Stora demonstrationer mot USA i Irak – Ut ur vårt land!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Baghdad protests den 24 jan 2020. Foto: AlJazeera.com

Stora demonstrationer utspelade sig i Baghdad i Irak under fredagen. Det unika är att olika muslimska grupper som normalt befinner sig i konflikt med varandra har gått samma med ett mål, att få ut USA och USA:s allierade ur landet.

Den inflytelserika shia-muslimen Muqtada al-Sadr uppmanade sina anhängare att delta i en marsch mot USA. Uppslutningen blev stor. Al-Sadr är en muslimsk skriftlärd och ledare för Mahdiarmén. Upproren mot USA-koalitionen startade efter mordet på den iranska militärgeneralen Qassem Soleimani på irakisk jord. Det irakiska parlamentet beslöt därför den 5 januari om en icke bindande resolution riktat mot alla utländska trupper, inklusive 5200 amerikanska soldater, om att de ska lämna landet.

Den amerikanska militära drönarattacken den 3 januari dödade också Abu Mahdi al-Muhandis, en irakisk befälhavare för den pro-iranska Hashd al-Shabi-milisen, även kallad Popular Mobilization Forces eller PMF.

Tjänstemannen Asad al-Hashemi säger till Al Jazeera att USA är orsaken till korruptionen och landets misär. Han menar att USA:s närvaro skapar interna konflikter i landet och förvandlar Irak till ett utdraget slagfält för konkurrerande geopolitiska intressen. Man anser att USA stannar i Irak av egna intressen och inte för landets bästa.

I onsdags träffade den irakiska presidenten Barham Saleh USA:s president Donald Trump under World Economic Forum i Davos, Schweiz. De beslöt att de amerikanska trupperna ska stanna i Irak.

Mohammed Jasim al-Kinani som är en av ledarna för den södra Kinani-stammen, kallade Salih-Trump-mötet “oacceptabelt”. Istället anser han de ska lyssna på Iraks folk som vill ha ut USA.

Medborgaren Thabet al-Yasiri från Samawa, säger till AlJazeera:

“Först måste vi bli av med de amerikanska styrkorna, sedan bör vi fokusera på att hantera regeringskorruption och reformer.”

Under fredagen förekom det demonstrationer både mot och för den irakiska regeringen. Många av demonstranterna är unga människor. En yngre personer säger:

“Vi vill ha en demokratisk, suverän, nationell och transparent regering – det är allt. Vi är trötta på dessa partier och det muhasasa [kvotbaserade politiska] systemet”.

Trots vissa olika uppfattningar om vad som är problemen och vilka som är de bästa lösningarna finns många gemensamma uppfattningar.

“Dagens protest i Jadriya har samma krav som antiregeringsrörelsen, vilket är ett slut på utländska inblandningar och korruption,” säger Sheikh Hussein Karbalai, en präst från Karbala.

Text: NewsVoice | Källa: Aljazeera


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: BaghdadIrak
Stöd NewsVoice 2024
 • @ Lisa Larsson 30 januari, 2020 at 01:09

  Jag har en viss respekt för dem vilka av frustration inte vill rösta, men vad är alternativet??

  Om du och andra vilka inte röstar tror att ni genom denna protest kan påverka utvecklingen så är ni mer än lovligt naiva.

  Om er “metod” skulle ha någon som helst effekt så krävs det ju enligt min logik att färre än 50 % röstar, något som ter sig i det närmaste utopiskt.

  Ta tex utvecklingen i USA där en massa människor såg Trump som ett sätt att proteströsta så kanske ni förstår att det går att polarisera väljarnas vrede över utvecklingen för vanligt folk.

  Jag tror inte att majoriteten av de vilka stöder Trump anser honom som en helt perfekt President, inte heller tror jag att flertalet av dessa människor i grunden är tvättäkta republikaner.

  Däremot så tror på tesen om att missnöjesrösta, dvs man kan inte få allt man kräver av en President eller ett parti. Men man kan visa etablissemanget att man är villig och proteströsta för att vrida utvecklingen åt ett annat håll.

  Etablissemanget och MSM i USA är nu i det närmaste desperata då Trump faktiskt levererar de löften han ställt ut inför valet, måhända delar inte alla dennes samtliga prioriteringar. Man vad är alternativen??

  Det ter sig bara barnsligt att inte rösta, som när barnen stampar med fötterna för att de inte riktigt får som de vill.

  För att återknyta till ämnet så undrar jag hur utvecklingen i Irak någonsin skall kunna stabiliseras om inte demokratiska val införs.

  Med ett islamskt styre finns ju inga förutsättningar för vanligt folk att påverka utvecklingen, men det är kanske en totalitär islamsk stat ni som inte röstar vill ha??

  • @Jan. Om man spelar det riggade spelet efter deras uppsatta regler har man redan förlorat eftersom huset alltid vinner i slutänden. Titta bara på t.ex. Reinfeldt och Löfven så har de ju agerat som en och samma rövsammanväxta siamesiska tvilling. Visst skiljer sig politiken i små skattetekniska petitesser men båda två har kört landet i botten enligt precis samma politik. Var kommer denna politik ifrån och på vilket sätt är den demokratiskt framröstad? Känner du någon, som inte är mentalt retarderad, som privat tycker att den här samhällsutvecklingen är gynnsam och något de verkligen har röstat fram?

   Om precis alla invånare helt enkelt sket i att dyka upp vid vallokalen så skulle hela upplägget tappa sin legitimitet. Sen är jag medveten om att den tanken är lite naiv. Men den är faktiskt precis lika naiv som din förhoppning om att din egen röst gör någon som helst skillnad. Så var och en av oss är naiv på sitt eget viss. Sen är det mitt personliga ställningstagande och ingen mall jag försöker påtvinga någon annan. Men om jag anser mig ha sett igenom bedrägeriet så skulle jag begå våld mot mig själv om jag deltog.

  • Eftersom du inte svarade ska jag utveckla. Som jag ser det så får vi vart fjärde år möjlighet att välja kandidat till ledningsgruppen av bolaget Sverige ur ett begränsat urval godkända av bolagets styrelse. Oavsett vilken kandidat vi då än väljer kommer denne vara lojal gentemot styrelsen och likaså följa alla deras direktiv.

 • Jan Norberg du måste lära dig att läsa innantill. Jag har inte sagt att Jan är så dum jag sa att du gör dumma kommentarer.
  Men i den här kommentaren som du gjort nu börjar jag tvivla, på din ordförståelse i alla fall.

  Om man går till vallokalen och röstar blankt så antar jag att de blanka rösterna fördelas procentuellt mellan partierna men att överhuvudtaget inte gå dit alls kan väl inte stödja någon ?

  Med de styrande menar jag de som har fått flest röster och som ska regera en period. Att jag får ta konsekvenserna av deras beslut har väl verkligen jag insett. Det är ju du som inte gör det.

  Jag vill ha ett samhälle där journalister verkligen tar reda på väljarnas åsikt i olika frågor och redovisar det. I och med att du skriver på Newsvoice är för att du inte får komma till tals i etablissemangets media.

  Jag kan inte svara för alla FNL-grupperna. På demonstrationer ropade vi så klart slagord, det är meningen med demonstrationer annars stod vi köpcenter och på torg med vår banderoll och sålde
  Vietnambulletinen och skrek inte alls. Tycker du att det var fel att vi belyste USAs brott mot vietnamesiska folket?

  Du tycker jag skriker men du borde inte kasta sten när du sitter i glashus.

  Jag har ju förklarat för dig att politiska partier ska tala om hur de ska styra landet och jag menar att det parti som röstas fram ska regera på alla plan, inte som nu.
  Det skulle kunna vara folkomröstningar men då ska vinnaren ha ordentlig övervikt 70-80%

  Ska det inte gå att skapa något nytt ?

  • OT. Genom att inte gå och rösta så är det en markering att man överhuvudtaget inte erkänner det där bedrägliga systemet. De som går och röstar ger styggelsen en legitimitet den inte förtjänar och på så vis tillåts bedrägeriet fortgå utan någon som helst möjlighet till förändring.

   Sen tror jag det finns en del politiska gräsrötter som till en början tror att de kan förändra systemet inifrån, men vad som händer i slutänden är att systemet förändrar dem själva. Alla politiker på lite högre position tycks ju vara klonade ur en och samma maligna ändtarmspolyp.

   On Topic. Har jänkarna lämna än eller letar de fortfarande efter Sadams WMD:s ?

   Sen kan du faktiskt ta bort mig ur moddfiltret då jag är honungslen i mina kommentarer…

   • Lisa Larsson, du skriver:
    “Sen kan du faktiskt ta bort mig ur moddfiltret då jag är honungslen i mina kommentarer…”

    Jag har just nu också hamnat i det moddiga filtret.

    Jag förmodar att det har att göra med att jag hänvisat till Bibeln.

    Jag har tidigare fått mina kristna tankar censurerade här på bloggen.

    Jag har redan upphört att skriva på en blogg som jag anser vara ateist-fundamentalistisk.

    Få se om jag fortsätter här…

 • Svar till Martin Gustavsson
  Jag har fått ett mail att avatar säljer uppgifter ?
  Vad menar du att jag ska söka lämplig tråd….
  Så tycker du att Jan Norberg uppfattade att det var off topic. Det är ju han som med sina dumma kommentarer gör att vi hamnar där.

  Vad menar du med det sista Till saken ?
  Vad i helvete ska man rösta på för att slippa korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare

  Jag kommer aldrig att rösta förrän det har införts ett system som gör att min röst betyder något och att de styrande får stå till svars för sina beslut.
  Och att det är partier som klart redovisar vilken ideologi de står för.

  • Maj, vi andra är sååå tacksamma för att just Du inte röstar, det gör att vi andra som röstar får större vikt för våra avlagda röster vid röstsammanräkningen. Så ditt “hot” att inte rösta ser åtminstone jag som en skänk från ovan.

   Att de styrande (vilka du nu eg menar med det) inte behöver stå till svars för sina beslut innebär ju inte att Du undkommer konsekvenserna av deras beslut, tror du att du kan inse detta enkla faktum??

   Det verkar ligga i din natur att försöka protestera genom att skrika ut dina protester, på samma sätt som du gjorde när du deltog i FNL-rörelsen på 60-talet.

   Att du nu försöker skylla på mig för att du går off topic är också en typisk vänsteruppfattning, står man till vänster så kräver man tolkningsföreträde och ingen skall kunna bemöta dina tokigheter för då blir du så förbannad att du inte lyckas hålla dig till ämnet. Jan är ju så dum…..

   Du kräver dessutom att partier skall redovisa sina resp ideologier, hmmm… vilka ideologier då?? Om inte partierna har någon ideologi hur skall de då kunna redovisa ideologin??

   Eller menar du att alla partier på ett eller annat sätt skall bekänna sig till någon form av socialism för att Du skall bevärdiga dem med din röst.

   Idag finns inga ideologiskt baserade partier, det är plånboksfrågor som styr och möjligen kan man hävda att partierna kan ägna sig åt sin verksamhet då många stollar som Du inte förstått att politiker och partier endast ägnar sig åt politik som säkrar deras egen maktambition så att de kan sitta kvar vid maktens grytor och feta arvoden.

   Varför tror du att tex vänstern går globalisternas ärenden såsom i fallet med Klimat Greta, jo därför att de vill införa sin socialistiska och anarkistiska ideologi. Att de därmed lierar sig med globalisternas “ideologi” är de antingen för dumma att inse eller så anser de att ändamålen helgar medlen för att få införa sin socialism. Bevisligen kan de ju lura nästan en hel värld.

   Du efterlyser också något slags system skall införas, kanske jag kan rekommendera kommunism, det skulle nog passa dig gissar jag.

   Du har ständigt samma problem när du skall debattera, dvs du har svårt att hålla ihop tankarna så att du håller dig on topic.

   Gå du tillbaka till Barnen från Frostmofjället och Kulla Gulla så ska du se att allt ordnar sig.

 • @Torbjörn
  Bra. Jag anser att du gör helt rätt. Du skulle även kunna kräva att folk registrerar WordPress-bloggar och skaffar avatar/foto.

  @Maj Rehnberg
  Sök lämplig tråd via relevant bloggs sökfunktion och ställ relevanta frågor om var sak där! Det kan dessutom hända att du slipper ställa frågor som folk/partier redan har besvarat.

  @Jan Norberg
  Bra att du uppfattade att det blev off topic, men du faller lätt för folk som försöker provocera fram känslomässiga svar. Det är mänskligt. Läs detta! https://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll#Bem%C3%B6tande_av_troll
  Jag har även påtalat för dig poängen med kommunikation och fördelarna att svara hövligt med känslomässiga argumentation i kombination med logik, särskilt med människor som är mer känslomässiga, men off topic behöver inte besvaras, men kan hänvisas till din egen blogg.

  @Alla
  Skaffa ex. en hemlig/öppen Protonmail-adress och registrera gärna en egen avatar/bild på Gravatar! Registrera dessutom gärna en anonym/öppen gratis WordPress-blogg! Då får ni ett WordPress-login som kommer underlätta enormt för er. WordPress.com är mycket bra och gratis. Folk kommer kunna kontakta er direkt via era bloggar istället för att internettrolla Newsvoice med off-topic.

  Till saken!
  Sveriges avslutade krigsförbrytelser mot andra nationer är varje individs ansvar i valet 2020. Röstskolk är medbrottslighet.

  ”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
  / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

 • Kommentarsfältet öppnar nu åter för denna artikel.

  Endast kommentarer som avhandlar ämnet, upproren i Irak släpps igenom.
  Se kommentarsreglerna här: https://newsvoice.se/kommentarsregler/

  En enda tjafskommentar till här leder till att fältet omedelbart stängs och den som börjar bråka stängs av på 1 månad från NewsVoice. Nolltolerans alltså.

  Detta är alltså INTE en rakt-på-sak-artikel.

  Vill ni äta upp varandra med text fortsätt att bråka hämningslöst med eget ansvar efter en rakt-på-sak-artikel. Om någon känner sig kränkt eller förtalad och någon därför polisanmäler någon annan i forumet bistår jag polisen med underlag eftersom jag är tvingad till det.

  Ni/du bestämmer tonen och konsekvenserna. Jag endast försöker upprätthålla en webbplats för nyheter och debatt, dvs NewsVoice.

  Redaktören

 • Eftersom diskussionerna inte direkt tarupp vad artikeln handlar om stängs samtliga kommentarsfält i hela NewsVoice fram till i morgon bitti.
  Allt tjafs får intresserade parter ta på en annan plattform än NewsVoice tex via mail eller vad ni önskar. Internet är oändligt stort så det finns obegränsad plats.

 • @ Milan 27 januari, 2020 at 19:52
  “Lille jan som du brukar tilltala andra för att trycka ner dem,, eller gamle och slitne jan, det var nog för mycket för din intelligens, om du inte förstår nåt läs flera gånger om, men långsamt så du inte får hjärninflammation.”

  Jan N: En sak framstår som ganska klar, du är i alla fall inte raketforskare eller läkare. Då hade du känt till att det inte finns något som heter “hjärninflammation”, kanske du borde läsa på lite innan du tar till orda.

  Hjärnhinneinflammation är en ovanlig sjukdom, som kan bero på virus eller bakterier. När virus är orsaken blir du oftast helt frisk efter några veckor utan någon behandling. Hjärnhinneinflammation som orsakas av bakterier är däremot en allvarlig sjukdom som behöver snabb sjukhusvård.

  Du verkar i alla fall behöva snabb sjukhusvård, för alldeles oavsett om du är drabbad av hjärnhinneinflammation eller ej så är du enligt mitt förmenande drabbad av något elakt virus alternativt bakterier som satt sig i huvudet på dig.

  Men det är väl med dina medicinska kunskaper som med dina övriga kunskaper, dvs illa beställt.

  “Jag hyser ingen förakt för någon slags sexuell läggning, nationalitet eller politisk rörelse.”

  Jan N: Det var en plötslig reträtt Milan från ditt tydliga förakt för bögar, kanske du borde kolla din impulskontroll. Det är tur att du skriver under signatur för det är enligt svensk lag förbjudet att uttrycka sig som du gjorde här ovan. Kanske får Torbjörn snart påhälsning från HBTQ-rörelsens företrädare som vill veta vem du är så att de kan upprätta en polisanmälan mot dig. Vem vet??

  “Om det finns nåt jag inte gillar så är det när såna frågor forceras av msm med USA i spets och dessutom inbäddade med massa lögner som du så ivrigt stödjer.”

  Jan N: Att Du är en hängiven USA-hatare behöver du inte påpeka, det har vi andra märkt redan i dina tidigare inlägg. Kontakta Maj R så kanske ni tillsammans kan väcka liv i någon sovande FNL-cell, eller varför inte en IS-gruppering som en gång för alla kan inrätta det kalifat som Du tycks stödja.

  “Jag kommer inte från nån islamistisk land utan från ett land som gav mänskligheten största forskaren igenom tiderna, Nobelpristagare, Oscarsvinnare, Pulitzerprisvinnare, Palme d’Or , väldigt kända sportister inom en rad olika sporter mm mm.”

  Jan N: Vad tråkigt att inte lite av all denna kompetens spillde över på dig då så att du kunnat stanna kvar i ditt ursprungsland, vilket det nu är. Det hade emellertid varit en fröjd att få se dig ta emot någon liknande utmärkelse ur den svenske kungens hand. Men det är såklart att du då innan dess hade behövt resa dig ur den mentala misär där du fn befinner dig.

  “Dessutom kanske den första flata som premierminister som jag tycker än så länge gör ett bra jobb.”

  Jan N: Ja, då var du där igen Milan, nu uttrycker du dig nedsättande om homosexuella igen. Men det är klart du kanske har en faibless för kvinnliga homosexuella framför manliga. Att tala är silver men att tiga är guld Milan (känt svenskt ordspråk), något Du nog borde tänka på.

  “Du som är så hjärntvättad av msm kallar de länderna eller lander för underutvecklade för det ger dig och USA rättigheten att plundra de länderna på deras naturtillgångar. Har du nån gång funderat vad som är rättvist? Eller du bryr dig bara om du få köpa billigare stulen diesel från Irak, Syrien eller Libyen.”

  Jan N: Vadå ger mig rätten att plundra länder på naturtillgångar, du är bara ännu en i raden som inte kan dölja ditt oförställda hat mot USA. För övrigt tankar jag bensin i min bil.

  “Är det värt alla de människorna som fick dö för ändamålet och många fler omkring som får lida för det. De områdena som bombades av dina hjältar Nato är en fara flera decennium framöver, forskare säger flera hundra år och alla cancer former har skjutit up i höjden.”

  Jan N: Frågan Du ställer bör du nog ställa till Hillary Clinton, Barack Obama, Bush d.y och d.ä. samt till FN vilka sanktionerade de militära attackerna i regi av NATO och USA. Betr cancerfaran så bör du nog ange källa för dessa påståenden för att de skall gå att bemöta.

  “Det är det nog värt enligt dig för du ständigt försvarar förövarna med personliga påhopp som inte har nåt med ämnet att göra.”

  Jan N: Jag tror inte SFI utbildningen gick så jättebra för dig då du vandrade in i Sverige för att ta för dig av det svenska smörgåsbordet. Jag försvarar inte förövarna med personliga påhopp, dvs syftningsfel i din svenska, läs på och förbättra din svenska Milan.

  “Antingen är du psykiskt störd, hjärntvättad, lider av grov form Stockholm syndrome eller rent av mycket ond människa ah förlåt ,, glömde bitterheten pga impotens men så länge din pojkvän masserar din prostata inifrån så mår du lite bättre.”

  Jan N: Se där Milan, nu kommer dina väl underbyggda medicinska utlåtanden igen, du får nog slå igen travprogrammet och resa dig från restaurangstolen på Solvalla och kontakta någon av dina kompisar för att komma ned till mig för en rejäl grundkurs i såväl svenska språket som i generell medicinsk grundkompetens.

  För din information så äger jag ingen prostata pga en canceroperation, men jag skall givetvis be min pojkvän att massera området där den en gång fanns.

 • Lille jan som du brukar tilltala andra för att trycka ner dem,, eller gamle och slitne jan, det var nog för mycket för din intelligens, om du inte förstår nåt läs flera gånger om, men långsamt så du inte får hjärninflammation. Jag hyser ingen förakt för någon slags sexuell läggning, nationalitet eller politisk rörelse. Om det finns nåt jag inte gillar så är det när såna frågor forceras av msm med USA i spets och dessutom inbäddade med massa lögner som du så ivrigt stödjer. Jag kommer inte från nån islamistisk land utan från ett land som gav mänskligheten största forskaren igenom tiderna, Nobelpristagare, Oscarsvinnare, Pulitzerprisvinnare, Palme d’Or , väldigt kända sportister inom en rad olika sporter mm mm. Dessutom kanske den första flata som premierminister som jag tycker än så länge gör ett bra jobb.
  Du som är så hjärntvättad av msm kallar de länderna eller lander för underutvecklade för det ger dig och USA rättigheten att plundra de länderna på deras naturtillgångar. Har du nån gång funderat vad som är rättvist? Eller du bryr dig bara om du få köpa billigare stulen diesel från Irak, Syrien eller Libyen. Är det värt alla de människorna som fick dö för ändamålet och många fler omkring som får lida för det. De områdena som bombades av dina hjältar Nato är en fara flera decennium framöver, forskare säger flera hundra år och alla cancer former har skjutit up i höjden. Det är det nog värt enligt dig för du ständigt försvarar förövarna med personliga påhopp som inte har nåt med ämnet att göra. Antingen är du psykiskt störd, hjärntvättad, lider av grov form Stockholm syndrome eller rent av mycket ond människa ah förlåt ,, glömde bitterheten pga impotens men så länge din pojkvän masserar din prostata inifrån så mår du lite bättre.

 • @ Milan 27 januari, 2020 at 16:52
  Nej jan det skulle jag aldrig säga till dig.

  Jan N: Vad är “det” du aldrig skulle säga till mig??

  “Du som är så narcissistisk du bryr dig inte om familjen. Du tycker att det är skoj att din ex fru är tillsammans med en somaliern och att dina barnbarn få suga på arabisk klubba så småningom.”

  Jan N: Helt korrekt Milan, jag bryr mig inte ett dugg om familjen. För din info kan jag tala om att min fru dog i cancer för lite drygt 30 år sedan då min dotter endast var 5 månader gammal, jag brydde mig inte alls om att ta hand om henne som ensamstående pappa. Tvärtom faktiskt, jag lät henne istället för välling suga på arabisk klubba direkt. Varför suga på juggeklubba när det finns arabisk klubba, irakisk klubba gillade hon allra bäst.

  “Du reagerar bara på om nån säger till dig att du har plat rumpa och lite hår mellan päron bröstet. Kanske blir du lite arg på dig själv att skägget har blivit vit av din pojkväns vätskor.”

  Jan N: Milan, har du något emot homosexuella?? Jag skall genast vidtala min pojkvän och jag lovar att färga skägget lika svart som ditt så att du inte störs av mitt vita skägg. Men dina fördomar mot bögar är ju rätt vanlig ibland människor från islamska länder så jag är ju inte direkt förvånad över dina utsagor.

  “Skulle aldrig tänka mig att slås med dig, du är alltför senil och sliten och redan imorgon tror du att du snackade med fotbollsklubben. Eftersom du kan inte hålla dig till ämnet, glöm inte att ta med dig regnbågsflaggan när du kommer till Sverige för att adoptera en ensamkommande barn.”

  Jan N: Fotbollsklubben?? När det gäller att hålla sig till ämnet så får jag verkligen gratulera till att Du på ett alldeles enastående sätt håller dig till ämnet, dvs läget i Irak. Du är ett föredöme Milan!!

  Ditt hat mot bögar manifesteras tydligt (slå upp ordet Milan om du inte förstår vad det betyder) då Du uppmanar mig att inte glömma regnbågsflaggan nästa gång jag kommer till Sverige. Och visst skall jag överväga att adoptera ännu ett ensamkommande “barn”, jag skall bara fråga pojkvännen först så att han inte har något emot att vi får ytterligare ett adoptivbarn så att han får suga arabklubba också.

  Den här dialogen förklarar dock för mig varför du inte framträder med ditt fullständiga namn, du hyser ett tydligt bögförakt och din ringaktning för araber är uppenbar.

 • Men lilla Majsan, starta Du den rörelse som Du anser borde organiseras. Det är ju ingen konst att torgföra uppfattningar om vad som borde göras.

  Det är ju sällan jag tar Martin G i försvar men han har ju i alla fall gjort sitt för att aktivt åtminstone försöka få något konkret gjort, vad har Du gjort Maj?

  Det är lätt att sitta framför tangentbordet och uppmana andra vad som behöver göras, gör något konkret själv.

  Vidare skriver Du: “Jag ska veta vad kommunstyrelsen haft för frågor och hur de röstat. Det ska lokaltidningen redogöra för men det görs inte.”

  Jaså Du “ska” veta vad kommunstyrelsen haft för frågor och hur de röstat.

  Jag kan tala om för dig att de allra flesta kommuner kungör exakt vad de beslutat om och det är gratis att ta del av för alla kommunmedborgare. Dessutom är är lokaltidningar privata företag som själva avgör vad de vill publicera, dvs inget som du på ditt kommunistiska sätt kan beordra fram.

  Dina prioriteringar är skrattretande då du drar igång om att den viktigaste frågan är hur vi äter och klär oss, suck….

  Din syn på att vi inte skall få importera exotiska frukter säger en del om din intellektuella förmåga att föra ett sammanhållet resonemang.

  Vidare förlitar du dig på “forskare” vad gäller 5 G frågan men då uppstår ju nästa tankelapsus, det är också “forskare” som målar ut klimatfrågan som vårt största hot men då misstänker jag att Du inte är lika benägen att lita på “forskare”, eller köper du klimatbluffen också just därför att klimathysterikerna alltid refererar tiil “forskare”??

  Jag tror att du skulle må bra mycket bättre om du återgick till Barnen från Frostmofjället och Kulla Gulla.

 • Svar till Martin Gustavsson.
  Jag anser att vi som deltar i alternativa media borde organisera oss för att tänka ut och få fram hur folket ska kontrollera de politiska partierna och de styrande.
  Jag ska veta vad kommunstyrelsen haft för frågor och hur de röstat. Det ska lokaltidningen redogöra för men det görs inte. Så ett mail eller ett brev via snigelposten med information. Att de styrande inför följande val utvärderas.
  Politikerna ska få sanningsenliga fakta om hur ekonomin utvecklas vid olika beslut inom alla näringar. Det viktigaste är att vi ska äta och klä oss med våra egna produkter. När det är tillgodosett kan man importera
  exotiska frukter.
  Du får förklara för mig bättre hur forskningen ska styras. Nu håller man på att införa 5G fastän det är forskare som varnar. Kommer inte det att hända i ditt samhälle ?
  Att forskning bedrivs i statlig regi är ingen garanti för att det går rätt till. Även då kommer vi att vara gratis försökskaniner.
  Förklara gärna vad du menar med olika sociala bubblor ?

 • Svar till Jan Norberg
  Så vitt jag förstår har vi rätt att skriva under en signatur men att redaktören känner till vårt namn.

  Det är väl ointressant vilket namnet är, man ska väl tala för sin sak med vettiga argument.

  Men du argumenterar ingenting. Du far bara ut i ovettiga osanna beskyllningar. Och det är ju för att du har inget att komma med.

  Och det är bara bra att du håller på så för då får jag fram mitt budskap !

  MD fortsätt att skriva här ! Du ska inte vika dig.

  • Vilket budskap är det du får fram Maj??

   Menar du det ostrukturerade svammel som du nästan undantagslöst torgför?

   Är det inte chemtrails, så är det personliga tillkortakommanden inom vården, dina barnbarns hälsotillstånd, snöbollskrig i gymnasiet, Ahlgrens godisbilar, barn i Kina som sålts till fabriker, konfirmationsfrågor, markareal för överkonsumtion, din kommunikation med biståndshandläggare vid Norrtälje kommun, bussförarkollegor med SD sympatier.

   Du får onekligen in ganska många olika ämnen i samma kommentar, jag ser det som ett tecken på att du nog har det ganska rörigt på “loftet”. Kanske därför att ingen svarar dig då du är på “offensiven”?

   Gå du tillbaka och läs Barnen från Frostmofjället och Kulla Gulla så ska du se att det ordnar sig för din del också.

 • @Rehnberg
  Att jag verkar “flummig” kan bero på att vi befinner oss i olika sociala bubblor. Varken dina eller mina uppfattningar behöver vara riktiga.

  Har apati någonsin löst någonting? I USA är ca 44% apatiska. Är det bättre? Är farsen borta? 44% hade lätt kunnat få ex. Tulsi Gabbard eller Jill Stein som president. Världsfred. En MYCKET STOR skillnad.

  Alla som tänker ut något bättre, skapar något bättre och röstar på något bättre är en del av lösningen. Det är var medborgares privilegium att vara en del av lösningen i en demokrati. Då har man dessutom rimlig rätt att klaga.

  Nej. Jag är nog ingen “typisk politiker”. Jag hjälper folket att skilja på lögn och sanning. Vilka andra politiker gör det? Ingen jag känner till.

  Vetenskapliga partiets önskelista går till folket. De politiker som har höjt sina arvoden, samt unisont har minskat förmögenheten för 90% av folket, samt har ökat population och utsläpp i tre decennier, är knappast rätt politiker för att sänka sina egna löner, skapa ekologisk hållbarhet eller höja standarden för 90%.

  Vetenskap är hypotetisk deduktiv metod, ingen ny religion. Forskningsresultaten blir bättre genom höjda krav på repeterbarhet, krav på större urvalsstorlekar, krav på större effekter, krav på giltiga undersökande analyser och krav på att intressenten självt inte bedriver forskningen eller gör den egna granskningen, samt medvetet undvikande av modetrender av tvivelaktig betydelse.

  Forskning i statlig regi där intressenten inte får reda på vilka individer som bedriver forskningen är säkerligen ett utmärkt komplement, för jag vet hur företag ofta fungerar. De forskar inte för att få sanna evidens, men evidens som kan sälja produkten. Detta resulterar lätt i forskningsfusk.

  • Då få jag helt enkelt sluta kommentera här. Jag är inte svensk, skriver jag med den riktiga namnet – ja, då blir det för lätt att hitta hem till mig. Initialerna är riktiga i alla fall. Hade jag skrivit sånt blaska som norberg
   och tänk så hjärntvättad som han hade jag använt den riktiga namnet och hoppades att någon från msm slänger en smörgås till mig. Han fick några frågor som skulle vända honom tillbaka till ämnet och kanske förstå varför folk protesterar mot USA. Jag hatar inte USA eller muslimerna men jag gillar inte den ondskefulla eliten som skir inga medel för sina mål. Mitt land förstördes på samma sätt som Irak, Libyen, Syrien mm. Hur korkad måste man vara att skylla allt på muslimerna när det finns andra krafter som ligger bakom oroligheterna i mellanöstern och massimmigration från mena länderna.
   Jag tyckte Maj gav en klockren svar till norberg och höll sig till ämnet men han tål inte sådana svar och gick till attack. Det är hans sätt, jag är regelbunden besökare på denna hemsida i över 5 år och det är första gången jag skrev kommentar bara för jag är så trött på den idioten som har skrämt iväg en del duktiga debattörer med hans aggressiva och personliga påhopp. Hoppas mitt svar kommer fram och jag går offline efter detta när det gäller kommentarer men besöker hemsidan som innan för det är en av mina favorit tidningar.

   • Sign MD, anser sig oförmögen att träda fram med sitt eget namn enbart för att någon då skulle kunna hitta hem till honom/henne. Hmm… vad är du så rädd för månne??

    Jag är lika enkel att spåra och jag välkomnar vem som helst att komma på besök, iofs lite långt från Sverige till Portugal men alla är välkomna hit och jag står för vart enda ord jag skrivit här och annorstädes.

    Om du flytt eller flyttat till Sverige av andra skäl så skall du enligt principen om åsikts och yttrandefrihet kunna uttrycka dig fritt, det är en grundlagsskyddad rättighet vi har i Sverige.

    Men om du har något att dölja eller har något i bagaget som du är du är rädd för skall komma fram då bör du nog avstå helt i från att kommentera.

    Du och andra vilka inte törs framträda med eget namn har inte i debattspalterna att göra öht.

    Jag förstår mycket väl att min stil kan reta en del men jag är inte rädd/feg som vissa andra vilka tar skydd bakom anonymiteten.

    Din rädsla och feghet är bara ett bevis för att debattklimatet i Sverige har spårat ur fullständigt.

    Det är just oförmågan att kunna bemöta andra som inte delar din uppfattning som är ditt problem, alla är inte pk eller socialister min bästa MD. Klarar du inte en tuff debatt utan att vara anonym kan du lika gärna vara tyst.

 • Nej Jan Norberg jag är inte sprungen ur 68-rörelsen. Det är till stor del kristendomsundervisningen, i småskolan, om Jesus som präglat mig. Och böckerna jag läste “Barnen från Frostmofjället” Kulla Gulla”
  Det var också böcker om barn i Kina som såldes till fabriker. Plus att man fick lära sig om slaveriet i skolan.
  Det var ju en riktig chock när jag läste om det. Sedan våra arbetarförfattare.
  Jag konfirmerade mig inte därför att det var skolkamrater som klart deklarerat att de inte trodde på gud men skulle delta ändå.
  Om det är något jag är så är det pacifist. I gymnasiet när det var snöbollskrig mellan vänstern och högern deltog jag inte. Bland de kamrater som var höger märktes sådana åsikter att människorna i U-länderna skulle elimineras på grund av överbefolkningen.

  I femman talade fröken om för oss hur synd det var om människorna i Sovjet som inte fick köpa sig en bil när de ville. De var tvungna att ansöka om det och stå i kö i flera år, det var så synd om dem
  Mina föräldrar röstade inte på socialdemokraterna. Pappa var egen företagare så han såg också socialism som ett rött skynke.

  Socialism är en nog en utopi . Jag har grubblat mycket på varför girigheten alltid vinner. Jag hatar inte marknadsekonomin men det går inte att den ska vara helt fri. Om en företagare ska tillverka och sälja en produkt ska det anpassas till att det är till gagn för de som bor på orten och att företagen inte växer sig för stora.
  När jag var liten köptes Ahlgrens bilar styckvis för ett öre och det var en sort. Nu är det påsar och det är väl bra men hur många sorter är det nu 3-5 stycken. Så är det inom en massa märken. Fler och fler smaker att välja på. Hur många areal av markerna går åt för överkonsumtionen ?

  Nu får allt du svara på vad som är positivt med kapitalismen ?

  Jag röstar inte för jag deltar inte i humbug.

  Jag hyser inga illegala invandrare. De invandrare jag möter har jag bara positiva erfarenheter av. Som jag sa till dig, de är också drabbade och Sverige har tagit hit många fler än de andra nordiska länderna.
  Dessutom är det invandrare som inte bor i Sverige men får bidrag skickat till sig i utlandet.
  Tyvärr talade jag om för en biståndshandläggare på Norrtälje kommun vad jag ansåg om att de gjort om boende för äldre till boende för ensamkommande “barn”. Det straffade sig, mest för kvinnan som jag krävde adekvat vård för.
  Det här skrev jag brev om till alla de politiska partierna i Norrtälje kommun, det första utskicket svarade ingen av dem på. Efter en påstötning påstod några av dem att de inte fått något och att de inte kunde läsa det jag skickat för det var fel format. Någon av dem sa att det var inte politik. Så då skickade jag vanliga brev och det har ingen av dem svarat på. Inte heller min busskollega i SD.

 • Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Du är väldigt flummig i din kommentar. Räknar upp elände utan att peka på vem som är skyldig. Du är väl en typisk politiker.
  Varför ska vi lägga vår röst på det parti som skriver finaste önskelistan till jultomten ? Bättre att så många som möjligt låter bli att rösta. Ett dåligt valdeltagande är något som oroar politikerna. Vad händer om det blir för få som röstar ? Det kan knappast bli en värre fars än det som pågick efter senaste valet.
  Det skulle tvinga politikerna att göra något. De kan gott bilda en samlingsregering och reda upp allt de ställt till med. De kan börja med att sänka sina löner.
  Du hyllar vetenskap men vad är vetenskap ? Hur har du tänkt att bara bra vetenskap som verkligen gagnar mänskligheten ska sorteras ut från den dåliga som drivs igenom med lögner därför att det är intressenter som tjänar pengar på det ?

 • Now we are talking Maj, du tillhör kategorin socialister sprungna ur 68 rörelsen som vi alla kunde se när de skrek och demonstrerade på allt som USA stod för och vilka aldrig senare kunnat överge sin socialistiska ideologi, det är ju aldrig socialismen det är fel på, det är bara att socialistiska politiker aldrig har förstått hur de skall förverkliga den “riktiga” socialismen.

  Lyckoriket Utopia finns där, det gäller bara att hitta de rätta socialisterna som kan inför denna lyckans ideologi.

  När man som du Maj levt hela sitt liv på att hata allt vad marknadsekonomin står för så förstår jag att man hellre avstår från att rösta istället för att ompröva sin ideologi.

  Vi andra tackar och tar emot då ditt avstående från att rösta i realiteten då ökar vikten av de vilka röstar på andra partier än något från 7-klövern.

  Men sånt tänker inte tvättäkta socialister på i sitt heliga hat mot allt vad “kapitalismen” står för.

  BTW Maj, hur många illegala flyktingar har du gömt hemma hos dig under åren??

  Jag tackar och bugar Maj för ditt alltid lika initierade socialistiska trams!!!

 • Svar till Jan Norberg När ska du sluta att tala om för mig att jag är tvättäkta socialist och ifrågasätta mina mentala förmågor bara för att jag har en annan ståndpunkt än du.
  Jag röstade på centerpartiet när jag var rädd för kärnkraften. Innan jag fick rösträtt var jag med “De förenade FNL-grupperna” och protesterade mot USA. Även militärjuntan i Grekland protesterade jag emot. Jag slutade rösta men 1994 röstade jag på socialdemokraterna för jag trodde att de skulle stoppa privatiseringen av offentliga sektorn. Vilket de inte gjorde så det var totalt meningslöst att rösta och det har jag inte gjort sedan dess. Jag deltar inte i humbug.
  Jag vill att vi ska skapa ett röstsystem där min röst betyder någonting. Och att det finns partier som redogör hur de ska regera. Inga önskelistor till jultomten.
  Det har aldrig varit socialism i Sverige för de som äger produktionsmedlen är med och påverkar till sin fördel.
  Ni tycker att det är demokrati bara för att det är fria val och att vi ska nöja oss med det därför att i andra länder har de bara ett parti att rösta på.
  Jag kommer alltid in på kosten och sjukvården för det är det främsta verktyget att göra oss till slavar.
  Det är kapitalisterna i USA som har drivit hit flyktingströmmen.
  Kapitalism utplånar civilisationen och flyktingarna som är här sitter i samma båt som vi vanliga människor som inte har de ekonomiska förutsättningarna att fly landet som du.
  Är det flyktingarnas fel att vi använder kemiska ämnen att gödsla med så myllan försvinner ?
  Är det flyktingarnas fel att vi importerar mjölk ?
  Är det flyktingarnas fel att vi inte tillverkar skor och kläder längre.
  Är det flyktingarnas fel att IVO (inspektionen för vård och omsorg) inte gör något åt anmälningar.
  Är det flyktingarnas fel att det flyger Chemtrailsplan som ingen vill tala om ?

 • @ Norberg och Rehnberg
  Jag tror vi kan enas om att mänskligheten har många psykopatiska ytliga narcissistiska fiender, såväl sekteristiska som ekonomistiska, vilka livnär sig på konflikt, krigsindustri, massmigration, misär, sekterism, överbelåning och icke-ekologisk frihandel, och just därför är emot ekologisk hållbarhet och jämlikhet, vilket jag tror är den verkliga folkviljan till åtminstone 90% i de flesta nationer.

  Folk vill överallt leva i fred, välstånd och trygghet och det är därför vårt ansvar som svenska medborgare, i valet 2020, att organisera och rösta på ett sätt som ger makten till nya partier som tar oss i den riktningen!

  Det innebär att partier som är emot Sveriges krigsförbrytelser mot andra suveräna nationer, under fulmedias orwellska skönmålningar om “insatser” och “missioner”, måste väljas av folket!

  Ingen annan kan göra det och psykopaterna tänker definitivt inte göra det.

 • @ Maj Rehnberg 25 januari, 2020 at 12:55

  Maj R, du är ett fenomen på att snabbt gå off topic och glida in på dina egna hang ups, dvs sjukvårds och kostfrågor.

  Faktiskt de två områden där vi till de större delarna är överens, men du måste nog snart börja inse dina mentala begränsningar som den tvättäkta socialist du är och då helst innan du sätter fingrarna på tangentbordet.

  Det var ju inte länge sedan du spred din aversion mot allt vad kapitalismen åstadkommit, den här gången avstår du från det resonemanget. Varför Maj?

  Är det så att du tagit viss skada av din yrkesverksamhet då du sitter och kör buss?

  Du välkomnar ju islamska invällare, så hur resonerar du denna gång när du avstår i från att ta dem i försvar?

  Har inte de socialistiska regeringarna, dit räknar jag också den sk borgerlighetens olika partier, åstadkommit ditt socialistiska lyckosamhälle?

  De har ju i alla fall med största sannolikhet fått din röst i samtliga val där du haft rösträtt.

  Du ger nu för första gången uttryck för en annan ståndpunkt än du haft tidigare, eller vad menar du med detta citat? “det väller in flyktingar för den slutliga dödsstöten mot vårt samhälle”

  Känns det svårt att retirera från dina tidigare lovprisningar av dessa flyktingar??

  Du representerar just den typen av socialister vilka alltid försöker relativisera all skit som vi nu har att konfronteras med.

  Håll dig till ämnet !!!

  • Jan, du som är så påläst, vem grundade al Quaida och isis? Vem som skapar all den kaos i mellanöstern?
   Hört nåt om 7 countries in 5 years?

   • Ännu en feg anonym debattör som inte törs framträda under sitt riktiga namn utan istället försöker framstå som tuff under sin fega anonymitet.

    Ditt kommunistiska amerikahat skiner igenom och det skulle vara under min värdighet att debattera med anonyma kräk som inte ens under signatur öppet törs framföra sina uppfattningar.

    No way !!

    • Njut av ditt pension. Om du inte kan bidra till ditt forna land med nåt vettigt förpesta inte debatterna med enbart personliga påhopp om massa skitsnack.

    • OK, jag antar då att det räcker med namnet , efternamnet är så ovanligt och det finns bara några få i Sverige. Du avger tidliga tecken på impotens och därifrån all hat som du spyr ut. Är inte det minsta rädd för dig men därmed din yngre portugisiska pojkvän vill jag inte bråka med. Från början jag trodde att du är bara här för att fiska röster åt SD, men sen förstod jag att du är bara en vanlig msm bot med mindrevärdes komplex som får näring genom att trycka ner andra med hjälp av tangentbordet. IRL är du väl feminin för din testosteron ligger på noll och östrogenet rinner ut genom öronen.

     • En rätt vanlig taktik från underutvecklade länders medborgare, läs tex Juggar, med muslimsk bröstmjölk i sig är att dra bögkortet när argumenten tryter.

      Jag ler åt dina spekulationer och väntar på att du snart hotar att sexuellt våldföra dig på min mamma. Jag kan dock informera dig om att hon är död sedan ett antal år.

      Du är dock varmt välkommen att på plats förvissa dig om min sexuella läggning på ort och ställe, om du törs förstås.

      Men du kanske kan ta med dig några kusiner så att du känner dig trygg, din stackare.

      • Nej jan det skulle jag aldrig säga till dig. Du som är så narcissistisk du bryr dig inte om familjen. Du tycker att det är skoj att din ex fru är tillsammans med en somaliern och att dina barnbarn få sugga på arabisk klubba så småningom. Du reagerar bara på om nån säger till dig att du har plat rumpa och lite hår mellan päron bröstet. Kanske blir du lite arg på dig själv att skägget har blivit vit av din pojkväns vätskor. Skulle aldrig tänka mig att slås med dig, du är alltför senil och sliten och redan imorgon tror du att du snackade med fotbollsklubben. Eftersom du kan inte hålla dig till ämnet, glöm inte att ta med dig regnbågsflaggan när du kommer till Sverige för att adoptera en ensamkommande barn.

   • Javisst är det USA som startat några krig i Mellanöstern för Israels räkning! Israel är hela tiden för att utvidga sitt territorium och USA är ute efter oljan i första hand men även för att motverka Irans ökade inflytande (och därmed Kina) i regionen, vilket ju Trump erkänner dessutom. Al Qaida är en efterföljare till den av USA stödda Mujaheddin i Afghanistan och IS fick pengar och vapen av USA i Syrien för att de skulle bekämpa Assad. Precis som med Mujaheddin gick den planen snett för USA för islamister är inte lätta att styra! Det bästa vore ju, som sagt, om resten av världen lät galningarna och islamisterna i Mellanöstern kriga ihjäl varandra så fort som möjligt. Man behöver ju inte vara kommunist (vem är det numera?) för att veta allt detta t o m fulmedia skriver ju om alla krigen i Mellanöstern och dess orsaker fast från en annan mer globalistisk vinkling.

   • “Kongressledamot Tulsi Gabbard: USAs regering finansierar ISIS och al-Qaida”

    https://www.vaken.se/kongressledamot-tulsi-gabbard-usas-regering-finansierar-isis-och-al-qaida/

    Hög amerikansk militär erkänner att USA medvetet släppt fram Al Qaeda och ISIS

    https://www.vaken.se/hog-amerikansk-militar-erkanner-att-usa-medvetet-slappt-fram-al-qaeda-och-isis/

    Varför stöttar USA al-Qaida i Syrien?

    https://www.vaken.se/varfor-stottar-usa-al-qaida-i-syrien/

    USA ”stödjer” ISIS i Syrien, och lovar bekämpa ISIS i Irak…

    http://jinge.se/allmant/usa-stodjer-isis-i-syrien-och-lovar-bekampa-isis-i-irak.htm

    Bekräftat hemligt Pentagon-dokument visar att USA skapade ISIS för att kriga mot Assad

    https://newsvoice.se/2015/06/bekraftat-hemligt-pentagon-dokument-visar-att-usa-skapade-isis-for-att-kriga-mot-assad/

    • Till M.D: “vem grundade al Quaida (stavas Qaida) och isis?

     Läs samtliga artiklar ovan. Tog med mindre än fem minuter att få fram dem. Dock måste inlägger passera kommentarsfiltret, då inlägger innehåller många länkar.

 • Jag håller med om att man bör låta suveräna stater ta hand om sina egna problem, dvs att folket själva förändrar icke-demokratiskt styre utan yttre inblandning.
  Ålderdomliga och rigida styrsystem kommer att förändras och falla genom att information från andra länder kommer att ta sig igenom de filter som diktatoriska ledare försöker förhindra sitt folk från att ta del av.
  Det geopolitiska maktspel som styrs av våld och hot om våld är i längden dömt att misslyckas.

  • Man kan tycka vad man vill om Trumps slogan “America first” men om alla länder fokuserade mer på vad de kan göra för sina respektive länders befolkningar, dvs sköta sig själva i först hand så skulle vi nog ha en betydligt fredligare värld.

   Låt islamister ta hand om de länder där befolkningen själva vill ha detta styre, om de dödar varandra i fraktionsstrider är inget vi andra behöver bekymra oss om så länge de gör det i sina resp hemländer.

   Däremot så är det mycket bekymmersamt att vi redan i dag har så många miljoner av dessa krigiska islamister i Europa.

   Om vi alla på allvar börjar ta bladet i från munnen i denna fråga så får nog de ansvariga politikerna sponsra ett hiskeligt antal Näthatsgranskare, Expo, mfl för att dra oss alla inför rätta för de åsiktsbrott de anser oss skyldiga till.

   Yttrandefriheten står på spel och jag är beredd på att slåss för denna grundlagsskyddade rättighet som våra politiker nu på allvar försöker ta i från oss.

   Analogt med detta resonemang så är det upp till den Irakiska befolkningen att själva lösa sina yttrandefrihetsproblem, jag tror dock att de får problem med detta då deras sk religion kräver absolut lydnad.

 • Min uppfattning har sedan många år varit att samtliga länder vilka domineras av olika slag av islam skall isoleras och vi i övriga världen skall låta dem hållas så länge de slåss inbördes.

  Vill de med sin primitiva inställning ta livet av varandra så låt dem då göra det, men låt dem göra detta i fred och utan världens övriga inblandning.

  Resultatet blir ju färre muslimer och det måste ju ses som en fördel ur många aspekter.

  Att övriga världen (läs USA och dess allierade) inte skall lägga näsan i blöt är något som Trump numera vacklar inför, sannolikt under trycket av den globala men främst från den amerikanska krigslobbyn.

  Denna mäktiga lobby har redan de krigshetsande demokraterna i ett fast grepp och Trump vacklar nu då han avgivit ett vallöfte att inte starta några nya krig samt att han varit motståndare till Irakinvasionen sedan många år.

  USA och de allierade bör snarast dra sig ut ur Irak, tyvärr tror jag att Trump är lite väl sugen på att kontrollera oljeflödet i denna del av världen.

  Skulle de islamska dårarna i denna del av världen börja ta livet av varandra i stor skala så påverkas ju de globala oljepriserna och detta drabbar därmed även den amerikanska kontinenten.

  Något som i sin tur kan utlösa en global recession och det skulle vara ett dråpslag för Trumps kommande valkampanj.

  Vi får se om han kan stå emot den mäktiga vapenlobbyn och om han orkar uppfylla vallöftet om att inte starta några nya krig.

  • Jan Norberg, du är lustig, först skäller du muslimerna och islam för att vara orsaken till det onda men sedan till slut så kommer du fram till att det är USA;s krigsindustri.
   Att det är stormakten USA som är orsaken är helt riktigt och att de här länderna i Asien har oljetillgångar.
   USA dvs Rockefeller med flera kapitalister som har tillgångar och därmed makt utövar olika sätt för olika nationer att lägga dem under sig. Hela idén med EU är skapat för det. Lilla Sverige skrämmer de upp med att ryssen ska komma och ta oss.
   De har redan utarmat oss i decennier genom att införa dåliga kostvanor, ökat sockerkonsumtionen och sett till att vi har en sjukvård som bara behandlar symtom. Tekniken har gjort att det stora flertalet är förblindade och tror att sjukvården är fantastisk.
   Precis som i sagan “Kejsarens nya kläder”
   Våra dumma politiker kvittar vilket parti har förstört våra tillgångar jordbruk, industrier, utbildning så vid ett krig kan vi inte vara neutral eller försörja oss. Varför har ni inte opponerat er emot att Sverige inte är självförsörjande utan tigit ända tills det väller in flyktingar för den slutliga dödsstöten mot vårt samhälle? Sverige ligger bland de 10 första länderna när det gäller att sälja vapen. Det tycker väl du är okej bara vi inte säljer till muslimska länder ?
   Clinton eller Trump spelar ingen roll, de är marionetter

  • Hotet om ett hett krig mellan Ryssland och Turkiet och Nato över Idlib är en gudagåva för USA:s utrikespolitik.
   https://www.rt.com/op-ed/481899-russia-turkey-nato-syria/

   Turkiet kräver Natos skydd efter att 33 av dess soldater dödades i en uppenbar syrisk flygattack i Idlib, enligt uppgift medan de kämpade i terrorister. I det regionala kaoset som följer är det bara en spelare som vinner.

   Spekulationer om vad som kommer nästa har sett #artikel 5 trender på Twitter under timmarna efter attackerna, efter att Omer Celik, talesman för Turkiets regerande AKP-parti, visade till reportrar i Ankara att han tittade på att begära formellt Nato-skydd mot Damaskus och, genom fullmakt, det ryska flygvapnet.
   (Artikel 5 i Nato-fördraget säger att en attack på en medlem är en attack mot dem alla).

   ”Vi uppmanar Nato att starta samråd. Detta är inte bara en attack på Turkiet, det är en attack mot det internationella samfundet. En vanlig reaktion behövs. Attacken var också mot Nato,” berättade Celik för turkiska medier.

   Det amerikanska utrikesdepartementet fördömde också attacken och konstaterade att den står vid sin “NATO-allierade Turkiet.” Den förklarade vidare att den fortsätter att “kräva ett omedelbart slut på detta avskyvärda offensiv från Assad-regimen, Ryssland och Iran-stödda styrkor.” Aldrig någon som låter oss svaga, den amerikanska sändebudet till NATO Kay Bailey Hutchinson sa också till journalister att “allt ligger på bordet.”

   Det är emellertid oklart om Nato har uthållighet att stödja Turkiet på något meningsfullt sätt i ett krig mot en syrisk regering som stöds av rysk luftmakt. Det är också oklart om artikel 5 omfattar Natos allierade när de effektivt har invaderat en utländsk enhet. Faktum är att även om ingen företags medieenhet villigt erkänna det, är nationen som försvarar sig i denna specifika uppsättning fakta Syrien – inte Turkiet.

   Med det sagt, har Ankara hittat ett sätt att säkerställa att europeiska länder inte släpper bort situationen. Nyligen öppnadeTurkiet enligt uppgift gränsen för Idlib för att tillåta ett tillströmning av syriska flyktingar att fly till Europa, vilket säkert kommer att öka regionala spänningar i betydande omfattning.

   Moskva har svarat på situationen genom att lyfta fram Ankaras förhållande till de olika jihadistiska enheterna i Syrien. Enligt Rysslands försvarsministerium genomfördes flyganfallet när den syriska armén avvisade en offensiv av Syrias officiella al-Qaida-utläggare, Hayat Tahrir al-Sham, i Idlibs ”avtrappningszon”. Naturligtvis kan alla som har uppmärksammat kriget i Syrien uppskatta att Ankaras materiella och ekonomiska stöd till terroristgrupper i Syrien, inklusive och särskilt Islamiska staten (IS, tidigare ISIS / ISIL), länge har dokumenterats.

   Oavsett om ett hett krig är på bordet eller inte, är den nuvarande situationen nästan mogen för USA:s utrikespolitiska etablering, som har drömt om att sätta Ryssland och Turkiet på en kollisionskurs sedan ett tag. Om du tvivlar på detta, behöver du bara titta på detta sista stycke i en ny artikel i Guardian :

   “Kay Bailey Hutchison, USA:s ambassadör i Nato, sa att torsdagens händelser borde visa Turkiet” vem som är deras pålitliga partner och vem inte “och uppmanar den att släppa sitt köp av ett stort ryskt missilförsvarssystem, som Washington säger hotar det västra allians”.

   USA har blivit allvarligt besvärat av Turkiets uppgift att anskaffa Rysslands missilsystem S-400. Washington är också bekymrad över Turkiets önskan att gå med i den Kina-Rysslands dominerade Shanghai Cooperation Organization (SCO), som skulle kunna se Turkiet i en allians med inte bara Ryssland och Kina, utan också Iran.

   USA är villig att stödja Turkiet i ett hörn där de befinner sig konfrontera Ryssland, med eller utan fullt stöd från Nato-alliansen, om det innebär att det som såg ut som ett spirande fruktbart förhållande mellan Ankara och Moskva kommer att falla helt ifrån varandra.

   Å andra sidan är Moskva, en viktig allierad för den syriska regeringen, osannolikt att stå kvar medan Turkiet insisterar på att invadera syriskt territorium och försvara de olika jihadistgrupperna som har orsakat förödelse i Syrien under nära ett decennium.

   Det är kanske detta som Donald Trump antydde när han nyligen sa att han skulle överföra kampen mot IS till Irak, Syrien, Iran och Ryssland medan han fokuserade på att behålla kontrollen över olja och resurser. USA kan sitta på sidan och titta på andra nationer kämpa med varandra, medan USA koncentrerar sig på krigets byte.

   • Åtminstone 33 turkiska soldater dödades i en luftattack av syriska regeringsstyrkor i nordvästra Idlib-provinsen. Turkiet lovade “att svara naturligt” med attacker mot “alla” deras positioner.
    Den snabba upptrappningen av konflikten på fredagen hotade också en annan flyktingkris då medieberättelser citerade turkiska tjänstemän som sade att de “öppnade portarna” för syriska flyktingar att passera obehindrat till Europa.
    Rysk statlig TV rapporterade att turkiska militärspecialister använde missiler för att försöka skjuta ner ryska och syriska militära flygplan över Idlib.

    Dödsfallen var det största antalet dödsfall som Turkiet lidit på en enda dag sedan det först grepp in i Syrien 2016. Som svar varnade Turkiet att de kommer att attackera “alla kända mål för den syriska regimen”. “Assad-regimen representerar ett hot mot vår nationella säkerhet, regionen och Europa sedan den började agera som ett kriminellt nätverk som terroriserar sina egna medborgare,” berättade Fahrettin Altun, chefen för Turkiets presidentskommunikationsavdelning, till Al Jazeera. “Regimen har utnyttjat den internationella tystnaden inför sina brott i flera år.”

    Hämndstrejker.. Turkiska repressalier dödade 16 syriska soldater på slagfältet i Idlib på fredag, rapporterade en brittisk krigsövervakare. Revalatoriska drönare och artilleri strejker drabbade Syriens armépositioner i södra och östra delar av provinsen, säger Syrian Observatory for Human Rights.
    Al Jazeera kunde inte omedelbart bekräfta de rapporterade dödsfallen och det fanns inget svar från Damaskus. Stridigheter ägde rum under en Rysslandsstödd syrisk regeringsoffensiv för att gripa det krigsherjade landets sista oppositionsfäste, som är hem för mer än tre miljoner människor.

    Den våldsamma bombkampanjen och markattacken har fördrivit nästan en miljon människor sedan december, varav mer än hälften är barn. Den syriska offensiven har också uppslukat många av de 12 militära observationsställena som Turkiet har i Idlib. Rhami Dogan, guvernören i Turkiets Hatay-provins som gränsar till Syriens Idlib-region, sa att 32 sårade soldater behandlas på sjukhus. Turkiet har dödat 54 soldater i Idlib sedan början av februari.
    I ett uttalande uttryckte FN: s generalsekreterare Antonio Guterres “allvarlig oro” för en upptrappning av våld och krävde en omedelbar vapenvila. Han sa att “risken för ännu större eskalering växer med timmen” utan brådskande åtgärder.
    Genom sin talesman avgav Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ett uttalande där han fördömde de “oskärpa” luftattackerna av den syriska regimen och de ryska styrkorna. Han uppmanade att vapenvila av alla parter av “denna farliga situation”. Nato-länderna kommer att träffas på fredag ​​för att ta itu med krisen.

    Turkiet har skickat tusentals trupper och tung militär hårdvara till Syrien och Erdogan har varnat Turkiet skulle inleda en fullskalig offensiv för att avvisa de syriska styrkorna om de inte dra tillbaka från turkiska observationsställen i regionen.

    Vladimir Dzhabarov, en äldre rysk lagstiftare, sade på fredag ​​att en fullskalig turkisk militär operation i Idlib skulle sluta dåligt för Ankara, rapporterade nyhetsbyrån Interfax. Erdogans talesman, Ibrahim Kalin, som spelar en högre roll i utrikesfrågor, talade om situationen till USA: s nationella säkerhetsrådgivare Robert O’Brien. “Vi står vid vår Nato-allierade Turkiet och fortsätter att kräva ett omedelbart slut på denna avskyvärda offensiv från Assad-regimen, Ryssland och Iran-stödda styrkor,” sade det amerikanska utrikesdepartementet i ett uttalande.

    Ryssland satte under tiden ut två krigsfartyg utrustade med Kalibr-kryssningsraketter till Medelhavet mot den syriska kusten, och nyhetsbyrån Interfax citerade Rysslands Svartahavsflotta på fredag. Attacker på turkiska styrkor har orsakat allvarliga spänningar mellan den syriska regeringen nyckelförbunden, Ryssland och Turkiet, som stöder vissa oppositionsgrupper i Idlib.”Under de kommande dagarna kommer [det troligt] att se Turkiet ta en aggressiv roll och be Europeiska unionen och Nato, särskilt att ta en mycket stark hållning när det gäller vad som händer nu i Idlib”. sade han. KÄLLA: AL JAZEERA OCH NYHETSBYRÅER

    • Det är osannolikt att USA kommer att tillhandahålla några patriotmissiler för sin NATO-allierade (Turkiet), har den turkiska presidenten erkänt, mindre än en vecka efter att medierapporterna föreslog att Ankara begär en ny begäran om luftförsvarssystemen.
     “Vad gäller patriotfrågan, låt mig säga mycket tydligt: ​​för närvarande finns det inga patrioter som Amerika kommer att ge oss,” berättade Erdogan till reportrar när han återvände från Aserbajdsjan. “Vi gjorde vårt erbjudande, men för tillfället har de inget sådant i sina händer”.
     https://www.rt.com/news/481721-us-no-patriots-turkey/

     Den turkiska regeringen har enligt uppgift bett USA att utplacera Patriot-luftförsvarssystem på landets södra gräns, berättade en amerikansk tjänsteman till lokala medier, men “inget beslut har fattats”.
     Turkiet har länge sökt de Raytheon-byggda luftförsvarssystemen, men till ingen nytta, eftersom många länder inom Nato, inklusive USA själv, inte var angelägna om att sälja ett sådant vapen.
     Slutligen vände sig den turkiska militären till Ryssland och undertecknade en rejäl uppgörelse för att skaffa flera enheter av de senaste S-400 missilsystemen. S-400-affären blev slutligen en stor irritation för Nato-allierade.
     USA kopplade bort Turkiet från sitt F-35-stridsflygprogram, med hänvisning till dess oförenlighet med det ryska-tillverkade systemet. Washington satte ett enormt tryck på Ankara och krävde att den skulle skrota avtalet med Moskva, men som turkiska tjänstemän ofta upprepade var köpet att betjäna Turkiets säkerhetsbehov.
     Under de senaste åren distribuerade vissa Nato-medlemmar sina patriot-system på turkisk mark för att avvärja inkommande hot i regionen, men dessa utplaceringar varade inte länge och lämnade Turkiet i en osäker position. Samtidigt är förberedelserna för att få turkiska S-400 i drift i full gång.

     ”Vi har fått S-400-tal, vi förde dem till Turkiet, installations- och utbildningsprocessen fortsätter. Vår verksamhet kommer att fortsätta som planerat, sade försvarsminister Hulusi Akar förra veckan och tilllade att aktiveringen “kommer att äga rum under våren.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *