 januari 2020 kl 22:00

“Brittiska kungahuset rasistiskt”
“Nu tar Meghan alltså tydlig ställning för sin mamma emot kungahusets tendenser”.
Vilka tendenser? Har Kungahuset överhuvudtaget nämnt något om Meghan Markles härkomst eller hudfärg?
Den var dålig Sassersson, riktigt dålig!!!
Göd inte socialisterna de är feta nog.

Ulf ClaréusD
17 januari 2020 kl 15:28

Jaha, är någon förvånad och jag menar då någon som inte i tid och otid, är en vanelögnare inför sig själv och som är förvånad över något iakttaget “rasistiskt” yttrande eller förhållande? jag är det då inte. Ty vi är alla rasister! Sitter i ryggmärgen. På oss alla. Men det får inte sägas.
Jo för tusan, det utnyttjas till max, att sätta dit någon som “rasist”, eller varför inte “antisemit” rent av och som kanske inte hymlar tillräckligt, då omgivningen kräver en “pudel”.

[Text om koncentrationsläger, judar, nazister, nazistisk rasbiologi raderad pga att stycket var off-topic]

Rasfrågan kommer bli framtidens stora ödesfråga, sa den judiske och flerfaldige brittiske premiärministern Benjamin Disraeli, då när det koloniala England var klotets största imperium, senare delen av 1800-talet.

Nu är vi där, i “framtiden”, eller är det Apokalypsen vi närmar oss? Det tror en hel del. Men att vi svenskar nu lever i en markant utförslöpa, som slutar först när folkmordet på oss i form av ett fullbordat folkutbyte är klart, inser nu rätt många.

“Om ett brott uppvisar tecken på att ha rasistiska förtecken, så har det ett högre straffvärde”, var något MSM och politiker rätt ofta hävde ur sig för ett antal år sedan. Jag har i a f inte noterat det i närtid, vilket storligen förvånar mig, när man nu främst via nätnyheter kan studera de nyanländas hatiska beteenden mot svenska kvinnor och män, mm. En strid ström av obehagligheter som aldrig tycks uppmärksammas i domstol. T ex genom åtminstone utvisning.
Om min morsas favorituttryck från en svunnen tid, “Lika barn, leka bäst”, hade fått råda då och framöver, hade de senaste 55 årens stora och ihållande olustkänsla inom mig, inte ha varit så som den blev. Jag vet att jag inte är ensam i detta. Men Vänsterns hybris, i kombination med MSM:s målmedvetenhet, här och på andra håll, tycks ha segrat. I rättvisans namn skall sägas, så har borgerliga media och politiker inte varit bättre. Moderaternas Fredrik Reinfeldt får stå som ställföreträdande huligan för denna grupp.

Ulf ClaréusD
Reply to  Ulf Claréus
17 januari 2020 kl 18:13

“[Text om koncentrationsläger, judar, nazister, nazistisk rasbiologi raderad pga att stycket var off-topic]” skriver redaktören utan att begripa, att det just är quintessensen i vår tids mest missbrukade ord!
Eller är historiska tillbakablickar alltid O T när jag råkar vara kommentator? Rena rasismen, vettja!

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
17 januari 2020 kl 14:14

Säg den människa vit, svart, grön, gul, röd osv inte är rasist i tanken eller i handling? Sorgligt nog jag tror inte det finns någon. Själv tittar jag alltid efter vilken “sorts” busschaufför som kör mig. Det ligger väl i generna för jag är ju vit. Och jag vet att den som är svart gör exakt samma sak som vi alla på denna jord. Så är det, så det gäller bara att tygla sig själv. Själv är jag gift med ett halvblod om nu det är så viktigt att förmedla men jag vet ju att TS gjort detsamma.

Henrik
Henrik
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
17 januari 2020 kl 23:00

Oprah Winfrey…? Please..

Magnus Stenlund
Gäst
17 januari 2020 kl 12:18

Och sen kan det ju bara råka vara så att Meghan och ev. hennes mamma är väldigt jobbiga och lättkränkta individer, som på grund av sin totala brist på ödmjukhet och anpassningsförmåga gör sig omöjliga i princip varhelst de kommer. När icke etniskt vita är osympatiska får man ju inte säga det, för då kopplas egenskapen direkt till ett omdöme om rasen istället för om individen. Meghan har i uttalande efter uttalande givit prov på alla kännetecken av en s k Bitch, men det ordet är ju lika förbjudet eftersom det kopplar hennes brist på hyfs till kön. Man ska vara helt på det klara med att den här typen av tabubeläggande av kritik som baseras på faktiska iakttagelser naturligtvis är vad postmodernismen handlar om. Man har på detta sätt mycket effektivt sett till att vi inte offentligt kan kritisera några andra än vita kristna eller sekulära ‘cis-män’. Vilket banat väg för hela den postmoderna ideologins galenskaper.

Man bör också fundera över om inte de nedsättande orden åtminstone ibland har haft en visserligen generaliserande men ändå statistiskt signifikant grund. Det finns manliga sekulära cis-bitchar. Men frekvensen i förhållande till kvinnliga postmodernist-bitchar (av valfri ras) vågar jag påstå är signifikant lägre.