Samordningsnummer kommer att sabotera folkräkningen

publicerad 24 september 2020
- av Gästskribent
Bo Persson, 2019, selfie
Bo Persson: "Samordningsnummer kommer att sabotera folkräkningen". Foto: selfie
Bo Persson: “Samordningsnummer kommer att sabotera folkräkningen”. Foto: selfie

DEBATT. Den nu planerade folkräkningen tror jag inte går att genomföra, men framför allt kommer man inte att få ett resultat som visar verkligheten. Räkningen görs  främst för att få en uppfattning om hur många som bor i de utsatta områdena och hur många som finns i varje hushåll.

Hans Jensevik på SwebbTV berättade att det finns lägenheter i Stockholm där upp till 3000 personer är skrivna. Och dessa vet man inte vilka de är eftersom de fifflar med sina samordningsnummer. Man vet att många använder samma samordningsnummer. Det har gått för långt med öppna gränser och massinvandringens misstag. Vi vet redan vilka dom är som har riktiga personnummer och dom behöver vi inte räkna.

Tillbaka till folkräkningen. Min fru har en nära vän i USA som just nu jobbar med folkräkning i Kalifornien, USA. Hon berättar att hon har varit utsatt för många kränkningar och attacker trots att hon enbart rört sig i normala områden. Förra vecka fick hon ett erbjudande av företaget om fast anställning, men då skulle hon räkna folk i de utsatta områdena runt San Francisco. Hon sa upp sig direkt. Livet var kärare.

Detta är vad som kommer att ske i Sverige vid folkräkningen

Invånare i de utsatta områdena kommer att få veta att det pågår en folkräkning och de kommer då inte att samarbeta. När det knackar på dörren tror ni att de öppnar och visar upp alla som bor i lägenheten? Några blir säkert utsatta för våld. Vilka kommer att ta det jobbet? Här kommer skattepengar att gå bort till ingen nytta. De som gått under jorden kommer fortfarande att gömma sig. De har en anledning till det. Vi kommer fortfarande inte att få veta om det bor 11,5 miljoner eller 10,3 miljoner människor i Sverige.

Text: Bo Persson