Var transparent med dina åsikter för en bättre debatt

13

[Regeländring 16 jan 2021: Vi testar att släppa igenom kommentarer utan krav på för- och efternamn. Däremot kommer pseudonymer och kommentarer med alias att modereras mycket hårdare.]

REDAKTÖREN. Redaktionen för NewsVoice har efter ett långt övervägande beslutat att införa nya rutiner gällande kommentarsfunktionen för att komma tillrätta med internettroll och konfliktsökande kommentarer postade av anonyma personer.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. 4 sep 2020

Vi vill ha en fortsatt öppen debatt och det bästa är att de som deltar klarar av att stå för sina åsikter. Vill du delta i den fria debatten på NewsVoice föreslår vi att du skaffar ett användarkonto på NewsVoice.

Du kan även välja att kommentera utan användarkonto, men uppge då korrekt för- och efternamn samt din e-postadress.

  1. Ansök gärna om ett användarkonto
  2. Uppge korrekt namn, tel-nummer och e-postadress

Falskt namn e-postadress leder till att användarkontot raderas. Vill du ansöka om att använda pseudonym, kontakta NewsVoice på: redaktionen[snabel-a]newsvoice.se

För att skydda den personliga integriteten kommer det i undantagsfall efter en särskild prövning vara möjligt att skriva under pseudonym. Grundregeln är dock att alla som kommenterar efter artiklar ska uppge sitt korrekta namn för sina egna kommentarer.

Då allt fler olika nätpublikationer numera tagit bort kommentarsfunktionen, eller starkt censurerat den genom hård förhandsmoderering vill vi på NewsVoice i framtiden kunna erbjuda sina läsare icke förhandsmodererade kommentarsfält med omedelbart publicerade kommentarer efter artiklarna.

Vi kommer dock alltid ha ett filter som stoppar kommentarer som tex pekar ut folkgrupper. Se i övrigt kommentarsreglerna.

Självklart kommer redaktionen att följa utvecklingen i kommentarsfälten noggrant och i undantagsfall kontakta de kommentatorer vilka utsätter sig själva och NewsVoice för juridiska konsekvenser av oönskat slag.

Det är upp till den enskilde att undvika de uttryckssätt som kan anses strida mot svensk lagstiftning på olika sätt. Det egna personliga ansvaret för kommentarer är oinskränkt.

Vi vill också sammanhanget inbjuda till en fortsatt fri debatt där de som debatterar visar respekt för varandra.

Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Marie Andersson
Marie Andersson
Gäst
17 mars 2021 kl 21:21

Hej
jag har märkt att det på sista tiden förekommit rätt många kommentarer utan fullständigt namn i kommentarsfälten. Gäller inte regeln om namn längre??

5th generation
Gäst
18 februari 2021 kl 16:26

Northern Mariana Islands

Tege Tornvall, nätverket Klimatsans
Tege Tornvall, nätverket Klimatsans
Gäst
15 september 2020 kl 12:09

Jag tar nästan ingen som inte framträder under eget namn (med öppet visir) på allvar i ren debatt. Man kan ge information anonymt, men då måste den kunna styrkas med källa.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
21 juni 2020 kl 09:05
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
4 juni 2020 kl 22:53

Nu får barnen på förskolan lära sig säga “stop” när någonting blir för jobbigt. Då är det bäst för fröken att hålla käft? Fick jag höra ett sådant ord, fast jag vet att det ibland ligger på läpparna hos människor i min närhet så vet i fan hur jag skulle reagera. Men hemska tanke, det är dit vi är på väg, säg stop när någonting inte passar öronen eller ögonen.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
4 juni 2020 kl 17:40

@T Sassersson red. 4 juni, 2020 at 12:02
“De flesta vågar inte ens uttrycka en åsikt i text i ett litet kommentarsfält under sitt riktiga namn.”

Korrekt herr redaktör men ganska många är väldigt kaxiga om de får dölja sig bakom pseudonym, man måste fråga sig varför??

Slutsatsen jag ofrånkomligen kommer till är att majoriteten är förtryckta under åsiktsförtrycket som etablerats under en mycket lång hjärntvätt främst från pk-företrädarna inom MSM, politikerna och myndighetsföreträdarna.

Ditt exempel, där jag antar att du huvudsakligen menar USA, är väl kanske inte det bästa men det säger i alla fall något om vad som händer när vi inte kan uttrycka våra åsikter i en “fri” miljö där åsikts och yttrandefriheten ständigt skall korrigeras av pk-företrädarna.

Tryck-kokaren bygger upp alienation och när missnöjet väl kokar över så ligger våldsamheterna nära till hands. Att händelserna i USA har djupare förklaringar än svarta och vita, höger eller vänster är kanske ett ämne för någon hugad att skriva en artikel om.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
4 juni 2020 kl 07:08

Det är bra att Newsvoice nu äntligen gör ett försök att främja en debatt präglad av seriositet och full transparens. Om man har något att säga i ett kommentarsfält och känner sig tvungen att använda pseudonym bör man ställa sig ett par grundläggande frågor. Varför törs man inte ge uttryck för sina synpunkter under eget namn?? Vad är det man vill dölja genom anonymitet?? Hur främjar man en samhällsutveckling genom att kräva anonymitet?? När skall anonymitet accepteras från en kommentator?? Frågorna är många men nödvändiga om vi skall få ett debattklimat värt namnet, på lång sikt måste vi alla resa oss från det förtryck som det innebär att behöva utrycka sina åsikter under anonymitet. Om vi börjar med När anonymiteten bör accepteras så är det min bestämda uppfattning att detta endast bör gälla då man har skyddade personuppgifter. Skyddade personuppgifter får ett fåtal om de lever med en allvarlig hotbild mot sin person, och då är det befogat att också Newsvoice respekterar detta. Även människor med skyddade personuppgifter skall ha rätt att kunna deltaga i debatten, dessutom har dessa människor ofta mycket intressanta saker att berätta. Som ytterst juridiskt ansvarig är det redaktörens sak att skydda vederbörandes identitet, dock krävs erforderlig dokumentation som styrker dessa skyddade personuppgifter. Jag är också av den bestämda uppfattningen att de flesta vilka skriver i Newsvoice kommentarsfält på något sätt vill ge uttryck för sin uppfattning i en fråga där syftet ofta är att påverka samhällsutvecklingen. För att bli tagen på allvar och för att öka trovärdigheten är det helt avgörande att man skriver under eget namn. Att vräka ur sig en uppfattning endast under skydd av anonymitet leder till andra frågeställningar, något många vilka endst vågar stå för sin uppfattning i skydd av anonymitet måste fråga sig. Den helt avgörande frågan är Varför man som kommentator inte vill uppge sitt rätta namn, det finns sannolikt många olika skäl men inget skäl acceptabelt nog för att kunna kommentera anonymt. Vi kan ju alla fundera lite över varför så många av oss känner ett behov att kunna kommentera endast under full anonymitet, något måste vara seriöst fel om vi reflexmässigt känner ett sådant behov. Vart är vi på väg om de flesta av oss känner rädsla och/eller obehag att stå för våra åsikter?? Det är först när vi alla vågar räta på ryggen och stå för våra åsikter som vi alla tillsammans kan påverka den samlade… Read more »

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
4 juni 2020 kl 14:09

Indoktrineringen har varit framgångsrik.

Dagisgenerationer som uppfostrats under otrygghet kombinerat med navelskådande, narcissistiskt överbeskyddande har resulterat i en lättlurad, egotrippad, naket försvarslös, mod-kastrerad befolkning, där nästan enbart gamlingarna har kämpat emot – gamlingar, som nu mycket långsamt upphör att andas.

Yuri Bezmenov har beskrivit processen att förstöra ett folk inifrån. Han sade att det tar ungefär en generation.

Den moraliska förruttnelsen i Sverige har pågått betydligt längre än så. Det började stinka på allvar redan på sextiotalet.

Tre generationer senare:

Ett modlöst folk av strutsar med huvudena djupt nedborrade i modden.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
28 maj 2020 kl 07:28

detta hamnar säkert i filtret.
Nåväl, min intention är att aldrig ge mig in i diskussion i politik, eftersom hela grunden för det är falskt.
Politik är emotioner och vet man inget om emotioner, är diskussioner i ämnet meningslös och slöseri med tid.
När publikum lärt sig vad emotionella frekvenser är behövs ingen diskussion, det räcker att ange en frekvens-synonym och det är slut på diskussionen.
Att visa på detta kan likaväl redaktörn göra själv efter någon timmas studier.
Ex.: Höger/Vänster ide’en är en chimär och ren lögn, eftersom konservatism och fascism är varandras raka motsatser. och de två “H/V” är synonymer om man ser till produkten.

Ha de..

Erik Forsman
Reply to  Åke Södergren
28 maj 2020 kl 14:17

Åke, du tjatar och tjat om och om igen, om dina emotioner och frekvenser men vad är det förutom detta, som vad scientologerna tar upp:

https://www.frivilligpastorer.se/training/tone-scale/overview.html

En oerhörd förenklad bild av stämningslägen. Tror du att du är ensam om att kunna läsa av stämningar och människor?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
11 maj 2020 kl 20:04

Vill bara upplysa om att när jag söker Newsvoice.se via duckduckgo.com ( det är så jag brukar göra) så dyker plötsligt Svt Nyheter upp som förstaval !? Med Newsvoice först som fjärdeval ? Skrattretande hur de ska försöka styra informationen.

Erik Forsman
Reply to  Kenneth Thorberg
28 maj 2020 kl 14:02

Kenneth, vill också bara upplysa att sökmotorerna inte påverkar internet mer än vi tillåter, då påverkan sker var gång vi väjer att använda deras tjänster. En sökmotor är som en telefonkatalog – den indexerar primärt ipnummer (över DNS). Det är ganska enkelt att kringgå sökmotorer om man vill. Bara skriv in DNS-namnet i adressfältet: “https://newsvoice.se”

Folk är slöa, lata och dumma och använder Google till allt, trots att Google loggar samt spar allt vi gör? Dock finns en uppsjö av olika sökmotorer som alla är nischande för olika områden:

https://duckduckgo.com
Rysk sökmotor som säger sig värdesätta vår integritet: allas våra frågor varken spåras, sparas eller loggas. Dessutom har den minimalt med annonser, vilket jag särskilt uppskattar. Duckduckgo gör sökningar i Google sökmotorer och du kan även se Youtubefilmer i duckduckgo utan att Google loggar vem och vad som streamar, något Youtube annars inte tillåter.

https://www.wolframalpha.com
En sökmotor av och för experter. Här kan du söka allt inom universitetdiscipliner. Sökmotorn levererar expertkunskaper och kategoriseras i matematik, vetenskap och teknik, samhälle och kultur samt vardag. Inom dessa finns olika underkategorier och användbara verktyg som gör att du kan beräkna data, forskningsstatistik och hitta expertsvar på dina frågor.

https://StartPage
Lite som duckduckgo, men som den norska webbläsaren Opera, erbjuder Startpage en proxytjänst som låter dig surfa på webbplatser anonymt för förbättrad online-säkerhet. Cookies, kan alltid ställas in i varje webbläsare, men StartPage har URL-generator som innebär att du kan surfa utan att behöva ställa in cookies.

https://searx.me/
Är en ganska udda tjänst måste jag säga. Som duckduckgo gör den metasökningar men presenterar sökresultaten en i decentraliserad syn av internet på ett tämligen udda sätt man inte är van vid. Dock är sökmotorn en källkods-sökmotor som är tillgänglig för alla för en källkods-granskning och bidrag på GitHub. Det finns även möjlighet att anpassa den och hosta den på din server som din egen sökmotor. SearX erbjuder många preferenser och inställningar som inte kan hittas på andra sökmotorer, vilket ger stor användbarhet och snabba, exakta resultat.

Sist vill jag spara för https://www.torproject.org som ger helt andra sökresultat än alla andra sökningar, trots att torproject använder duckduckgo som sökmotor. Den sökmotorn som Tor har haft har varierat.