SD har blivit strömlinjeformat och osynligt i debatterna

publicerad 8 augusti 2020
- av Extern resurs
Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Foto: News Oresund, CC BY 2.0, Wikimedia
Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Foto: News Oresund, CC BY 2.0, Wikimedia
Jimmie Åkesson i Visby, 29 juni, 2014. Foto: News Øresund – Johan Wessman (CC BY 3.0).

DEBATT. Debattören Anders NL Arlborg anser att Sverigedemokraterna tappat sin position och politiska funktion i Sverige. Partiet har tystnat och blivit strömlinjeformat och osynligt i debatterna senaste året. “SD har här säkert tappat en hel del väljare på sitt agerande. Väljarna kan lika väl rösta på KD eller M om SD är lika strömlinjeformat som de andra partierna”.

Text: Anders NL Arlborg (finns på Facebook)

Anders NL Arlborg, privat foto
Anders NL Arlborg, privat foto

Jag har under långt tid närmare flera år följt Sverigedemokraterna (SD) i media av olika slag. Det senaste året, även längre tid tillbaka så har SD varit osynliga på debattarenan.
Man ställer dig då frågan vad detta beror på. SD skall ju vara ett parti som bryter mot traditionella svenska politiska värderingar och pläderar för att låta svenska folket förstå att Socialdemokraterna har hade en gyllene tidsperiod, men att den nu är slut beroende på en långvarig invandring som har skapat en kriminalitet som sällan tidigare skådats i Sverige.

Sverigedemokraterna har varit för slätstrukna och rättat sig in i det politiska etablissemangets tänkesätt under pandemin Covid-19. Skall man hela tiden låta media tala om detta problem som gör sig gällande på olika nivåer i samhället? Att inte bryta denna tystnad är märkligt. Det händer mycket annat som måste belysas starkt i samhället. Det får vi bara korta notiser om i SVT:s nyhetsrapportering.

Det är egentligen vid ett sådant här tillfälle som man starkt kan belysa andra svåra problem i samhället när andra partier är tysta. SD har här säkert tappat en hel del väljare på sitt agerande. Väljarna kan lika väl rösta på KD eller M om SD är lika strömlinjeformat som de andra partierna eller kan det vara så att SD är för toppstyrt och man har jämnt sjå med att hela tiden göra utrensningar i partidistrikt, kommuner, föreningar och kväsa personer som inte inrättar sig i partitoppens agenda.

SD = konservativ med nytänkande
KD = liberal konservativ
M = traditionell konservativ

Den förändrande kraften får i så fall inte komma underifrån utan måste komma från toppen. Om det förefaller sig så kan partiet aldrig bli ett stort parti. De djupa demokratiska rötterna sätts ur spel och folk tröttnar på att vara toppstyrda utan att få se ett oliktänkande som förs upp till partitoppen som rättar in sig i SD:s gräsrötters röster i olika sammanslutningar.

Det är förvånande att SD-toppen inte plockar fram statistik på allt våld som sker i samhället och går ut i hårda klara debatter med denna statistik.

  • Vilken etnisk grupp i samhället är det som gör de mesta morden, skjutningar, våldtäkterna med mera?
  • Är det etniska svennar eller är det andra generationens invandrare eller första generationens invandrare?

När detta är klarlagt kan man gå vidare med lagar och straff utan en massa bekvämligheter som man tydligen har i fängsligt förvar. Så den stora frågan blir: ska man rösta på ett annat konservativt parti? “To be or not to be. That is the big question”, för många, andra bryr sig inte överhuvudtaget.

Text: Anders NL Arlborg (finns på Facebook)