Matikainen: När jag och SwebbTV blev kontrollerad opposition…

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 2 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Lennart Matikainen, 2 mars 2020. Foto: eget verk

NOTERAT. Lennart Maitkainen dementerar att han är så kallad “kontrollerad opposition” utsänd från TV4.

Det är samma läge för oss på NewsVoice. Ryktet har spridits framför allt de senaste 2 veckorna att NewsVoice också är påstådd “kontrollerad opposition”. Vi på NewsVoice dementerar självklart påståendet. Vi är ett oberoende media och inte kontrollerad av någon.

Text: NewsVoice | Video: Lennart Matikainen, 2 mars 2020. Foto: eget verk

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att en del kritiker tycker sig se kontrollerad opposition i newsvoice utbud tror jag är en följd av att utbudet av teorier på infomarknaden domineras av de resursstarka imperialisterna och deras vapendragare.
  Och newsvoice’s utbud blir därför påverkat av det utbudet eftersom det är svårt att veta vad som är sant och falskt när etablissemanget ständigt ljuger.
  Dom som är kritiska borde tipsa om bra motinfo som passar för newsvoice så kanske Sasserson nappar.
  Men jag misstänker att kritikerna även ogillar den traditionellt borgerliga profilen på många i newsvoce och deras publik.
  Traditionellt borgerlig betyder för mig ungefär medelklass, en bit upp på den informella status-stegen.
  Och den medelklassen är de radikalas och oligarkins utsedda fiende av det skälet att dom har potential att göra motstånd mot både marxister och monopolkapitalister. Men den potentialen motverkas av klasskampen från de radikalas sida.
  Om inga radikaler existerade skulle medelklassen sannolikt ha lyckats bättre med att hävda sig och hela befolkningen gentemot den globala överklassen. Och det är helt logiskt att den sistnämnda legat bakom stödet till all radikalism.

 • Vad gör ett medlemskap i ett parti med oss.
  Vad innebär det att vara medlem?
  Jag har funderat mycket på detta och har heller mycket sällan röstat.
  Passiv kan också bli aktiv utan att fundera eller förstå detta.
  Sen vad några vänsterfolk säger har ingen betydelse för mig men det har det för LM. Säger inte det något.

  • Ett medlemskap överhuvudtaget, innebär att man sålt ut sin suveränitet. Medlemskortet är biljetten till andra människors kollektivistiska föreställningar om sitt övertag över en. Så länge inte människor kan sätta sina egna gränser utan att göra övertramp i en medmänniskas domäner, är hon omogen och behöver en barnvakt, alltså exakt den barnvakt hen påtvingar individer med medlemsskapet. Det var inte länge sedan LO praktiserade tvångsmedlemsskap i socialdemokraterna för det arbetande kollektivet som trots allt ville vara med i facket.
   Det är därför vi behöver medborgarlönen – allså för att individerna själva ska kunna förhandla med arbetsgivarna istället för att tvingas till beroende av en mellanhand, och därmed kunna tacka nej till arbete om villkoren är för dåliga i fråga om lön eller arbetsmiljö. En liten men värdig medborgarlön skulle sopa bort facket över en natt. Varför ska mellanhänder över huvudtaget tjäna på andra människors behov av att förhandla? Förr i tiden fanns väl en anledning när människor i allmänhet inte begrep mycket, och facken och politikerna kunde fungera som något slags folkhögskolebildade ombudsmän, men idag klarar vem som helst av en sådan förhandling själv. Dock inte med jobblinjepiska och ett alternativ till arbete som innebär förtryck och begränsningar. Så länge det lönar sig att arbeta skulle en sådan lösning fungera fint! De egna valen handlar då om lite pengar och frihet, kanske i perioder, eller mer pengar och kontraktsarbete. För alltid eller periodvis, det är upp till individen. Har man inte skött sina uppdrag, kanske man blir ofrivilligt arbetsbefriad, men så länge summan är värdig, kan man utan att behöva svälta och vara hemlös, ändå njuta av sin frihet, utveckla idéer, förkovra sig och ta hand om sin familj!

 • Man kanske kan vara passiv opposition genom att vara en kanal, där folk får gnälla av sig om det uppenbara.

  Inget kommer ju att förändras förrän vi agerar som fransmännen, och det vill ingen svensk.

  Jag gillar newsvoice, tv-helse och tackar för ansträngningarna.

 • Att beskylla andra för sina egna synder är ett vanligt fenomen genom historien.
  “..Det vanliga sättet att frånkänna sig antagonismen och presentera sin egen position som representant för alla är att projicera orsaken till motsättningen på en främmande inkräktare som står för hotet mot samhället som sådant…”

 • Är inte dom två “teoretikerna” bara vänster- troll vars syfte är att splittra det hitintills så framgångsrika alternativ media med en ny extrem-falang?
  Försök få hjälp med att identifiera kontona, inklusive hur länge dom existerat och vad dom skrivit sista åren….
  My 5 cents.

 • Problemet är väl att Claes Hedberg kunnat sprida sin tes om Palmeflykten till Frankrike via SwebbTV och det skapar ju desperation i PK-lägren. Jag känner också till några som vill kontrollera SwebbTV:s rubriker, och nöjer sig inte med att detta med penningsystemet och illusionsjuridiken tillika demokratin kanske blir svårt för en stor del av folket att svälja just nu och att dessa frågor kanske tjänar på att ligga lite längre in i pipeline. Jag brukar lyfta dem för att pejla intresset, men det sker ju bortom redaktionen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *