Christopher Jarnvall: Vänsterns behov av fattiga väljare

0
Migranter. Foto: Mostafa Meraji. Licens: Unsplash.com (free use)
Migranter. Foto: Mostafa Meraji. Licens: Unsplash.com

DEBATT. Vänstern vill ha fattiga, bidragsberoende människor i Sverige. Det är deras överlevnadsstrategi. Och när deras väljare har lyckats få det bättre och röstar på andra partier till höger, ser man till att de bidragsberoende skarorna fylls på med fattiga migranter.

Text: Christopher Jarnvall, NB Nyhetsbyrån

Igår presenterade regeringens utredare nygamla skatter som man ville damma av: Arvs- och gåvoskatten lär t ex återkomma. ROT-avdragen slopas… Allt för att ”bekämpa fattigdomen” i Sverige. Som det heter. En fattigdom vänstern har skapat genom massinvandring och obefintlig integration.

Tro inte annat än att det finns en tanke bakom. Människor som är välanpassade, jobbar och sliter för brödfödan, betalar allt mer skatt och får allt mindre tillbaka slutar helt enkelt att rösta vänster. Då måste man ha nya väljare.

Därför har Socialdemokraterna tappat stort. Deras väljare har gått högerut. Väldigt många till Sverigedemokraterna, men också till Moderaterna. Det gäller inte minst de invandrare som kom för några decennier sedan och nu är etablerade.

På 1970-talet beslöt vänstermajoriteten i riksdagen att öka invandringen. Men de invandrarna – i början oftast S-väljare – försvann så småningom till andra partier, när de hade etablerat sig och genomskådat vänsterns bidragsstrategi.

På 1990-talet slöt man en pakt med muslimerna i Sverige. Om denna har det skrivits förvånansvärt litet.

Expressen tog upp ämnet för många år sedan och vissa rakryggade socialdemokrater – som Johan Westerholm och Carina Hägg – har också påtalat det som skett i partiet: I utbyte mot röster ville klanerna och imamerna ha igenom ökat inflytande i partiet och i samhället.

Westerholms senaste bok behandlar ämnet. Carina Hägg påtalade detta före valet 2014 och petades från sin riksdagsplats. Och vi minns alla vad som hände med ”Soffan” i Göteborg.

Sedan har det fortsatt. Det välde in nya potentiella väljare runt 2015. Världen har en till synes outsinlig mängd fattiga som vänstern gärna plockar in och föder med våra skattepengar.

Kikar man på Socialdemokraternas valresultat i problemområden, blir detta ganska uppenbart. Där har man en absolut majoritet – ofta kring 60-70 procent av väljarna. Och därför skall nu nya skatter och pålagor plockas fram för att föda den bidragsberoende väljarbasen. Det ökar statens kontroll över dina pengar och ger Socialdemokraterna nya väljare.

Allt detta hänger ihop. Vänstern älskar sina fattiga klienter. Och vi som drar lasset får betala för det. Visst är det bra med en del rika kassakor, men vänstern vill inte ha för många rika. Då tappar man väljarbasen. Skall vi tro att skatteunderlaget i vårt land snart åter börjar emigrera? Kvar blir vänsterns valboskap, som röstar som klanledaren eller imamen säger åt dem. Men vem skall betala för kalaset?

Text: Christopher Jarnvall, NB Nyhetsbyrån


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten