Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Var transparent med dina åsikter för en bättre debatt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 2 maj 2020
- NewsVoice redaktionen

 

[Regeländring 16 jan 2021: Vi testar att släppa igenom kommentarer utan krav på för- och efternamn. Däremot kommer pseudonymer och kommentarer med alias att modereras mycket hårdare.]

REDAKTÖREN. Redaktionen för NewsVoice har efter ett långt övervägande beslutat att införa nya rutiner gällande kommentarsfunktionen för att komma tillrätta med internettroll och konfliktsökande kommentarer postade av anonyma personer.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. 4 sep 2020

Vi vill ha en fortsatt öppen debatt och det bästa är att de som deltar klarar av att stå för sina åsikter. Vill du delta i den fria debatten på NewsVoice föreslår vi att du skaffar ett användarkonto på NewsVoice.

Du kan även välja att kommentera utan användarkonto, men uppge då korrekt för- och efternamn samt din e-postadress.

  1. Ansök gärna om ett användarkonto
  2. Uppge korrekt namn, tel-nummer och e-postadress

Falskt namn e-postadress leder till att användarkontot raderas. Vill du ansöka om att använda pseudonym, kontakta NewsVoice på: redaktionen[snabel-a]newsvoice.se

För att skydda den personliga integriteten kommer det i undantagsfall efter en särskild prövning vara möjligt att skriva under pseudonym. Grundregeln är dock att alla som kommenterar efter artiklar ska uppge sitt korrekta namn för sina egna kommentarer.

Då allt fler olika nätpublikationer numera tagit bort kommentarsfunktionen, eller starkt censurerat den genom hård förhandsmoderering vill vi på NewsVoice i framtiden kunna erbjuda sina läsare icke förhandsmodererade kommentarsfält med omedelbart publicerade kommentarer efter artiklarna.

Vi kommer dock alltid ha ett filter som stoppar kommentarer som tex pekar ut folkgrupper. Se i övrigt kommentarsreglerna.

Självklart kommer redaktionen att följa utvecklingen i kommentarsfälten noggrant och i undantagsfall kontakta de kommentatorer vilka utsätter sig själva och NewsVoice för juridiska konsekvenser av oönskat slag.

Det är upp till den enskilde att undvika de uttryckssätt som kan anses strida mot svensk lagstiftning på olika sätt. Det egna personliga ansvaret för kommentarer är oinskränkt.

Vi vill också sammanhanget inbjuda till en fortsatt fri debatt där de som debatterar visar respekt för varandra.

Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq