Regeringsrapport kritisk till alternativa medier – De upprätthåller inte en positiv chimär av Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 oktober 2020
- Torbjörn Sassersson
Samhällsnytt, 6 okt 2020

NOTERAT. Samhällsnytt kommenterar en färsk och 200 sidor lång rapport ”Det demokratiska samtalet i en digital tid” från Regeringen.

Rapporten gör gällande att en positiv bild av Sverige måste bevaras, men rapportförfattarna verkar inte uppfatta att kritik mot Sveriges ledning och myndigheter kan betraktas som produktutveckling (eller kvalitetsgranskning). Rapporten menar att alternativmedier inte upprätthåller denna positiva bild av Sverige (den så kallade Sverigebilden), men en positiv bild som inte är sann kallas normalt för chimär, ett ord som definieras som önskedröm, illusion, inbillning, inbillningsfoster, drömbild eller hjärnspöke.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq