SD har blivit strömlinjeformat och osynligt i debatterna

publicerad 8 augusti 2020
- Gästskribent
Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Foto: News Oresund, CC BY 2.0, Wikimedia
Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson. Foto: News Oresund, CC BY 2.0, Wikimedia
Jimmie Åkesson i Visby, 29 juni, 2014. Foto: News Øresund – Johan Wessman (CC BY 3.0).

DEBATT. Debattören Anders NL Arlborg anser att Sverigedemokraterna tappat sin position och politiska funktion i Sverige. Partiet har tystnat och blivit strömlinjeformat och osynligt i debatterna senaste året. “SD har här säkert tappat en hel del väljare på sitt agerande. Väljarna kan lika väl rösta på KD eller M om SD är lika strömlinjeformat som de andra partierna”.

Text: Anders NL Arlborg (finns på Facebook)

Anders NL Arlborg, privat foto
Anders NL Arlborg, privat foto

Jag har under långt tid närmare flera år följt Sverigedemokraterna (SD) i media av olika slag. Det senaste året, även längre tid tillbaka så har SD varit osynliga på debattarenan.
Man ställer dig då frågan vad detta beror på. SD skall ju vara ett parti som bryter mot traditionella svenska politiska värderingar och pläderar för att låta svenska folket förstå att Socialdemokraterna har hade en gyllene tidsperiod, men att den nu är slut beroende på en långvarig invandring som har skapat en kriminalitet som sällan tidigare skådats i Sverige.

Sverigedemokraterna har varit för slätstrukna och rättat sig in i det politiska etablissemangets tänkesätt under pandemin Covid-19. Skall man hela tiden låta media tala om detta problem som gör sig gällande på olika nivåer i samhället? Att inte bryta denna tystnad är märkligt. Det händer mycket annat som måste belysas starkt i samhället. Det får vi bara korta notiser om i SVT:s nyhetsrapportering.

Det är egentligen vid ett sådant här tillfälle som man starkt kan belysa andra svåra problem i samhället när andra partier är tysta. SD har här säkert tappat en hel del väljare på sitt agerande. Väljarna kan lika väl rösta på KD eller M om SD är lika strömlinjeformat som de andra partierna eller kan det vara så att SD är för toppstyrt och man har jämnt sjå med att hela tiden göra utrensningar i partidistrikt, kommuner, föreningar och kväsa personer som inte inrättar sig i partitoppens agenda.

SD = konservativ med nytänkande
KD = liberal konservativ
M = traditionell konservativ

Den förändrande kraften får i så fall inte komma underifrån utan måste komma från toppen. Om det förefaller sig så kan partiet aldrig bli ett stort parti. De djupa demokratiska rötterna sätts ur spel och folk tröttnar på att vara toppstyrda utan att få se ett oliktänkande som förs upp till partitoppen som rättar in sig i SD:s gräsrötters röster i olika sammanslutningar.

Det är förvånande att SD-toppen inte plockar fram statistik på allt våld som sker i samhället och går ut i hårda klara debatter med denna statistik.

 • Vilken etnisk grupp i samhället är det som gör de mesta morden, skjutningar, våldtäkterna med mera?
 • Är det etniska svennar eller är det andra generationens invandrare eller första generationens invandrare?

När detta är klarlagt kan man gå vidare med lagar och straff utan en massa bekvämligheter som man tydligen har i fängsligt förvar. Så den stora frågan blir: ska man rösta på ett annat konservativt parti? “To be or not to be. That is the big question”, för många, andra bryr sig inte överhuvudtaget.

Text: Anders NL Arlborg (finns på Facebook)


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det militärindustriella komplex som kontrollerar fulmedierna, inkl. sociala medier, bestämmer hur mycket SD får synas och på vilket sätt. SD kontrollerar inte globalismens medier, samt leds av opatriotiska kortsiktiga karriärister med högersympatier, vilket har lett in dem alla till globalismens slaktbänk, där alla andra globalistpartier och andra dumhuvuden redan står på rad inför den globala haram-slakten.

  Jag förutsåg det och varnade för det. Ingen av er lyssnade. Den som tror att högerpartiet MED eller AfS, eller andra partier som vägrar valsamverka sig upp över 4%, är lösningen kommer med största sannolikhet återigen bli lurade.

  Låter man sig luras en gång, är det ingen gång, men om man upprepar samma misstag så är man faktiskt en komplett idiot. Det är en farlig idioti, dessutom, som leder i riktning konflikt och inbördeskrig. SD/AfS/MED är inte lösningen, lika lite som 7-klövern som skapade problemet. De är alla en del av problemet. Lösningen måste levereras av vetenskapligt lagda politiker som inte ljuger konstant och medvetet.

 • Varför lyser dom EU kritiska rösterna med sin frånvaro på SD:s Facebooksida? Att ett globalistiskt och federativt EU ligger bakom dom allt större migrantströmmarna till Europa och Norden, står väl bortom allt rimligt tvivel. Att ett alltmer överstatligt EU med Merkel i spetsen, nu även helt vill ta över medlemsstaternas ekonomiska politik men även deras migrationspolitik, kommer med all sannolikhet att leda till att Sverige i framtiden, kommer att få ta emot ännu större volymer av “flyktingmigranter”. Våra inhemska nationella politiker går redan helt i globalisternas ledband och fördriver sin tid med “globalistisk metapolitik” i form av jämställdhets- och miljöfrågor. Allt medan Sverige blöder. Endast en nationell samling mot ett federativt och globalistiskt EU, kan bevara vårat självbestämmande och rädda Sverige från ett totalt kaos.

 • Makt korrumperar allt och alla, det är naivt och inte inse detta.

  SD har pga systemet med statligt finansierat partistöd utvecklats till en hemvist för karriärister vilka i likhet med andra politiker vill ha sin försörjning på skattebetalarnas bekostnad. Precis som alla andra politiker i de övriga partierna, ett veritabelt moras för den idealism och nyfikenhet som präglade SD när de äntrade den svenska politiska scenen.

  Sympatisörernas entusiasm har svalnat högst betänkligt i takt med att SD gjort avsteg från sin initiala så framgångsrika approach. Partiet har därför fastnat kring 20 % strecket, och det tycks inte bekymra SD:s ledning.

  Tvärtom så kryper man, i enlighet med den så förödande Mattias Karlsson doktrinen, ännu mer mot mitten i svensk politik och profilfrågorna som attraherade sympatisörer från början är nu slängda på sophögen. SD:s sympatisörer har frustrerat kunnat se partiets förvandling, men framför allt har de alltmer förtvivlade kunnat se att SD numera är ett mittenparti.

  Lite förenklat så återfinns numera SD:s före detta profilfrågor, de frågor som sympatisörerna håller högst, hos AfS. I min enkla värld så ligger det därför nära till hands att många fd SD-sympatisörer numera har AfS som favoritparti, jag själv är en av dessa fd SD-sympatisörer.

  Emellertid så finns det en praktisk konsekvens i detta som gör fd SD-sympatisörer en smula tveksamma till att i valet 2022 lägga sin röst på AfS. Svårigheten ligger i det faktum att en röst på AfS kan vara bortkastad om inte AfS kommer över 4 % spärren. Valfusket vid förra valet 2018 då både SD och AfS blev offer för valmanipulationer från Valmyndigheten (glöm inte Valmyndighetens sk data haveri) vilka i sin tur samagerade med andra ur den myndighetselit som styrs med järnhand av sossarna.

  Så, vad är viktigast för Sveriges framtid??

  Det borde vara att få bort 7-klövern från makten som är överordnat allt annat, hur förbättrar man då förutsättningarna för att detta skall kunna ske??

  Man ökar på oddsen för att SD + AfS efter valet 2022 (givet att partierna återigen inte blir föremål för valfusk) har en gemensam styrkeposition som garanterar ett gott förhandlingsläge gentemot andra partier (läs mest troligt M + KD). Utan att veta så tror jag de flesta med sympatier hos SD eller AfS instämmer i att en gemensam valteknisk plattform vore det bästa för att uppnå maximal effekt i valet.

  På sista raden är det ändå så att all makt utgår i från folket enligt svensk grundlag och då gäller det att det ur folkdjupet synliggörs krav på att släppa prestige och göra allt för att 7-klövern ännu en gång inte skall kunna sätta demokratin ur spel genom överenskommelser som DÖ och/eller JÖK.

  Jag har tidigare skrivit artiklar om detta, den senaste är här:

  https://newsvoice.se/2020/06/sd-valstrateger-afs/

  Har också fått kontakt med Gustav Kasselstrand vilken i stort håller med mig men som också pekar på de praktiska svårigheterna med en valteknisk samverkan. Hoppas att han återkommer med sin mer fördjupade syn på hur AfS och SD gemensamt skall kunna övervinna 7-klöverns ständiga taskspeleri för att inte respektera en majoritet av svenska väljare.

  Återkommer när Gustav Kasselstrand återkommit (om han återkommer).

  • Ingen som berör frågan att SD är det mest sionist- samt Israelvänliga partiet i riksdagen, ändå klassas det som ett rasistiskt parti av vänstern?

 • För mig så framstår Alternativ För Sverige som ett klart mycket bättre oppositionsparti.
  Jag har också haft funderingar om SD´s förlamande brist på stridslystnad. Är det en förlamande atmosfär inom Riksdagen? (Va fan röker de på för svampar där egentligen). Jag var medlem inom vår lokala SD-förening men har nu (inte officiellt) blivit utsorterad som för radikal eller vad de nu anser. De personer som har blivit “persona non grata” inom SD återfinns nu inom Afs och som förvånande nog så består av väldigt talföra TIGRAR och det är en ren fröjd att lyssna och ta del av dessa personers budskap.
  SD har kapitulerat och lagt ner alla sina vapen och ser sitt banktillgodohavande öka i en strid ström.
  Och det räcker inte på långa vägar att man sviker sina väljare på detta passiva meningslösa sätt.
  Skamligt. Ni får börja käka flugsvamp som vikingarna gjorde när de skulle gå bärsärk.

 • Nästa månad fyller SD 10 år som riksdagsparti, genom att i september 2010 ha nått upp till cirka 5.7 procent vid valet då. En borgerlig allians under ledning av Moderaterna, det “nya arbetarpartiet”, som Fredrik Reinfeld försåtligt benämnde sitt parti, hade ju varit härföraren i Rosenbad sedan valet 2006, när “Han Som Bestämmer” helt medvetet såg till att förlora, via uppseende husaffärer.
  Övriga partier, MSM,SVT/SR, myndigheter, inklusive de militära, plus många till såsom exempelvis det Fiiina Folket i Nobelstiftelsen, förklarade ånyo SD som paria, fast nu upphöjt i kubik.

  Men det dröjde inte länge förrän partiet visade upp en sida som jag först inte hade uppmärksammat; dom var fullblods Sionister. Det framgick tydligt av att deras närstående “Avpixlat” strök alla kommentarer som var kritiska till personer som Barbra Specter, till amerikanska neocons, samt även kommentarer som diskuterade “9/11” och Israels/Mossads stora skuld i terrorangreppet och den krigiska fortsättningen, den vi fortfarande levet under, inte minst avseende migrationen.
  SD förde en politik som dom uppenbarligen hämtat inspiration från Geert Wilders anti-muslimska parti, det såg jag aldrig att dom öppet erkände.
  När Sverige Demokraterna under slutet av 2018 inte yttrade ett pip om den då diskuterade folkmordskomplotten mot oss och andra vita kristna stater, som gick under namnet United Nations Global Compact Migration Agreement (eller något liknande), så var besvikelsen stor hos många. När SD inte ens iddes ta’ strid om ett folkmord på oss svenskar, så har detta parti intet mer att skaffa, härstädes.
  Mycket konkret så gäller det: Är det vi eller dom som skall äga vårt land?
  För många, oftast yngre, som tillfrågats på stan’ om vad dom tycker om, att vi snart blir en minoritet, har svaret eller motfrågan ofta varit: Tja, va’ spelar de’ för roll!
  Detta vidriga svar speglar väl den “utveckling” vi har haft i Sverige sedan sextiotalets mitt, efter Vänstervågens samhälleliga dekonstruktion.

  • Ulf, förvisso var regeringens accept av FN:s Global Compact resolution ett av de större sveken, att inte SD protesterade var just den fråga som fick mig att verkligen överväga mitt val av parti.

   Trots allt kan ju Sverige korrigera detta beslut genom att lämna FN i sin helhet, då faller ju åtagandet gentemot FN. Dvs Global Compact sveket är möjligt att reparera.

   Men det är inte det ännu värre sveket som just nu håller på att klubbas igenom av EU, dvs åtagandet att Sverige skall vara med och uppta lån för pengar som sedan skall skänkas utan krav på återbetalning. Det är ett oåterkalleligt beslut som binder fast Sverige i en låneskuld under många årtionden och som gör det omöjligt att gå ur EU.

   SD:s svek i den frågan är betydligt värre än FN:s Global Compact då det av ekonomiska skäl binder oss till EU för lång tid framåt.

   Sverige är bortom räddning!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *