Regeringsrapport kritisk till alternativa medier – De upprätthåller inte en positiv chimär av Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 oktober 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Samhällsnytt, 6 okt 2020

NOTERAT. Samhällsnytt kommenterar en färsk och 200 sidor lång rapport “Det demokratiska samtalet i en digital tid” från Regeringen.

Rapporten gör gällande att en positiv bild av Sverige måste bevaras, men rapportförfattarna verkar inte uppfatta att kritik mot Sveriges ledning och myndigheter kan betraktas som produktutveckling (eller kvalitetsgranskning). Rapporten menar att alternativmedier inte upprätthåller denna positiva bild av Sverige (den så kallade Sverigebilden), men en positiv bild som inte är sann kallas normalt för chimär, ett ord som definieras som önskedröm, illusion, inbillning, inbillningsfoster, drömbild eller hjärnspöke.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Denna sjuka har även spritt sig ut i myndigheterna. Nära anhöriga statliga tjänstemän, och kvinnor, har även dom fått propoer om hur man ska förbättra bilden av verksamheten; notera att enbart bilden ska förbättras, inte själva kärnverksamheten. Att spackla upp ett lik, gör möjligen kadavret något vackrare men patienten är fortfarande död.

 • Efter att ha läst igenom denna sk rapport lite snabbt så undrar jag om inte svenskarna snart måste börja förbereda sig på en utveckling som till slut börjar åtala och fängsla människor för sina åsikters skull.

  En tragisk utveckling för den demokrati vi alla vill värna men som våra politiker gör allt för att beskära.

  Kanske är det snart dags att se och lära hur genomsnittsamerikanen förbereder sig på ett för USA typiskt vis.

  Där litar man bara till sig själv och sina konstitutionella rättigheter och man gör sig beredda på fajt med vapen i hand.

  Inte utan att man som svensk i förskingringen snart måste söka amerikanskt medborgarskap för att kunna bekämpa alla hjärntvättade socialister vilka sprider sitt hat mot de egna medborgarna.

  Så här förbereder sig en del amerikaner!!

  https://www.youtube.com/watch?v=QixZ4Nx_tUc

 • Kan inte maktens kreatur svara med ord, så de svarar med tystande justitiemord!

  Medeltidens inkvisition – “våra” politikers intima vision…?

 • En funktion i konstitution over there ger möjligheten att återkalla en vald person, med petition med ett antal personer.
  Detta är på G på flera håll där över och den möjligheten bör finnas här också. Samt att avsteg från ett förevisat partiprogram skall underställas en folkomröstning, med den avsikten att stävja maktmissbruk, som blivit vardag sedan 60-talet. Almar Ners rivningskupp i Stockholm är ett exempel på mygelpolitik.

 • Skrämmande information, men numera med den politikeradeln som företräder oss som Bara ser till sitt eget väl och ve! Så är väl detta det nya Sverige vi alla har att vänta, de som inte fattar något av detta är väl bara röst-boskap som skall möjliggöra att de ” styrande ” och alla medlöpare såsom tystade MSM och diverse annat betalt folk som också ser vad de kan tjäna på att Regeringen går fram med detta skräck-förslag! Det finns länder i Världen som också kuvar sitt folk och att Sverige tar efter detta är skrämmande!

 • Diktaturens ondskefulla ansikte börjar skönjas allt skarpare. De har hållit på i så många år att smygsocialicera vårt land på de mest manipulativa sätt man kan fantisera sig fram till, och nu så nära målet så kommer internet och det fria ordet och sätter käppar i alla dessa hjul. Stalin och alla andra diktatorers andar svävar över oss och de börjar bita på sina obefintliga naglar. Det går inte att stoppa en folkrörelse. Fatta det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *