Förfallet i Sverige beror inte på massmigrationen

publicerad 26 februari 2020
- Hans Sternlycke
Svarte mosse, Göteborg, Sverige, Biskopsgården.

DEBATT. Sverige måste agera radikalt för att inte gå sönder som en följd av marknadsliberalism, de utsattas hat mot samhällseliten och en växande populistisk elit med bruna idéer, varnar Hans Sternlycke. Förfallet i Sverige beror inte alls på massmigrationen till Sverige, anser debattören.

Text: Hans Sternlycke | Ingress och rubrik uppdaterad kl 12:01

Sverige var en gång ett välfärdsland och det jämlikaste landet. Nu är Sverige ett av de länder i Europa där inkomstskillnaderna växer snabbast. 15% lever med låg standard och har en inkomst på under 60% av medianinkomsten eller 15,000 kronor i månaden. En genomsnitts-VD tjänar idag 60 gånger mer än en genomsnittlig industriarbetarlön. 1980 var den nio gånger. Offentlig lönesättning följer med.

Förr fanns ingen hemlöshet. Nu är 5,000 hemlösa i Göteborg, men hälften har inga sociala problem, utan deras problem är dålig ekonomi och höga hyror, så att de inte får hyreskontrakt. Deras problem skyfflas vidare från storstadskommunerna till att bli glesbygdskommunernas ansvar, men där finns inte arbete.

Sverige har blivit ett lågskatteland, men skattesänkningarna har gått till de välbeställda. Arvs- och gåvoskatt är avskaffade. Fastighetsskatten är ersatt med en fastighetsavgift, så att landsorten betalar mer och Djursholmsvillan mindre. Höginkomsttagare har större möjlighet att med rut- och rotavdrag göra renovering och få städning. Ränteavdragen för bostadslån möjliggör prisexplosion för de som kan betala för att få bostad.

Den mesta skatten, inkomstskatt och moms, är regressiv och drabbar fattiga hårdare än välavlönade eftersom de måste använda det mesta av inkomsten på livets nödtorft, och de kan inte göra lågbeskattade kapitalvinster. Inkomstskatt tas ut också av de som lever under existensminimum. I glesbygdskommuner blir skatten hög, eftersom det finns många äldre med vårdbehov medan de arbetande är få och med låga inkomster.

Arbetslösheten är bara 4,4% (oklart om utförsäkrade är med) bland genuina svenskar men hela 15% bland utrikes födda. De har ofta god utbildning, men på den får de inte jobb, och den hinner bli obsolet innan de får komma ut på arbetsmarknaden. De får vara glada att kunna städa och köra taxi och vårda oss på hemmet.

Ändå vinner SD-populister utsatta svenskars röster genom att påstå att invandrarna hotar ekonomi och kultur samt tar våra jobb. Då ställs underklass mot underklass till skydd för det bestående samhället. SD är inte några radikala, som vill förändra samhällssystemet till att bli rättvisare, utan de är reaktionärer. Se bara hur ofta de röstar med M och KD.

Dagens skattesystem byggt på personskatter är straffbeskattning av arbete. Offentlig verksamhet, som till stor del består av tjänster, drabbas, vilket leder till neddragning eller höjda skatter. Service och hantverk blir dyrt. Systemet gynnar ökad materiell konsumtion tvärtemot alla miljömål. Det driver på mot mer storskalighet och utglesning av landsbygden och försvårar småföretagande. Löner för lågutbildade pressas ner och ger ökar klasskillnader. Jobben blir tillfälliga. Facket försvagas.

Ett sådant samhälle blir ineffektivt. För att minska ojämlikheten bör ingen skatt tas ut på inkomster under existensminimum utan levnadsnivån bör i stället garanteras genom att ge dragningsrätt mot staten för att täcka bristen. Det bör kombineras med kraftfull arbetsmarknadspolitik med praktiskt stöd till företagande och utbildning för bristområden.

Medborgarlön utan motkrav, som kunde täckas av minskning av bidrag och socialapparat finns det inte opinion för. Det behövs ett radikalgrepp för att Sverige inte skall gå sönder av ogrumlad tro på en marknadsliberalism som leder till utsattas hat mot eliternas samhälle, som sedan paradoxalt nog kan ge förlust av tankefrihet under en annan elit med bruna idéer.

Text: Hans Sternlycke | Bild: Svarte mosse, Göteborg, Sverige, Biskopsgården. Foto: Alireza Badiee. Licens: Unsplash.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Männiksor är mao HUMANA RESURSER, världskartan en BOLAGSKARTA. Man flyttar mao humana resurser mellan länder. Detta är den storskaliga aspekten av männiksohandel.
  Genom de två kontona som finns i ditt namn, flyttas “värdet” (det du backar med) till det offentliga som sedan flyttas till privata konton som omvandlar värdet till likvida medel som göms undan i skatteparadis. Detsom blir kvar är skuld på det offentliga kontot som du fortsätter att betala livet ut.
  Invandringen är människohandel på grövsta nivå och ett problem för alla drabbade inte minst de som tvingas lämna sina hem, länder ibland familjer. Det är inte invandrarna som dränerar Sveriges ekonomi. Det är alla de ovan nämnda dvs bankirer och advokater.

 • Sveriges finanser är dränerrade genom utländska inhyrda bolags att adiministrera den offentliga förvaltningen. Två bonds – skapas för varje född individ. Ena blir det skattekonto som ska bekosta de offentliga samhällstjänsterna som dock irealekonomin äts upp av räntebelastat monetärsystem. Den andra delen är en stiftelse som förvaltas av Vatikanen och där Brittiska Kronan administrerar och skyddar handeln. Inget av detta är konspirationer som många tror allt går att söka tillbaka på de bolag och stiftelser som kopplartill varandra. Denna del är vad vi ska ha tagit tilbaka i mogen ålder men inte visste något om. Det är våra namn tex Jane Doe som överförs från landjurisdiktion till havsjursdiktion genom antagande om vårt medgivande och som i sann mening är identiteststöld och felkativ representation då namnet som är handelnsamnet är JANE DOE. Detta blir kopplat till olika patent som ägs av Brittiska Kronan. Namnet kapas och alla rättigheter till namnets intressen och godvilja som egendom registerat med namnet blir ett kollateral (säkerhet) för namnet som omvandlas til säkerheter och styckas upp och säljs om och om igen. Jag skrev i en tidigare post om hur MERS elektronik registration sysytem är det som satte grunden för detta nya system. Merrill Lynch var de som försökte ta över västvärlden med detta sharia lag baserade system.
  Ken Dost har skrivit om patenten i denna utsräckning. https://dostaffixedacations.wordpress.com/
  Anna Von Reiz skriver detaljerat om just historian och Vatikanen / Kronans roll i namnstölden. http://annavonreitz.com/
  De som har begripit hur dessa utländska bolag har tagit över det som tillhör folket och folkmakten är Leif och Ditta – Godland och proklamerat en legitim lösning för att återställa ordning i landet Sverige.http://monarkin-staten-sverige.lege.net/
  Det finns mao lösnig på problemet som endast genom det svenska folkets engagenmang kan förhindra mera chaos för det som är på intåg dvs systemhaveriet.
  Jag vet att det verkar helt otroligt för många men det finns otaliga bevis och det vet de som har drabbats av bolagstatens piratverksamhet och det inte går att få rättelse genom lag och rättsväsende.

 • Det går inte med ord att beskriva en sån katastrof som Hans Sternlycke. Så klart är han miljöpartist.
  Sen om han menar att det inte är massinvandringen som är orsaken till Sveriges problem hade han i alla fall kunnat sagt att det är politikernas fel som släppt in dom. Helt enkelt en obildad verklighetsförnekare.
  En blindpropp som denne går jag inte i svaromål mot.

 • Ja jag ska berätta om en kurs till. Den behandlade hot och våld. Det är Falck räddningskår som är kursledare. Vi fick se en filmsnutt där en invandrarkille ca 25 år trakasserar två poliser. Säger till poliserna att de inget kan göra och han hotade med att dra ner sina byxor. Så stänger läraren av filmen och frågar oss vad vi tycker. Efter ett tag säger en av killarna jaa att poliserna hade hanterat det bra lugnt och sansat.
  Jag tänkte på detta med hur räddningspersonal blivit attackerade . Så jag sa att jag tyckte det var skit. Det ska vara otrevligt när polisen kommer. In med dem i en pikétbil och iväg med dem. jag tog också upp att rättsväsendet borde förändras så det blev en dom snabbt. Det här var inte rätt svar. jag kände hur läraren ogillade det och de sju andra skruvade besvärat på sig. Sen efter lektionen var det en kille som sa att han tyckte jag hade rätt. Det var så dags, han tordes inte under lektionen. Fegisen, så är det.

 • Det är så subtilt hur de inom myndigheterna säger lögner så det till slut blir en sanning.
  Den utbildningen som jag gick 1986 för att lära mig köra buss duger inte längre. Nobina kallar sin utbildning för Nobina akademin. Det ska ge högre status till yrket. Vi ska hela tiden genomgå fem kurser under en femårsperiod. Det finns flera kurser som bussbolaget kan välja. Vi har fått lära oss att sköta en hjärtstarter det är ju bra för hjärtstillestånd har verkligen ökat sedan 1986.

  För övrigt så indoktrineras vi i att CO2 orsakar klimatförändringar. Om man protesterar mot det blir man uppmanad av personaltidningens chefredaktör att krypa tillbaka under sin sten.

  Så kan man undra hur många lärare visar dokumentet på alla felaktigheterna i Al Gores film.

  Vilka lögner som sprids om alternativ medicin till de som studerar till doktor eller sjuksköterska törs jag inte tänka på.

 • Jag tycker så här, blåa och röda skäller mot varann till kapitalisternas lycka. Och då blir det inte uppdagat att politikerna i alla partierna är styrda av en bakomvarande makt.
  Det var med en stor tvekan jag röstade på socialdemokraterna 1994. Jag ville inte men det var enda partiet som sa att de var emot privatiseringen. De kom till makten men fortsatte borgarnas politik att privatisera.

  Så sedan dess lever jag i en borglig diktatur. Nu hörs det tongångar om att jag ska rösta på SD i nästa val för att stoppa invandringen.
  Vilket parti tycker Sternlycke att jag ska rösta på ?
  Vad har Sternlycke att säga om att läkemedelsverket, livsmedelsverket, socialstyrelsen folkhälsomyndigheten , cancerfonderna och patientföreningar ger felaktiga kostråd så jag blir sjuk och gammal i förtid ?
  Har aldrig miljöpartiet kollat upp hur mycket giftiga färgämnen det är i mediciner.?
  Varför får inte alternativa behandla cancer och barn från noll år ?

  Jag tror det här är mycket värre än ni vill inse. De som styr politikerna och media har tagit sina positioner i alla myndigheter.
  Newsvoice belyser de kapitalistiska läkemedelsbolagen brott mot mänskligheten.
  Men många som kommenterar på Newsvoice berör inte det här. Ni aktar er för att beröra det för då måste ni erkänna att kapitalismen är orsaken.

  Sedan gnäller ni att folk är indoktrinerade och för att de inte är som fransmän. Men detta har inplanterats i oss med modersmjölken.
  Vi litar på myndigheterna och sätter oss inte upp emot dem och nu har det gått så långt att det är omöjligt.
  Lämnar man in anmälningar så talar de sitt fikonspråk så deras handlande ser helt korrekt ut.

  Det här skulle ni protesterat mot men då sa ni inget. Då hade vi sluppit det här med massinvandringen.

 • Historierevisionism. Sverige ville inte inse att rekordåren var över 1970 utan fortsatte offentlig expansion & konsumtion tills verkligheten kom ikapp 1992 (500%). Senast jag kollade hade Sverige en skattekvot på 43.7 (4:a i världen). Sveriges problem är likhetsdoktrinen, anammandet av postmodern identitetspolitik och kulturrelativismen….

  • Visst, rekordåren var över 1970, som Conlon så riktigt säger, men hybrisen satt hårt åt i patrasket på vänstra planhalvan, som nu ville ut i världen, briljera och vinna berömmelse och beundran för sin (trodde man) oöverträffade förmåga med att komma till rätta med alla tänkbara sociala problem, pådrivna av Bonnierpressen, Vietnamrörelsen, Olof Palme och en stor drös av “klassens ljus” (typ Ingvar Carlsson mm), samt inte minst av Aftonbladet och blaskans stora favoriter, Frankfurt-skolans judiska återvändande, munviga svamlare.
   Likväl var det då, som alla idiotiska önskedrömmar redan var genomförda eller höll på att bestämmas.
   Trots det faktum att den svenska industrins expansion hade upphört i Sverige, räckte det inte med att jaga ut alla fruntimmer i “förvärvslivet”, en jättestor utländsk arbetskraftsinvandring hade satts igång sedan tidigt 60-tal. Rörelsen började tjäna storkovan i sin eget ägandes byggsväng. Kampviljan försvann och politikerbroilers fyllde allt mer leden.
   Stor förödelse har borttagande av den gamla kvalitetsskolan orsakat. Jämställdhet blev prio ett. En differentierad skola förbjöds på den socialistiska tankens altare, den om total jämlikhet: alla skulle gå på universitet. Kunskapskravens devalvering märks nu tydligt. Det kompenserar man med att importera analfabeter! Invandringen drivs på hårt. 2030 skall ju Proletariatets Diktatur vara på plats.
   Det målet lär sosseriet uppfylla.

   • Jag ska säga dig Ulf Claréus att jag anser att det är de reaktionära som anammar kapitalismen som drivit igenom detta. De som önskade ett jämställt samhälle har blivit indoktrinerade till att tro att det var det de skapade.
    De trodde att om alla tog studenten var det jämställdhet. Det hade varit jämställdhet om alla yrken haft lika lön och utbildningen betalats av staten. Det är ju ett argument för att chefer, advokater, doktorer etc ska ha så hög lön för sina studieskulders skull.
    Då hade man inte behövt att nedvärdera lågutbildade yrken. Likadant med kvinnans jämlikhet. Att vara hemmafru innebar låg pension och att vara beroende av mannen.

    Att kunskapsnivån är låg beror också på näringsbrister och belastning av gifter i kroppen. Då får barn svårt att ta in kunskaper och att sitta still. Förutom det psykiska att aldrig duga. Det var ingen kvalitetsskola förr men det var inte så många som led av inlärningssvårigheter och de som gjorde det gavs ingen hjälp alls utan klassades som imbecill. Nu för tiden får de en bokstavsdiagnos och skyddad verkstad som kostar skattemedel men de blir inte botade.

    Hur ska kommunerna kunna ta hand om alla dementa som blir det för de äter blodtryckssänkande medel?

 • Jag anser att Sternlyckes artikel är mycket upplysande på de punkter han fokuserar på och samtidigt anser jag att kommentarerna så här lång mycket bra kompletterar vad Sternlycke utelämnar helt. Sammantaget har dessa texter målat upp den totala problemställningen mycket konstruktivt.

  Detta är denna komplexa problemställning som politikerna INTE klarar av att hantera pga:

  1. politisk korrekthet,
  2. beslutsoförmögenhet,
  3. bristande intelligens, insikt och kunskap,
  4. ovilja att erkänna Sveriges industri som en del av internationell imperialism/globalism,
  5. diverse narsissistska självidealiseringar,
  6. orealistiska fantasivisioner om Sveriges framtid,
  7. egenintressen som tex bra pension efter politikerlivet i ett annat land och slutligen
  8. en kamp för att bevara bilden av ett fint Sveriges som inbillad humanitär stormakt.

  (Har jag missat något?)

  Jag kan inte se att dagens ledande politiker visar tecken på att kunna ändra sig på dessa 8 punkter. Enstaka politiker kanske kan göra ändra sig på enstaka punkter, men det lär inte räcka. Slutsatsen blir att Sverige måste förfalla ytterligare flera våningar innan svenska folket kanske i samarbete med migranter tar kontrollen.

 • Det är mycket som Hans Sternlycke utelämnar i sin artikel. Och hans presentation av sig själv och samhället som han vill ha är som vanligt en önskelista till jultomten.
  Han säger att Sverige var ett välfärdsland och jämlikt men det var bara så att Sverige hade inkomster och kunde ta större delen av befolkningen ur misär. Så byggdes konsumtionssamhället upp och den falska skolmedicinen inrättades.
  Den stora massan har varit okunniga om hur människokroppen fungerar och de som tjänar pengar på det vi konsumerar har sett till att vi fortfarande ska vara okunniga.

  Miljöpartiet tror jag är initierat av de som vill ha en världsregering och färre människor på jorden.
  Till en början har man skrämt oss med att vi var för många och att vi skulle svälta ihjäl.
  När inte det var tillräckligt hittade man på detta med vår förstörelse av miljön. Som i mycket är sant men som miljöpartiet inte lyckats ett dugg med. Konstgödning och nedsmutsningen av Östersjön till exempel.
  Bara sånt djävla larv med att betala skatt på utsläpp av CO2 visar väl hur lite man bryr sig om miljön.

  Centerpartiet tidigare bondeförbundet har bedrivit en politik som gjort slut på alla små lokala jordbruk.

  Vänstern har inte levt upp till sina ideal, de har suttit på två stolar. Kapitalism och svenska modellen av socialism
  Och det skiter sig när så många blir sjuka och handikappade av konsumtionssamhället.

  Till slut har man drivit hit människor från främmande kulturer som ska belasta vår redan ansträngda offentliga sektor( välfärden som politikerna kallar det) och det driver oss till att rösta på SD.
  Vilka styr SD ?

  Vad Sternlycke utelämnar mer är hur media har utvecklats. Att han måste skriva här på Newsvoice!

  [ Off topic om Geoengineering och HAARP har raderats av red]

 • Flyktingar behandlas fel tycker jag. De har inte kommit hit för att de efter noggranna studier valt just Sverige.
  Merparten vill i stället tillbaka hem. Men några vill bli som européer och en ännu mindre klick anser sig vara Allahs soldater, följande Muhammeds påbud att erövra världen.
  De nyanlända bör därför hamna i olika läger, med olika program.
  De som vill hem igen ska hamna i läger där de utbildas till stridande enheter som kan bidra till den fred som nu förstörs av utländska intrång. Kostnaderna kan täckas av industriell, enkel produktion.
  De religiösa ska få utbildning av imamer som predikar fredlig, mer demokratisk Islam, som sedan kan spridas vid hemkomsten.
  De som vill stanna i Sverige och bli “svenskar” ska få utbildning i svenska, seder och bruk och diverse yrken där det råder brist.
  De rabiata muslimerna bör hamna i någon slags familjeliknande situation, med bostad och jobb i en mindre by med väl fungerade sociala verksamheter. Det är nämligen bara en ny “klan” som kan påverka dem. Om det inte lyckas ska de sändas till ovannämnda läger, skolas och sändas hem.

  Alla tidigare självklara beskattningar av de rika borde återanvändas, gärna med samma procentsatser och villkor som förut. Men med en skillnad: de rikastes pengar ska gå till klimat- och miljöåtgärder. Inte till vård, skola och omsorg. Det är ju trots allt de rikaste som bär det största ansvaret för att vår värld nu är nära att kollapsa. Att några miljardärer då vill emigrera blir i realiteten en lättnad. Med sin lyxkonsumtion binder de förmågor och arbetstimmar som i stället borde allokeras till vettigare produktion.
  De rika borde faktiskt också betala alla kostnader för flyktingvågorna. Det är de rika, deras bolag och deras begär som gör att nationella arméer sänds till andra länder.

  • Jan Öhman Gustafsson har helt rätt
   Hans Sternlyckes texter saknar både sans, vett och etikett

   Hans Sternlyckes gråter en skvätt över minskad jämlikhet
   Struntar helt att Svenska folket drabbats av ökad brottslighet

   Får man ställa en enkel fråga
   Hur kan du tycka att skatterna är för låga
   när alla vet det är vår värsta gemensamma plåga
   av detta kommer en naturlig följdfråga
   här är det ställt med Hans egen tankeförmåga – en kuggfråga

   Också detta ständiga tjat och gnat:
   detta gynnar Sverigedemokrat
   inte bra, ökar bra svenskens främlingshat

   Tror Hans jobbar för ökad censur
   vill att alla ska känns sig som djur i bur
   Snart på dörren soldat knacka
   Bäst ringa advokat och backa

  • Jag ber att få tacka Lasse Wilhelmson å det varmaste för det tal (ovanstående länk) han höll för snart ett år sen’. Borde läsas av alla härstädes i vårt land, inklusive de som representerar de invasiva folken.
   Jag gladdes särskilt åt att Lasse Wilhelmson inte hejdade sig från att nämna den “onämnbara” folkgruppen, som sitter i pyramidens topp och där under lång tid berett mänskligheten stort elände, oftast under benämningen Zionister”, vilket ju, i och för sig, även kan innefatta kristna personer. Än svårare blir det av att man kritiseras som “antisemit”, trots det faktum att merparten inte alls är ett semitiskt folkslag, utan fast mer härstammar från en khazarisk folkgrupp, även benämnda aschkenazis, ett folkslag som levde på västra sidan av Kaspiska havet och som på sjuhundratalet övergick till judendomen. Fact.

   Muppen Sternlycke ser trots allt, att det var bättre förr: “då var vi ett välfärdsland och det mest jämlika på klotet”, men nu har ett förfall gripit tag om oss och det beror på att skatterna har blivit för låga.
   “Sverige måste agera radikalt för att inte gå sönder, som en följd av marknadsliberalism, samt de utsattas hat mot samhällseliten och en växande populistisk elit med bruna idéer”, varnar Hans Sternlycke. Förfallet i Sverige beror inte alls på massmigrationen till Sverige, anser debattören, men menar tydligen att främst dessa utgör den “utsatta gruppen” med stort hat mot Eliten/etablissemanget. Varför skulle just massinvasionens företrädare hata samhällseliten? Dom har ju inte ens orsakat förfallet i Sverige! Marknadsliberalismen har tydligen varit boven, enligt Sternlycke, vilket orsakat att massimmigranterna hatar samhällseliten.
   När kommunismen dukade under för 30 år sen’, blev marknadsliberalismen allenarådande, t o m i Kina.
   Nu inträffar paradoxalt nog att populistiska svenskar, som ju också avskyr förfallet, kommer att strypa tankefriheten m h a en elit med bruna idéer, Varifrån kommer dessa? SD, AfS, M, KD tror säkert Sternlycke.
   Får Mp, S, L och V råda blir det istället Agenda 2030, med total global kommunism och styrd från Jerusalem, som blir allas vårt öde.

 • Hans Sternlycke har rätt i att det inte är den främmande invasionen som är orsaken till Sveriges undergång, det är våra genomkorrupta politiker som är orsaken till eländet och det blir garanterat landets undergång. Makthungern och girigheten bland dessa politiker har gjort att de förödmjukat hela svenska folket som för övrigt inte ens är tillfrågade i sammanhanget.
  Det förstår inte POLITIKER och därför skall de sparkas, ju fortare desto bättre. Inbillar mig att riktiga svenskar hellre reder ut en tillfällig kaossituation.

 • Skribenten bör kanske först definiera vad han avser med “Det svenska förfallet” om det inte bror på en oansvarig massinvandring av en för oss främmande kultur? Det ju blir lite märkligt när han skriver “Det svenska förfallet” (identiteten) istället för Sveriges förfall (landet).

  Vidare att “Sverige har blivit ett lågskatteland”. Hans har kanske missat att räka in summan av alla samtliga skatter så som punktskatt, moms, skatt på pensionen, samt skatt vi uttag av personinförsäkring. Totalt sätt betalar du cirkus 75 procent i marginalskatt. Inte nog med det, för det ynka penningar som är kvar består hälften av elräkning av skatt och moms. Faktum är att 2018 hade Sverige det fjärde högsta skattetrycket av samtliga jämförbara OECD-länder. Än värre är det med momsen, då vi ligger näst högt av alla OECD-länderna, slaget endast av Ungern.

  • Bra att du påpekade detta med “det svenska förfallet”.

   Jag satte rubrik och ingress och valde då att tolka Sternlyckes text som att det handlr om ett svenskt förfall när det egentligen kanske borde kallas ett förfall i Sverige. Jag har därför ändrat ordalydelsen i rubrik och ingress. Sternlyckes förslag på huvudrubrik var: “Sverige var ett välfärdsland”. Den är nu placerad som underrubrik.

   • Slutar kommentera som andra göra
    går till att på vers mina synpunkter framföra

    Ty ord som rimmar så väl
    svårare det är att ta farväl.

    Oj, självaste redaktören ändrar i en ingress
    för att lilla jag klagade på en petitess

 • Han har uppenbart med matematiken, inte helt olikt miljöpartister. Dra ner hans lön så får vi se vad han säger!!

 • Enligt Sternlycke är den för låga skatten som orsakar (alla?) problem vi nu har. Man kan ju undra om han tycker att detta är enda orsaken eller inte. Eftersom inga andra problem nämns, så måste man väl dra slutsatsen att så är fallet. Att övriga problem som andra ser, ser inte Sternlycke, eller tycker att de har mindre betydelse. Om detta även är en officiell ståndpunkt i Miljöpartiet, vet jag inte. Samtidigt tycker jag det är bra att få läsa om andra ståndpunkter.

 • Mycket av det författaren skriver om vårt orättvisa skattesystem är riktigt, men av rubriken att döma förstod jag direkt att han tillhörde miljöpartiet med dess vurm för massmigration.
  Om man inte ser sambandet mellan kommuners ekonomiska obestånd och deras höga mottagande av migranter och brottslighetens samband med utomeuropeisk hemvist, då faller trovärdigheten radikalt. Flera av partiets höjdare har gjort karriär tack vare att stryka muslimska organisationer medhårs och blundat för läror som går på tvärs mot vår grundlag och regelverk. Tyvärr känner jag bara förakt för dessa verklighetsfrånvända och självgoda själar, som ständigt predikar för oss andra hur vi skall leva. Undantag verkar råda för dem själva, när både regeringsplan och diselbil går bra.

 • Vilket trams! Han berör inte med ett enda ord den invasion med över 2 miljoner invandrare som till mycket stor del har försörjts av skattebetalarna och där en stor del av dem fortfarande gör det. En del av dessa kommer dessutom heller aldrig att utföra ett enda produktivt betalt handtag i Sverige.

  Men det är typiskt Miljöpartister. Dom lever i sin egen lilla värld där allt som dom själva gillar och sysselsätter sig med är oklanderligt och betalar sig själv.

  Sen kan man ovanpå detta blajja en massa med invävda påståenden och förslag som sedan mynnar ut i ingenting.

  Det är kostnaderna för just migration, utebliven integration, den oerhörda ökningen av brottsligheten med dess rättsliga konsekvenser, de höjda utbildningskostnaderna då många av migranterna inte ens har grundskola och till och med är analfabeter , överbelastningen som sker i vår sjukvård och tandvård då migranterna har mycket högre behov på de områdena, samt naturligtvis de rena levnadsbidragen som utgår från dag ett och till de får ett eget marknadsmässigt jobb. I många, alltför många, fall även för dem som fått avslag på sina asylansökningar och till och med utvisats. Med mera, med mera, som knäcker Sverige och svenskarna.

  Att en Miljöpartist inte förstår detta och därför inte ens nämner det gör ju att man inte kan ta dom på allvar. Dom blir obsoleta i politiken.

  • Ett helt klart nyktert tänkande. Muppar som förnekar dessa fakta lever i sin egen lilla bubbla.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *